חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
רמקולים למחשב Edifier R1280T
409 - 295 ₪
רמקולים למחשב Logitech Z313
275 - 190 ₪
רמקולים למחשב Edifier R1280DB
464 - 450 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור רמקולים למחשב

עודכן לאחרונה: 10/08/2022

המחשב האישי הופך בשנים האחרונות למרכז המולטימדיה שלנו, וכשמדברים על מולטימדיה, מוזיקה או משחק, מערכת הרמקולים מהווה תמיד חלק מרכזי וחשוב. יש מאות דגמים של מערכות רמקולים למחשב, מבסיסיות ופשוטות ועד מתקדמות ויקרות לאודיופילים מושבעים, במגוון רחב של תצורות, הרכבים ועיצובים שונים. 


מטבע הדברים, הדרך הטובה ביותר להעריך את איכות השמע של רמקולים היא פשוט לשבת ולהאזין להם למשך זמן מה, ואנו ממליצים בחום לנהוג כך; אך עוד לפני כן כדאי שתדעו על כמה פרמטרים טכניים חשובים, שיעזרו לכם להתמקד באיכויות וביכולות שאתם מחפשים ברמקולים שלכם.   מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את הרמקולים המתאימים, לפי השיקולים הבאים:

איך לבחור רמקולים למחשב
1
תצורת הרמקולים

אם לפני זמן לא רב הסתפקנו בזוג רמקולים קטנים כדי לשמוע בעיקר את צלילי ההתראה של מערכת ההפעלה, הרי שכיום השימושים התרחבו, מאגר המוזיקה נדד ממדף התקליטים אל ספריות המוזיקה במחשב וגם סרטים ותכני סטרימינג אנחנו מעדיפים לא פעם לראות במחשב. כל אלו שינו גם את פני הדברים בכל הנוגע לרמקולים למחשב, ותצורות חדשות ומעודכנות הופיעו. כיום תוכלו לרכוש מערכת רמקולים בהרכבים הבאים:

 

2 רמקולים: התצורה הקלאסית והמוכרת ממערכות סטריאו - שני רמקולים שמספקים שמע סטריאופוני. אם השימושים שלכם צנועים – שמיעת מוזיקה אקראית ובעוצמה לא גבוהה, תוכלו להסתפק בזוג רמקולים.


איך לבחור רמקולים למחשב

 

2.1: שני רמקולים וסאב-וופר. הספרה שלפני הנקודה מסמנת את מספר הרמקולים הרגילים, וה-1 שאחרי הנקודה מציין את קיומו של רמקול הסאב-וופר. מערכת רמקולים כזו מתאימה גם היא בעיקר להאזנה למוזיקה, אך מספקת חוויית שמע טובה ועשירה יותר. הסאב-וופר הוא רמקול נפרד, גדול יותר ובדרך כלל עשוי עץ, המופקד על הפקת התדרים הנמוכים (באסים), כך שהרמקולים הרגילים מתרכזים בהפקת התדרים הגבוהים והבינוניים באיכות טובה יותר.


איך לבחור רמקולים למחשב

 

4.1 ויותר: תצורה המתאימה למשחק וצפייה בוידיאו. בהרכב רמקולים של 4 רמקולים ויותר (עד 7) ועוד סאב-וופר, מתקבל צליל היקפי (Surround) המיועד לסרטי וידיאו ומשחקים בגלל הדמיית התלת-ממדיות של הסאונד שמתקבל. כך למשל תוכלו לצפות בסרט ולשמוע את השחקן לוחש מימינכם, רכב עובר מאחוריכם ורעם מרעיד את החדר סביב-סביב.


איך לבחור רמקולים למחשב

 

הרמקולים מלבד הסאב-וופר, המכונים Satellites – לווייניים, כוללים רמקול קטן בשם טוויטר (Tweeter) המופקד על הפקת תדרים גבוהים; לעתים אחד הרמקולים משמש לרמקול מרכזי (סנטר) והוא מעט גדול יותר מהשאר. מובן שניתן לשמוע גם מוזיקה במערכת מרובת-רמקולים כזו, אך הצליל יישאר כפי שהוקלט במקור – דהיינו, סטריאופוני בלבד.

 

כדי לחבר מערכת של 5.1 רמקולים ויותר, תזדקקו לכרטיס סאונד תואם התומך במספר כניסות כזה ובתקן Dolby או DTS; במחשבים חדשים רבים כרטיס הקול המובנה כבר תומך בתצורות אלו.

רמקול גדול יחסית ובדרך כלל עשוי עץ, הנלווה למערכת הרמקולים הרגילים ומופקד על הפקת התדרים הנמוכים (באסים).
הרחבת והעשרת הצליל על ידי הקלטת ערוצי קול נוספים מעבר לערוצי הסטריאו הסטנדרטיים, היוצרת אשליה של סאונד מקיף ותלת ממדי. מופקת במערכות רמקולים בנות 4.1 רמקולים ומעלה.
רמקול זעיר הנמצא בין היתר ברמקולים הלוויינים (Satellites) ומופקד על הפקת התדרים הגבוהים ביותר.
שיטה המתחרה ב-Dolby Digital, שנועדה גם היא לפענוח צליל היקפי לארבעה רמקולים ומעלה.
2
עוצמת הקול

כדי לבחור את הרמקולים עם העוצמה הדרושה לכם, יש לבחון קודם לכן את החלל בהם הם ימוקמו. כפי שניתן להבין, לחדר עבודה קטן יספיקו רמקולים בהספק נמוך יחסית, ולסלון עם מחשב HTPC תידרש מערכת רמקולים עם הספק גבוה.


איך לבחור רמקולים למחשב

 

Watt / RMS: נתוני עוצמת השמע הראשיים מסומנים בוואט (Watt), אך הם אינם משקפים באמת את המציאות: נתוני הוואט המצוינים בדרך כלל על ידי היצרניות מתייחסים לעוצמה המקסימלית שהרמקול מסוגל לספק; בפועל הצליל נוטה להתעוות ולהישמע צורמני ולא טבעי בווליום המקסימלי. לכן מומלץ לחפש במפרט את נתון ה-RMS (ר"ת Root Mean Square), שמציין את העוצמה הממוצעת שהרמקולים מסוגלים להפיק ללא עיוותים. נתון זה יהיה נמוך מנתוני הוואט הרשמיים, אך הוא מדויק יותר.

 

איך לבחור רמקולים למחשב


אם בכוונתכם לעשות ברמקולים שימוש בסיסי ולעבוד בסמוך אליהם, תוכלו להסתפק ברמקולים בעלי הספק של עד 10 ואט. לעומת זאת, אם תרצו להאזין למוזיקה, לשחק ולצפות בסרטים - לחדר קטן או בינוני בחרו ברמקולים בעוצמה של 10-15 וואט RMS, ולחדרים גדולים יותר בחרו ברמקולים עם הספק של 20 או 30 וואט RMS לפחות. בדגמים רבים תוכלו לקבל במפרט את נתון הוואט לערוץ, המתייחס לעוצמה המופקת מרמקול בודד, ופעולת חיבור פשוטה תקבלו את סך העוצמה שמערכת הרמקולים הספציפית מסוגלת להפיק.

יחידת מידה המתייחסת לעוצמת השמע הממוצעת שהרמקולים מסוגלים להפיק מבלי שאיכות השמע תפגע ותתעוות.
3
איכות הצליל

מומלץ תמיד לבחור את הרמקולים רק לאחר שהאזנתם אליהם, במיוחד אם הם מיועדים להשמעת מוזיקה, לצפייה בסרטים או למשחקים. המפרט יכול לתת לכם מושג על איכות הרמקולים, כאשר שני הפרמטרים העיקריים הם טווח התדרים ויחס אות לרעש.


איך לבחור רמקולים למחשב

 

טווח התדרים: כפשוטו, מציין את טווח התדרים שמערכת הרמקולים מסוגלת להפיק – מהצליל הנמוך ביותר ועד לגבוה ביותר. האוזן האנושית, אם תהיתם, מסוגלת לשמוע תדרים בטווח של מ-20Hz (צלילים נמוכים ועמוקים) עד 20KHz (צלילים גבוהים במיוחד), ומערכת רמקולים שתתן טווח תדרים קרוב ככל האפשר לטווח זה, תוכל לספק חוויית שמע מקיפה ועשירה יותר.

 

יחס אות לרעש (SNR): כידוע, כל מערכת שמע מייצרת רחש סטטי כלשהו, מעין "רעש לבן" אקראי, ההולך ומתגבר עם הגברת העוצמה (לשם המחשה, נסו להרים ווליום של מערכת סטריאו דוממת לכאורה והאזינו לרחשים הבוקעים מהרמקולים). יחס האות לרעש מציין את עוצמת הרעש הזה שמערכת הרמקולים מפיקה – ביחס לעוצמת האות (התוכן המושמע – מוזיקה, פס-קול וכו'). ככל שיחס האות לרעש גבוה הצליל יהיה נקי יותר גם כשהעוצמה מכוונת למקסימום. מומלץ לבחור רמקולים בעלי יחס אות לרעש של 75 דציבלים (dB) ויותר.

 

איך לבחור רמקולים למחשב


עיצוב, מבנה ואיכות חומרים: השוק מוצף היום במאות דגמים של מערכות רמקולים למחשב, במגוון רחב של עיצובים – החל במלבנים אפורים וחסרי השראה ועד לגופים משונים דמויי מדוזה או רמקולים שקופים. למרות שבדרך כלל העיצוב הוא פרמטר משני, במקרה הזה היינו ממליצים להסתכל גם בקנקן: הצורה, המבנה וחומרי הבנייה של אלמנטים אקוסטיים משפיעים מאוד על איכות הסאונד שהם מפיקים.


לפיכך, רמקול עשוי עץ על פי רוב יפיק צליל נכון ומדויק יותר מרמקול פלסטיק, ורמקול עם תיבת תהודה גדולה יותר יצליח להשמיע באסים עמוקים יותר. ולמרות זאת, טכנולוגיות השמע התקדמו מאוד לאחרונה וניתן למצוא דגמים שלכאורה אינם אקוסטיים במיוחד, המפיקים איכות צליל משובחת; אם מדובר בחברה גדולה וידועה מתחום הסאונד היינו נוטים יותר לסמוך עליה בנושא זה.

יחידת מידה של עוצמת קול. האוזן האנושית מסוגלת לשמוע בטווח של 10 עד 150 דציבלים, כאשר לחישה רגילה היא בעוצמה ל 10 דציבלים, ומוזיקה רועשת היא באזור ה-110 דציבלים.
4
בקרה ושליטה

במערכות רבות של רמקולים למחשב תמצאו מערכת שליטה בתצורה כזו או אחרת – החל מכפתור הפעלה וכיבוי בודד, ועד סט כפתורים לשליטה על עוצמת הסאונד, האיזון (Balance), הפעלה וכיבוי של הסאב-וופר ועוד.


איך לבחור רמקולים למחשב


גם מיקום הכפתורים משתנה בין הדגמים; יש מערכות בהן הכפתורים נמצאים על הסאב-וופר, על אחד הרמקולים הלווייניים (פחות נוח מפני שאם מיקמתם את אותו רמקול רחוק מכם, תאלצו בכל פעם לקום ולגשת אליו כדי לשנות את עוצמת השמע), וכן כמערכת בקרה קטנה נפרדת המחוברת בחוט אל הרמקול הראשי ואפשר למקם קרוב אליכם. כך  או כך,  כדאי לבדוק שהשליטה על הרמקולים תהיה במיקום נוח ונגיש עבורכם.

 

בדגמים יקרים ומתקדמים במיוחד מצורפת לסט הרמקולים יחידת בקרה דיגיטלית שמתפקדת כמעין רסיבר, וכוללת מסך LCD ומקשים שונים לבקרה מלאה על השמע, מפענחי צליל (Dolby Digital, DTS) ואישור THX לאיכות הרמקולים ועוד. לעיתים יצורף גם שלט אלחוטי לערכה, לנוחות שליטה מרבית מרחוק.

רמקול גדול יחסית ובדרך כלל עשוי עץ, הנלווה למערכת הרמקולים הרגילים ומופקד על הפקת התדרים הנמוכים (באסים).
שיטה לפענוח צליל היקפי שפותחה במעבדות Dolby. הפורמטים הראשוניים של שיטה זו פענחו את הצליל לרמקולים הנוספים מתוך המקור הסטריאופוני; כיום, בשיטה הדיגיטלית, מוקלט מקור האודיו מראש בחמישה ערוצים (בסרטי DVD ומשחקים שונים).
שיטה המתחרה ב-Dolby Digital, שנועדה גם היא לפענוח צליל היקפי לארבעה רמקולים ומעלה.
תקן לציוד קולנוע ביתי (במקור – לאולמות קולנוע) המעניק אישור למכשירים שונים העומדים בדרישות הטכניות המחמירות של חברת THX. אישור THX מציין שהציוד עבר בדיקה והתאמה לתקנים המחמירים והוא מסוגל להגיע לביצועים אופטימליים הדומים לביצועי אולמות קולנוע מקצועיים, לאחר התקנתו לפי המלצותיה והוראותיה של החברה. בנוסף פיתחה החברה כמה טכנולוגיות שנועדו לשפר את איכות השמע במערכות קולנוע ביתי ולתקן בעיות אקוסטיקה שונות.
5
שיטת החיבור למחשב

בזוג רמקולים או בכאלו שמגיעים בתצורת 2.1 רמקולים (2 רמקולים סטריאו ורמקול סאב-וופר נוסף) החיבור הוא בדרך כלל חיבור פין יחיד וסטנדרטי של 3.5 מ"מ (מכונה Audio Jack) בעל צבע ירוק המותאם לסימון על כרטיס הקול. דגמים אחרים, ובייחוד בשנים האחרונות, מגיעים עם חיבור מסוגי USB שונים (Type A, B או C).


איך לבחור רמקולים למחשב


בהרכבים מתקדמים יותר של 4.1 רמקולים ויותר צורת החיבור שונה מעט; על פי רוב הרמקולים מתחברים כולם אל יחידת הסאב-וופר, וממנה יוצא כבל עם 2 או 3 כניסות 3.5 מ"מ למחשב (המתחלקות ליציאה קדמית ואחורית ויציאה לרמקול המרכזי).

 

בדגמים מתקדמים הכוללים יחידת בקרה נפרדת, יימצאו בדרך כלל חיבורים דיגיטליים (COAX) ואופטיים, המבטיחים דיוק ואיכות שמע מרביים. לאחרונה החלו להופיע מערכות רמקולים (5.1 ויותר) רמקולים אלחוטיות, החוסכות העברת כבלים למרחק גדול יחסית בחדר.


איך לבחור רמקולים למחשב


כיום, אחת מן השיטות האפשרויות ביותר לחיבור רמקולים למחשב הינה אלחוטית. רמקולים מסוג זה מגיעים עם תמיכה בקישוריות בלוטות', וזו מאפשרת חיבור ללא כבלים למחשב נייד או למחשב נייח התומך בקישוריות בלוטות', אם כי במקרה זה ניתן יהיה לעיתים לראות דיליי בין הסאונד המשודר דרך הרמקולים לוידאו שמוצג על גבי המסך. חיבור בלוטות' 5.0 או חדש ממנו מסוגל להקטין ולצמצם את הדיליי. 

רמקול גדול יחסית ובדרך כלל עשוי עץ, הנלווה למערכת הרמקולים הרגילים ומופקד על הפקת התדרים הנמוכים (באסים).
6
מחיר ואחריות

רמקולים המיועדים למחשבים מוצעים למכירה בטווח מחירים רחב מאוד שנע בין כ-50 שקלים לזוג רמקולים בסיסיים וזולים מאוד, ועד ל-2,500 שקלים ויותר למערכות רמקולים מתקדמות ואיכותיות יותר פרי פיתוחן של יצרניות הטכנולוגיה השונות. במרבית המקרים, מגיעים רמקולים למחשב עם אחריות של כשנה, כאשר חלק מן הדגמים, בייחוד אלו היקרים יותר, מגיעים עם אחריות ארוכה שמגיעה עד לכ-36 חודשים (3 שנים).

המוצרים המבוקשים בקטגוריית רמקולים למחשב

מותג:Edifier, Edifier,
הרכב רמקולים:2 רמקולים,
סוג החיבור:3.5...,
החל מ- 295 ₪
מתוך 5 חנויות
מותג:Logitech, Logitech,
הרכב רמקולים:2.1 רמקולים,
עוצמה כוללת:10...,
החל מ- 190 ₪
מתוך 20 חנויות
מותג:Edifier, Edifier,
הרכב רמקולים:1.1 רמקולים,
עוצמה כוללת:42...,
החל מ- 450 ₪
מתוך 3 חנויות
מותג:Creative, Creative,
הרכב רמקולים:2 רמקולים,
עוצמה כוללת:4.4...,
החל מ- 108 ₪
מתוך 12 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי רמקולים למחשב
לכל המונחים>>