חצי שנה אחרי שהוצגו לראשונה בישראל, LG משיקה את סדרת טלוויזיות המיני לד החדשה שלה. טכנולוגיית המיני לד מגשרת על הפער בין טלוויזיות ה-LED הבהירות שלהן מספר מצומצם של אזורי תאורה, לבין מסכי ה-OLED שבהם כל פיקסל מואר בנפרד, אך רמת הבהירות אינה גבוהה במיוחד.
טלוויזיות LCD על שלל גרסאותיהן צריכות מקור תאורה אחורי כלשהו כדי להאיר את פאנל התצוגה. בטלוויזיות LED פשוטות יש פס לדים במסגרת המסך ובטלוויזיות קצת יותר איכותיות, הלדים מסודרים במטריצה על גב המסך ומחולקים למספר אזורים. פאנל ה-Nano Cell מכיל במקרה הטוב פחות מעשרים אזורי תאורה כך כשאובייקט כלשהו עובר בין אזורי התאורה, אפשר לראות זאת בבירור. בנוסף, מיעוט אזורי התאורה יוצר אפקט של הילה סביב אובייקטים בהירים המוצגים על רקע כהה.
בטלוויזיות OLED כל פיקסל מואר או לא מואר בנפרד, כך שבטלוויזיית 4K יש יותר מ-8 מיליון אזורי תאורה. עם טכנולוגיה זו אפשר להגיע לניגודיות מוחלטת וכמעט להעלים את אפקט ההילה. החסרון הבולט של ה-OLED זו הבהירות הלא גבוהה במיוחד שלו והרגישות הגבוהה יותר לצריבת מסך, המתרחשת כשתמונה סטטית מוצגת על המסך לאורך זמן.
טכנולוגיית ה-Mini Led נמצאת בדיוק באמצע בין השתיים. התאורה האחורית מופקת ממטריצה צפופה של עשרות אלפי לדים קטנים ובהירים ביותר, שכל אחד מהם ניתן לשליטה בנפרד, כך שמופקת תמונה שהיא לא רק בהירה מאוד, יחס הניגודיות שלה גבוה בהרבה מ-LED רגיל אך היא אינה רגישה כמו OLED.
בתחילת השנה LG הביאה לשוק הישראלי את מסכי ה-OLED מסדרת A שלראשונה נמכרו בפחות מ-5,000 שקל. למרות איכות התמונה הגבוהה, מסכים אלו לא כוללים טכנולוגיות כמו Dolby VIsion או תמיכה ב-120 הרץ שיש להן משמעות עבור שחקני הקונסולות. טלוויזיות ה-QNED מתומחרות בערך באמצע הטווח בין דגמי ה-NanoCell ל-OLED המקבילה בגודלן ובתכונות הטכניות אך היות והטכנולוגיה נחשבת חדשה בשוק, אפשר לצפות שהמחירים ירדו כבר בדגמי 22-23.
4K
₪7,290 65QNED91PVA
₪12,990 75QNED90PVA
8K
₪22,990 75QNED99PVA
₪29,990 86QNED99PVA