טיסות לילה או בכללי טיסות ארוכות מכילות בתוכן חלק שיכול להיות קריטי להמשך החופשה או נסיעת העבודה שלכם - שינה טובה. כולנו יודעים כמה מחלקות התיירים נהיו צפופות ולאלו שלא נמצאים במושב חלון, אין מקום טוב להניח את הראש. חברת NapUp המוכרת ממוצר דומה שמאפשר שינה בכסא בטיחות לילדים, מציעה כעת פתרון לטיסות שיחזיק את הראש במקום, יספק תמיכה ואף פתרון להאזנה למוזיקה.


NapUp FLY - פתרון שינה למטוסים


הערכה ארוזה בנרתיק גדול למדי מפלסטיק שנראה כמו ארגז הטסה קטן ובו כל חלקי הערכה. אותה ערכה מורכבת משני חלקים: הראשון מתחבר לחלק העליון של גב המושב שלכם או לחלק שתומך בראש, אם קיים באותו מטוס ואליו מתחבר החלק השני שחוסם את שדה הראייה ומחזיק את הראש בפועל. בחלק הבסיס ישנם מחברים המסודרים ב-X כך שאפשר לחבר אותם אנכית או בהצלבה, בהתאם לסיטואציה שאתם נמצאים בה. הרצועות עצמן ארוכות יתר על המידה כך שגם אם מדובר במושב מאוד רחב ועמוק, עדיין תוכלו לאחוז אותו בבטחה.


NapUp FLY - פתרון שינה למטוסים


החלק שמחזיק את הראש וגם מחשיך את העולם עבורכם מתחבר אל הבסיס דרך צמדן (סקוטש, ולקרו, hook & loop) כך שהוא מתחבר בקלות, כשהחלק שאליו הוא מתחבר מסוגל להסתובב על צירו ב-90 מעלות כך שאפשר להשאיר אותו מחובר ומוכן לשינה, גם אם אתם לא רוצים שיסתיר לכם את שדה הראייה.


NapUp FLY - פתרון שינה למטוסים


השתמשנו במתקן החדש בטיסה מישראל ללונדון שאורכה כחמש שעות ומאוד מהר הגענו למסקנה שיש פגם בסיסי בעיצוב בכך שהוא לא מאפשר להשתמש באוזניות מבטלות רעש מסוג Over Ear - כלומר אלו שמתלבשות על האוזן. באותה מידה גם אוזניות In Ear כמו ה-Bose SoundSport Free לא ניתנות לשימוש כי הן בולטות מהאוזן הצידה. כל זה מתנגש עם המטרה הכללית שהיא לנתק את המשתמש כמה שיותר מהסביבה הרועשת והמוארת של המטוס, כך שיוכל לישון. אך בפועל אתם צריכים לבחור, או שאתם חוסמים את העיניים, או את האוזניים, ורק אם במקרה האוזניות שלכם הם מסוג מבטל רעש שגם יש להן פרופיל צר, אז תוכלו ליהנות מכל העולמות.


עוד הפריע לנו שהחיבור של כיסוי העיניים הוא דרך ולקרו כך שהוא עושה הרבה מאוד רעש בכל פעם שאתם מבקשים לעשות שינוי כלשהו. זה לא היה כזה עניין אם זה לא היה ממוקם בדיוק באוזן של הנוסע שליד. אנחנו מצאנו את עצמנו מנסים להתאים את המתקן לראש שוב ושוב עד שהבנו כמה רעש זה עושה ואז כבר הרגשנו לא בנוח להפריע לנוסע הסמוך.


NapUp FLY - פתרון שינה למטוסים


אנחנו בדקנו את דגם ה-NapUp FLY+ שמכיל אוזניות מובנות במכשיר הממוקמות בדיוק ליד האוזניים, כשיש להן כניסת מיני PL 3.5 רגילה, והן מגיעות עם כבל מיני PL זכר לזכר (AUX) שלקראת חלקו העליון ישנה בקרת עוצמה אנלוגית - פי'צר מצוין. הבעיה שלנו היא בכך שהווליום המקסימלי נמוך מאוד ויותר מתאים לצפיית טלוויזיה בלילה מאשר למטוס רועש. מצד שני, לא היינו רוצים שהאדם לידנו יצפה בסרט או יאזין למוזיקה בקולי קולות. עוד משהו שהבנו רק כשהשתמשנו בהן, אין לנו יותר חיבור אוזניות חוטי בסמארטפון כך שיכולנו להתחבר רק למערכת הבידור של המטוס, אולי בגרסה עתידית יכללו אוזניות בלוטות'. בכל מקרה היה נחמד אם היו כוללים מתאם אוזניות למטוס שכן יש לא מעט כאלה שחיבור האוזניות שלהם הוא מהסוג הכפול והמיותר.


NapUp FLY - פתרון שינה למטוסים


ה-NapUp FLY הוא מוצר מעניין וחדשני שיכול להיות פתרון מצוין לחתך ספציפי של אנשים שיכולים לישון במטוס בלי סינון רעשים, וכאלה שלא אכפת להם להתקין משהו על המושב, משהו שטכנית לא מפריע למסך של הנוסע מאחוריכם אבל זה תלוי במטוס הספציפי. הריפוד נעים למגע אך לא מפנק במיוחד ובדוגמה שבה השתמשנו כבר הופיעו סיבים בולטים באחת הכריות בגלל הוולקרו המובנה בצד הנגדי.


החברה מוכרת כרגע את הגרסה הרגילה ללא אוזניות ב-35 דולר או 130 שקל ואת גרסת הפלוס עם האוזניות ב-49 דולר או כ-180 שקל דרך עמוד הקיקסטארטר שלה.