הקדמה
עם עליית מחירי הסמארטפונים הקוריאניים והאמריקאיים, צרכנים רבים פונים לשוק הסיני כדי למצוא פתרון איכותי ובמחיר משתלם. בחרנו ארבעה סמארטפונים סיניים מיצרנים בולטים והשווינו את הדגם הטוב ביותר של כל חברה, אחד מול השני. המכשירים המשתתפים במבחן הם: Meizu Pro 7,OnePlus 5T, Huawei Mate 10 ו-Xiaomi Mi6. אז מי מהם הוא הנכון ביותר עבורכם?
מותג:OnePlus,
גודל מסך:6.01 אינטש,
מערכת הפעלה:...,
גודל מסך:5.2 אינטש,
מערכת הפעלה:Android,
נפח אחסון פנימי:...,
מותג:Xiaomi,
מערכת הפעלה:Android,
נפח אחסון פנימי:...,
מותג:Huawei,
גודל מסך:6 אינטש,
מערכת הפעלה:Andr...,
איכות הקול והשמע
בסעיף איכות הקול והשמע לא שמענו אכזבות, כאשר כולם הציגו איכויות גבוהות של שמע, כולל הנוט, למעט בעיות של רוח בעת שיחה בספיקר. במייט 10 צצה בעיה בעת שיחה בספיקר, שבו הצד השני התלונן על איכות גרועה. עם זאת, זו אינה בעיה עקבית וככל הנראה תלויה במקום ובאיכות הקליטה. ה-5T מתמקם באמצע, עם אפרכסת טובה ואיכות שמע צלולה ברמקול היחיד שלו. ה-MI6 והמייט 10 מציעים רמקולים סטריאופוניים באותה תצורה – רמקול בתחתית המכשיר ורמקול נוסף באפרכסת, שהופכת לחזקה ועוצמתית עם סיבוב המסך. עם זאת, לשניים חסרה יציאת האוזניות המסורתית, והם מאלצים את המשתמש להיסחב עם מתאמים וכבלים נוספים. המייזו בהחלט מספק את הסחורה בכל הנוגע לקול ושמע: רמקול מונו חזק, אפרכסת ברורה וחזקה וחיבור רגיל לאוזניות.
נוחות השימוש
כל המכשירים מציגים איכות בנייה והרכבה גבוהות, כאשר לכולם גוף מתכתי עם שילוב של זכוכית (לעיתים מסוג גורילה). ה-Mi6 מוסיף חיתוכים בצבע זהב והקפדה על עיצוב יוקרתי, והמייט 10 בעל הגב המסוקס, הופכים אותם לנאים שבחבורה.
לשיאומי ולמייזו מסך ביחס רגיל של 16:9, בעוד שלוואווי ול-5T מסכים כמעט זהים ביחס חדשני (יחסית) של 18:9. שניהם 6 אינץ', שניהם בנויים מפאנל AMOLED איכותי, ולשניהם רזולוציה של 1080X2160 פיקסלים. עם זאת, המייזו מציע מסך משני בגבו, המגיע בגודל 2 אינץ' ומהווה תוספת נכבדה למכשיר: ניתן לצלם דרכו, לבדוק מזג אוויר, הודעות, שיחות ושעון, ובכך הוא מייתר את המסך הגדול והבזבזני לטובת פעולות פשוטות.
חיישני טביעות האצבע שמגיעים מהתוצרת הסינית, הפכו לאמת מידה בתחום האבטחה, כאשר הענקיות כמו סמסונג ואפל עוד צריכות ללמוד מהן כיצד לייצר חיישנים ביומטריים כאלו – כולם מהירים, זריזים, מזהים כמעט ללא בעיה כל אצבע, בכל זווית, והופכים את כלי האבטחה הזה לאהוב, בשונה ממשחקי אבטחה של פנים וזיהוי תלת מימדי שכמעט תמיד לא עובד. חשוב לזכור, כי לעומת האחרים, כדי לפתוח את המייזו, יש ללחוץ על הכפתור המרכזי כדי שהחיישן יתחיל בעבודתו, לעומת טפיחה קלה בלבד אצל המתחרים.
בתחום החומרה, המייזו פורש כבר בהתחלה, הוא פשוט לא בליגה של הגדולים, אך הוא מעולה כאשר מעמידים אותו בשוק הרלוונטי אליו. הוא בעל מעבד Helio P25 עם 4 גיגה ביט זיכרון עבודה ו-64 שטח אחסון (לא ניתן להרחיב) המקנים כוח עיבוד טוב לכל המשימות השגרתיות.
שלושת המוסקטרים, מציגים ערכות עיבוד מתקדמות וחזקות, עתירות נפחי זיכרון, המחכות ומצפות למשימות תובעניות. לוואןפלוס ולמי 6 חומרה זהה: סנאפדרגון 835, כרטיס גרפי אדרנו 540, והם מציעים זיכרון הפעלה נדיב במיוחד – 4-6 גיגה ביט במי6, ו-6-8 גיגה ביט ב-5T. שטח האחסון נע בשניהם בין 64 ל-128 גיגה ביט, כאשר אף אחד מהם לא בעל כניסה לכרטיס זיכרון.
המעבד בוואווי מגיע מתוצרת החברה – קירין 970 והוא כולל בתוכו שבב לבינה מלאכותית, שהתגלה לפי שעה כחסר טעם ולא כפיצ'ר מיוחד בעל כוח עיבוד דרמטי. בארץ, המייט מוצע בגרסת הפרו עם 6 גיגה ביט זיכרון RAM ו-128 גיגה ביט שטח אחסון, ללא אפשרות הרחבה.
מערכות ההפעלה בכל ארבעת המכשירים היא כמובן אנדרואיד, כאשר רק המייט 10 מציע כבר מהקופסה את הגרסה החדשה 8.0.
המנצח במבחן נוחות השימוש הוא
ה-OnePlus 5T עם ציון כמעט מושלם של 9.5 בנוחות השימוש, חומרה ותוכנה – הוא מהיר כשד, זכה לציון גבוה ביותר במבחנים סינתטיים, ומציע מערכת הפעלה כמעט נקייה כמו במכשירי הפיקסל.
מצלמה
לכל המכשירים מערך צילום כפול, עם אופציות ותכונות המבטיחות כי בעזרת המכשיר הספציפי, הצלם יצלם את תמונת חייו. במבחן צילום התמונות, דווקא מצלמתו של המי6 שכבר צבר כמה חודשים טובים בשוק, היא הטובה ביותר מבין כל הנבחנים. היא מציעה זום אופטי X2, שני חיישני 12 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, והיא כמעט תמיד תפיק תמונות באיכות גבוהה. אחריו מגיח ה-T5, עם מערך צילום כפול של חיישן בגודל 16 מגה פיקסל והמשני 20 מגה פיקסל, עם מייצב תמונה דיגיטלי, ואפשרות לצילום תוך טשטוש הרקע. מערך זה מפיק תמונות טובות באור שמש, אך סבירות בלבד בתאורה אחרת, ובכך הוא מפסיד את הכתר.
המייט 10, עם כל הבינה המלאכותית ועדשות הלייקה שלו, מקבל את המקום השלישי, הודות לחיישן צבעוני בגודל 12 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, וחיישן שחור לבן בגודל 20 מגה פיקסל עם פוקוס לייזר. התוצאות לא מיישרות קו עם הדור החדש של המצלמות, ומספקות בעיקר אכזבה. מצב הפורטרט נכשל פעם אחר פעם בזיהוי עצמים, והפרסום אודות זום אופטי ללא איבוד מהאיכות, מתברר כזום דיגיטלי שעושה חיתוך (קרופ) לתמונה הגדולה.
המייזו מציע גם מערך כפול בדומה למייט 10, עם חיישן כפול של 12 מגה פיקסל ומפתח צמצם F2.0, המקנים אפשרות למצב פורטרט ועומק שדה מרשים. בסקירה אצלנו הוא קיבל ציון 8 – התוצאות באור יום היו נהדרות, אך עיבוד התמונה במצב בוקה (טשטוש רקע) הופך למעובד ומלאכותי מדי, ולעיתים אף מפספס את האובייקט. לעומת השאר, הוא מפיק סרטונים בפורמט Full HD בלבד, ולא 4K, וגם איכותם לא מבשרת טובות – אין מייצב כלשהו לייצוב הוידאו, הפירוט לא רחב והתוצאה הסופית לא טובה.
בעקבות המסך המשני במייזו, את תמונות הסלפי ניתן להפיק בעזרת זוג העדשות האחוריות, ובכך התחרות למצלמת הסלפי הופכת לקשה יותר, שכן העדשות הללו איכותיות יותר מכל עדשה קדמית, אך בשלב זה אנו נתייחס לעדשה הקדמית שממוקמת מעל המסך – בכל המכשירים.
מצלמת הסלפי של ה-T5 היא הטובה ביותר, עם 16 מגה פיקסל, מייצב תמונה דיגילי (ג'יירו) ומפתח צמצם של F2.0 המספקים איכות תמונה גבוהה. ממש אחריו בהפרש של כמה נקודות בודדות מגיח המייזו, עם עדשה קדמית בעלת 16 מגה פיקסל ומפתח צמצם של F2.0, כך שההבדל הוא בעיקר בחסרונו של מייצב תמונה. חולקים את המקום השלישי והרביעי עם מצלמה כמעט זהה של 8 מגה פיקסל הם המי6 והמייט.
סוללה
את החלק הבא נחלק לשלושה תתי סעיפים, נפח סוללה, מהירות הטעינה (מהירה או לא – אם כן, באיזה טכנולוגיה) ולמי חיי הסוללה הטובים ביותר. בסעיף קיבולת הסוללה (נפח), המייט 10 לוקח את הסיבוב הזה בהליכה. יש לו סוללה בקיבולת ענקית של 4000 מיליאמפר. במקום השני ניצב לו המי6 עם 3350 מיליאמפר, אחריו הוואןפלוס עם 3300 מיליאמפר סטנדרטיים, ובסופו של הדירוג ניתן למצוא את המייזו, עם 3,000 מיליאמפר צנועים.
סעיף מהירות הטעינה מציג כמה גישות, כאשר ה-Dash Charge של וואןפלוס היא המנצחת. לפי שעה, זו הטכנולוגיה המהירה ביותר להטענת הסלולרי, כאשר היא מפיקה זרם של 4A, המטעין באופן מלא את הסוללה של ה-5T בקצת יותר משעה. את המקום השני לוקח המייט 10 פרו, עם טעינה מהירה תוצרת עצמית המסוגלת להטעין עד 58% מהסוללה בחצי שעה. במקום השלישי ניצב לו המי6, עם טכנולוגית ה-QC3 של קוולאקום שתטעין בקצת יותר מחצי שעה את הסוללה אל עבר ה-60%. למייזו טכנולוגיה תוצרת בית שנקראת mCharge 3.0, המספקת יכולת טעינה של 0 ל-75% תוך 60 דק', וטעינה מלאה בשעה וחצי (לפי המבחן שערכנו לה), ולפיכך היא האיטית ביותר במבחן זה. כמו כן, לכל המכשירים הללו חיבור USB מסוג C.
חיי סוללה
את המקום הראשון כובש המייט 10 פרו, עם חיי סוללה מצוינים, על אף מעבד חזק ומסך בהיר וגדול. הסוללה הגדולה שלו מאפשרת רוגע נפשי ללא התפשרות על מצבי חיסכון בסוללה, והיא תספיק ליומיים שלמים של שימוש ללא הטענה.
דווקא המייזו, על סוללתו הקטנה יחסית למתחרים, זוכה לחיי סוללה נהדרים ולציון של 9.5 במבחן. ככל הנראה, השילוב של מסך קטן, מעבד חסכוני ותוכנה קלילה מפחיתים את העומס על הסוללה, ובכך ניתן להכתיר אותו כמקום השני.
המקום השלישי מיוצג ע"י ה-5T עם חיי סוללה טובים בפני עצמם, שמספיקים בקלות ליום וחצי ללא טעינה. המקום האחרון שייך למי6, אשר מפגין ביצועים פושרים בלבד בנוגע לחיי הסוללה, וזכה לציון סביר של 7.5 במבחן. ככל הנראה, שימוש במעבד חזק וזיכרון גדול פוגעים בחיי הסוללה, כך שבסוף היום הוא מספק שאריות של מיץ סוללה בדמות אחוזים בודדים.
המנצח במבחן:
מייט 10 פרו עם שילוב של כל התכונות הטובות בסוללה.
עמידות
כל המכשירים עטופים בזכוכיות גדולות ובמתכת או אלומיניום איכותיים. עם זאת, גבם יהיה רגיש לשריטות קטנות, על אף הימצאותן של זכוכיות גורילה 5 בחלק מהמכשירים. את המקום הראשון במבחן כובש הוואווי מייט 10, עם עמידות בפני מים ואבק בתקן Ip67, שהוא לא המחמיר ביותר שיש ניתן למכשירים סלולריים, אך הוא עדיף על הוואן פלוס ועל המייזו שנעדרים יכולת כלשהי להתמודד עם נזקים של מים או אבק. המי6 עמיד בפני נתזי מים קלים, עפ"י טענת החברה. ככל הנראה, הכוונה היא לטפטוף קליל ולא מעבר, שכן החברה לא העמידה את המכשיר במבחן כלשהו לטובת תקן. עוד נציין, כי המסך המשני במייזו הוא מקור לשברים נוספים, שכן אין נתון אודות חוזק הזכוכית והגב, ולכן מומלץ מאד להיזהר עימו.
המנצח במבחן:
מייט 10, בזכות עמידות במים ואבק.
שורה תחתונה
לסיכום המבחנים האלו, ניתן לצאת עם כמה מסקנות והמלצות. ראשית כל, דווקא החברה הכי פחות מוכרת – OnePlus שיגרה השנה מכשיר חזק, מהונדס ומפותח ברמה הכי גבוהה שיש, ולראייה לכך הוא זכה בשלושה מבחנים – נוחות שימוש, איכות קול ומצלמה קדמית. ה-5T מהווה את מכשיר הפרימיום המשתלם ביותר בשוק, נכון לשעה זו. על אף שהחברה האנונימית יחסית בארץ לא זוכה לפרסומים רבים, מכשיר הדגל שלה מציע חבילה שלמה, ובעיקר משתלמת לכל כיס, כך שהוא פונה לקהל לקוחות מגוון, כולל אלה שמאסו במותגים הרגילים. מחירו באתרי המסחר העולמיים נמוכים ממחירו בארץ, אך הם מגיעים ללא אחריות יבואן רשמי ועם שלל גרסאות שונות. ה-5T מראה לעולם כי אין צורך בתג מחיר גבוה כדי לספק ביצועים, איכות צילום גבוהה וחיי סוללה נאותים, כאשר הוא עולה כמעט חצי מהמכשירים המובילים עם אותם נתונים. מחפשי המציאות – זהו המכשיר בשבילכם.
במקרה של המייט 10, אנו עדים לתופעה בה יצרניות חוברות למותגים המתמחים בנושא מסוים, לטובת שדרוג החבילה והוספת מותג נחשק למכשיר. כך קרה, שבמשך שנתיים יצרנית המצלמות והעדשות לייקה, עובדת בשיתוף פעולה מלא עם חברת וואווי ומכשירי הדגל שלה, אך הצהרות לחוד ותוצאות לחוד – המצלמה של המייט 10 פרו לא הייתה קרובה לניצחון, ועוד יותר התאכזבנו לגלות כי רכיב הבינה המלאכותית מוגבל מאד ביכולותיו. אומנם, סדרת המייט נועדה להתחרות בסדרות הפאבלטים של היצרניות, אך בנוגע למצלמה, זו אינה מיישרת כוונות אל המצלמות של הנוט 8, אייפון 8 פלוס וגם לא LG V30. יתרונותיו מתגלים במסך איכותי וחד, איכות חומרים ועיצוב מהמעלה הראשונה, וכמו כן, חיי סוללה משובחים. המייט 10 פונה בעיקר ללקוחות שלא מוגבלים בתקציב, עקב מחיר יקר יחסית לחבורה הנבחנת. הוא מספק שיק, סטייל ועוד מושגי אופנה מפתים (לאלו ממכם שאוהבים את התחום), ויש הרואים בו כאחד המכשירים הנוחים לאחר מעבר מאייפון לאנדרואיד. הוא כמובן לא מקפח את הדאגה הגדולה מכל – הדאגה לסוללה, ולפי כך, אם אתם נמנים בין אלה ששוכחים להטעין את הטלפון או סתם מוטרדים מהמחשבה שהסוללה שלכם נגמרת מהר מדי, זהו המכשיר בשבילכם.
ה-Mi6, שבקרוב יחגוג שנה להולדתו, ניצח באופן מעורר פליאה במבחן המצלמה האחורית, כאשר הוא גובר על עדשות ממותגות, וטכנולוגיות חדישות. הוא ההוכחה כי לפעמים הפשטות גוברת על הכל. המי6 הוא מכשיר הדגל הראשון של שיאומי שהושק, תוך שימוש בחומרים יוקרתיים, אך גם עם בעיות בפיתוח והנדסה, כמו חוסר עמידות במים או חיי סוללה סבירים בלבד בשימוש ממוצע. אם מצלמה היא הדבר החשוב לכם מכל, כמובן שהוא המומלץ ביותר.
המייזו, על אף שהוא מכיל מסך משני בגב המכשיר, אינו מצטיין בשום תחום. הוא מהיר, מצלם באיכות טובה, בעל טעינה מהירה וחיי סוללה טובים, אך הוא לא מבדיל את עצמו משאר המתחרים בזכות משהו מיוחד. האפשרות לצילום עצמי בעזרת זוג עדשות איכותיות לבטח תקרוץ לבני הנוער ולילדים, וגם כך מחירו – הוא מתומחר כיום סביב ה-1,500 שקל לדגם הרגיל, ותוספת קטנה במחיר תעניק מסך גדול וסוללה גדולה יותר. מחיר זה מיועד להורים המעוניינים לקנות מכשיר מתקדם ואיכותי לילדיהם, או אף לחיילים שזהו המכשיר הראשון שהם קונים בכספם, ואל נשכח את השירות של באג המאפשר הכנסה לתיקון בכל חנויות הרשת, דבר שמקל, ולו במעט על התיקונים העתידיים.
מותג:OnePlus,
גודל מסך:6.01 אינטש,
מערכת הפעלה:...,
גודל מסך:5.2 אינטש,
מערכת הפעלה:Android,
נפח אחסון פנימי:...,
מותג:Xiaomi,
מערכת הפעלה:Android,
נפח אחסון פנימי:...,
מותג:Huawei,
גודל מסך:6 אינטש,
מערכת הפעלה:Andr...,