הקדמה

שואבי האבק ב-2020 מגיעים במגוון צורות וסגנונות: חלק עומדים בעצמם, אחרים נגררים, רובם ידניים וחלקם רובוטיים שלא דורשים אף שליטה ידנית. בשנים האחרונות הקטגוריה שהפכה לפופולרית ביותר היא זו של השואבים האלחוטיים המופעלים על ידי סוללה. כדי לגלות מיהו השואב הטוב והמשתלם ביותר, אספנו ארבעה דגמים מובילים במחירים שונים והשווינו אותם זה מול זה, בקרב על תואר השואב הטוב והמשתלם ביותר.


הדגמים במבחן הם:

Dyson V11 Torque Drive,Xiaomi Mi Handheld, Shark IF282 ION F80, Jimmy JV83



המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Jimmy,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלח...,
החל מ- 819 ₪
מתוך 11 חנויות
מותג:Dyson,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלח...,
החל מ- 2,490 ₪
מתוך 5 חנויות
מותג:Xiaomi,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אל...,
החל מ- 948 ₪
ב-סופר
מותג:Shark,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אנטיאלרגני:בעל...,
איכות השאיבה 
במבחן זה העמדנו בפני השואבים שתי בדיקות: 100 גרם קמח, המדמה אבק ו-100 גרם אורז, המדמה אבק קשה, פירורים ולכלוך יצירתי אחר. כל מיכל איסוף נמדד טרם הבדיקה ולאחר שאיבת האזור הנדגם.

כולם בלי יוצא מן הכלל שאבו אבק טיפוסי בבית כרגיל. אף צינור לא נסתם ולא היה גרגיר אבק שלא הצליח להישאב בקלות. אלא שמבחן הקמח משקף לכלוך קצת יותר עקשן; בניגוד לאבק הטיפוסי המצטבר בבית, הקמח נוטה להידבק לעצמו עד שהוא מצטבר לגובה מסוים עד כדי שהמברשת לא יכולה לו – וכאן בדיוק נמדדת היכולת של המברשת להתמודד מול אבק קל שהוא קצת עבר לסטנדרטי.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

מבחן הקמח
השואב של Xiaomi היה החלש מכולם: השואב בעיקר דחף את הקמח למקום אחר ושאב חצי ממנו, אך העקשנות השתלמה ולאחר יותר מדי חזרות, הצלחנו לשאוב 62 גרם מתוך 100. גם כשהרמנו מדי פעם את המברשת יצא קצת קמח תוך כדי פעילות. הבא אחריו הוא ה-Jimmy, עם איסוף של 70 גרם, בתופעות לוואי שמאוד הזכירו את Xiaomi, כלומר גריפה ושאיבה חלקית – וחוזר חלילה. ה-Dyson הגיע למקום השני עם איסוף מחמיא של 90 גרם, אך המנצח הוא השארק שהצליח לאסוף את כל הקמח שפיזרנו.

מבחן האורז
בניגוד למבחן הקמח, כאן דווקא השארק הוא זה שאסף הכי פחות אורז - 87 גרם. חלקם התפזרו חזרה לרצפה כשהרמנו את השואב מעל הרצפה ושוב כשניתקנו את צינור השאיבה מהיחידה הראשית. שאר השואבים ביצעו עבודה נהדרת.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

נוחות השימוש
ככל שרמת השאיבה חשובה, כך גם קלות התפעול, המשקל העצמי וריקון המיכל, משחקים תפקיד בחווית השימוש הכללית, והיא זו שתקבע כמה באמת תשתמשו במכשיר.

משקל וניידות
המשקל המינימלי של כל שואב מורכב מהיחידה הראשית, המוט וראש העבודה הראשי. השואב של ג'ימי הוא הקל ביותר עם 2.48 קילו, אחריו שיאומי עם 2.55 קילו, הדייסון עם 3 קילו והכבד ביותר בפער משמעותי - השארק עם 3.9 קילו.
במשקל זה, השארק מרגיש משמעותית פחות נייד, ובעוד שהדבר לא קריטי לשימוש על רצפה או שטיח, הוא מורגש הרבה יותר כשצריך לגשת למקומות גבוהים יותר.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

לטעמנו לא משנה אם ניחנתם ביד שרירית או פחות, יחידות השואב של כולם מצריכות מנוחה ליד אחרי 10-15 דקות של פעילות, בטח אם התמודדתם מול משטח קשה או חיברתם אביזרים נוספים שהגדילו את משקל היחידה. בזמן שברצפה חלקה לא חווינו בעיה מאף שואב וכל המברשות עבדו חלק, בשטיח עבה התחלנו להרגיש יתרון בולטת לטובת ה-Dyson: הוא היחיד מבין כולם שהצליח לנו לנוע קדימה ואחורה ללא התנגדות.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

מבחינת זוויות ופינות קשות – כל השואבים התקשו בצורה כזו או אחרת להגיע לכל פינה, אם כי הוגן יהיה לציין שכולם עמדו בגבורה גם מול האזורים המאתגרים ביותר. החוכמה היא למצוא את האביזר והמברשת הנכונים לאותה סיטואציה, אך זה כבר נשען על הנכונות שלכם להשאיר את האביזרים בהישג יד, או לרצות להתעסק עם הרכבה ופירוק שוב ושוב.

אביזרים
בנוסף למוט ההארכה ולמברשת הראשית, כל ארבעת השואבים מגיעים עם מגוון אביזרים המתאימים לסיטואציות שונות. במארז של Xiaomi ישנה מברשת ממונעת לניקוי ספות ומזרנים, אביזר לניקוי חריצים, מברשת לניקוי אבק ומתקן לתלייה על הקיר.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

במארז של Jimmy יש מברשת ממונעת לניקוי ספות ומזרנים, כלי ניקוי למסילות, פינות וריפודים, מחבר פלסטיק זוויתי, מברשת רכה למשימות עדינות וצינור גמיש.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

השואב של שארק מגיע עם ראש ממונע כפול - בחלקו הקדמי ישנו ראש רך המיועד לרצפות, ובחלקו האחורי הראש החובט. שניהם במגע רציף עם הרצפה אך החלק החובט מופעל על ידי כפתור כך שהוא לא פעיל כל הזמן. בנוסף ישנה מברשת ממונעת לספות, ראש לפינות ומסילות ,מברשת רכה ומברשת זוויתית מתכווננת המיועדת לשאיבה מעל או מתחת למקומות שקשה להגיע אליהם.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

לדייסון יש הבדל משמעותי באביזר הראשי לעומת שאר השואבים במבחן, בגרסת Torque שאותה בחנו, המברשת הכלולה היא החובטת, ולא הרכה המיועדת לרצפה. אך אותו ראש חובט הוא אחד החידושים בגרסת ה-V11, שכן הוא מסוגל למדוד את ההתנגדות של המשטח שאותו שואבים, ולהתאים את עוצמת השאיבה בהתאם. בעוד שראינו את הטכנולוגיה הזו כבר לפני שנים בשואבים רובוטיים, עוד לא נתקלנו בה בשואבים אלחוטיים והיא אכן פרקטית ביותר. עם זאת, המברשת הרכה המכונה פלאפי, רלוונטית בעיקר לבתים שבהם אין שטיחים והיא נמכרת בנפרד בעלות של כ-400 שקל או כחלק מדגם ה-Absolute שעולה אותו סכום יותר מדגם ה-Torque.

עדיין, עם השואב של דייסון תקבלו את הסט הנדיב ביותר: מברשת ממונעת חובטת לספות ומזרנים, אביזר לפינות ומסילות, מברשת בוץ, מברשת רכה למשטחים עדינים, אביזר דו-מצבי, תופסן לאביזרים על גבי המוט ותחנת עגינה להתקנה על הקיר.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

התקנה ופירוק
לא מספיק להגיע עם מגוון רחב של אביזרים, גם צריך להתקין ולהסיר אותם בקלות. מכולם בלט ה-Dyson שעשה לנו "חיים קלים": כל אביזר מתחבר ב"קליק" ישר למקומו ולא דורש התאמה והסתגלות.

גם ה-Shark היה נוח להרכבה אבל היה לעיתים קצת עקשן בכל הקשור לפירוק. השואב של Xiaomi גם הצליח להרשים באיכות הבנייה, שמחירו זול פי כמה מ-Dyson אך הרחק מאחור נמצא השואב של Jimmy. לאביזרים המגיעים עמו אין את ה"קליק" המסורתי שמעיד על היצמדות מוצלחת. בכך נאלצנו כל פעם לנחש אם התקנו כראוי את האביזר או שאנחנו עושים לו נזק. כמו כן, בהיעדר אותו קליק, האביזרים מותקנים ללא תפס כלשהו כך שכדי לשלוף אותם, צריך להפעיל לא מעט כוח.

קיבולת וניקוי המיכל
גודל המיכל וקלות הריקון שלו הם פרמטרים לא-פחות חשובים ממטלת השאיבה עצמה. קיבולת המיכל משתנה בין הדגמים, הקטן ביותר נמצא בשואב של שארק, 300 מ"ל בלבד. אחריו Jimmy ו-Xiaomi עם 500 מ"ל והגדול ביותר שייך ל-Dyson עם 760 מ"ל.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

ב-Jimmy יש שתי דרכים לרוקן את המיכל: מלמטה דרך פותחן קטן או בסיבובו לצד של כל המיכל ופתיחתו מלמעלה, לניקוי נוח של גוף השואב. לכאן או לכאן, מדובר בפתרון נוח ומהיר. ב-Dyson ישנה ידית שאותה דוחפים והיא פותחת את המיכל ודוחפת את הלכלוך החוצה, כך שחייבים לפרק את השואב מהידית. הריקון של ה-Xiaomi דומה ל-Jimmy, כלומר המיכל נפתח מלמטה. הבעיה: אין דרך לרוקן אותו מבלי להתלכלך טיפה בהתחלה, שכן כבר בפתח המכסה מצטבר אבק שנדבק לידיים. בשארק גם יש לפרק את הידית ולחיצה קלה על כפתור בצד המיכל יפתח אותו, אך אם יש אבק מעט עקשן, יש לשלוח יד פנימה כדי להוציא אותו.

רעש
זה לא סוד ששואב אבק רחוק מלהיות מוצר שקט והמנוע המרעיש שלו, עוצמתי ויעיל ככל שיהיה, עלול להיות מטרד של ממש. הפעלנו את כל השואבים במצב טורבו ומדדנו מאותו מרחק את עוצמת הרעש המקסימלית שכל אחד מייצר. התוצאות היו דומות מאוד: המרעיש מכולם הוא ה-Dyson עם 75dB, אחריו ה-Shark עם 74dB, אחריו הג'ימי עם 71dB וה"שקט" ביותר הוא השואב של שיאומי עם 69dB.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

סוללה וזמן שימוש
בוודאי ראיתם פרסומים על זמני עבודה ארוכים במיוחד שכל שואב אלחוטי מסוגל לספק, אך אלו נתונים שאין להם מקום בעולם האמיתי, שכן הפעולה נמדדת כשאף אביזר אינו מחובר, והשואב פועל בעודו מונח על שולחן, כלומר ללא התנגדות. כדי להגיע לתוצאות יותר מציאותיות, חיברנו את הראש הממונע הראשי והפעלנו את השואבים באוויר, כדי להימנע משינויים הנובעים מהחומר הנשאב.

לכל השואבים יש לפחות שני מצבים (רגיל/טורבו) הצורכים אנרגיה בקצב שונה. בעוצמת השאיבה הרגילה - כלומר החלשה ביותר באותו דגם, זמן העבודה הקצר ביותר היה בשואב של שיאומי שהגיע ל-27 דקות עבודה. אחריו ה-Shark עם 37 דקות אך הוא מגיע עם שתי סוללות ומטען שולחני. אחריו הוא ה-Jimmy עם 45 דקות והמוביל הוא ה-Dyson עם 63 דקות פעילות.

במצב טורבו ועם מברשת חובטת מופעלת, זמן העבודה הקצר ביותר שייך לשיאומי גם כן עם כ-6 דקות פעילות, ואחריו השואב של Shark עם כמעט 9 דקות לכל סוללה, אחריו מגיע ה-Jimmy עם 8 דקות פעילות ולבסוף הדייסון עם 9 דקות פעילות.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

מבחינת תצוגת הסוללה, ה-Jimmy וה-Xiaomi הם הפרימיטיביים ביותר ואינם מכילים מחוון מפורט למצב הסוללה, במקום זאת, ישנה נורת אזהרה שמהבהבת כשהסוללה חלשה, כלומר כשזה כבר מאוחר מדי. השארק כבר יותר נדיב ומספק מחוון ברור בשלושה מצבי סוללה וה-Dyson בלט מכולם לטובה, בזכות מסך LCD צבעוני על גוף השואב המעיד על מצב הסוללה שמומר גם לדקות של פעילות (שהתגלו כמדויקות מאוד) המשתנות בהתאם לעוצמת השאיבה.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

זמן טעינה
משך הטעינה משקף ישירות את זמן העבודה: ה-Xiaomi מוביל זמן טעינה של 2.5 בלבד – אבל בתמורה לחצי שעת עבודה כך שלא מדובר במציאה גדולה מדי. שאר השואבים יטענו תוך שלוש וחצי שעות וה-Dyson אחרי 4.5 שעות.
פה מתבטא היתרון הבולט של Shark ו-Jimmy, בשניהם הסוללה נשלפת, בשארק היא כבר כלולה באריזה והמטען הכפול מאפשר לטעון את שתיהן בו זמנית. למעט השארק שמסוגל לעמוד בעצמו, כל השואבים כוללים עמדת טעינה שניתן להבריג לקיר.

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

בשורה תחתונה 
מקום רביעי - Jimmy JV83
הפלסיטקה שלו מרגישה זולה ושברירית, קשה לחבר ולנתק את האביזרים אך הוא קל לתפעול וחיי הסוללה מרשימים ביחס למחיר. ה-Jimmy JV83 נראה מאוד מושך, אך בכל הקשור לביצועים, הוא בינוני למדי.
לסקירה המלאה
להשוואת מחירים

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

מקום שלישי - Xiaomi Mi Handheld
המקום השלישי עלול לתייג את ה- Xiaomi Mi Handheld כשואב בינוני אך הוא רחוק מאוד מלהיות כזה: בעוד שחיי הסוללה לא מזהירים במיוחד, האביזרים המגיעים איתו מתחברים בקלות, הוא קל משקל והוא גם השקט מכולם במצב טורבו.
להשוואת מחירים 

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

מקום שני - Shark IF282
בעוד שרמת השאיבה שלו כמעט זהה ואף לעיתים מעט טובה יותר מזו של הדייסון, הוא כבד יותר בקילו, ויחד עם הראש הממונע שנוטה לעצור כל רגע בגלל זווית השאיבה, הוא משמעותית פחות נוח לתפעול. עם זאת, הוא מגיע עם שלל אביזרים שחלקם ממונעים, הוא מסוגל להתקפל ולעמוד בזכות עצמו והוא מגיע באריזה עם שתי סוללות ומטען חיצוני. ב-500 שקל פחות מהדייסון, הוא נותן תמורה טובה מאוד למחיר ועל כן השארק IF282 הוא השואב המשתלם ביותר במבחן.
להשוואת מחירים

דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

מקום ראשון - Dyson V11 Torque
הפלסטיקה שלו איכותית, מיכל האיסוף שלו גדול והסוללה מחזיקה יותר זמן ממה שפגשנו עד כה בשואבים אלחוטיים. לצד האיכות הגבוהה, ישנו מחיר גבוה מאוד לעומת המתחרים, ששווה לתת עליו את הדעת. קחו בחשבון שדגם זה מגיע ללא המברשת הרכה המיועדת לרצפה, ולרכוש אותה בנפרד מהיבואן הרשמי יעלה את מחיר המוצר מ-2,690 ל-3,000 שקל. לטעמנו היא אינה קריטית לחווית שימוש טובה, שכן המברשת החובטת הקיימת באריזה, לא שורטת את הרצפה, אך מברשת שכזו כן קיימת בכל שאר המתחרים שמחירם נמוך בהרבה.
להשוואת מחירים


דייסון או שיאומי: מיהו השואב האלחוטי הטוב ביותר?

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Jimmy,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלח...,
החל מ- 819 ₪
מתוך 11 חנויות
מותג:Dyson,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלח...,
החל מ- 2,490 ₪
מתוך 5 חנויות
מותג:Xiaomi,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אל...,
החל מ- 948 ₪
ב-סופר
מותג:Shark,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אנטיאלרגני:בעל...,