חזור

סקירה - שואב אבק Roborock Saros 10 ‏- WiseBuy

חלק עליון

סקירת wisebuy - שואב אבק Roborock Saros 10

הטוב
  • ניווט מצוין, זיהוי שטיחים רגילים מוצלח
  • ביצועי שאיבה ושטיפה פנטסטיים
  • האפליקציה מצוינת, ברוב הזמן
  • נכנס בקלות לחדר ממ"ד
  • תא ייעודי לנוזל ניקוי
הרע
  • זיהוי חפצים מבוסס AI לא אחיד
  • שליטה קולית באנגלית בלבד
  • ריקון אוטומטי רועש
בשורה התחתונה

השואב הרובוטי Saros 10 של רובורוק מציג את המילה האחרונה בקטגוריה, בזכות ביצועי שאיבה מצוינים ברוב הזמן, שטיפה יעילה למקרים יום-יומיים, ניווט וזיהוי מכשולים מצוין ואוסף תכונות חכמות באפליקציה.


יש לו עוד דרך כדי להפוך למופתי: את כל שטיחי השאגי שלכם תצטרכו לקפל לפני תחילת עבודה, זיהוי החפצים ב-AI לפעמים מפספס ותהליך הריקון בעמדת הטעינה רועש ביותר. למרות זאת, לטעמנו, נכון לתחילת 2025, ה-Saros 10 הוא הכי קרוב למה ששואב רובוטי מושלם מסוגל להציע כרגע בקטגוריה.

הקדמה

ה-Saros 10 הוא שואב אבק רובוטי מבית Roborock שמבטיח "להביא את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר לניקוי הבית שלכם", לפי היצרנית. הרובוט מצויד בטכנולוגיית LiDAR בשם RetractSense ובגובה של 7.98 ס"מ, ה-Saros 10 מבטיח להשתחל אל מקומות נמוכים מהרגיל. עוד בשואב: שאיבה בעוצמה 22000pa, הבטחה לעלייה מעל מכשולים בגובה 4 ס"מ, ניקוי מבוסס AI, מברשת DuoDivide שאמורה למנוע הסתבכות שיער, מצלמת RGB שמבטיחה לזהות במדויק מכשולים ויכולות אוטונומיות מלאות. הרובוט זמין בגווני שחור ולבן.

תודה לרשת באג שסיפקה את השואב לבדיקה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות השאיבה והסינון (35%)

9

עוצמת השאיבה הרשמית של ה-Saros 10 עומדת על 22,000pa, נתון חריג שלא תמצאו אצל כל מתחרה ומדובר באחד השואבים הרובוטיים העוצמתיים ביותר שפגשנו. האם תזדקקו לעוצמה כה גבוהה? כנראה שלא. לטעמנו קטגוריית השואבים הרובוטיים הגיעה לשלב המלחמה הקרה, מרוץ חימוש מיותר בו כל יצרנית מנופפת בעוצמת שאיבה מנופחת שאמנם נשמעת מרשימה על הנייר, אבל בפועל ענני אבק שגרתיים, שברי קורנפלקס או אפילו חתיכות בוץ קשות יישאבו בהצלחה ובהרבה פחות מזה. לכאן או לכאן, אנחנו לא נתלונן על עוצמת שאיבה מופרזת, גם אם היא בעיקר מבטאת מפגן כוח מצד רובורוק.


Roborock Saros 10: מופתי – ויקר

Roborock Saros 10: מופתי – ויקר


באפליקציה מוצעות 5 עוצמות שאיבה, מ"שקט" ועד "+MAX" העוצמתי ולצידם אפשר לבחור כמה פעמים ינוקה אותו שטח מבוקש (פעם/פעמיים) וכן לבחור את שיטת המסלול (מהר/כללי). מלבד בחינת ההבדלים בין עוצמות השאיבה, ברוב מכריע של ימי השימוש עם ה- Saros 10בחרנו ב"תוכנית חכמה", פיצ'ר שלפי האפליקציה, "לומד להתאים עצמו לדירה, להרגלים והעדפות" ובכך להתאים את תכנית הניקוי האידיאלית למקרה שלנו. אין טעם להרחיב מדי; זו בפירוש תכנית הניקוי שאכן התגלתה כאפקטיבית מכל התכניות הידניות. במקום להתעסק יותר מדי עם הגדרות, פעולה שכמעט הייתה בלתי נמנעת בשואבים שיצאו לפני שנה-שנתיים, היום אפשר להגיד בפה מלא שאפשר לסמוך על התכנית החכמה וברוב מוחץ של המקרים אותה פקודת "שגר ושכח" התגלה כלא רק נוחה, אלא כמתאימה מאוד בהתאם לסיטואציה.

Roborock Saros 10: מופתי – ויקר


ביצועי השאיבה, למען הסר ספק, מצוינים. את האבק השגרתי ל-Saros 10 אין שום בעיה לנקות – אבל זו לא חוכמה בשנת 2025. בימים יותר מאתגרים הוא התמודד בהצלחה עם שלל שאריות אוכל שהילדים הפילו לרצפה והוא הצליח להסיר נוזלים מתוקים שהספיקו להתקשות ולהפוך ליותר עקשניים בהסרתם. ההתמודדות עם שיערות גם ראויה להערכה: בבית הנבדק יש נשירת שיער לא מבוטלת, בין אם זה של הכלב או של בנות הבית. הרולרים עשו עבודה מצוינת, גם בלשאוב אותם וגם בלא להשאיר אליהן זכר על גבי המברשות עצמן.

Roborock Saros 10: מופתי – ויקר

 יכולות השטיפה של הרובוט טובות - אבל זה ממש לא ספונג'ה. הוא לא יקרצף לכם את הבית וישאיר בחדרים את הריח המרענן שמשיגים מגב ודלי מים. וזה לא שלא ניסינו: בחרנו בעוצמת זרימת מים "אקסטרים", הוספנו נוזל ניקוי למיכל המים, בחרנו בשיטת מסלול "עמוקה+" לתוצאה אידיאלית – ועדיין הרצפה נותרה רטובה קלות בלבד. במה ה-Saros 10 כן יעיל? אירועים שקורים מעת לעת, כמו לנגב כתמים שמשאירים אחריהם טיפות חלב, יין או מיץ ענבים שנשפכו ושאר נוזלים דביקים שאם לא נטפל בהם בקרוב, יתקבעו ברצפה ויהפכו לסמל הנצחה לעצלנות שלנו. במילים אחרות, ה-Saros 10 מצטרף לנבחרת רובוטים שמצליחה לנגב את הרצפה מספיק כדי להסיר כתמים יום-יומיים – ושם זה נגמר.

נוחות שימוש (35%)

9

בדומה לכל השואבים הרובוטיים, לפחות המודרניים שבהם, ה-Saros 10 לא שווה הרבה בלי האפליקציה שלו. אמנם אפשר לתפעל אותו דרך שלושת המקשים שמעל יחידת השואב, אבל אז תפספסו 90% מיכולותיו.


הורדנו את אפליקציית Roborock, צימדנו אותה לשואב ומשם הוא יצא למלאכת מיפוי זריזה ובפחות מ-15 דקות קיבלנו שרטוט די מדויק של הדירה שלנו. נותר לנו רק להגדיר את שמות החדרים ולפצל אזורים בין המטבח לסלון, שבמקרה שלנו הם צמודים ויחסית באותו חלל, אז זה רק הגיוני שהשואב הגדיר את שני האזורים כחדר אחד.


Roborock Saros 10: מופתי – ויקר

ה-Saros 10 מיישר קו עם רובוטי הפרימיום והציג יכולות ניווט מרשימות ביותר; אין דבר כזה התנגשויות נמרצות ואפילו לא "נשיקות" עם אובייקטים כדי להבין מה הם. גם לפרופיל הנמוך מגיעה מחמאה וגובה מרשים של 7.98 ס"מ עלול להיות בדיוק הסנטימטר ה"חסר" שיגרום לשואב של רובורוק להצליח להשתחל מתחת למיטה הגבולית. את מבחן חדר הממ"ד הוא צלח: מדובר במדרגה בגובה 2.5 ס"מ בכניסה לחדר הממ"ד שלנו, אתגר עבור לא מעט שואבים רובוטיים. בניגוד לכמה מתחרות מוכרות, ה-Saros 10 דילג מעליו בלי להתאמץ ובעיקר, חסך לנו הרמה ידנית שלו או רכישת רמפה-מעבר.

Roborock Saros 10: מופתי – ויקר


גם זיהוי המכשולים מוצלח, ברוב הזמן; הוא זיהה נעליים, כבלים, "ספה מרובת מושבים", "ספה זוגית" ושאר מכשולים ורהיטים פופולריים שעלולים להימצא במהלך סריקת הבית. היו כמה רגעים בודדים פחות מחמיאים, שאמנם לא ממחישים את ההתרשמות החיובית הכללית שלנו, אלא בעיקר מראים שה-Saros 10 עדיין לא מושלם; כך למשל כבל אחד זוהה אבל כבל בחדר אחר זוהה כ"פריט לא מוכר". את המוצץ שנשכח ברצפת חדר הילדים הוא גרר כמה מטרים וקוביית משחק בחדר אחר לא זוהתה, כך שהוא נתקע במקומו עד שהוצאנו אותה בכוח מצמד המברשות. במעבר מעל שטיחים נשאלנו באפליקציה כיצד להתייחס אליהם במפגש הבא, אם לשאוב או להתעלם – תכונה קטנה שאהבנו.

Roborock Saros 10: מופתי – ויקר


אגב שטיחים, צריך להוסיף שההתמודדות שלו עם שטיחי שאגי לא אידיאלית בלשון המעטה. נכון שמדובר בעקב האכילס של רוב השואבים השוטפים, אבל חלקם ידעו להתחמק מהם או לעלות מעליהם ולהפחית את עוצמת השאיבה. ה-Saros 10 לא נקט באף אחת מהשיטות: על אחד מהם הוא נתקע דקות רבות, גם אם בסוף הצליח להיחלץ לבדו. את שטיח השאגי השני הוא דווקא הצליח לשאוב, אבל בדרך גם הסיט את מקומו ממרכז החדר וגם קיפל חלק ממנו. במקרה של ה-Saros 10 למדנו שעדיף במטלות הניקוי הבאות להרים שטיחים עם "זרועות" בד או פשוט לקפל אותן כדי שהרובוט יתייחס אליהם כמכשול.

Roborock Saros 10: מופתי – ויקר


האפליקציה מכילה את רוב התכונות המתקדמות בשואב, למשל תזמון משימות ושעות "שקטות", קביעת היררכיה בין חדרים, הגדרת סוג רצפה, עריכת חדרים, שיתוף משתמשים ושמירת העדפות ניקיון – כל אלה זמינות באפליקציה של רובורוק. למדנו על בשרנו שממש לא חייבים להתעסק איתן, אבל מי שאוהב להיכנס ללב העניינים ורוצה לשלוט על ה-Saros 10 ברמת התכונה הבודדת, יכול לקבוע כל כמה דקות הרובוט יחזור לתחנה כדי לשטוף את המטליות, מהי תדירות הריקון של מכל האבק, האם להציג תמונות של המכשולים, כמה זמן תארך מלאכת ייבוש המטליות והאם להגביר את הניקוי כשהרובוט מזהה מוצרי חיות מחמד. ה-Saros 10 גם תומך בשליטה קולית, אם כי עברית אינה נתמכת.

Roborock Saros 10: מופתי – ויקר
Roborock Saros 10: מופתי – ויקר


ברמה הטכנית האפליקציה רחוקה מלהיות מושלמת וזה מרגיש שגרסאות קודמות שלה היו יציבות יותר ואולי אפילו הגיבו טוב יותר. זה אמנם מתבטא ברגעים קטנים, כמו איבוד תקשורת של כמה שניות בין השואב לאפליקציה, או מפה שממשיכה להציג את הרובוט באזור אחר בבית למרות שהוא בתחנה, אם כי לרוב אתחול האפליקציה גורם לה לרענן את המידע. זה לא קורה בתדירות גבוהה מדי, חשוב לציין, אבל אי-אפשר גם להתעלם מזה שהאפליקציה של רובורוק פחות מוצלחת מבעבר.

תחזוקה שוטפת (15%)

8.5

תחנות הטעינה של השואבים הרובוטיים הופכות לאלגנטיות מדור לדור וזו של ה-Saros 10 היא דוגמה מצוינת להתפתחות המחמיאה שלהן. אין כאן מכלי מים חשופים, דלת בולטת או חלקים "טכניים" שעלולים לחשוף שמדובר בתחנת טעינה של שואב רובוטי. מקדימה יש לתחנה גימור מבריק שלטעמנו מקליל את הנראות ה"תכליתית" שלה, אם תרצו לשלב אותה בסלון למשל.


Roborock Saros 10: מופתי – ויקר


הרמת הדלת בקודקוד התחנה חושפת את צמד מכלי המים, הנקיים בקיבולת 4 ליטר והמלוכלכים בקיבולת 3.6 ליטר. במרכז התחנה דלת קפיצית ולחיצה עליה חושפת את שקית הלכלוך, נפחה 2.5 ליטר, ולצידה תא ייעודי לאחסון נוזל ניקוי – שבהחלט אין בכל תחנת עגינה. שימו לב לעניין שלא הרבה מודעים אליו וגילינו זאת באירוע ההשקה האחרון של רובורוק: נוזל הניקוי שממלאים בתא הייעודי משמש עבור שטיפת המטליות בלבד. אם תרצו שהשואב יישטף את הרצפה עם נוזל הניקוי, יש לשפוך פקק מנוזל הניקוי אל מיכל המים הנקיים.

Roborock Saros 10: מופתי – ויקר

ה-Saros 10 ממלא מים ומרוקן מים בעצמו כמובן – ובתום מלאכת השטיפה המטליות מתייבשות ב-80 מעלות כדי להכין אותן למטלת השטיפה הבאה. אין מה להרחיב על הגעה לחדרים או אזורים ספציפיים וחזרה לעמדה לבד; הרובוט עושה זאת בקלות ובאלגנטיות יתרה. כן צריך להדגיש שהליך היניקה של הלכלוך מהשואב אל תחנת העגינה שאגני במיוחד ומדדנו 73 דציבל. במילים אחרות, בבית עם ילדים ישנים צריך לדחות את יניקת הלכלוך למחרת.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

סוללה (15%)

9

הרובוט צויד בסוללה בקיבולת 6400mAh שמבטיחה זמן עבודה של 220 דקות או ניקוי של עד 240 מ"ר בטעינה אחת. טעינה מלאה של השואב אורכת שעתיים וחצי. חיי הסוללה במציאות היו רחוקים מהבטחת היצרנית, לפחות בתכנית AI, אם כי חשוב לזכור שמדובר באוסף משתנים שמשפיעים על הסוללה, החל מעוצמת השאיבה, דרך סוג הרצפה ועד לאופי הכתמים והלכלוך שנאסף.


Roborock Saros 10: מופתי – ויקר


הנה כמה סיטואציות יום-יומיות שממחישות את חיי הסוללה המציאותיים של ה-Saros 10:

• לשואב לקח 13 דקות לבצע מיפוי דירת 120 מ"ר, שמתבטאת ב-72 מ"ר שטח נסרק. הסוללה בזבזה 4%.

• לשואב לקח 97 דקות לשאוב ולשטוף בתכנית AI שטח בגודל 61 מ"ר. הסוללה בזבזה 52%.

• לשואב לקח 7 דקות לשאוף ולשטוף במקביל מטבח בגודל 7 מ"ר. הסוללה בזבזה 4%.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

תודה לרשת באג שסיפקה את השואב לבדיקה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image