זהו שואב אבק מדבקה שמיוצר בסין עבור החברה הבדיונית פיילוט שלא קיימת בהרבה מקומות בשם הזה מחוץ לישראל. השואב יובא לארץ במקור על ידי ניופאן אך ייבואו הופסק והוא עדיין משווק ברשתות כמו שופרסל במחיר של 600 שקל.
איכות השאיבה
הפיילוט עשה עבודה בינונית ומטה על הפרקט כשהוא משאיר מאחוריו הרבה מאוד לכלוך, ולמעשה הוא יותר העיף את האורז לכל מקום מאשר אסף אותו. את הקמח הוא כמעט ולא הצליח להרים וזו לא הפתעה, כוח השאיבה שלו עלוב בהשוואה לשאר, ואין לו שפתיים מגומי שיגרדו את הרצפה או מברשת מסתובבת שתניע חומר אל פתח השאיבה שלו.
נוחות השימוש
המכשיר רועש למדי אבל לא הכי רועש כאן, זמן הסוללה שלו נמוך עד כדי מביש, כשהוא הפסיק לעבוד תוך כדי הבדיקה ועצר בו במקום.
הפיילוט לא מסוגל להתמודד גם עם המכשול הקטן ביותר. השטיח בבדיקה היה בגובה של לא יותר משני מילימטר וגם עליו הוא הצליח להיתקע. אך אולי החלק המקומם ביותר במכשיר הזה הוא העובדה שמיכל האיסוף שלו לא סגור ואם במקרה תרימו את השואב או תשלפו את המיכל, כל מה שהוא הצליח לשאוב ישפך החוצה. כן כן, זה כמה הוא גרוע.
השואב של LG הוא אחד המתקדמים טכנולוגית בשוק. יש לו מצלמה עילית הממפה ועוקבת אחר מבנה הבית, מה שמאפשר למכשיר לנווט באופן אינטלגנטי בתוך המבנה ולא לטייל הלוך חזור עד שהוא פוגע במשהו.
איכות השאיבה
השואב של LG הצליח לשאוב בהצלחה את כל גרגירי האורז הקטנים שהתפזרו להם על הרצפה, כשהוא משתמש במברשת הקטנה המובנית כדי לדחוף את האורז אל תוך פתח השאיבה. על השטיח לעומת זאת הוא התקשה הרבה יותר והשאיר כמות נכבדת מאחור. במבחן הקמח הוא אכזב מאוד כשהשאיר מאחוריו שובל של קמח על הרצפה ועוד יותר על השטיח.
נוחות השימוש
השואב של LG הוא אחד השואבים השקטים שיש בשוק. הוא מסוגל לפעול בווליום כזה שמאפשר להמשיך להתקיים סביבו ולא לסבול מהרעש המונוטוני של שואב אבק. הוא מגיע עם שלט רחוק המאפשר לתכנת אותו ואף לנהוג בו ידנית אך הפונקציה הזו יכולה להיות פחות נוחה, שכן, לנהוג ברובוט עם מקשי חיצים זה לא הממשק הנוח ביותר.
החברה שהתחילה את הכל, מציעה מגוון דגמים בעלי כוח שאיבה זהה, כשרק דגם זה מגיע עם קישוריות WiFi כך שניתן לשלוט בו מהסמארטפון
איכות השאיבה
האיירובוט 980 הצליח לאשוב בהצלחה מלאה את כל האורז מהשטיח והפרקט, כשאת הקמח הצליח להרים בהצלחה גם מאותם משטחים, אך עדיין השאיר אחריו סימנים ברורים של קמח, כך שהוא לא סיים את העבודה לחלוטין גם אחרי מעברים רבים.
נוחות השימוש
השואב רועש מאוד ולא מאפשר לחשוב בשקט סביבו בזמן שהוא פועל. חיי הסוללה טובים אך לא מעולים, עם זאת האיירובוט יכול לצאת לדרך לנקות את הבית, וכשהסוללה חלשה לחזור לתחנת הבסיס, להיטען ואז לחזור להשלים את הסיבוב שלו כך שלחיי הסוללה אין הרבה משמעות בהקשר הזה
השליטה דרך הווי פיי אמנם נשמעת מרגשת אך היא למעשה כפתור On\Off משוכלל שכן, זה רוב מה שניתן לעשות עם האפליקציה, ובנוסף לתכנת את זמן הפעולה. ואנחנו אומרים, אם כבר תיכנתת את השואב לעבוד, למה אתה צריך שליטה ידנית על מתי הוא יפעל או לא? בהקשר הזה, השליטה מרחוק היא בעיקר גימיק לא מנוצל.
הפאואר בוט של סמסונג הוא השואב הציקלוני היחידי בשוק הישראלי, זאת עד שהמכשיר של דייסון יגיע ב-2017, כשהוא מציע את עוצמת השאיבה הגבוהה ביותר וכך גם את הביצועים הטובים בקטגוריה.
איכות השאיבה
השואב של סמסונג הצליח להרים 95% מכל גרגרירי האורז מהפרקט ו-100% מאלו שהיו על השטיח, כשאת הקמח הוא ניקה בצורה מספקת והשאיר אחריו רצפה נקייה ללא אבקה נראית לעין. עצם היותו שואב ציקלוני אומר שהשיטה שבה הוא מייצר וואקום היא עוצמתית בהרבה מהשאר אך גם מחיר השואב גבוה יותר באופן ניכר.
נוחות השימוש
השואב מגיע עם שלט רחוק שעליו משדר אינפרא אדום שמאפשר לנהוג בשואב ידנית על ידי הצבעה על אזור מסוים, ממש כפי שהייתם עושים עם לייזר פוינטר. התכונה הזו מאפשרת להשתמש בשואב גם לעבודות נקודתיות ולא רק לשאיבה כוללת של הבית.
גם הוא כולל מצלמה המכוונת כלפי התקרה כדי לעזור לו בניווט ברחבי הבית, ואכן הוא מנווט מצוין, כשהגלגלים הגדולים בעלי החריצים דמוי הטרקטור שלו, מאפשרים לו לטפס על שטיחים גבוהים למדי. כמו כן, פתח השאיבה שלו הוא הרחב ביותר ולכן מסוגל לאסוף את כמות הלכלוך הגדולה ביותר בו זמנית.