חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
עכבר Razer Deathadder V2 X Hyperspeed
מותג: Razer, Razer
סוג: עכבר גיימינג, עכבר...
חיבור: אלחוטי, אלחוטי
סוגי אלחוט: Bluetooth
לחצנים: 8 לחצנים
תאריך כניסה לאתר: 2/2022, 2/2022
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
fniclab 23.12.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - עכבר Razer Deathadder V2 X Hyperspeed

לירן עבדי | 27.02.2022
הטוב
  • חיי סוללה מעולים, למעלה מ-250 שעות בתדר 2.4GHz
  • פקודות מאקרו מתקדמות ושיוך משחק לפרופיל
  • פרופיל מובנה בעכבר, שימושי לגיימר הנייד
  • 7 מקשים ניתנים לתכנות
הרע
  • מגיע ל-100 גרם בתוספת סוללת AA
  • נטול תאורת RGB
בשורה התחתונה
האלחוטיות המצוינת של עכבר הגיימינג Razer DeathAdder V2 X HyperSpeed גרמה לנו לחשב מסלול מחדש בכל הנוגע ליתרונותיו של העכבר החוטי. בזכות זמני תגובה אפסיים, חיי סוללה מעולים ופקודות מתקדמות שנוצרו בעזרת תוכנת Synapse היעילה, מודל 2022 של הדגם המפורסם מצליח לשמר את התהילה סביב הסדרה המפורסמת. רק שימו לב לשני חסרונות שעלולים להפריע: העכבר נטול תאורת RGB וסוללה שאינה מובנית לא בטוח שתתחבב על ידי כל סוגי השחקנים.
Deathadder V2 X Hyperspeed
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 258 ₪
מחיר סופי: 259 ₪
מחיר סופי: 299 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-4 חנויות>>
הקדמה

עכבר הגיימינג האלחוטי DeathAdder V2 X HyperSpeed מבית Razer מציע קישוריות כפולה, בלוטות' וחיבור 2.4GHz, עיצוב ארגונומי, חיבור אלחוטי המתיימר להיות יציב ומהיר עם זמני תגובה נמוכים במיוחד וחיי סוללה ארוכים – עד 615 שעות בחיבור בלוטות'. עוד במפרט: לחצנים מכניים הניתנים לתכנות, חיישן אופטי מתקדם ותוכנה ייעודית. זמין בצבע שחור.

עמידות ואיכות הבנייה

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

העכבר שלפנינו מתיימר להציע עד 60 מיליון הקשות ושלוש רגלי PTFE מונעות שחיקה מוגברת של החלק התחתון של העכבר, מה גם שהן מונעות מלכלוך טיפוסי להצטבר בתחתית - מניסיון שלנו עם עכבר אחר בעל אותו חומר סינתטי. שליפה של מכסה הפלסטיק העליון חושף המון ובעיקר רכיבי פלסטיק שהתגלו כגמישים בצורה מדאיגה, אבל לפחות הטקסטורה שאינה-מט לא משאירה סימני אצבעות.

ההתקנה ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מידות העכבר: אורכו 12.7 ס"מ, רוחב 62 ס"מ ושיא גובהו עומד על כמעט 43 ס"מ, לא נתונים שיתאימו לבעלי כף יד קטנה. עיצובו הארגונומי מחמיא ליד ועוטף את רובה, כולל "גבעה" נאה עבור כף היד, אך ככזה הוא מיועד למשתמשים ימיניים בלבד שיכולים להניח את כל כף ידם, עם חלקים מצומצמים ש"מרחפים" באוויר. האגודל נוטה להישאר טיפה בחוץ ו"להיגרר" על השולחן - מנח כלשהו תחתיו היה יכול להיות תוספת נאה שתימנע מאיתנו חיכוך מתמיד עם השולחן. בשילוב סוללת AA גוף העכבר לא קל במיוחד ושוקל סביבות 100 גרם. בהחלפת סוללת ה-AA ב-AAA קיבלנו משקל כולל של 84 גרם, הבדל שלא נשמע משמעותי אבל מתבטא היטב במפרק היד לאורך שעות משחק מרובות ואישית העדפנו לעבוד עם הסוללה הקלה יותר.


Razer DeathAdder V2 X HyperSpeed: מגיב כמו חוטי


הגלגלת בעלת טקסטורה מחוספסת, בעלת חיווי מורגש ביד של מדרגות בעת גלילה מעלה/מטה – אך אין אופציה לקביעת מידת ההתנגדות בעת הגלילה. בעכבר 7 מקשים; מקשי ימין ושמאל המסורתיים, צמד מקשי צד, מקש על הגלגלת ועוד זוג מקשים בקצה המקש השמאלי המרכזי – וכולם ניתנים לתכנות מחדש ברמת תוכנת Synapse הייעודית עליה נפרט בהמשך.


עוברים לביצועי העכבר ונתחיל מהנתונים הטכניים: חיישן אופטי מציע דיוק מקסימלי של 14,000DPI, כוח האצה 35G ומהירות מקסימלית של 300IPS . העכבר צויד במתגים מכניים מהדור השני של Razer וכל המקשים ניתנים לתיכנות ברמת תוכנה ייעודית. כמה חופשי? כמה שרק תרצו. תוכנת Synapse מציעה עושר מתקדם, רובו יעזור לגיימרים אבל גם בשימושי משרד הסתדרנו עם כמה מהתכונות המתקדמות. בין היתר ניתן בתוכנה לקבוע מחדש את פקודות כל המקשים שבעכבר, להצמיד אליהן פעולות מתקדמות כמו הדבקת טקסטים, צימוד לקיצורי מקשים מוכרים או שילובים שתמציאו בעצמכם ויש גם הפנייה מהירה למקשי המולטימדיה הטיפוסיים.

Razer DeathAdder V2 X HyperSpeed: מגיב כמו חוטי


Razer DeathAdder V2 X HyperSpeed: מגיב כמו חוטי

ברמת הגיימינג, כמקובל יחכו לכם עד 5 מדרגות DPI ניתנות לקביעה מראש, ביניהן ניתן לעבור באמצעות צמד המקשים על המקש השמאלי המוגדרים כך בברירת המחדל. יש גם אפשרות לכוון את ה-Polling rate, עד לרמת 1000Hz ויש בנמצא גם כיול למשטחי Razer גם קיים. קיימת תמיכה כמובן בפקודות מאקרו, תכונה שבעיקר שחקני RTS יעריכו מאוד ואפילו בכמה משחקי FPS משלנו מצאנו בהן שימוש שחסך לנו כמה שילובי הקשות שהאוטומציה ביצעה אותן ברגע. לא פחות שימושי, ניתן להצמיד משחקים מותקנים במחשב לפרופילים שמורים בעכבר, כך שברגע שיופעל משחק מסוים, יישלפו כל הערכים בעכבר שהוצמדו לו. ברגע שהמשחק נסגר, העכבר כמובן חוזר לפרופיל ברירת המחדל שלו – וכל המעברים בין הפרופילים מתבצעים במהירות וללא פספוסים.

Razer DeathAdder V2 X HyperSpeed: מגיב כמו חוטי

אי אפשר לדבר על עכבר אלחוטי מבלי להתייחס לעכבה הטיפוסית, מצומצמת ככל שתהיה. ובכן, ה-DeathAdder V2 X מגיש בגאון את טכנולוגיית HyperSpeed ומראה שיש גיימינג מוצלח בקישורית אלחוטית והוא לא נופל מהחיבור החוטי. שילבנו עשרות שעות במשרד ובזמן גיימינג עם העכבר והמעבר מעכבר גיימינג חוטי של מתחרה לא פחות מוכרת לעכבר האלחוטי שלפנינו אינו מורגש, באופן שהרשים אותנו מאוד. בבדיקות מעבדה אנחנו בטוחים שנמצא את הבדל מהירות התגובה בכמה ms, שכן עדיין מדובר בחיבור אלחוטי בתדר 2.4GHz המוגבל ביכולותיו לעומת החיבור הקווי. אלא שלטעמנו, בהתבסס על מספיק שעות התנסות עם העכבר, הוא אינו ניתן לאבחנה אנושית, לפחות לא ביד הגיימר הממוצע, חובבן או מקצועי.

Razer DeathAdder V2 X HyperSpeed: מגיב כמו חוטי
בניגוד לעכברי גיימינג רבים, במיוחד כאלה שיצאו מבית Razer, כאן לא תמצאו תאורת RGB מנקרת עיניים – כנראה הפשרה הגדולה ביותר בכל הנוגע לנושא הגיימינג. כנראה שהיצרנית לא רצתה שהסוללה תיגמר בתוך ימים ספורים, החלטה נבונה לטעמנו, אבל גיימרים שחשוב להם הסט אפ הצבעוני שחייב להתכתב עם יתר האביזרים, ה-DeathAdder V2 X HyperSpeed לא ישתף כאן פעולה. חיסרון נוסף בהיעדרותה של התאורה הוא המעבר בין הפרופילים או בין מדרגות DPI: בעכבר גיימינג מתחרה שנכחה בו תאורה ידענו באיזו מדרגת DPI ופרופיל אנחנו נמצאים לפי הצבע הסטטי שהוצמד אליו, בהגדרה שלנו מראש כמובן. בעכבר שלפנינו ההתראה היא ברמת התוכנה, מעין חלונית קטנה שקופצת בצד המסך, אלא שהיא לא תמיד מופיעה מעל ממשק המשחק וכל שנותר למשתמש זה לקוות שהמעבר לפרופיל החדש עבר בהצלחה.

משך פעולת הסוללה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בניגוד ללא מעט עכברי גיימינג אלחוטיים, ה-DeathAdder V2 X HyperSpeed מתופעל באמצעות סוללת AA או AAA בודדת, להעדפת המשתמש. בחיבור בלוטות' היצרנית טוענת שהעכבר יציע עד 615 שעות ובחיבור בתדר 2.4GHz עד כ-235 שעות עבודה, כלומר בערך 30 יום רצופים בשימוש של 8 שעות פעילות מדי יום. היתרון המיידי לעומת עכבר עם סוללה פנימית: חיי הסוללה יכולים להתחדש ברגע ובמלואם בעת החלפת סוללה הישנה בחדשה, מבלי שצריך להמתין למלאכת הטעינה – שלא לדבר על כך שעכברים אלחוטיים ללא אופציה קווית מאלצים את השחקן לחדול משימוש בעכבר לפני שהוא יצבור כוחות מחודשים.


Razer DeathAdder V2 X HyperSpeed: מגיב כמו חוטי


אם לסמוך על מחוון הסוללה ברמת תוכנת Synapse, בתום שבועיים בהם השתמשנו בעכבר מדי יום, גם במשרד וגם בגיימינג בשעות הערב בתדר 2.4GHz, בזבזנו רק 15-20% מאנרגיית סוללת ה-AA שקיבלנו בקופסה – תוצאה מעולה שמציגה חיי סוללה הרבה יותר מרשימים ממה ש-Razer טוענים. כאמור, במקום סוללת AA ניתן גם להכניס סוללת AAA וחופש הבחירה גם ראוי לציון, במיוחד כשישנו פער דרמטי ביניהן שמתבטא במשקל גוף עכבר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply