חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
ג'ויסטיק ואביזר משחק Hori AB03-001U Fighting Commander OCTA
מותג: Hori, Hori
סוג: בקר משחק
חיבור: חוטי
מספר כפתורים: 11
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 199 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - ג'ויסטיק ואביזר משחק Hori AB03-001U Fighting Commander OCTA

לירן עבדי | 29.01.2020
הטוב
  • לחצנים גדולים מהרגיל, בתצורת 6 מקשים
  • זמין לשלוש פלטפורמות – PS3, PS4 ולמחשב האישי
  • התקנה מהירה ופשוטה
הרע
  • ללא סטיקים אנלוגיים, שמיש רק עבור משחקי מכות
  • ללא כניסת אוזניות
  • חסרה תוכנה ייעודית מצד היצרנית
בשורה התחתונה
בקר ה- HORI Fighting Commander מיועד למטרה מאוד ספציפית, התמקצעות במשחקי מכות 2D והוא אכן מצליח לעמוד בה: ההתקנה למחשב פשוטה, המקשים גדולים ומרווחים, הם מספקים חיווי "קליקי" מעולה ויכולים בקלות להחליף את הבקרים הרשמי של Sony PlayStation. הבעיה היא ייעודם הספציפי-מדי והיעדר הסטיקים האנלוגיים מצמצם מאוד את השימושיות שלהם – אבל למכורי משחקי המכות זה לא באמת משנה.
הקדמה
ה-HORI Fighting Commander הוא שלט התואם ל-PS4, PS3 ולמחשב האישי, מעוצב עבור משחקי לחימה 2D בעל D-PAD קעור, 6 לחצנים גדולים מהרגיל וכן מתג DP/LS העובר ממצב משטח לג'ויסטיק. עוד מובטח עיצוב ארגונומי, משקל קל במיוחד וכבל ארוך (3 מ') עם תגובה מהירה. מחירו המומלץ - 179 ₪.

תודה ליבואן הרשמי עדלי יונייטד על השאלת המכשיר לסקירה

נוחות השימוש

(80% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה- Fighting Commander לא שונה במראהו מאחרים שכבר ראינו בעבר: משמאל ה- D-PAD ומימין 4 לחצנים טיפוסיים לצד שני מקשי R, כולם עברו הגדלה לטובת קומבינציות נוחות ומהירות יותר. בקודקוד הבקר מתג המעביר בין המצב הרגיל (מקשי L1-2 ו-R1-2) לבין L1-2 ו-R3 ו-L3, שמנצלים את השימוש בשני המקשים המיוחדים R1-2 שנמצאים כבר במרכז הבקר. באמצע מקשי ה-SHARE וה-OPTIONS המפורסמים וכן מקש TURBO, שמאפשר להשאיר כפתור לחוץ מבלי הצורך ללחוץ עליו באמת.


מתחתם מתג DP/LS המעביר את ה- D-PAD בין כמה וריאציות – במשחקי פעולה למשל הדבר מתבטא במעבר בין תנועת הדמות (סטיק שמאלי), לשינוי כיוון פני הדמות (סטיק ימיני) לבין שליחת פקודות שונות, כלומר כל מצב מציע מקרא שונה ל-D-PAD. אולי מיותר לציין אבל בהיעדר כל ג'ויסטיק ניווט (סטיק אנלוגי), אין הרבה משחקים שיתאימו ל-Fighting Commander. נכון שייעודו למשחקי מכות ושאר כותרי 2D מלכתחילה, אבל היעדר הסטיקים מצמצמים מאוד את הפונקציונליות שלו – ומלבד משחקי הלחימה הדו-מימדיים, מעטים הכותרים כיום שמאפשרים לשחק עם ה-Fighting Commander.

HORI Fighting Commander: מצטיין במשחקי מכות בלבד

ההפעלה הראשונית פשוטה מאוד: חיברנו את הבקר למחשב באמצעות כבל ה-USB, שידע לזהות אותו ותוך התקנה של עוד כמה שניות, המשחק Borderlands 3 כבר איתר את הבקר ואיפשר לנו לשחק באמצעותו, ללא צורך בהורדת דרייברים מיוחדים, בהתאמת מקשים או סנכרון מכשירים – למרות שהוראות ההפעלה HORI מציעה על הורדת דרייבר מאתר ייעודי.

כל המקשים גדולים יחסית ממקשי הבקר הקלאסי ומצריכים יום-יומיים להתאקלמות מצד המשתמש, לפחות למשתמש שעובר מהבקר של PS: מקשי ה-X למשל כבר לא במרכז התחתון אלא שכעת לצדו הימיני מקשי R1 ו-R2, מה שגרם לנו להמון לחיצות שגויות על העיגול האדום במקום על מקש ה-X. המיקום של מקשי ה-R עדיין מבורך כמובן והרבה מקומבינציות הלחימה משתמשות בהן, כך שפחות זריזות תנועת אצבע תלויה במשתמש.

HORI Fighting Commander: מצטיין במשחקי מכות בלבד

עברנו למשחקים: עם כותרי הארקייד Tekken 7 Ultimate Edition ו- Ultra Street Fighter 4 שהופעלו במחשב זה עבד פשוט נהדר - מהירות תגובת המקשים נפלאה ונוחות המשתמש פנטסטית, פי כמה כשהתרגלנו לשחק עם המקלדת, ופתאום בקר ה-Fighting Commander הרגיש כמעבר מתקופת האבן לעתיד. המקשים הגדולים לא מאפשרים לפספס הקשות או לשגות בהקשה על כפתור לא נכון. שילובי מכות (קומבואים) הפכו לקלים פי כמה, כשתיעוד מדויק שלהן הוצג לנו במצב אימון של שני הכותרים וחוויית המשחק פשוט הופכת להרבה יותר מהנה – רק כך צריך לשחק כותר ארקייד.

HORI Fighting Commander: מצטיין במשחקי מכות בלבד

מה כן היה חסר לנו? ראשית, תוכנה ייעודית מצד HORI, שתאפשר שימוש מתקדם בבקר, כמו התאמת מקשים לפי רצון המשתמש או הקלטת פקודות מאקרו למשל, כבר היו הופכות את השלט למוביל בתחומו. עוד בלטה בהיעדרה כניסת אוזניות לניהול שיחות צ'ט תוך משחק, בניגוד לשלט ה- DualShock 4, כך שבין אם אתם משתמשי PS או מחשב, תאלצו לחבר את האוזניות שלכם ישירות למחשב או לקונסולה. גם משטח מגע אין כאן, בניגוד לשלט המפורסם של ה-PS4 – אבל כנראה שמדובר בעוד וויתור בתמורה לשלט עם ייעוד ספציפי כל כך.

איכות הבנייה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

איכות הבקר לא רעה בכלל: גופו של ה- Fighting Commander אמנם עשוי כולו פלסטיק ואין כאן ניסיון לבלוט מעל בקרים אחרים עם קווי אלומיניום או תאורת LED מתקדמת, אבל במבחן טיב החומר הכל עבד כשורה. המקשים לא נעים מדי במקומם, הם מספקים חיווי "קליקי" מעולה וכל הקשה מעניקה את המגע שמזכיר במדויק את הבקרים הרשמיים של הקונסולות מבית Sony ו-Microsoft. כפלסטיק די פשוט, הוא עדיין יתעד ידיים שמנוניות מדי אבל ניגוב במטלית לחה יטפל ברוב המקרים.


HORI Fighting Commander: מצטיין במשחקי מכות בלבד


עוד משהו שחשוב לתת עליו דגש הוא משקלו הקל-מאוד, אולי אפילו קל מדי של ה-Fighting Commander, לפחות לעומת הבקרים הרשמיים של הקונסולות. עבורנו זה לא היה בהכרח סימן חיובי: מעבר לזה שהורגלנו להחזיק משקל מסוים ביד, הרגשנו שהבקר ממש חלול בליבו ודווקא רצינו את עוד כמה גרמים למכשיר שירגיש פחות "צעצועי" ויותר בטוח בידינו, כזה שייתן משוב התנגדות חזק יותר בעת הלחיצה.

תודה ליבואן הרשמי עדלי יונייטד על השאלת המכשיר לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply