סקירת wisebuy - ראוטר / נתב Asus RT-AX88U אסוס
- שליטה רחבה מאוד באמצעות אפליקציה מצוינת
- ביצועי רשת יציבים ומהירים
- תכונות גיימינג
- מראה עתידני
- אידיאלי בעיקר לסיבים אופטיים
- תג מחיר גבוה
- נטול מודם
נתב הגיימינג ללא מודם ASUS RT-AX88U מבטיח כיסוי לטווח של עד 230 מ"ר באמצעות תקן 802.11ax WiFi ומהירות של 6000Mbps. הראוטר כולל 8 יציאות LAN לתמיכה רבת מכשירים, מצב האצת משחק, אבטחת AiProtection Pro, תמיכה ב-wtfast GPN וברשת Mesh של Asus. מתחת למכסה המנוע מעבד מרובע ליבות במהירות 1.8GHz, 256MB זיכרון ו-1GB זיכרון RAM.
תוכלו לקרוא את הסקירה על הדגם הקודם AC86U כאן.
נוחות השימוש
(45% מהציון הסופי)ל-AX88U מראה עתידני ומרשים במיוחד – גופו מורכב מצלעות בגבהים שונים וטקסטורה שגיימרים יעריכו, כשאת כל המארז עוטף גימור מט שחור. מידותיו גדולות הממוצע: 6 ס"מ גובה, 30 ס"מ רוחב ועומק של 19 ס"מ דורשים יותר מקום מהראוטר הטיפוסי שהתרגלתם להכיר והוא לא ייכנס לכל פינה קטנה וטיפוסית שנוהגים לדחוף אליה את הנתב שמקבלים מספקית האינטרנט. יש לו 4 אנטנות מתפרקות בהברגה מהירה ומקדימה כניסת USB 3.1, מקש Wi-Fi להפעלה/כיבוי, מקש LED להפעלת/כיבוי התאורה ושורת תאורת LED לחיווי תנועת 2.4GHz ו-5GHz, פעילות WAN, פעילות LAN עבור כל כניסה וכן חיווי על פעילות USB ו-WPS. סט החיבורים מאחור כולל 8 יציאות LAN, יציאת WAN, כניסת USB 3.1 נוספת וכן מקש WPS, אתחול, כיבוי/הדלקה וכניסת החשמל. הראוטר מסוגל לשמש גם כ-Access Point, אם כי התקשינו להבין את ההיגיון בלרכוש מפלצת שכזו עבור שימוש כה פשוט.
ביצועים
(55% מהציון הסופי)נתוני המנוע השריריים לא מזכירים מפרט של ראוטר אלא של מיני-מחשב: מעבד מרובע ליבות במהירות 1.8GHz, 256MB זיכרון ו-1GB זיכרון RAM. עבור ביצועים מהירים וזמן השהייה (latency) נמוך אחראים טכנולוגיות OFDMA ו-MU-MIMO בתקן 802.11ax, שלפי Asus מיועדות לבתים מרובי-מכשירים ומחלקת כל ערוץ רשת לערוצי משנה קטנים.
בדקנו באפליקציית Speedtest את מהירות ההורדה וההעלאה מאותם סמארטפונים, ב-AX88U ובראוטר שקיבלנו מבזק. בדיקת מהירות מתוך הבית ובמרחק די קרוב מהראוטרים לא עשו צרות לשניהם; 93.7Mb/s הורדה ו-5.06Mb/s העלאה ב-AX88U ו-92Mb/s הורדה ו-5.01Mb/s העלאה בראוטר הרגיל. ירדנו קומה, מרחק של בערך 10 מטר מהראוטרים, כשבדרך גם הפריעו קירות בטון. כאן החלה להיחשף המעלה של נתב הגיימינג: 12.7Mb/s הורדה ו-4.34Mb/s העלאה מול 9.42Mb/s הורדה ו-4.89Mb/s העלאה בראוטר של בזק, שאפילו נעזר במגדיל טווח בקומה הראשונה. שיא הביצועים הופיעו כשהתרחקנו ממש ועברנו לחצר, מרחק של בערך 20 מטר מהראוטרים. ה-AX88U הציג הורדה של 11.7Mb/s והעלאה של 3.73Mb/s, בזמן שהראוטר האחר כלל לא זוהה גם אחרי כמה ניסיונות סריקת רשת.
גיימינג
כיאה לייעודו, יש כמה שימושים לגיימר החובב והמקצועי. מצב Game Mode עוצר מיד את ה-QoS ומתעדף את כל רוחב הפס לטובת שימושי גיימינג. התכונה מייעלת את ביצועי הרשת עבור גיימינג, מציגה Ping עדכני ב-ms, סטייה במידה וקיימת, אובדן מידע (Packet Loss) ולבסוף, אבחנה כללית על איכות ויציבות הרשת. טכנולוגיית wtfast שגם שולבה בראוטר מבטיחה לחפש את הנתיב הקצר ביותר בין מכשיר הגיימינג לשרת המשחק ושומרת אותו, כדי להקטין זמני Ping, כך ששילוב של Adaptive QoS ו-wtfast, אמור לספק את ביצועי הגיימינג האיכותיים ביותר, הן מבחינת תיעדוף והן מבחינת יציבות ומהירות הקשר.