חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מגדיל טווח / Access Point Asus TUF Gaming AX5400 אסוס
יצרן: Asus, Asus
סוג המוצר: מערכת MESH
תדרים: 2.4GHz, 5GHz
PoE: תומך PoE
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מגדיל טווח / Access Point Asus TUF Gaming AX5400 אסוס

לירן עבדי | 30.10.2022
הטוב
  • תכונת QoS המתעדפת רוחב פס לפי שימוש
  • תמיכה ב-AiMesh ליצירת רשת mesh
  • תכונות ייעודיות לגיימינג
  • טווח קליטה אדיר
  • תמיכה ב-Wi-Fi 6
הרע
  • מימדים גדולים, עלול להידחק בקושי לארון התקשורת
  • אשף התקנה ראשונית באפליקציה מגמגמם
  • תכונת Family חצי-מוצלחת
  • ללא כניסת SFP
בשורה התחתונה
את מקסימום רוחב הפס האפשרי ה-TUF Gaming AX5400 הצליח להשיג בקלות, כמעט אפילו בבדיקת WiFi וכלל לא מדובר במשימה של מה בכך - אך באותה נשימה בביצועים הזדנב מאחוריו ממש במעט ראוטר בסיסי וזול פי כמה. אז מה בדיוק מקבלים תמורת תג מחיר שגבוה בערך פי 3 מהראוטר הביתי הפשוט? שני עניינים מהותיים: כיסוי רחב משמעותית ותכונות מתקדמות. ראוטר הגיימינג של Asus מציג טווח קליטה אדיר ובאוסף התכונות תמצאו מחלקת גיימינג, תעדוף לפי מכשירים וסוג התוכן הנצרך, בקרת הורים, מעקב אחרי תעבורת נתונים ועוד המון פרמטרים שיקרצו לאלה שרוצים שליטה מלאה והיקפית על הרשת הביתית שלהם.
הקדמה

נתב הגיימינג TUF Gaming AX5400 מבית ASUS מציע תמיכה ב-WiFi 6, טכנולוגיית AiMesh ליצירת רשת mesh, אבטחת רשת AiProtection Pro וכן כולל תאורת RGB המתופעלת על ידי AURA. עוד במארז: הבטחה להתקנה קלה ופשוטה, פורט ייעודי לגיימינג שיתעדף את רוחב פס, תמיכה בתדר 2.4GHz במהירות של עד 574Mbps, תמיכה בתדר 5GHz במהירות של עד 4804Mbps ו-6 אנטנות המבטיחות רשת אלחוטית מהירה ויציבה.

נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-AX5400 ניחן במראה קרבי לפי מסורת הגיימינג הכי עתיקה בספר. מראהו אימתני ועמיד, עתידני-משהו שמזכיר חללית חיזרית, עם 6 אנטנות באזורים שונים בגב שנותנים לראוטר מראה של תחנת כוח פרטית. משקלו כ-600 גרם, גבוה מהממוצע אבל לא משהו שאמור לשנות לכם יותר מדי, היותו בעל ייעוד סטטי למדי. גם מידותיו מעט גדולות מהממוצע וצריך לקחת זאת בחשבון כשמתכננים לתחוב אותו בארון התקשורת הסמלי שלכם. מלבד הראוטר, במארז קיבלנו כבל RJ-45, ספק כוח ומדריכון.


Asus TUF Gaming AX5400: לא רק לגיימינג


יצאנו לדרך: במקרה הספציפי שלנו, הראוטר שירת אותנו כנקודת גישה (Access Coint) והוא הוצב בממ"ד, עבור הצורך להגדיל את טווח הקליטה של הרשת הביתית בחצי השני של הבית, בו הקליטה היתה מאוד רעועה. חיברנו את כבל הרשת המצורף במארז מהקיר לכניסת ה-WAN שבראוטר, הורדנו את אפליקציית ASUS Router ומשם עקבנו אחרי ההוראות. לא הכל הלך חלק: בתחילה נטען שהכבל לא הוכנס לפורט ה-WAN, אח"כ התבקשנו להזין שוב ושוב את אותם פרטים ובמבחן התוצאה בערך 15-20 דקות לקח לנו להתקין את הראוטר בתצורת נקודת גישה, עניין שצריך לקחת דקות בודדות. מאכזב אבל אחרי כמה ניסיונות עקשניים הצלחנו להתקדם עם אשף ההתקנה הראשונית של האפליקציה. הגדרנו כינוי לרשת, קבענו סיסמה ובחרנו שלא לפרק את צמד התדרים 2.4GHz ו-5GHz כך שיהוו רשת אחת.

Asus TUF Gaming AX5400: לא רק לגיימינג

בחיבורים מאחור תמצאו את הסטנדרט הרצוי: כניסת WAN, 4 כניסות LAN כשאחת מהן מוקצית ל-Gaming Port וכניסת USB 3.2 Gen 1 עבור שיתוף קבצים בפרוטוקלים FTP או Samba (מוכר כ-Network Neighborhood ב-Windows) עבור שיתוף קבצים מהיר על גבי אותו Wi-Fi. מה אין בנמצא? כניסת SFP, כך שתימנעו מצירוף ממיר אופטי, אם בביתכם מותקנת תשתית לסיבים אופטיים. חשוב גם לדעת שהוספת ממיר אופטי לרוב גם גורמת לירידה סמלית ברוחב הפס ועם ה-AX5400 לא תוכלו להימנע ממנו.

Asus TUF Gaming AX5400: לא רק לגיימינג


כאמור, בראוטר נתמכת האפליקציה ASUS Router ולמרות שיש לה עניינים טכניים לא פתורים בממשק אנדרואיד מבוסס עברית, כמו יישור כמה תפריטים לשמאל או אייקונים שנדרסים על ידי אחרים בגלל אי התאמה מלאה לשפת הקודש, בסך הכל היא יעילה ואינטואיטיבית לשימוש. נושאים מורכבים כמו תעבורת אינטרנט המחולקת לקטגוריות שימוש מוצגים בתרשימים צבעוניים וחלוקת משתמשים והקצאת רוחב פס לכל משתמש בנפרד נעשית בכמה רגעים. לא עניין מובן מאליו כשמדובר בתקשורת רשתות, לא תחום נגיש או ידידותי במיוחד. יש בנמצא גם תפעול בקרת הורים קלילה ויצירת תזמונים לכל משתמש והמכשיר המשויך אליו הוא עניין של מה בכך ותוך כמה דקות קבענו חוקי רוחב פס שונים לכל מכשירי הבית שהתחברו לראוטר.

Local Area Network רשת מחשבים אזורית. חיבורי LAN בנתב מיועדים לחיבור המחשבים לרשת הביתית.

ביצועים

(55% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

טווח קליטה ובדיקות מהירות

נתחיל מהמפרט היבש: מעבד משולש ליבות בתדר 1.5GHz שולב כאן, לצד 512MB זיכרון RAM ואחסון Flash בסך 256GB. הראוטר פועל בתדר 2.4GHz במהירות של עד 574Mbps וכן בתדר 5GHz במהירות של עד 4804Mbps. לאחר ההתקנה הראשונית, התכונה שהכי הרשימה אותנו בראוטר, זו שגם שכנעה אותנו לאורך כל תקופת הסקירה שמדובר בזן אחר של נתב, הוא טווח הקליטה האדיר שהוא מציע. כזכור, הראוטר הוצב בתוך ממ"ד, אתגר מוכר לעייפה בתחום הרשתות האלחוטיות וטווח ה-Wi-Fi שמצליחים ראוטרים "להוציא" משם שואף לאפס, גם כשדלת הפלדה העבה פתוחה וכביכול לא אוטמת את החדר לחלוטין מפני הבטון המזוין. ברגעים אלה ה-AX5400 כיכב; לא רק שה-Wi-Fi נקלט עד לטלוויזיה בחדר סמוך שהצליח לשדר תכני יוטיוב באין מפריע, אפילו הסלון בצד השני של הבית הצליח לקלוט את אותו Wi-Fi - ואף ראוטר שקיבלנו מספקיות התקשורת לא הציע משהו שאפילו התקרב לכך.


Asus TUF Gaming AX5400: לא רק לגיימינג


עוברים לבדיקות המהירות של Ookla. בדירה בה הותקן הראוטר ישנה תשתית מבוססת סיבים של פרטנר במהירות מקסימלית של 500Mb ועם חיבור ישיר מהראוטר למחשב, קיבלנו את המקסימום האפשרי. ראוי לציין שבאותה בדיקה מול ראוטר שזול ממנו פי 3 קיבלנו גם כן את התוצאה המקסימלית כך שעד כאן אין חדשות מרעננות. בבדיקת ה-Wi-Fi עם הסמארטפון OnePlus 9 Pro ממרחק 2-3 מטרים מהראוטר קיבלנו קצב מעולה: הורדה במהירות 466Mbps והעלאה של 54Mbps. בראוטר הקודם שלנו אותה בדיקה פחות הרשימה; מהירות 395Mbps והעלאה של 45Mbps. בדקנו גם את יכולות הוידאו סטרימינג והרזולוציה המקסימלית הנתמכת ב-Wi-Fi מבלי שיהיה Buffering מעצבן שיתקע את רצף הצפייה עומד על 2160p, עוד נתון מעולה שלמעשה מאפשר בפועל צפייה בתכנים ברזולוציה גבוהה בכל מכשיר תומך שתרצו; טלוויזיה, טאבלט, לפטופ, סלולריים וכדומה.


גיימינג

באגף המשחקים יש ל-AX5400 כמה יתרונות תחרותיים. לשחקני המובייל תכונת Mobile Game Mode המופעלת באפליקציה ומעניקה תעדוף למכשירי המובייל המחוברים אליו, בין אם זה מבחינת הקצאת רוחב פס, הקטנת Ping ככל הניתן וצמצום ה-Packet Loss ל-0%. בכלל, כל מכשיר המחובר לראוטר ניתן להורות לו לבצע אופטימזציה לצורך מסוים, כשהראשון המוצע הוא כמובן עבור Gaming, לטובת משחקים פופולריים כמו LOL, PUBG, Overwatch ודומיהם. צרכים יותר מנהלתיים כוללים העדפות ל-Web Surfing עבור תעדוף הדפדפן כרום ושאר רשתות חברתיות או למשל ב-Work-From-Home שיחות VoIP, שירותי הודעות מיידיות ומיילים יועדפו כמובן מבחינת רוחב הפס.


Asus TUF Gaming AX5400: לא רק לגיימינג


עוד במפרט תמיכה ב-Open NAT, תכונה רלוונטית לקונסולות גיימינג שמציעה אופטימזציה של הרשת במשחקי מולטיפלייר מול משתמשים עם אותה טכנולוגיה. גם ה-QoS ראויה להיכנס לכאן, תכונה שמאפשרת לקבוע בצורה היררכית את רוחב הפס לפי אופי השימוש, כך ש-Gaming יופיע קודם בתור ויקבל "ראשון" את רוחב הפס, לפני למשל Media Streaming שמקבלת הטלוויזיה בחדר הסמוך ורק אחריו Web Surfing עבור הנער שצופה בסרטוני יוטיוב בחדר אחר.


ויש גם תאורת RGB במארז כי למה לא בעצם. במרכז הראוטר לוגו המותג של TUF המואר לפי תכונת AURA RGB של ASUS אבל אל תתכננו מעברי גוונים ואפקטים מתקדמים; יש כאן רק שלושה אפקטים, Rainbow, Wave ו-Breathing והשליטה עליהם מינימלית ביותר. ניתן כמובן לכבות את התאורה לחלוטין אם פחות מתחשק לכם שולחן עבודה זרחני או לקבוע צבע סטטי שיתאים לסט אפ עם הגוון האחיד שלכם.


Asus TUF Gaming AX5400: לא רק לגיימינג


תכונות מיוחדות

ה-AX5400 שופע בתכונות מתקדמות שמבדילות אותו מהראוטרים הבסיסיים שספקיות התקשורת מציעות ללקוחות בהשכרה חודשית. אחת מהן למשל היא בקרת רוחב הפס: ניתן לבחור כל מכשיר שמתחבר לרשת האלחוטית ולקבוע לו משתמש, לראות בזמן אמת את קצב ההורדה וההעלאה שלו ולקבוע לו גבול רוחב פס כך שלא "יגנוב" לאחרים יותר ממה שהוא צריך. עוד בנמצא סינון תכנים המכונה Safe Browsing שמאפשר לחסום תכנים למבוגרים, סתם פרסומות שגרתיות או תוכן שעלול להיות מסוכן על ידי ASUS, אם כי לא הבנו לפי מה היצרנית בוחרת לחסום תכנים מסוימים ואחרים לא - כך שלא היינו סומכים ב-100% על התכונה הזו.


Asus TUF Gaming AX5400: לא רק לגיימינג


תכונה שהיתה יכולה להיות מוצלחת היא ה-Family, שמאפשרת צירוף פרופילים ומכשירים המחוברים לראוטר, קביעת גיל המשתמש ובהתאם תגביל את התכנים שפחות מתאימים לו. כך למשל ילדים בגילאי 0-6 שנים יוכלו לגשת רק לתכני טלוויזיה ורדיו באינטרנט, משתמשים בגילאי 6-13 שנים לא יוכלו לגשת לתכנים שכוללים אלימות, הימורים, תכני עירום ורשתות חברתיות וכו'. אלא שברמת הסינון ASUS מתקשה באמת להגביל את את התכנים והמון תכנים "אסורים" מצליחים להשתחל לפרופילים שלא אמורים להיחשף אליהם. תוסיפו לכך את העובדה שבכל רגע נתון אותו משתמש יכול פשוט לכבות את ה-Wi-Fi, לגלוש דרך הרשת הסלולרית למשל ובכך כל נושא הסינון עף מהחלון - אבל זאת כבר צרה אחרת. אם בכל זאת תסמכו על ASUS, התוכנה כוללת גם תזמון גישה לרשת בימים ושעות שתקבעו ושיוכם לאותו פרופיל, כך שאותו משתמש לא יוכל לגשת לרשת בזמנים בהם לא הורשה.


Asus TUF Gaming AX5400: לא רק לגיימינג


מקנחים בעוד כמה תכונות שאולי יתאימו למשתמשים שונים. הראוטר מציע אבטחת רשת בזמן אמת בשם AiProtection מבית Trend Micro, פיצ'ר שמבטיח למנוע כניסת תוכנות רוגלה, התקפות DDoS או נסיונות השתלטות - ולנו נותר רק לקוות שבמבחן האמת הוא לא יפספס. במהלך תקופת הסקירה בכל מקרה אותנו הוא לא התקיל ולא הרגשנו יותר מדי במעורבותו ברקע. מעקב אחרי Traffic בזמן אמת גם בנמצא, כך שאם תרצו לראות מי המשתמש הכי "זללן" מבחינת רוחב פס, בחיבור קווי/אלחוטי או לפי אחד משני התדרים, הנושא מסודר ומוצג כראוי. הראוטר תומך ב-AiMesh, כך שראוטרים נוספים מבית היצרנית המציעים את אותה טכנולוגיה יוכלו יחד ליצור רשת mesh ויש גם כמה כלי אבחון זריזים שמבצעים בדיקה זריזה ומוודאים שהכל תקין מבחינת יציבות ומהירות הרשת.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply