סקירת wisebuy - מטהר אוויר Dyson Pure Hot+Cool HP04 דייסון
- עיצוב אלגנטי
- מגיע עם שלט רחוק מלא
- מסתובב 350 מעלות
- ניתן לשליטה מאפליקציה
- זיהוי ותיעוד זיהומים מרשים ביותר
- פתח האוויר נמוך ממה שזה נראה
- רק חלק קטן מהאוויר שנפלט עובר סינון
למרות שהחברה שמה דגש על יכולות הסינון שלו, לטעמנו צריך להתייחס אליו כאל מאוורר ומפזר חום משוכלל ביותר שבנוסף, בסיטואציות מסוימות, מסוגל לסנן את האוויר ברמה גבוהה.
ה-Pure Hot+Cool הוא שילוב של כל מה שחברת דייסון ידועה בו במכשיר אחד. הוא מאוורר, הוא מפזר חום והוא מסנן אוויר. את מנוע הציקלון המפורסם ואת מערכת הסינון אתם מכירים משואבי האבק, את העיצוב נטול הלהבים ממאווררים קודמים ואת חימום האוויר ממייבש השיער של החברה.
בדגם ה-HP04 דייסון מאחדת את כל הטכנולוגיות לכדי מכשיר אחד אלגנטי שמבטיח גם לסנן את האוויר, בזמן שהוא מאוורר או מחמם את החלל. האם הם הצליחו ולמה החברה מסרבת לעבור מבחן סטנדרטי בתעשייה?
נוחות השימוש
(45% מהציון הסופי)סינון והספק
(55% מהציון הסופי)הדייסון מגיע במבנה עגול והוא מכיל ארבעה מסננים, שניים מכל סוג בכל צד של המכשיר. כאן המכשיר נבדל משאר המתחרים בשוק, הבנויים בצורת מלבן או מכילים מסנן עגול אחד בתוך גוף בצורת ריבוע, שכן הוא מכיל יותר יחידות שזקוקות להחלפה. אחד המסננים הוא מסוג HEPA כפי שניתן למצוא בשואבי האבק של החברה, והשני הוא מסנן פחמן פעיל המסנן ריחות ושאר מזיקים. אורך החיים הממוצע של הפילטרים הוא כשנה ועלותם 340 שקל.
המתחרים מתוכננים רק כדי לעבור את המבחן, אנחנו מתכננים את המבחן בעצמנו
העיצוב נטול הלהבים שהחברה ידועה בו אחראי לחלק הכי מוצלח והכי פחות פרקטי במכשיר הזה. מה שמאפשר את תחושת הרוח האחידה והנעימה הוא מכפיל האוויר, ה-Air Multiplier הייחודי של דייסון ששואב את האוויר מאחוריו ומצדדיו של המאוורר ומניע אותו במהירות קדימה.
אך אותה טכנולוגיה היא גם נקודת תורפה בכל הקשור ליכולת הסינון של המכשיר. להבדיל ממסנני אוויר רגילים, לא כל האוויר שיוצא מהמכשיר עבר סינון. למעשה רק חלק קטן מהאוויר שהדייסון דוחף קדימה עבר דרך המסנן, והשאר הוא אוויר שכבר היה בחדר ונשאב דרך מכפיל האוויר. רק בחלל אטום ולאורך זמן, תתבצע תחלופה מלאה של האוויר ועבור מי הסיטואציה הזו ריאלית?
בשוק מטהרי האוויר נהוג לציין את ערך ה-CADR - Clean Air Delivery Rate - שיעור העברת אוויר נקי. זהו ערך מספרי המתקבל לאחר מבחן שעורך ארגון ה-AHAM - התאחדות יצרני מכשירי חשמל ביתיים. אותו מבחן בודק את יכולת המסנן להתמודד עשן טבק, אבק ואבקנים בחדר. הבדיקה נערכת בחלל בגודל 11.8 מטר רבוע בו יש חיישן, מאוורר תקרה ומאוורר נוסף בקיר, כלומר ציון ה-CADR לוקח בחשבון שיש תחלופת אוויר בחדר, שכן אנשים לרוב לא נוהגים לשהות בחללים אטומים.
דייסון מצידה טוענת שהמבחן לא מדמה תנאים אמיתיים ואף מוסיפה ש"מסננים אחרים מתוכננים כדי לעבור מבחן מעבדה בלבד" והפיקו סרטון שמראה איך מכשיר עם ציון CADR גבוה פולט עשן שעבר דרכו חזרה לחלל, ואיך הדגם שלהם לא עושה זאת. ובוודאי שלא, כי הקופסה שבה נכלא העשן סגורה סביב הפילטר ואינה כוללת את מכפיל האוויר שמפזר את העשן לכל עבר.
אז מה עושה חברה שיודעת שאופי המוצר שלה יגרום לו להיראות נחות במבחן סטנדרטי של ארגון אחר? ממציאה לעצמה מבחן משלה כמובן ומסבירה לכולם איך היא צודקת והם טועים. למבחן של דייסון קוראים POLAR, והוא מתבצע בחלל אטום בגודל 27 מ"ר ללא מאווררים אך עם יותר חיישנים. היות ומדובר בחלל שבו כמות האוויר היא סופית, אין משמעות לעובדה שאוויר לא מסונן נע במהירות בחדר, כלומר התכונה המיוחדת של ה-Pure Cool שהופכת אותו למאוורר מעולה, גם הופכת אותו למסנן אוויר בינוני ומטה. בסופו של דבר, האוויר ימצא את דרכו אל הפילטרים ומשם אל ההצהרה הנאה שהמכשיר "מנקה חדרר שלם באופן אוטומטי וביסודיות ולוכד 99.95% מן המזהמים המזיקים." העובדה שבאותו חדר אין כל תחלופת אוויר לא מפריעה לדייסון לטעון שהמבחן שלהם הוא זה שמשקף את המציאות בצורה יותר אמינה.
כל המידע, כל הזמן
אחת התכונות שמבדילות בין המסנן של דייסון לשאר השוק היא רמת הפירוט של כלל החיישנים השונים המובנים במכשיר. מסנן האוויר של דייסון מסוגל לאתר ולסנן: חלקיקים בגודל מינימלי של 0.1 מיקרון כשישנה תצוגה ספציפית לחלקיקים בגודל 2.5 מיקרומטר ו-10 מיקרומטר, דו-תחמוצת החנקן (NO2), תרכובות אורגניות נדיפות (VOCs) ובנוסף ניתן לראות את הטמפרטורה והלחות שבחלל סביבו.
כל מדד מוצג בגרף ובנתון מספרי על המסך המובנה ובאפליקציה, ואלו משנים את צבעם בהתאם לחומרת הזיהום שזוהה. השימוש בתצוגה הצבעונית מאוד עוזר בתרגום המספרים היבשים למידע ברור שכל אחד יכול להבין. אדום זה רע, ירוק זה טוב, ואם אתה כבר רואה סגול, יש לך בעיה רצינית.
לאורך השימוש הרגשנו שהזיהוי של המסנן תואם למה שאנחנו מריחים בפועל, בכך בכל פעם שבישלנו ובחלל הסלון והמטבח התפזר לו עשן וריח, מד החלקיקים קפץ מ-3 ל-334 ואף יותר ואם המכשיר הוגדר על מצב אוטומטי, עוצמת האוורור התגברה עד שרמת החלקיקים ירדה. אך בשביל בישולים יש פתרונות ייעודיים כמו קולט אדים שמתקינים מעל הכיריים. המקרה שבו הצורך במסנן אוויר כזה בא לידי ביטוי, היה כשנכנס מבחוץ זיהום שכלל לא הרחנו או ראינו.
באחר צהריים רגיל שבו לא היה כל מקור לעשן או ריח בבית, הופעל לפתע הדייסון בעוצמה ואיתו עוד מסננים שבדקנו במקביל. כולם דיווחו על אותו מקור - NO2 - דו-תחמוצת החנקן ברמות גבוהות. חלון המרפסת פונה לחניה פתוחה ושם לעיתים עומדים רכבים כי כמובן שזה מה שהם עושים, ו-NO2 הוא זיהום שנוצר בזמן שריפה של דלקים מאובנים כמו דיזל ועוד שלל דברים נפלאים. כפי שזה נראה, אחד או יותר רכבים פעל מתחת לחלון והרוח העיפה את הזיהום הרעיל לתוך הבית שלנו. לגזים האלה אין ממש ריח, טעם או צבע כך שבלתי אפשרי להבחין בו בלי ציוד ייעודי. לולא מסנן האוויר, כלל לא היינו מודעים לנושא.
מפה עולה השאלה, האם אתם צריכים להיות מודאגים? האם גם אצלכם מסתתר לו זיהום אוויר מסוכן? בצורה הגיונית, כל אלו הגרים באזורים עירוניים או בסמוך לאזורי תעשייה, בהכרח סובלים יותר מזיהום אוויר. אם מסקרן אתכם, תוכלו לראות דרך האתר Air Visual את אינדקס איכות האוויר באזורכם.