סקירת wisebuy - מצלמת אקסטרים Garmin VIRB Ultra 30
- ממשק בעברית
- חיבור WiFi ובלוטות'
- שליטה קולית (באנגלית)
- מסך מגע
- מייצב תמונה בעל 3 צירים
- דורש כיסוי לעמידות במים
- חיבור טעינה מיושן - מיני USB
- המייצב תמונה לא עובד ב-4K
- זמן סוללה לא מספק
בשורה התחתונה, ה-Virb Ultra 30 של גרמין, היא מצלמת אקסטרים שלא כדאי להתעלם ממנה. יש לה צילום וידיאו מוצלח מאוד, תמיכה ברזולוציית 4K, מייצב תמונה עם 3 צירים (לא ב-4K), התקן GPS המאפשר לצרף לווידיאו מידע על הצילום, ממשק בעברית, עמידות למים (רק עם הכיסוי) והפעלה עם פקודות קוליות באנגלית. גרמין גובה עבור המצלמה שלה 1,850 שקל (דרך היבואן רונלייט), בעוד שהמתחרה הישירה - גו פרו עם ה- Hero 5, מבקשת קרוב ל-2,000 שקל. הפרש מחיר לא גדול, אבל כדאי לקחת אותו בחשבון.
ענף מצלמות האקסטרים עמוס בדגמים, בעיקר כאלו של מותגי מדבקה (חברה שלא קיימת במציאות). השחקנית המשמעותית בתחום היא GoPro, אשר המציאה את הקטגוריה הזו ועדיין נחשבת לכזו עם המוצרים הנחשקים ביותר. מהצד השני, אפשר למצוא שחקניות נוספות שבאות לתת תחרות עם מוצרים לא פחות טובים. גרמין המוכרת מעולם שעוני הדופק עבור ריצה (ובעבר גם ממכשירי ניווט לרכב), השיקה לאחרונה בארץ את ה-Virb Ultra 30.
ל-Virb Ultra 30 יש מייצב תמונה בעל 3 צירים, אבל הוא פועל רק בצילום ברזולוציית Full HD עם 60 פריימים לשנייה ולא בצילום 4K עם 30 פריימים. לשם השוואה, ה-Hero 5 כוללת צילום 4K ב-30 פריימים לשנייה וגם היא לא מאפשרת שימוש במייצב תמונה במצב זה.
היעדר מייצב תמונה בצילום ב-4K מורגש מאוד והוא גרם לנו להעדיף צילום ברזולוציית Full HD. בכל אופן, הווידיאו שה-Virb Ultra 30 מייצר נהדר, גם בתנאי תאורה פחות אופטימליים, כמו אחר צהריים סגרירי. בעת צילום במקומות סגורים בלילה, הרעש הדיגיטלי נמוך והווידיאו יוצא ברור. צילום ב-Full HD מצליח לייצר תמונה יציבה, עשירה בפרטים, תצוגה חלקה ובעיקר צבעים נעימים לעין, לא רווים מדי ועם רמת תאורה מספקת.
גרמין מאפשרת להציג נתונים מעניינים על גבי התמונה, למשל, גובה, מיקום ומהירות. בצילום אקסטרים בזמן רכיבה על אופנוע או גלישה בסנובורד, זה בהחלט יכול להוסיף לתיעוד. הדבר אפשרי בזכות התקן GPS המשולב בתוך המצלמה.
ל-Virb יש מיקרופון רגיש בלי צליל עמום, שאפילו עובד טוב גם בתוך הכיסוי של המצלמה.
צילום תמונות אפשרי ברזולוציית 12 מגה פיקסל, התמונות מקבלות זווית של עין הדג. התוצאות היו תמונות עם צבעים נעימים, לא עשירים מדי, רמת פירוט לא גבוהה ותאורה מספקת גם בתנאי תאורה פחות אופטימליים.
חיסרון משמעותי לעומת ה-Hero 5 הוא המיגון מפני מים. ה-Virb אומנם מגיעה בעיצוב כמעט זהה לגו פרו, אבל היא דורשת שימוש בכיסוי עבור עמידות בפני המים. הכיסוי המגיע בערכה מאפשר צילום עד לעומק 40 מטר. החיסרון, גם שתרצו לצלם סתם בתוך הבריכה עם הילדים, תצטרכו להסתובב עם הכיסוי המגושם. חשוב לציין שה-Hero 5 מספקת עמידות עד לעומק 10 מטר ללא כיסוי, מעבר לזה, כבר צריך כיסוי.
למרות שהכיסוי ב-Virb אמור למנוע את השימוש במסך, למרבה הפלא הוא ממשיך לעבוד. אומנם לא באותה רמת רגישות, אבל עדיין מספיק טוב. המסך מגע מגיע בגודל 1.75 אינץ'.
הממשק שגרמין עיצבה בנוי במראה של אריחים, הוא פשוט לשימוש והוא אפילו כולל גיור לעברית. דבר שאנחנו לא יכולים להגיד על גו פרו. הממשק פשוט להבנה, שישה אייקונים בולטים מופיעים בו ועוד אייקון צדדי בחלק העליון עבור הגדרות שונות. לחיצה על אייקון הווידיאו מכניסה את המשתמש להגדרות הווידיאו, אותו דבר עבור צילום תמונות, גישה לגלריה המוגדרת תחת האייקון "הפעלה" ועוד כפתור "הגד' מראש" לקביעת פרופילים שמורים לצילום, אייקון "אלחוטי" לכל הגדרות ההתקנים האלחוטיים ו-"תצוגה" - קביעת בהירות וזמן העבודה של המסך (10 שניות, 30 שניות וכו').
בדומה ל-Hero 5, גם כאן יש אפשרות לצלם תמונות או להפעיל/להפסיק את צילום הווידיאו באמצעות פקודה קולית. לפני כל פקודה צריך להגיד "אוקיי גרמין" ואז "Take a Photo" או "Start Recording". זה עובד טוב, גם במבטא ישראלי.
ה-Virb כוללת מספר התקני אלחוט: WiFi, בלוטות' ו-Ant Plus, הדבר מאפשר חיבור לאביזרים נוספים, כמו שעון ספורט של גרמין, המשמש בצורה הזו כשלט רחוק למצלמה. ניתן גם לחבר רצועות דופק למצלמה, כך שהמצלמה תציג את הדופק העדכני על גבי הצילום עצמו. רעיון חביב בזמן צילום בריצה או פעילות ספורט אחרת.
בכל הקשור לאביזרים, גרמין שילבה מחברים זהים לאלו של גו פרו. מה שאומר, שאפשר לרכוש אביזרים זולים באינטרנט ולהשתמש בהם עם ה- Virb.
מחבר הטעינה שגרמין שילבה ב-Virb הוא מיני USB. זו לא טעות, לא התכוונו למיקרו USB. בגרמין משום מה בחרו חיבור מיושן, אשר לא קיים אצל רוב האנשים בבית. לשם השוואה, ה-Hero 5 של גו פרו משתמשת במחבר USB-C אותו ניתן למצוא ברוב הסמארטפונים החדשים. עד כמה מפריע השימוש במיני USB? זה אומר שתצטרכו לקחת את הכבל המגיע בערכה אתכם לטיולים או לחפש בבוידם את המטען מהסמארטפון הענתיקה שהפסקתם להשתמש בו לפני מספר שנים.
מבחינת זמן עבודה של הסוללה, מדובר בצילום 4K לקצת יותר משעה. ככה שיש סיכוי שתצטרכו לרכוש סוללה נוספת (או יותר).