חזור

סקירה - מגדיל טווח Xiaomi Mesh System AX3000 ‏- WiseBuy

חלק עליון

מגדיל טווח / Access Point Xiaomi Mesh System AX3000 2-Pack שיאומי

סקירת wisebuy - מגדיל טווח / Access Point Xiaomi Mesh System AX3000 2-Pack שיאומי

הטוב
  • טווח קליטה מספק בדירת 120 מ"ר
  • עיצוב נאה, נטול אנטנות בולטות
  • מחיר נוח יחסית לראוטר Mesh
  • התקנה פשוטה ומהירה
הרע
  • ירידה מורגשת במהירות ההורדה בצד השני של הדירה
  • האפליקציה מציעה רק כמה תכונות סמליות
בשורה התחתונה

טכנולוגיית Mesh ממשיכה להוכיח את יעילותה והפעם צמד הנתבים החדש מבית Xiaomi מאוששים זאת. לאחר התקנה קלה ומהירה, שילבנו את שתי היחידות בקצוות שונים של הבית ובמבחן התוצאה קיבלנו מהירות הורדה טובה ויציבה, תוצר של כיסוי נדיב ומספק.


האם זה אומר שה-Mesh System AX3000 יועיל לכל סוגי הבתים? ברור שכל מקרה לגופו – אבל בבדיקת דירה בגודל 120 מ"ר הם הוכיחו יעילות מרשימה שאיפשרה לכל המכשירים החכמים בבית שלנו לקבל את מנת רוחב הפס הנדרשת להם.

הקדמה

גם ב-2024 קליטת רשת חלשה ברחבי הבית עדיין נחשבת למצוקה שכיחה ושימוש בנקודות גישה ומאריכי טווח, מייצרים רשתות נוספות שרק מסרבלות את השימוש. זוג נתבי Xiaomi Mesh System AX3000 מנסים לפתור את הנושא המוכר באמצעות טכנולוגיית Mesh המייצרת רשת אחת ממספר משדרים במטרה להציע "אינטרנט יציב ומהיר", לפי היצרנית. עוד במפרט: תמיכה ב-Wi-Fi 6 בשני תדרים (2.4Ghz/5Ghz) בקצב מירבי של 2,976Mbps, הבטחה לכיסוי של עד 370 מ"ר ואנטנות מובנות מוסתרות.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לבדיקה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

נוחות השימוש (45%)

8.5

בכל הנוגע לנראות, ה-Mesh System AX3000 בהחלט מצליח להיות שונה בנוף. בגובה 22 ס"מ, הראוטר של שיאומי מיועד להיות מוצב אנכית, אך אפשר גם להציב אותו אופקי אם ממש תתעקשו. עיצובו נאה; כל גופו שחור ותשכחו מאנטנות בולטות, כאן הן מוסתרות בתוך גוף הראוטר, מה שמאפשר לשלב את ה-AX3000 במקומות יותר קונבנציונליים ברחבי הבית מבלי שהוא יבלוט יותר מדי בנוף. מבחינת יציאות, בראוטר שקע WAN אחד ועוד שלושה שקעי LAN, כולם תומכים במהירויות 10/100/1000Mbps.


Xiaomi Mesh System AX3000 – קליטה בכל מקום


תהליך ההתקנה קל ביותר, גם אם זה הראוטר הראשון שאתם מתקינים. פשוט חיברנו את היחידה לחשמל, התחברנו עם הסמארטפון לרשת ה-Wi-Fi שהופיעה אחרי חצי דקה ברשימת הרשתות הזמינות – ומשם הממשק האינטרנטי של היצרנית לקח את המושכות. הגדרות שם וסיסמה לרשת האלחוטית שלנו ובשורה התחתונה, בתוך 2-3 דקות רשת אלחוטית חדשה הצטרפה לבית, מוכנה לשימוש.

Xiaomi Mesh System AX3000 – קליטה בכל מקום

הראוטר נשלט דרך האפליקציה שכל בעל מכשיר חכם מבית שיאומי מכיר - Mi Home, שמציעה כמה תכונות נוספות נחמדות, אבל לא משהו שעוד לא ראינו. יש למשל את ה-QoS שמאפשר לתעדף את רוחב הפס לפי צרכים אישיים. ניתן לאחד את רשתות ה-2.4 וה-5Ghz תחת שם אחד, לעבור ל-Wi-Fi 5 אם יש לכם מכשירים חכמים עם בעיות תאימות מול Wi-Fi 6, ניתן לכבות את נורות ה-LED ולהוסיף רשת אלחוטית נוספת עבור אורחים – אופציה שימושית למשרד שמארח לקוחות מזדמנים, למשל.

Xiaomi Mesh System AX3000 – קליטה בכל מקום


אוסף התכונות נחמד ושימושי אבל צנוע למדי ופגשנו בראוטרים מתחרים שמציעים יותר, כמו בקרת הורים למשל או הצגת חלוקת רוחב הפס לפי המכשירים המחוברים. מצד שני, לא בטוח שהמשתמש הסטנדרטי שרק רוצה אינטרנט מהיר ויציב יצטרך מעבר לכך.

ביצועים (55%)

8.5

הראוטר צויד במעבד Qualcomm IPQ5000 עם ליבה כפולה ו-256MB זיכרון פנימי המאפשר חיבור תיאוריטי של עד 254 התקנים בו-זמנית, שזה מן הסתם הרבה יותר ממה שבית ממוצע יצטרך, גם אם מתחשבים בכל האביזרים הביתיים שמשתמשים ברשת האינטרנט, ממתגי תאורה חכמים, דרך השואב רובוטי ועד לטאבלטים של הילדים. מבחינת מהירות, ב-Xiaomi מבטיחים קצב העברת נתונים מקסימלי של 2,402Mbps בתדר 5GHz ועד 574Mbps בתדר 2.4GHz וכן מובטח כיסוי של עד 370 מ"ר.


Xiaomi Mesh System AX3000 – קליטה בכל מקום


בדיקת הביצועים שלנו נערכה בדירה בגודל 120 מ"ר המחוברת לתשתית סיבים וספק של פרטנר, במהירות 600Mbps המחובר לראוטר Asus RT-AC58U V3. את ה-Mesh System AX3000 בדקנו במצב Repeater, כלומר הראוטר העביר נתונים אלחוטית ליחידה הראשונה שמוקמה בסלון, בערך מרחק של 2 מטרים מהיכן שהראוטר ממוקם. יחידת Mesh System AX3000 נוספת מוקמה בחדר השינה, מרחק של 8-9 מטרים מהראוטר, ממש בקצה השני של הבית.


Xiaomi Mesh System AX3000 – קליטה בכל מקום


את בדיקת המהירות ערכנו כך:

ראשית ווידאנו בבדיקת האינטרנט של Ookla שאנחנו אכן מקבלים מהירות מקסימלית של 600Mbps ואכן אחרי שתי בדיקות רצופות קיבלנו מהירות הורדה שנעה ביציבות טווח שבין 580-590Mbps.

אחרי שווידאנו שמהירות המקסימלית אכן מתקבלת, בדקנו בעזרת שני מכשירים (סמארטפון OnePlus 10T וטלוויזיה חכמה) את מהירות ההורדה בהתחברות לרשת האלחוטית החדשה שהחדשה שהוקמה כמובן, בשני מקומות שונים בבית:


⦁ הראשונה, שנחשבת לקלה יותר, נבדקה מהסלון שממוקם מטרים ספורים מיחידת ה-Mesh System AX3000 הראשונה.

⦁ הבדיקה השנייה נערכה בחדר השינה, שנחשבת למאתגרת יותר בשל המרחק הרב מהראוטר של Asus. חשוב להוסיף שממש מתחת לטלוויזיה הוצבה היחידה השנייה של ה-Mesh System AX3000.


עוברים לתוצאות:

⦁ בסלון מדדנו מהירות הורדה של 251Mbps עם הסמארטפון ו-234Mbps עם הטלוויזיה החכמה.

⦁ מחדר השינה מדדנו מהירות הורדה של 109Mbps עם הסמארטפון ו-181Mbps עם הטלוויזיה החכמה.


Xiaomi Mesh System AX3000 – קליטה בכל מקום


בשורה התחתונה מהירויות ההורדה התגלו כגבוהות ומספקות, מספיק עבור סטרימינג ב-4K וזה לא משנה אם נצפה בנטפליקס, דיסני+ או יוטיוב - תכנים ברזולוציה גבוהה במיוחד לא "ייחנקו" וקצב מהירות ההורדה הגבוה יתמוך בהזרמת וידאו חלקה ונינוחה. עבור ווידוא הבדיקה, בכל מכשיר הופעל סרטון טבע ברזולוציה 4K למשך 30 דקות ובשום שלב לא היו קטיעות או "שיהוקי תעבורה" שעלולות לנבוע מצוואר בקבוק של רוחב הפס. גם מבחינת הכיסוי התרשמנו לטובה; המרחק הרב בין הראוטר ליחידת ה-AX3000 השנייה אמנם השתקף לא מעט במהירות ההורדה שפחתה, אבל כל עוד נמשיך לקבל מהירות הורדה של מעל 100-150Mbps, שמתחשבים גם בשאר האביזרים החכמים שנמצאו בחדר וסביבתו, נצא מרוצים.


Xiaomi Mesh System AX3000 – קליטה בכל מקום


הוגן להוסיף למקרה שלפנינו עוד סעיף מקל: כזכור, ה-Mesh System AX3000 שירת אותנו כ-Repeater, כלומר מדובר בתצורה התקנה אלחוטית לחלוטין מבחינת הרשת, הן מהראוטר אל יחידת ה-AX3000 הראשונה והן ממנה אל יחידת ה-AX3000 השנייה – התקנה שבוצעה בהתאם לצורך האישי שלנו. כך שלא מן הנמנע שבכל תצורה אחרת, כמו למשל חיבור אחת היחידות כנקודת גישה (Access Point) או שימושן כראוטר, היינו כנראה מקבלים תוצאות אף יותר מרשימות.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לבדיקה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image