סקירת wisebuy - מקרן קול / סאונד-בר LG S70TY
- התקנה קלה ומהירה, לפחות מול טלוויזיית LG
- מצבי סאונד שימושיים
- אפליקציה שימושית
- באסים עמוקים
- תכונת ה-WOW Orchestra קיימת רק בטלוויזיות המתקדמות יותר
- ללא Wi-Fi
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-S70TY הוא מקרן קול (סאונד בר) 3.1.1 ערוצים בהספק 400W המצויד במפענח Dolby Atmos, התומך ב-LG WOW המאפשר לגשת לתכונות המקרן ישירות מתפריט טלוויזיית LG ו"צליל פנורמי שמביא את המציאות אליכם", לפי היצרנית, בתמיכת צליל מרחבי ותמיכה במקודד DTS:X. המקרן זמין בצבע שחור.
מקרן הקול מורכב מ-3.1.1 ערוצים, ההספק עומד על 400W וקצב הדגימה הוא 24 ביט/96 קילו-הרץ. מבחינת מקודדים, ה-S70TY תומך ב- Dolby Atmos ,Dolby Digital, DTS:X ו-DTS - עבור תכני וידאו תומכים כמובן.
ה-S70TY בנוי משתי יחידות רמקולים, רמקול מלבני (רוחב 95 ס"מ, עומק 11.5 ס"מ, גובה 6 ס"מ) וסאב וופר (רוחב 20 ס"מ, עומק 28 ס"מ, גובה 37 ס"מ). משקלם לא נוראי ביחס להספק, במיוחד היחידה המלבנית שמשקלה 3 ק"ג, בזמן שהסאב וופר שוקל 5.7 ק"ג. השפעתן על הסלון לא דרמטית מדי ואם כבר דווקא אהבנו את המראה הנקי ונטול הקשקושים, כלומר אין כאן פינות מעוגלות או עיטורים צעקניים אלא פשוט צמד רמקולים שחור ונקי למשעי שיתכתב עם סלון שעוצב ב"איפוק".
מבחינת מחברים, בחלקו האחורי ישנו חיבור אופטי, HDMI IN, HDMI Out (חיבור eARC/ARC) ויציאת USB. כניסת ה-HDMI גם תומכת ב-CEC, כך ששלטנו על המקרן ישירות משלט הטלוויזיה שלנו (מכונה גם Simplink אצל LG). עוד יתרון ביציאת ה-HDMI: היא תומכת ב-passthrough בתדר 120Hz ויש גם VRR/ALLM שיוודאו שקצב הפריימים המשתנה יסונכרן לאודיו (VRR) ושהשיהוי יהיה מינימלי ככל האפשר (ALLM). במילים אחרות, זה אומר שאפשר לחבר כבל HDMI ליציאת ה-eARC שבמקרן קול אל קונסולת Xbox או PlayStation 5 – והכל ינוגן בקצב הפריימים המקסימלי שהקונסולות יודעות להציע. זה כמובן ידרוש טלוויזיה עם קצב ריענון תואם ומשחק שתומך בהגדרות, מן הסתם.
מבחינת קישוריות, במקרן בלוטות' בגרסה 5.1 עם תמיכה במקודדים SBC/AAC הסטנדרטיים. חבל רק שאין קישורית Wi-Fi בנמצא, מה שאומר שאין דרך להזרים מוזיקה דרך Chromecast, Airplay ושאר שירותים שמאפשרים ניגון דרך הרשת הביתית שלכם. השלט שקיבלנו סטנדרטי מאוד; מקשי ווליום, מקש השתקה (Mute), מקש להעברה בין מצבי סאונד ועוד כמה מקשים פחות שימושיים. בהקשה על השלט המקרן מלווה את הבחירה בהנחיה קולית, כך שנדע איפה אנחנו "עומדים".
ההתקנה הייתה פשוטה: כל רמקול חובר למקור חשמל, כבל HDMI חובר בין הטלוויזיה לרמקול המלבני ותוך כמה רגעים שני הרמקולים צוותו אלחוטית מבלי שנדרשנו לבצע פעולה נוספת כלשהי. טלוויזית ה-LG שלנו זיהתה את הרמקול הנייד והציעה לשלוט על האודיו ישירות משלט הטלוויזיה, מה שהיצרנית קוראת לו "ממשק WOW", שגם מורחב לגישה ליתר תכונות המקרן ישירות ממסך הטלוויזיה. אלא שהתכונות המתקדמות, אלה שניתן לגשת ישירות מתפריט הטלוויזיה, לא היו זמינות לנו בגלל דגם הטלוויזיה שלנו. התמיכה בממשק WOW זמינות בטלוויזיות OLED ,QNED ו-NANO בגדלי 75 אינץ' ומעלה ועוד כמה טלוויזיות UHD בודדות – קחו זאת בחשבון.
יש עוד פיצ'ר נחמד אבל גם הוא מוגבל לדגמים ספציפיים: כשמתקינים מקרן קול, ברוב המקרים הרמקולים המובנים בטלוויזיה מושתקים אוטומטית ומקור האודיו עובר במלואו לרמקול החיצוני. ה-S70TY תומך בפונקציה שזמינה רק בדגמים מסוימים של טלוויזיות LG בשם WOW Orchestra, המאפשרת להשתמש ברמקולים המובנים בטלוויזיה ובמקרן הקול בו זמנית. רשימת הטלוויזיות הנתמכות קצרה עוד יותר מה-WOW Interface והיא כוללת בעיקר דגמי OLED ו-QNED. יחד עם זאת, באתר הראשי של LG הרשימה כוללת גם טלוויזיות QNED 55 אינץ' הזמינות בארץ דרך היבואן הרשמי. מנגד, בעמוד המוצר באתר הישראלי, ישנה רשימה מצומצמת שמצוין בה במפורש שהתכונה זמינה בטלוויזיות QNED בגדלי 80 אינץ' ומעלה. וכדי שזה יהיה מבלבל לחלוטין, באתר הישראלי מצוין שבדגמי QNED 80 - כלומר טלוויזיות בגדלים שונים ששם הדגם שלהם הוא QNED80 כמו 65QNED80, יש תמיכה רק בדגמים שיצאו בשנים ב-2022 ו-23.
באתר הישראלי מופיע: "****טלוויזיות שתומכות ב-WOW Orchestra: טלוויזיות OLED מדגמי M4/G4/C4/B4/Z3/M3/G3/C3/B3/A3/Z2/G2/C2/CS/B2/A2, טלוויזיות QNED מדגמי 99/95/90/85/80. תמיכת הטלוויזיות עשויה להשתנות בהתאם לשנת ההפצה. בדגמי QNED 80 התמיכה קיימת רק בשנים 2022 ו-2023."
כך או כך, גם הדגם הזול ביותר ברשימה המלאה מתחיל באזור ה-5,000 שקלים כך שלא מדובר בדגמים הפשוטים ביותר של החברה.
באופן די תמוה, היצרנית כמעט ולא מתייחסת לאפליקציה LG Soundbar, על גבול מסתירה אותה - ולא ברור למה כי אותנו היא שירתה מצוין. נתחיל מזה שלא תמצאו בה יותר מדי תכונות מאלו שגם ככה ניתן לגשת אליהם דרך השלט, כמו כיוון הווליום, שינוי ה-Input או מעבר בין מצבי סאונד - ועדין, משהו בתפריטים הויזואליים היו לנו יותר נוחים מאשר השימוש בשלט.
עוד באפליקציה שינינו את רמות הדציבל של הספיקרים, עברנו למצב Night Time שגרם לצליל פחות להדהד ולהישמע יותר "מרוכז", וגם הצלחנו לעבור למצב סאונד ספציפי, מבלי לעבור על כל הרשימה עד שנגיע לפרופיל המבוקש - בניגוד לשלט שנע לינארית בלופ בין המצבים.