חזור

סקירה - טאבלט Lenovo Tab Plus TB351FU ‏- WiseBuy

חלק עליון

סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Tab Plus TB351FU ZADX0104IL

הטוב
  • תצוגה יעילה, קצב ריענון בתדר 90Hz
  • רמקולים מפתיעים באיכותם ועוצמתם
  • כולל שקע 3.5 מ"מ לאוזניות
  • חיי סוללה טובים מאוד
  • סטנד מובנה ויציב
הרע
  • הסטנד תומך בטאבלט רק במצב רוחבי (landscape)
  • מתקשה להריץ משחקים כבדים
  • מצלמות חלשות
  • נטול NFC
בשורה התחתונה

ה-Tab Plus של לנובו הוא טאבלט קלאסי ויוצא דופן בו זמנית. כמו רוב הטאבלטים, יש לו מסך בהיר שרוב הזמן הרשים לטובה, חיי הסוללה היו מצוינים לצפייה בווידאו והרגלית המובנית התגלתה כשימושית ביותר. 


מעבד ה-Helio G99 התגלה כחלש מדי עבור משחקים יחסית כבדים אך כל הלהיטים שהילדים אוהבים עובדים היטב. אך מה שהפתיע אותנו היו הרמקולים המובנים שהיו האיכותיים והעוצמתיים ביותר שפגשנו, שלא רק משאירים אבק לכל קטגוריית הטאבלטים - יש אפילו רמקולים ניידים מפורסמים שלא מתקרבים לפירוט הצליל שהטאבלט הזה מפיק.


אז אם אתם מחפשים טאבלט קלאסי לצריכת תוכן שלא חייב רמקולים חיצוניים כדי להישמע היטב, ה-Lenovo Tab Plus TB351FU הוא בדיוק בשבילכם.





הקדמה

ה-Tab Plus הוא טאבלט של Lenovo המצויד במסך בגודל 11.5 אינץ' עם תצוגה ברזולוציה 2K, מעבד Helio G99 של MediaTek עם 8GB זיכרון RAM ונפח אחסון 256GB ומערך סאונד בן 8 רמקולים מבית JBL. עוד במארז תמצאו מצלמות 8 מגה פיקסל מקדימה ומאחורה, סוללת 8600mAh עם הבטחה ל-12 שעות צפייה רצופות בווידאו וסטנד מובנה שאמור להקל על השימושיות בשוטף. הטאבלט זמין בצבע אפור.

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות תצוגה (25%)

8.5

גודל המסך כ-11.5 אינץ' אבל ניחן בשוליים די שמנמנים, כמעט 9 מ"מ מכל צד הופכים את הצג למנופח ואולי היה אפשר להדק אותו במילימטר-שניים בקצוות. יחס תצוגה/גוף שעומד על 86% גם מעיד על כך. הרזולוציה המקסימלית 1200X2000 פיקסלים חדה ונעימה ועל פני מסך כה קטן, כנראה שלא תצטרכו יותר מזה ממילא. בהירות המסך, שעומדת על 400nits, התגלתה כיעילה ברוב המקרים. מול השמש העזה של יולי היא עלולה להתאמץ, אבל ברגע שחזרנו למשרד הממוזג התצוגה חזרה להבריק, לא משנה היכן עבדנו איתה. ההשתקפות הבלתי נגמרת הוא משהו שצריך לקחת בחשבון, כמו רוב מסכי המגע שמצוידים בציפוי מבריק. היצרנית גם מבטיחה "משטח Anti-fingerprint" אבל את טביעות האצבע שלנו אי-אפשר היה לפספס.


Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט



עבור המשתמש השגרתי, העובדה שהפאנל מסוגל להציג 72% מסולם הצבעים NTSC לא אומרת הרבה, אך מבחינת דיוק גוונים, עושר צבעים וניגודיות גבוה יחסית - 1500:1, ה-Tab Plus היה דיי והותר לשימושים כמו עריכת סרטונים לרשתות חברתיות, תיקון מצגות, שיפוץ תמונות ועריכת טקסטים. קצב הריענון זמין בתדר 60Hz וב-90Hz, כאשר האחרון מספק חוויית שימוש חלקה יותר, אבל גם זולל סוללה בהתאם. אישית העדפנו את מצב "אוטומטי" שמאזן בין שני התדרים.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9
למרות גודל המסך, מידות הטאבלט לא מגושמות מדי: רוחבו 26 ס"מ, אורכו 17 ס"מ, ועוביו מתחיל ב-7.7 ומתעבה ל-13.6 מ"מ בחלק של הרמקולים שבחלק התחתון של הטאבלט. משקל גופו כ-650 גרם ובגב הטאבלט סטנד מובנה קטן שנשלף החוצה ותומך בטאבלט ביציבות, אך במצב רוחבי בלבד ולא ניתן להעמיד את הטאבלט לאורכו בתמיכת אותו מעמד. המקשים היחידים כאן הם מקש ההפעלה/כיבוי ומקשי הווליום המסורתיים, שניהם ממוקמים בפינה השמאלית עליונה של הטאבלט כשהוא מונח לרוחב.
מבחינת חיבורים וקישוריות, נתמכים התקנים Wi-Fi 5 ו-Bluetooth 5.2 , אך אין זכר ל-NFC. את הטאבלט מטעינים באמצעות מחבר USB-C הממוקם בחלקו הימיני של הטאבלט ובדיוק בצידו השני שולבה יציאת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות חוטיות.

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט

מאוד נוח להשתמש ב-Tab Plus; משקלו לא מתיש במהירות רבה מדי את היד האוחזת וכשזה קרה, פשוט שלפנו את הסטנד והתחלנו לעבוד מולו כשהפעם השולחן תומך בו. המגע מצוין והטאבלט מגיב במהירות שגרתית ברוב הזמן, כשאינו מסיים בדיוק רינדור סרטון או מבחן ביצועים מאתגר. מערכת ההפעלה אנדרואיד 14 יעילה ומהירה ולא פחות חשוב, אינה עטופה בממשק משתמש כלשהו מבית Lenovo, כלומר היא גם די "נקייה" וחפה מעזרים לא שימושיים ואפליקציות פרסומיות.

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט

מערכת ההפעלה מציעה כמה תצורות שימוש מגוונות בטאבלט, בין אם זה פיצול מסכים, הפעלת תפריטים צפים, צימוד מקלדת ועט סטיילוס. ניתן גם לבצע מעבר מלא ל-PC Mode שכשמו, הופך את אנדרואיד 14 לחוויה "דסקטופית" יותר וה-Tab Plus הופך ברגע למיני לפטופ שימושי עבור פגישות או הרצאות. מה עוד במערכת? התאמה אישית לא רעה, כלי Wellbeing שעוקב אחרי זמן המסך שלכם וכמה כלי נגישות לשימוש אישי מותאם יותר.

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט


בטאבלט מצלמה קדמית ואחורית, שתיהן בנות 8 מגה פיקסל, הקדמית עם מיקוד קבוע והאחורית עם מיקוד אוטומטי. יכולות ההקלטה שלהן זהות: רזולוציה 1080p ב-30 פריימים בשנייה. למרות נוכחותן, העדשות ב-Tab Plus לא שמישות בלשון המעטה ומספיק להביט בכמה צילומים שממש "נלחמנו" כדי להוציא מהם את המירב כדי להבין שהטאבלט שלפנינו לא מיועד לתיעוד איכותי.

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט
Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט


הצילומים חשפו את כל הבעיות האפשריות: מיקוד שהתקשה להתביית על האלמנט המבוקש, חשיפה לא מאוזנת שמסנוורת את הפריים, פירוט מינימלי וצבעים דהויים שמאוד רחוקים מהמציאות. העדשה קדמית תספיק לשיחות וידאו – אבל ממש לא מעבר.

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט


נקנח ברמקולים, הרכיב המפתיע וללא ספק שגם הכי מרשים במפרט. הטאבלט מצויד ב-4 טוויטרים ועוד 4 רמקולים המכונים force-balanced bass, שבשורה התחתונה, דואגים לטווחים הנמוכים להישמע היטב. יש גם תמיכה ב-Hi-Res, בחיבור חוטי של אוזניות בלבד.

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט


שיתוף הפעולה עם JBL מורגש היטב, הן ברמת החומרה והן בתוכנה; איכות הסאונד פנטסטית, שילוב של עוצמת צליל גבוהה שמעולם פעם לא פגשנו בקטגוריית הטאבלטים ופירוט לעילא, בכל הטווחים. האקולייזר של Dolby Atmos גם זמין כאן, עם מצבי "דינמי", "סרט", ו"מוזיקה" בהתאם לשימוש המשתנה שלכם, אבל באמת שלא צריך לגעת בדבר; בברירת המחדל מקבלים סאונד עשיר באופי ונוכחות שמרשים פי כמה כשמתחשבים בעובדה שהוא שולב בתוך טאבלט, מהמוצרים האחרונים שציפינו למצוא בהם רמקולים כה מרשימים.
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

ביצועים (30%)

8

הטאבלט צויד במעבד Helio G99 של חברתMediaTek הכולל 8 ליבות בתדר מקסימלי של 2.2GHz ולצידו מאיץ גרפי Mali-G57 MC2 ו-8GB זיכרון RAM. בבדיקה של Geekbench קיבלנו 2010 ב-Multi-Core ובמבחן הגיימינג של 3DMark קיבלנו 1252 נקודות – צמד ציונים שלא ירשים כלל בקטגוריית הסמארטפונים, אך בעולם הטאבלטים מדובר בתוצאות לא רעות בכלל. ומה לגבי גיימינג "אמיתי"? שיחקנו במשחק Call of Duty: Warzone Mobile והתוצאות היו מאוד חיוורות; טקסטורות מרוחות, קצב פריימים נמוך ומסכי טעינה שלא נגמרים – וכל זה אחרי שהמשחק התאים את עצמו למעבד ושינמך את ההגדרות, שנעו בין Low ל-Very Low. נגיע לשורה התחתונה; ה-Tab Plus אינה מכונת משחקים אידיאלית, בלשון המעטה.


Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט


ראוי להוסיף שבתפעול היום-יומי, או במילים אחרות כל שימוש שלא היה גיימינג, לא סבלנו מגמגומי מערכת. שירותי הסטרימינג של נטפליקס ודיסני+ עולות במהירות, אפליקציית עריכת הסרטונים InShot לא קרסה פעם אחת ויישומי אופיס עבדו לנו נהדר. במילים אחרות, כל עוד תקפידו על מטלות סטנדרטיות, ה-Tab Plus ישלים את המשימה.

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט


מבחינת אחסון, הטאבלט מגיע עם 256GB מובנים, שבפועל מתבטאים בכ-235GB בערך אחרי שקבצי המערכת של אנדרואיד תופסים את מקומם. ישנו גם חריץ הרחבה המיועד לכרטיס זיכרון MicroSD שתומך בנפח של עד 1TB, שאמור להספיק ממש גם למי שחייב את כל הקבצים שלו "מקומית" ומתקשה או לא יכול לסמוך על שירותי ענן. לטעמנו ה-256GB הם די והותר, אבל אם אתם עורכי סרטוני 4K קצרים למשל, אנחנו יכולים להבין איך בקלות המקום הזה עלול להיגמר די מהר.

משך פעולת הסוללה (10%)

9

בטאבלט סוללת 8600mAh ולפי Lenovo, היא אמורה להציע עד 12 שעות ניגון וידאו (כקובץ מקומי) ועד 12 שעות גלישה באינטרנט. במארז מטען בהספק 45W שתומך ב-PD 3.0. בדקנו את עניין ניגון הוידאו, בתנאים קצת יותר מחמירים: הפעלנו סרטון טבע ביוטיוב ברזולוציה 1080p, עם מוזיקה בעוצמה 30% ועם בהירות מקסימלית. בתום 30 דקות הסוללה איבדה כ-5% ובתום 30 דקות נוספות איבדנו 6%, כלומר קצב זלילה של בערך 11% בשעה. כלומר אם נתחשב גם בעליית הצריכה הקטנה שבין חצי השעה הראשונה לשנייה, מדובר בסביבות 8.5-9 שעות ניגון רצופות, בתנאים די מאתגרים. ברור שאם תפחיתו את הבהירות ותנגנו קובץ ישירות מהטאבלט, הוגן לשער שהסוללה תרשים יותר. לכאן או לכאן, יופי של תוצאות מבחינת צריכת תוכן.

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט

במבחן שימושי היום-יום, לא הרגשנו שה-Tab Plus הוא מסוג המכשירים שיגרום לנו לרדוף אחרי מטען. במהלך שבוע סטנדרטי ביצענו אתו קניות, שילמנו חשבונות, צפינו בכמה פרקים בנטפליקס וגם רוב מהסקירה שלפניכם נערכה עם הטאבלט. בכל הרגעים האלה לא זיהינו רגישות מסוימת לאפליקציה כלשהי או קצב ריקון סוללה שעלול להדאיג, אלא ירידה סימטרית וסטנדרטית מאוד. עוד לזכות ה- Tab Plus ייאמר שכשאינו בשימוש והמסך כבוי, הסוללה בקושי מושפעת מכך. באחד המקרים למשל, השתמשנו בו בבוקר ועד הצהריים כשחזרנו אליו, הוא איבד מהסוללה 4% בלבד, כשבמשך כל הזמן הזה הוא היה מחובר ל-Wi-Fi והמשיך לקבל התראות.

עמידות ואבטחה (10%)

8.5

גוף הטאבלט בנוי מחלקי מתכת ופלסטיק. מרקם המט בגב משדר טאבלט מהקטגוריה המקצועית ובהחלט לא משהו מצועצע או מוזל, עם תחושה שמזכירה שילדה של לפטופ סטנדרטי. הטאבלט עמיד בתקן IP52, מה שאומר שהוא מוגן בפני אבק אבל לא אטום לחלוטין. מבחינת נזקי מים, אל תצפו ליותר מדי; טיפות עדינות אמנם לא יזיקו לו, אבל תשכחו מרסס מים או השפרצות חזקות.

Lenovo Tab Plus: רמקולים ומסביב קצת טאבלט

במארז קיבלנו שרוול נשיאה נאה שמאופיין במראה שמזכיר שיש והוא התגלה כמספיק קשיח כדי לשאת בביטחון את הטאבלט ממקום למקום.

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image