חזור

סקירה - אוזניות SteelSeries Arctis Nova 5 ‏- WiseBuy

חלק עליון

סקירת wisebuy - אוזניות SteelSeries Arctis Nova 5

הטוב
  • סאונד ברירת המחדל (Flat) התגלה כמספק מאוד
  • איכות הקלטה צלולה ותכונת Sidetone שימושית
  • כ-45-50 שעות האזנה בתדר 2.4GHz
  • מיקרופון מוסתר הנשלף מתא ייעודי
  • צליל מרחבי בעזרת תוכנת Sonar
  • משקל נמוך
הרע
  • צורת דונגל USB-C מאתגרת, לא תתאים לכל מארז
  • ללא שקע 3.5 מ"מ
  • בנייה פלסטיקית
בשורה התחתונה
סדרת ה-Arctis ממשיכה להוכיח עם ה-Nova 5 שבכל הנוגע לצליל גיימינג מפורט ומקצועי, יש על מי לסמוך. מדובר באוזניות אלחוטיות מצוינות, שבורכו בסאונד מותאם אישית וצלול שיתאים לשחקני FPS תחרותיים – וגם במשחקי הרפתקאות הן הפתיעו לטובה.

עוד יתרונות שחשוב להכיר: מיקרופון מצוין שקיבל מחמאות מצוות ה-Warzone שלנו, חיי סוללה ארוכים ואפליקציה ייעודית שמשדרגת את חוויית הגיימינג בנייד. הן לא זולות, אבל אם אתם משחקים בסמארטפון לא פחות משאתם משחקים במחשב, המה לכם אוזניות שיספקו לכם חווית סאונד איכותית בשתי הפלטפורמות.
הקדמה

אוזניות הגיימינג האלחוטיות Arctis Nova 5 מבית SteelSeries מציעות עשרות פרופילים האזנה למשחקים פופולריים, אלחוטיות Quick-Switch שמאפשרת לעבור בין תדר 2.4GHz לבלוטות' בלחיצה בודדת, אפליקציה ייעודית לסמארטפון והבטחה לעד 60 שעות סוללה. עוד במארז: מיקרופון שמתיימר לתעד בצלילות את קולנו, סאונד Sonar היקפי ועיצוב קל משקל. האוזניות זמינות בצבע שחור.

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות הצליל (40%)

9

קוטר הדרייברים כ-40 מ"מ וטווח התדרים שלהם נע בין  20-22,000Hz, עם רגישות 93dBSPL והתנגדות של 36Ohm. ה- Nova 5 גם תומכות בסאונד היקפי בעזרת Sonar, עזר שמורידים למחשב המשולב בתוכנת GG מבית היצרנית.


SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון


נתחיל מאיכות הסאונד שמציעות האוזניות בברירת המחדל, שמכונה באקולייזר של התוכנה כ-Flat, כלומר ההגשה ה"שטוחה" והמאוזנת ביותר שלא מעניקה נוכחות מוגברת לאף טווח. התוצאה לא רעה בכלל ואם אתם סומכים על היצרנית יותר מאשר על הטעם האישי שלכם, אופי הצליל שמגיש ה-Nova 5 בדיוק בשבילכם. העניין גם יתאים למשתמשים שרוצים להיכנס ישר לעניינים, בלי יותר מדי שאלות קשות וכיוונונים אינסופיים.

SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון
SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון


הפעלנו את המשחק Warzone ונכנסו ללב הקרבות. במשחקי מולטיפלייר מהירים מבחינים בכל הפרטים הקטנים שרמקולים למחשב נוטים לפספס; טעינת נשק עסיסית ומפורטת ברכיבי מתכת שמתחככים זה בזה, כדור ששורק את אוזן שמאל בבירור וזחל טנק ששואג בגסות לידנו. שילוב של פירוט נדיב ומנעד צלילים רחב מספק את התחושה הסינמטית של שדה קרב עמוס בהסחות דעת שהופך את חווית המשחק לריאליסטית יותר. במשחק ההרפתקאות Horizon Zero Dawn רעשי המלחמה הוחלפו ברגעים יותר שלווים וסימפטיים, בעיקר כשהורדנו הילוך מהלחימה והעדפנו להתעסק באיסוף collectibles. ה-Nova 5 תיעד נהדר את אוסף האירועים שמסביב: צעדים עדינים על השלג, הרמוניות נוגות ממעוף הציפור והאזנה להולוגרמות מוקלטות שפגשנו מעת לעת.

SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון

צריך גם לדבר על כיווני הרעשים, חלק בלתי נפרד ממשחקי FPS בהם צריך להבין במדויק מאיפה נורו יריות ומאיזה צד האויב שועט לעברנו. יש כמה משחקים שמקדשים את הנושא, במיוחד Apex Legends ,Call of Duty: Warzone ושאר כותרים מז'אנר הבאטל רויאל או משחקי deathmatch שגרתיים. לשמחתנו ה-Nova 5 נהנה ממרחביות מצוינת ועושר כיווני הסאונד נותן הרבה מידע רלוונטי לשחקן; בין אם זה אויב שהסתובב בגג מעלינו או מתחרה שניסה לאגף אותנו מעבר לחדר בו התמקמנו, האוזניות מבחינות בכך ומשדרות לאוזניים את הכיוון המדויק שלו, ממש עד כדי שלפעמים חיכינו עם הכוונת לאויב שיצוץ מהפינה בה הוא לא הפסיק להתרוצץ.

SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון
SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון


רוב אוזניות הגיימינג המקצועיות מציעות Saptial Audio כזה או אחר, כלומר צליל מרחבי שמתיימר להציג את הסאונד מאוסף כיוונים עשיר יותר מאשר רק "ימין" ו"שמאל", כלומר חווית סטריאו סטנדרטית. כאמור, ב-SteelSeries מציגים את ה-Sonar שזמין בעת התקנת תוכנת GG והיא מפותחת למדי; ניתן לקבוע ידנית את מספר כיווני הסאונד המבוקשים, "להרחיק" או "לקרב" אותם או פשוט לבחור preset שהוכן מראש עבור המון משחקים – ורשימת הכותרים הזמינים לבחירה מפתיעה לטובה.

במבחן התוצאה ה-Sonar התגלה כתכונה לא רעה בכלל; האפקט המרחבי מיד מוסיף ממד חדש לסאונד, מעין נפח מגושם ורווי שכבות שעלול להישמע מלאכותי קצת, אבל אחרי כמה שעות משחק חזרנו לסאונד ה-Flat שנשמע פתאום חלול וחסר צבע. ברור שזה עניין של הרגל וטעם אישי, אבל ה-Sonar הצליח להביא לאוזננו להביא עוד ערך מוסף יעיל, בטח לשחקן ה-FPS התחרותי שינסה לחדד את הכיוון ממנו הצליל מגיח.

איכות המיקרופון ושיחות (10%)

9
אנחנו לא מתלהבים יותר מדי מאוזניות גיימינג המצוידות במיקרופון שאינו תליש כמו במקרה שלפנינו, אלא שב-Nova 5 שולב תא ייעודי עבורו, כך שברגע שסיימנו עם המיקרופון, הוא חזר למקומו באלגנטיות ראויה לציון – ועל זה הרבה יותר קל לסלוח.

SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון

מבחינת איכות ההקלטה, היצרנית מבטיחה שהמיקרופון צויד בטכנולוגיית ClearCast 2.X שתתעד את קולנו בצלילות בטווח תדרים של 100-10,000Hz ובקצב סיביות מקסימלי של 32KHz/16bit. רגישות המיקרופון עומדת על 38dBV/Pa-. נתונים טכניים בצד, המיקרופון תיעד מעולה את קולינו ובמבחן הגיימינג חברי הצוות רק חילקו שבחים על כמה ברור וצלול נשמענו. ראוי גם לשבח את ה-sidetone, תכונה שמאפשרת לשמוע את קולנו המוקלט בזמן שאנחנו מדברים; כאן הוא מוגש בצורה מאוד דקה ועדינה, מספיק כדי להבין איך אנחנו נשמעים – ומקביל לא לסבול מאפקט הד קטן ומעצבן שעלול לפגום בחוויה השוטפת.

נוחות השימוש (25%)

8.5

משקלן של אוזניות אחרות מסדרת Nova כבר הרשימו אותנו בעבר וה-Nova 5 שומר על המסורת ומציג משקל צנום של 262 גרם. ונוחות ההרכבה על הראש מצוינת; לא מדובר באוזניות המסיביות והכבדות שמרגישים בכל תנועת צוואר או אחרי שעת שימוש בודדת. תורמות לחוויית השימוש המצוינת כמה מרכיבים: קשת ראש עשויה מבד אלסטי שלא יוצר לחץ על הראש, כריות בד רכות ונושמות בכוסות האוזן ולמען הסר ספק – לא היה שום מגע בין האוזניים שלנו לדרייברים, למרות רכות הריפודים. הבנייה פלסטיקית אמנם, אבל לא מרגישה זולה או שברירית מדי, ואם היא מצליחה להשיג גוף משקל נמוך מבלי להרגיש שנערכו פשרות באיכות הבנייה, אנחנו תמיד בעד.


SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון


מלבד האוזניות, במארז חיכה לנו גם דונגל USB-C, כבל USB-C ל-USB-A עבור טעינת האוזניות באורך 1.5 מ' וכבל דומה נוסף שייעודו עבור הארכת הדונגל, בין אם חסרות לכם יציאות USB-C או שמחבר ה-USB-C הבודד שזמין לכם במחשב לא מאפשר כניסה של הדונגל הרחב. אגב צורתו, ראוי להתעכב עליה עוד קצת: היא רחבה וצרה ובקיצור מאתגרת, עד כדי כך שלא הצליחה להיכנס למחבר ה-USB-C שמאחורי הכונן שלנו. למזלנו, בכונן שלנו הייתה יציאת USB-C נוספת מקדימה – ולמקרים יותר בעייתיים כאמור, זמין גם כבל מאריך שמרגיש לנו כמיועד בדיוק למקרי אי-תאימות כאלה.

SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון

על גבי האוזניות שולבו כמה מקשים: בכוס ימין מחבר ה-USB-C, מקש הפעלה/כיבוי האוזניות ומקש Quick-Switch שמחליף בין סוגי החיבורים האלחוטיים. בכוס שמאל מקש Mute עבור השתקה מהירה של המיקרופון וגלגלת ווליום מחוספסת. אהבנו את פיזור המקשים; יש להרבה אוזניות נטייה לאגד את כל המקשים בכוס אוזן אחת בזמן שבצד השני יש מחבר טעינה לכל היותר, אם בכלל. בכך ה-Nova 5 מציגה איזון יעיל ותופתעו לשמוע כמה קשה למצוא אותו אצל שלל המתחרות. מה אין כאן? מחבר 3.5 מ"מ, כך שהדרך היחידה להאזין ל-Nova 5 היא אלחוטית בלבד.

SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון

מבחינת אלחוטיות וענייני זמן המתנה (Latency), ה-Nova 5 מיישרות קו עם הסטנדרט המוקפד של שוק האוזניות המקצועיות. זה אומר שלא תבחינו בשום פער בסאונד בין מה ששומעים לבין מה שקורה על המסך – כל עוד תקפידו להשתמש בהן בעזרת דונגל ה-USB-C , שהרי לתקשורת הבלוטות' יש latency יותר גבוה ומובחן. בבדיקה שלנו מול כמה משחקי פעולה מהירים בסמארטפון לא הבחנו בהבדל מהותי, אבל אי אפשר לשכנע אותנו שזמן ההמתנה של שתי צורות התקשורת האלחוטית דומה מאוד, גם אם מדובר בעשרות ms . על טווח הקליטה, שעומד על 12 מטר לפי היצרנית, לא התעכבנו יותר מדי; ה-Nova 5 מיועדות לגיימינג ולא מוזיקה, כך שקרוב לוודאי שהסמארטפון או המחשב יהיו צמודים אליכם בלאו הכי כשתשתמשו באוזניות.

עניין אחרון שנוגע לאלחוטיות שכדאי לקחת בחשבון: ה-Nova 5 אמנם תומכות בשני סוגי אלחוטיות, אך מאפשרות להזין רק למקור אודיו אחד בזמן נתון. זה אומר שלא תוכלו למשל לחבר את האוזניות אל המחשב דרך הדונגל ובמקביל להתחבר עם האוזניות לסמארטפון בחיבור בלוטות'. זה אולי נשמע כמו שימוש לא שכיח במיוחד או כזה שיתאים בעיקר לשימוש משרדי, אבל אנחנו גילינו את העובדה הזאת בדרך הקשה. לא חיסרון דרמטי, רק כזה שכדאי להכירו.

אפליקציה חדשנית
ה-Nova 5 מביאות עימן חידוש; אפליקציה לסמארטפון המכונה באותו שם, שאינה זמינה באוזניות קודמות מסדרת ה-Arctis, לדוגמת ה-Arctis Nova 4X שגם נבדק ומאוד דומה לו במאפייניו, מלבד עניין האפליקציה מן הסתם ועוד כמה תכונות קטנות. ממשק האפליקציה פשוט וברור, עם כמה תכונות שגרתיות כמו מעבר מהיר בין שני סוגי החיבורים האלחוטיים, הגדרת טיימר לכיבוי אוטומטי, שינוי הווליום וה-Sidetone ועוד כמה פיצ'רים סמליים.

SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון


מה שיותר מעניין זה האקולייזר המובנה ובדיוק כמו תוכנת GG למחשב, גם כאן חיכו לנו אוסף presets רחב למעל 100 כותרים מפורסמים, תכונה שהופכת את ה-Nova 5 לאוזניות גיימינג מיטביות למובייל, תואר שאי אפשר לחלק לכל אוזניות גיימינג בשוק הנוכחי. אמנם על התאימות המדויקת של אופי הצליל לכל משחק ומשחק אפשר להרחיב בדיון אחר – אבל זה כבר תלוי מן הסתם בטעם האישי שלכם.

משך פעולת הסוללה (25%)

9

ב-SteelSeries מבטיחים עד 60 שעות סוללה בחיבור בלוטות' ועוד 50 שעות בתדר 2.4GHz התובעני יותר. יש גם טעינה מהירה בנמצא; 15 דקות טעינה יעניקו 6 שעות האזנה. למען הסר ספק, ניתן לטעון ולהאזין לאוזניות במקביל.


SteelSeries Arctis Nova 5: למחשב ולסמארטפון


ה-Nova 5 שימש אותנו בכל יום במשרד בהאזנה שגרתית ובערך בכל סוף יום עוד שעה-שעתיים מול כמה משחקי FPS, כך שמדובר בערך ב-6-8 שעות פעילות מדי יום – והכל בתמיכת תקשורת הדונגל שנחשבת לזללנית יותר. ביצועי הסוללה מצוינים: רק בשישי בערב קיבלנו חיווי על אחוזי סוללה אחרונים, כלומר סביבות 42-45 שעות פעילות. ברור שהנמכת הווליום צפויה להאריך את חיי הסוללה, אבל מהצד שלנו יצאנו מרוצים; טעינה פעם בשבוע בשימוש תובעני מאוד מדי יום היא לא פעולה מטריחה מדי.

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image