סקירת wisebuy - טלוויזיה TCL 65C655
- מערכת גוגל TV נוחה ומהירה
- סאבוופר מרעיד
- תכונות גיימינג
- שוליים דקים
- איכות הצליל טעונה שיפור
- איכות בנייה סבירה
- בעיות השתקפות
טלוויזית ה-65 אינץ' של TCL הצליחה להפתיע אותנו לטובה. ניסינו לשפוט אותה בזכות עצמה אבל כוחות הטבע אילצו אותנו לבצע את ההשוואה הבלתי נמנעת ליצרניות גדולות יותר, וזה דווקא מאוד החמיא לה. שוליים דקיקים, איכות תמונה מספקת מאוד ומערכת Google TV זריזה ויציבה - האם המשתמש הסביר באמת צריך יותר מזה?
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-655C65 מבית TCL היא טלוויזיית 4K בגודל 65 אינץ' המצוידת בטכנולוגיית התצוגה QLED Quantum Dot המבטיחה לספק "צבעים חדים ואמיתיים, בהירות ותצוגה שאינה מושפעת מתנאי התאורה בחדר", לפי היצרנית. עוד במפרט: מערכת סראונד 2.1 מבית בהספק 45W ותמיכה ב-Dolby Atmos, מאיץ תמונה (VRR) עד לתדר 120Hz ומערכת הפעלה מבוססת Google TV.
נתחיל מהנתונים הטכניים: המסך תומך ברזולוציה של 4K, כלומר 2160X3840 פיקסלים וטכנולוגיית התמונה כאן היא לד קוואנטום, כלומר QLED, שאמורות להציע טווח צבעים יותר נדיב ושחורים יותר מלאים ממסכי ה-LED הרגילים, אבל תשכחו מעושר הצבעים שמציע ה-OLED, הטכנולוגיה שנחשבת ליותר מפותחת בנושא עושר צבעים וטווח ניגודיות. כן הטלוויזיה תומכת ב +HDR10 ו-Dolby Vision.
בטלוויזיה שולב מערך סראונד 2.1 ערוצים של חברת Onkyo בהספק כולל של 45W, הכולל בתוכו סאב וופר בהספק 15W ותמיכה בטכנולוגיית Dolby Atmos ו-DTS Virtual:X, עבור תכנים תואמים כמובן.
נתחיל ממידות הטלוויזיה: רוחבו 1.45 מ', אורכו ללא הרגליות 83 ס"מ (עם רגליות 90 ס"מ) ועוביו כ-7 ס"מ בחלק השמנמן ביותר שנמצא באזור החלק התחתון של המסך. בגבו תקן VESA סטנדרטי להתקנה על הקיר. המסך מאופיין במראה נקי יחסית ועם שוליים דקיקים ולא מורגשים; בחלקו העליון ובצדדים מדדנו כ-1.3 מ"מ בלבד וה"סנטר" שבתחתית הטלוויזיה עוביו סביבות 1.6 ס"מ. הטלוויזיה שוקלת 17 ק"ג, נתון מחמיא בהתחשב בגודל המסך – אבל גם כזה שעלול לרמוז על ריבוי חלקי פלסטיק ושאר רכיבים פחות עמידים. במארז קיבלנו שתי רגליים קטנות שקל היה להרכיב.
מבחינת חיבורי וידאו, לטלוויזיה 3 יציאות HDMI בגרסה 2.1 ואחת מהן גם תומכת ב-ARC/eARC, שהתחברה למקרן הקול שלנו. חיבורים נוספים כוללים AV IN, יציאת אוזניות 3.5 מ"מ, יציאת שמע אופטית, יציאת רשת (RJ45) ומחבר USB 3.0 עבור חיבור דיסק-און-קי, שתומך בפורמטים המקובלים. הקישוריות הנתמכות הן בלוטות' 5.0 ו- Wi-Fi 5. תכונות נוספות ומובנות מאליהן; הקמת פרופיל צפייה לבני הבית, חיפוש קולי בתמיכת Google Assistant ושיקוף מסך בעזרת Chromecast.
במארז קיבלנו שלט שגרתי שכלל את המקשים הקריטיים וגישה מהירה בלחיצה בודדת לכמה שירותי סטרימינג מוכרים כמו נטפליקס ויוטיוב – אבל אין בו מקשי ספרות, אם זה משנה לכם. השלט הציע במעמד ההתקנה הראשונית צימוד מהיר לממיר שלנו ולמקרן הקול כך שהשליטה על שני המכשירים המשיכה מהשלט של TCL. החלק היחיד שטיפה מאכזב הוא הגימור שלו; הוא קל מאוד ומרגיש זול ביד, כזה שעשוי אמנם מפלסטיק מוברש אבל הוא הרגיש לנו גם מאוד גנרי, מהסוג שמצרפים לשלל טלוויזיות מוזלות רק במיתוג שונה.
בטלוויזיה מובנה מקלט DVB-T/T2 סטנדרטי שמאפשרת להציג את תכני עידן+, ברכישת אנטנה בנפרד – ובעידן האפליקציות לכל ערוץ עם תוכן ה-VOD העשיר, אנחנו לא רואים בזה שימוש רב. מבחינת מערכת הפעלה, הטלוויזיה מנוהלת על ידי Google TV, כלומר אין כאן זכר לממשק יצרנית ייעודי. ב-TCL חסכו ב"עטיפה" משלהם והסתמכו על מערכת ההפעלה מבוססת אנדרואיד הפופולרית, בניגוד ליצרנית גדולות ומפוארות יותר. למען הסר ספק, עבורנו זה יותר ממספיק; הממשק הידידותי של Google TV קיבל מאיתנו מספיק שבחים בזכות סטרימרים הנושאים את אותה מערכת ההפעלה והגישה הקלילה לחנות האפליקציות המגוונת חסכה לנו התאקלמות מיותרת לממשק אחר.
בשימוש יום-יומי עם הטלוויזיה הכל עבד נהדר. התחברנו לחשבון הגוגל שלנו ומשם הכל תקתק: הטלוויזיה נדלקת מהר, העדפות הצפייה שלנו ביוטיוב נשלפו ברגע והפלייליסטים הקבועים שלנו מספוטיפיי חיכו להפעלה מהירה ממש מתחתיו - ל-Google TV בגרסה 12 מגיעות הרבה מחמאות על נוחות שימוש ותפעול יעיל. המעבד גם הפתיע לטובה ונע במהירות בין תפריטי הטלוויזיה ואפליקציות סטרימינג - וזה אולי יותר חשוב ממערכת הפעלה מצוינת, אינטואיטיבית ככל שתהיה.