חזור

סקירה - שואב אבק Roborock S8 MaxV Ultra ‏- WiseBuy

חלק עליון

סקירת wisebuy - שואב אבק Roborock S8 MaxV Ultra

הטוב
  • מזהה שטיחים מעולה ומרים את הסמרטוט בהתאם
  • מילוי אוטומטי של חומרי הניקוי ברובוט
  • ניווט מדויק ותנועה יסודית
  • שאיבה עוצמתית ויעילה
  • אפליקציה בנויה לעילא
  • מיפוי ראשוני זריז
הרע
  • מזהה מכשולים אך מסווג אותם אקראית
  • שטיפה יסודית אורכת זמן רב
  • ריקון אשפה רעשני
בשורה התחתונה
קטגוריית השואבים הרובוטיים ידעה בשנים האחרונות עליות ומורדות והניסיון שלה להחליף את שיטות הניקוי המסורתיות לא תמיד צלח. השואב הרובוטי S8 MaxV Ultra הוא כרגע התחליף הדומיננטי והראוי ביותר למטאטא והספונג'ה: הניווט במרחב אלגנטית ואיכות השאיבה מצוינת, התחזוקה לא משעבדת והאפליקציה מפותחת להפליא. היה לנו כמה תלונות על שאיבת השטיחים וגם השטיפה קצת ממושכת - אבל בסוף משלימה את המשימה. החלק הכואב בכל הסיפור הזה הוא תג המחיר הגבוה-עד-כדי-כאב שהופך את השואב הרובוטי החדש של Roborock למותרות יוקרתית, גם אם מצטיין בתחומו.
הקדמה

השואב הרובוטי החכם S8 MaxV Ultra מבית Roborock הוא רובוט הדגל לשנת 2024 של החברה הסינית ומבטיח הפעם כמה חידושים הנוגעים לאיכות השאיבה, ביניהם מברשת זרוע גמישה ומערכת ניקוי ברטט של עד  4000 פעמים בדקה, מברשת רולר כפולה וכוח שאיבה של 10,000Pa. עוד במפרט: חיישן זיהוי חכם שמבטיח להעצים את השאיבה בהתאם לכמות האבק, מזהה ומאבחן מכשולים חכם, תפעול באמצעות פקודות קוליות, צפייה בווידאו דרך מצלמת הרובוט ואפליקציה ייעודית. השואב זמין בצבעי שחור ולבן.

תודה ליבואן הרשמי באג על השאלת המוצר לסקירה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות השאיבה והסינון (35%)

9

עוצמת השאיבה בולטת עם נתון חריג, כ-10000Pa, אבל ניתן לתוצאות לדבר. ה-S8 MaxV Ultra שולב בדירת 4.5 חדרים בגודל 112 מ"ר, עם כמה שטיחים, סוגי רצפות משתנות וכמה אתגרי ניווט עליהם נרחיב בהמשך. לשואב חמישה מצבי שאיבה: שקט, מאוזן, טורבו, מקס ומקס+ שכשמו, מציע את עוצמת השאיבה החזקה ביותר ומן הסתם, גם זו שצורכת הכי הרבה סוללה.


Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל


בתור התחלה בדקנו את רצפת המטבח שהספיקה לצבור אבק דק ולכלוכי אוכל קטנים ומעצבנים מאירוח המשפחה המורחבת שאירע ערב לפני. השאיבה הייתה מצוינת; חתיכת שומשום שהתנזקו בצד נשאבו, לא היה זכר לפרוות הכלב והרובוט אפילו הצליח לינוק בטעות צעצוע קטן שנתקע בין המברשות וגרם להפסקת העבודה. בשורה התחתונה הלכלוכים הרכים והקשים נשאבו וזה מה שחשוב - ובפחות מ-10 דקות (שטח של כ-11 מ"ר).

את יתר חדר הבית ה-S8 MaxV Ultra שאב בשגרה למשך כל תקופת הסקירה, בתדירות מתוזמנת של שאיבה שנקבעה אחת ליום בניקוי כפול, כלומר שאיבה פעמיים של כל חדר וחדר – כי למה לא בעצם. נודה באמת: התקשינו להאמין שהרובוט יחליף לחלוטין את מוט השאיבה עבור השלמות ניקוי קטנות ובלתי נמנעות. צדקנו, אבל רק ממש קצת: האזורים היחידים שנדרשו ניקוי נקודתי היו אלה שהרובוט ממילא לא הגיע אליהם, כמו החלק הנמוך-מדי שמתחת לשידת הנעליים או ה"משולש" שנוצר כתוצאה מהרווח בין הכורסה המעוגלת שלנו לפינת החדר. במילים אחרות, השאיבה של ה-S8 MaxV Ultra התגלתה כמצוינת עד כדי כך שהחליפה כמעט לחלוטין את רוטינת הניקוי היומית הידנית שלנו.

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל


לגבי שטיחים, קשה לנו להחמיא באותו אופן. נתחיל קודם מכמה עניינים חיוביים: ל-S8 MaxV Ultra חיישן שמזהה שטיחים והוא עושה את זה מצוין. כבר במיפוי הראשוני הוא איתר אותם בקלות וכמו ההבטחה, הוא אכן מגביר את כוח היניקה למקסימום כשהוא עבר מעל השטיחים שלנו. עוד דרך האפליקציה ניתן להורות לרובוט להימנע מהם (מתאים לשטיחי שאגי שנוטים לתקוע שואבים), להתעלם מנוכחותם (רלוונטי למי שאין שטיחים בדירה), לעבור מעליהם בלי לנקות או האידיאלית עבורנו, "הרמה דינמית" שמביאה להרמת המטלית בעת זיהוי שטיח כדי לנקות אותו מבלי להרטיבו.

אלא שבפועל, עם כל הכבוד לעוצמת יניקה מוגברת, השגנו תוצאות הרבה יותר טובות עם שואב המוט האישי שלנו. כדוגמה להמחשה מהמציאות שלנו, השואב הרובוטי עבר 3 פעמים מעל שטיח בחדר השינה – ורק אח"כ בדקנו כמה באמת מלוכלך השטיח בעזרת שואב מוט ידני, שהצליח להוציא הרבה יותר אבק שהסתתר בין הסיבים. ברור שההשוואה אל שואב מוט לא הוגנת, אבל אם בתום עבודת ניקיון נדרשנו לחזור על השטיחים בטיפול מיוחד, מתברר שבכל הנוגע לשאיבת שטיחים, ה-S8 MaxV Ultra מתגלה כ"תומך" ולא זה שמסוגל לחליף אותנו במשימה.

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל


עוברים לשטיפה. באפליקציה זמינות 4 עוצמות "שפשוף וזרימת המים", כלשון התפריט: חלש, בינוני, חזק ואקסטרים. נחסוך לכם מראש ואל תצפו לשלוליות שמשיגה הספונג'ה - גם במצב אקסטרים, בפועל מדובר ברצפה לחה בקושי. האם זה מספיק כדי להבריק את הרצפה? תכף נגלה. אפשרויות נוספות כוללות ניקוי בודד או כפול ובחירת תבנית המסלול, ממהיר ועד לעמוקה+, שנחשבת ליסודית אבל גם הכי ממושכת.

זוכרים את רצפת המטבח המטונפת ממוקדם? ה-S8 MaxV Ultra נשלח לטפל בה, לא לפני שהוא שאב אותה כמובן. בחרנו בעוצמת השפשוף וזרימת המים העוצמתית ביותר (אקסטרים), בחרנו בניקוי בודד ובמסלול ניקוי "בינוני". השטיפה ארכה 6 דקות, על פני 7 מ"ר. לעומת השאיבה, התוצאות היו פחות מוצלחות; השואב אמנם לא פסח על אף אזור במטבח, אבל גם השאיר אחריו כתמים קטנים ודביקים ועוד שני סימנים שאי-אפשר היה לפספס, כאילו השואב מעולם לא עבר מעליהם.

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל


הרמנו הילוך: השארנו את עוצמת השפשוף וזרימת המים על אקסטרים, עברנו לניקוי כפול ובחרנו במסלול "עמוק+" והאפליקציה גם הזהירה מראש, "ייקח הרבה זמן". הפעם התוצאות היו מוצלחות פי כמה: הכתמים הסוררים ירדו, הרצפה נראתה מבריק ואנחנו גם יכולים להישבע שהפעם היה שימוש ביותר מים, למרות שהערך נותר זהה בשני המקרים. החיסרון: המטלה ארכה כ-21 דקות, כלומר יותר מפי 3 מאשר תכנית השטיפה בעוצמה בינונית. החדשות הטובות הן שלפחות השגנו תוצאה הרבה יותר מרשימה.
יש עוד כמה עניינים שחשוב לציין אודות נושא השאיבה והשטיפה:

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל


⦁ מעבר לבחירה ידנית של מצבי שאיפה ושטיפה, זמינה באפליקציה גם תכנית SmartPlan המבוססת AI, איך לא, מילת הבאזז התורנית. לפי ההבטחה התכנית אמורה "לנקות באופן אוטומטי בהתבסס על הסביבה". לצערנו ההבטחה די ריקה והתכנית רחוקה מלהיות מוצלחת. אחרי שבפעם השלישית היא בחרה בתכנית ניקוי שתוצאותיה לא השביעו את רצוננו, גילינו שעדיף לקבוע את המשתנים בעצמנו.
⦁ לא משנה כמה ייחלנו לכך, התחושה הקרירה ברגליים והריח הנעים שעוטף את הבית, זו שמשיגים רק בשטיפת רצפה מסורתית עם דלי, מגב וסמרטוט רצפה – לא תשיגו עם ה-S8 MaxV Ultra והוא הרבה יותר טכני ותכליתי. מצד שני, הוא גם משלים את המשימה.
⦁ בתום כל פעולת שטיפה הסמרטוט עובר בתחנת הטעינה ייבוש באמצעות אוויר חם, פעולה שכבר ראינו אצל מספיק מתחרים. אלא שכאן שהפעולה מתרחשת במהירות מרשימה, ובתוך דקות ספורות ה-S8 MaxV Ultra ערוך לשטיפת חדר נוסף – עניין קריטי כשרוצים לשטוף כמה חדרים בזמן מוגבל.

נוחות שימוש (35%)

9

מלבד השואב ותחנת הטעינה, במארז קיבלנו 2 שקיות אבק (אחת הותקנה מראש בתחנה) וחומר ניקוי רצפות Roborock OMO. מידות השואב די סטנדרטיות; רוחב ואורכו כמעט זהים (35X35.3 ס"מ) וגובהו כ-10.3 ס"מ. צימוד השואב לסמארטפון שלנו היה מהיר; אפליקציית Roborock זיהתה ברגע את השואב, שהציע לצאת למיפוי ראשוני של הדירה. הסריקה ארכה 10 דקות, במהלכה תועדו כ-68 מ"ר. במהלך המיפוי התרשמנו לטובה מהניווט המהיר והיעיל ויכולת איתור המכשולים שלו - גם אם ניסיון האבחון במה מדובר הרגיש כמו השערה כללית ולא כזו שנשענת על המצלמה המצוידת מקדימה.


Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל


לכל אורך תקופת הסקירה הוא המשיך להרשים: ה-S8 MaxV Ultra שוטט ברחבי הבית באלגנטיות, זכר בעל פה איפה ממוקמים המכשולים הקבועים (בהנחה שלא הזננו אותם מן הסתם) וממש "שט" ברחבי הבית כאילו גר אצלנו שנים. הוא גם אחד השואבים הרובוטיים היחידים שלא דרש מאיתנו חילוץ ידני משום מקום - מרשים ובעיקר נוח. המכשול היחיד שהיה בלתי אפשרי עבורו היה מעבר מעל מדרגת 2.5 ס"מ בכניסה לאחד החדרים – וכבר פגשנו בשואבים שהצליחו לטפס מעליה.

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל

במפגש מול שטיחים הזיהוי האוטומטי מפתיע לטובה – רק שימו לב שלא ניתן להסיר ידנית את האביזר אליו מודבקת המטלית. החדשות הטובות הן שהרובוט לפחות מרים אוטומטית את הסמרטוט במפגש מעל שטיחים ובמקרים שלנו הוא לא הרטיב אותם אף לא פעם אחת. את המטלית עצמה כן ניתן להסיר ולשטוף ידנית כמובן או להחליף אותה - אבל כאמור, תצטרכו לסמוך על החיישן שיידע לזהות לבד את סוג המשטח כשהיא מחוברת בקביעות לאביזר ביום-יום.

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל
Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל


לצערנו אי אפשר להתעלם מעניין הרעש בתום כל פעולת שאיבה: עמדת הטעינה שואגת בזמני יניקת הלכלוך מתא האחסון ומגיעה ל-72dB, עוצמת טורדנית שהורגשה בכל רחבי הבית. במילים אחרות, את ה-Roborock S8 MaxV Ultra התקשינו להפעיל בערב, שזה מאכזב כי זה בערך הזמן היחיד שמאפשר לנו להספיק לסדר את הבית ולהסיר מכשולים לפני הניקוי ואחרי שהילדים כבר הלכו לישון. במקרה האישי שלנו נאלצנו לפצל את המשימה: בבוקר הוא שאב ובערב הוא שטף. לא אידיאלי במיוחד, כי במהלך היום אבק מספיק להצטבר ברחבי הבית.

אפליקציה מצטיינת
נתחיל מהשורה התחתונה: האפליקציה של Roborock היא מהמפותחות ביותר שתפגשו בשוק כרגע. אפשרויות השליטה הנקודתית וההתאמה האישית של הרובוט שלכם רחבה לאין שיעור – ואין הרבה מתחרות שמגיעות לפירוט כמה עמוק. על המובן מאליו לא נרחיב מדי: עריכת מפה ידנית, הגדרת היררכיית ניקיון, הוספת חפצים, הגדרת אזורים אסורים, ניהול משתמשים, קביעת תזמונים ומעקב תחזוקה – את כולם ראינו את כל השואבים הרובוטיים המודרניים.

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל
Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל


הרבה יותר מעניין להתעסק בתכונות המיוחדות: צפייה מרחוק באמצעות המצלמה של השואב, לפקוד על שאיבה לאורך כיוון הרצפה כדי למנוע שפשופים כנגד חיבור הרצפה, לקבוע את סוג הרצפה בכל חדר ולתעד מכשולים כך שנוכל לכנות אותם אח"כ – ויש גם התייחסות נאה לתחום חיית המחמד שבביתכם. צריך גם לציין שזמינה שליטה באמצעות פקודות קוליות דרך Alexa, Siri של אמאזון או Google Home אבל למען הסר ספק, השואב לא תומך בשפה העברית.

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל

עניין אחד הפריע לנו: באופן די מוזר, אי אפשר להוסיף שמות משלנו לחדרים אלא רק מתוך רשימה מוגדרת. כך למשל המסדרון שלנו הפך ל"פרוזדור" וחדר העבודה הומר בלית ברירה ל"חדר למידה". זה יותר עצבן אותנו בחדרי השינה של הילדים, שהפכו ל"חדר שינה לאורחים". זה אולי נשמע קטנוני, אבל אנחנו לא זוכרים מתי אפליקציה מתחרה אילצה אותנו לבחור מתוך רשימה נעולה שבבירור תורגמה על ידי מכונה.

תחזוקה שוטפת (15%)

8.5

בדומה לרוב עמדות הטעינה של הרובוטים השואבים-שוטפים, לפחות אלו הכוללים מכלי מים, גם זו של S8 MaxV Ultra לא קטנה במיוחד והיא תבלוט בסלון שלכם, אלא אם תבחרו לשלב אותה באחד החדרים הפנימיים כך שלא תהיה כה נוכחת. מידותיה: רוחב 47 ס"מ, גובהה 41 ס"מ ועומקה 42 ס"מ ובדומה למתחרות, היא גם דורשת 2-3 ס"מ של שטח פנוי בצדדיה, כך שעדיף שלא לשים אותה בפינת חדר, עניין שתובע עוד גמישות כלפי אביזר שממילא גדול מדי.


בחלק העליון של תחנת הטעינה צמד מכלי מים, נקיים ומלוכלכים, ומתחתיהם תושבת ייעודית לשקית האבק אליה עובר הלכלוך הרך והקשה שמצטבר בתום כל שאיבה. מימין לשקית מתקן חומר ניקוי אליו שופכים נוזל שמתמלא אוטומטית בשואב. פתרון לא רע אך חלקי - אמנם פגשנו בתחנות בלי אף מקום למתקן שכזה, אך במקביל יש גם מתחרות בשוק עם מתקן ייעודי שמכיל את כל כלי נוזל הכלים ולא כזה שצריך לשפוך אליו נוזל מעת לעת.

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל

עוברים לגדלי המכלים. נפח מיכל המים הנקיים עומד על 4 ליטר, נפחו של המלוכלכים כ-3.5 ליטר ומיכל האבק בקיבולת 2.5 ליטר. לפי היצרנית את השקית יש להחליף כל 7 שבועות - אבל מן הסתם שהדבר גם תלוי בתדירות השימוש. בשואב עצמו מיכל מים בנפח 100 מ"ל ומיכל אבק בנפח 270 מ"ל – וכשהם מלאים הם מתרוקנים אוטומטית בתחנת הטעינה.

התחזוקה היום-יומית לא מורגשת מדי: גם אחרי חודש רווי בשאיבה לא נדרשנו להחליף את שקית הלכלוך, כך שהתחזוקה היחידה שלנו הייתה בעיקר ריקון מים המלוכלכים ומילוי מים נקיים. כמובן שבטווח הארוך אי אפשר להימנע מהחלפת האביזרים המתכלים כמו המברשות, המטליות והפילטר.

Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל

מקנחים בעלויות: נכון לכתיבת שורות אלה, החומר לניקוי רצפות Roborock OMO בקיבולת 480 מ"מ עלותו בבאג (היבואנית הרשמית) כ-65 ₪. מארז 6 יח' שקיות אבק עלותו כ-84 ₪. בהנחה ואתם לא שואבים ושוטפים את הרצפה כל יום, ההוצאות לשנה לא נוראיות מדי.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

סוללה (15%)

9.5

היצרנית מבטיחה זמן עבודה של 180 דקות במצב שקט, שטח ניקוי מירבי של 300 מ"ר וזמן הטעינה המלא עומד על 4 שעות. קיבולת הסוללה עומדת על 5200mAh, נתון כמעט קבוע קרב השואבים הרובוטיים שהושקו בשנה-שנתיים האחרונות.


Roborock S8 MaxV Ultra: ממשיך להוביל


שמנו לב שבזמני שאיבה או שטיפה שגרתיים, קצב זלילת הסוללה די קבוע ושומר על בערך דקה שאיבה/שטיפה למ"ר מרובע. כדוגמא, כ-10 דקות יספקו שאיבה או שטיפה של 10 מ"ר. כמובן שברגע שמבקשים ניקוי נקודתי עמוק או הגברת עוצמת השאיבה למקסימום למשל, הסוללה תתרוקן בקצב מואץ. הנה כמה דוגמאות מציאותיות להמחשת ביצועי הסוללה:

⦁ מיפוי 68 מ"ר ארך כ-10 דקות וניצל כ-3% סוללה.

⦁ שאיבת 4 חדרים בגודל כולל של 45 מ"ר ארכה 49 דקות וניצלה 11% סוללה.

⦁ שטיפת 28 מ"ר ארכה 42 דקות וניצלה 14% סוללה (השטיפה עבדה בעוצמת שפשוף וזרימת המים מקסימלית, במסלול "עמוק+").

ככלל, זמני הסוללה של השואבים הרובוטיים אינו עניין גדול מדי לטעמנו. כזכור, כמו כל השואבים הרובוטיים, גם ה-S8 MaxV Ultra חוזר לבדו לעמדת הטעינה, צובר כוחות וחוזר לנקודה ממנה הפסיק. בהתחשב באוטונומיות הזו, הדאגה לחיי סוללה לא קיים כאן.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

תודה ליבואן הרשמי באג על השאלת המוצר לסקירה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image