חזור

סקירה - שואב אבק Dreame X40 Ultra ‏- WiseBuy

חלק עליון

סקירת wisebuy - שואב אבק Dreame X40 Ultra

הטוב
  • מיפוי ראשוני מהיר ומדויק, בקושי דרש עריכה ידנית
  • ניתן לחבר לצנרת הביתית - כערכה הנרכשת בנפרד
  • אפליקציה ידידותית ועמוסת תכונות
  • שאיבת שטיחים מפתיעה ביעילותה
  • טיפס בקלות מעל מדרגת 2.5 ס"מ
  • ביצועי שטיפה טובים
הרע
  • אינו תומך בתדר 5GHz, עלול להגביל בהתקנה ראשונית
  • הדגם השחור מנציח את הלכלוך שמעליו
  • רועש מאוד בזמן ריקון הפסולת
בשורה התחתונה

אנחנו בעידן חדש ומרענן בקטגוריית השואבים הרובוטיים. זה התחיל עם ה-Roborock S8 MaxV Ultra וההרגשה שאנחנו בתור הזהב של הקטגוריה מתחזקת עם השואב החדש של Dreame. אולי הוגן להתייחס קודם לאמת המרה; ה-X40 Ultra הוא מוצר יקר להחריד ובהחלט לא מתאים לכל כיס – בטח לא למי שטרם רכש שואב רובוטי ולא נחשף לטווחי המחירים שהאמירו בשנים האחרונות.


אם הצלחתם לעכל את גזרת המחיר, צפו לקבל את המילה האחרונה בקטגוריית השואבים/שוטפים הרובוטיים; ביצועי השאיבה והשטיפה של ה-X40 Ultra התגלו כמצוינים, המיפוי לעילא ואיתור המכשולים פנטסטי. השואב גם הצליח לעלות מעל מדרגת הממ"ד המאתגרת שהגבילה את רוב המתחרים שנבדקו בדירה שלנו וכן נלווים לו עמדת טעינה חיננית ואפליקציה נוחה ועניינית. במילים אחרות, שואב רובוטי מליגת העל.

הקדמה

ה-X40 Ultra של Dreame הוא שואב אבק/שוטף רובוטי שמבטיח עוצמת שאיבה של 12,000Pa, זיהוי שטיחים והימנעות מניגובם, ניקוי צמוד לפאנלים ומברשת צד דינמית, חיישן זיהוי לכלוך המכונה CleanGenius ומערך ניקיון עצמי הכולל שטיפת מקרצפות בחום גבוה. תכונות נוספות כוללות מצלמת RGB המתעדת מכשולים, תמיכה בהתראות קוליות של עוזרות וירטואליות פופולריות ואפליקציה ייעודית. השואב זמין בצבעי שחור ולבן.

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות השאיבה והסינון (35%)

9

ה-X40 Ultra מתגאה בכוח שאיבה של 12,000Pa, נתון גבוה מאוד וכנראה גם הגבוה ביותר שפגשנו עד כה בקטגוריה. מלבד מברשת הסיליקון הראשית, יש לו גם מברשת צד דינמית שנשלפת בעת הגעה לפינות, אחת מנקודות התורפה המוכרות ביותר של שואבים מעוגלים. בכל הנוגע לשטיחים, יש לשואב מנגנון המזהה עלייה על שטיחים שמביא להרמת אוטומטית של ה"מקצרפים" כפי שב-Dreame מכנים אותם, כלומר מטליות הבד המיועדות לשטיפה.


Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים


נעבור לחדשות הטובות: ביצועי ה-X40 Ultra בשימוש היום-יומי שלנו התגלו כמצוינים. תשכחו מפינות מאובקות, גרגירי פסולת קטנים שנשכחו באזור מסוים או ענני אבק רך שנאספים מעצמם ומנציחים ביצועי שאיבה חובבניים. השואב של Dreame תוזמן לשאוב את הדירה שלנו מדי בוקר וערב ולא נדרשנו אפילו פעם אחת להשתמש בשואב המוט שלנו כדי לטפל בחדר מסוים או לדאוג נקודתית לאזור מאתגר. חשוב להכיר שכמו הרבה מברשות, גם זה שלפנינו נוטה לצבור בתוכו שיערות שצריך לחתוך מעת לעת. ב-Dreame מציעים מברשת "TriCut 2.0 חותכת שיערות", שנרכשת בנפרד ודווקא היינו מצפים שממארז כה יקר הוגן היה לצרף אביזר שהיה מוסיף תכונה בולטת לשואב שממילא נמצא בקטגוריה תחרותית מאוד.

Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים

שאיבת השטיחים הפתיעה לטובה. נתחיל מזה שהזיהוי האוטומטי עובד מצוין וכל השטיחים שלנו זוהו בהצלחה כבר במיפוי הראשוני מבלי שנדרשנו לסמן היכן הם נמצאים נקודתית ברחבי הדירה. באפליקציה עליה יפורט בהמשך יש התייחסות נאה לאופן שבו השואב יטפל בשטיחים. אבל החלק ההכי חשוב הוא כמובן איכות השאיבה; שלחנו את ה-X40 Ultra לשאוב אך ורק את השטיח הגדול שבסלון שלנו כמה פעמים במהלך השבוע והוא תמיד הקפיד לחזור עם מיכל אבק חצי-מלא, שזה הרבה יותר ממה שציפינו, בטח כשחשבנו שהשטיח נראה נקי יחסית.
Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים


Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים


עוברים לשטיפה. ניתן לבחור באפליקציה בין 32 רמות רטיבות, שנעות בין "מעט יבש" ל"רטוב" וניתן גם להגדיר את תדירות שטיפת המקרצפות, שבברירת המחדל מציעות שטיפה אוטומטית בתחנה מדי 20 מ"ר. אפשר גם להגדיר את שטיפתם רק בתום שטיפת האזור או לפי זמן – מי שמעדיף שליטה ידנית. ערך נוסף שאפשר לקבוע הוא המסלול: "מהיר", "סטנדרטי", "אינטנסיבי" ו"ניקוי עמוק", כשהאחרון מן הסתם מייצג את המסלול היסודי יותר, שמקטין את מרווחי השטיפה – אבל גם מעכב משמעותית את המטלה.

Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים

Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים


דאגנו קודם שה-X40 Ultra יעבור מעל המטבח המטונף אחרי שבישלנו בו עם הילדים הקטנים כך שאפשר להבין איזה לכלוך דביק חיכה לו שם. בחרנו ברטיבות בעוצמה "16" ובמסלול אינטנסיבי. ה-X40 Ultra חיבר לעצמו את צמד המקרצפות בעמדת הטעינה ובתום 51 דקות, במהלכן הוא שטף עוד כמה חדרים, בדקנו את התוצאה.

נתחיל מהמילה "שטיפה", שזו המילה האחרונה בערך שיכולה לייצג את התוצאה; רצפה לחה בקושי, גם כשממש עקבנו אחרי השואב במטרה לזהות סימני מים ולצערנו ונוכחות המים הייתה מצומצמת להחריד. החלק הכי מפתיע בסיפור? הכתמים הדביקים איכשהו הצליחו לרדת, כך שגם אם הרצפה לא הרגישה כרטובה, במבחן התוצאה הכתמים ירדו.

Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים

בבדיקה אחרת הגברנו את כמות הרטיבות ל-"24", שכבר מתקרבת למה שמכונה על ידי האפליקציה כ"רטוב" – ואז כבר ממש מבחינים ברצפה רטובה. הפעילות מן הסתם גובה יותר מים וחזרות לעמדה, אבל מספקת את התחושה שהרצפה רטובה באמת. מצד שני, האם זה משנה בכלל אם הרצפה הוברקה כבר ברמת רטיבות נמוכה יותר? כנראה שלא – ויכול להיות שמדובר בהרגשה אישית בלבד. בתום כל שטיפה, בדומה לרוב הרובוטים השוטפים, המקרצפות עוברות שטיפה וייבוש בחום, כך שיהיו מוכנים לפעולת השטיפה הבאה.

נוחות שימוש (35%)

9

נתחיל ממה שקיבלנו בקופסה: מלבד תחנת העגינה והרובוט קיבלנו עוד כמה אביזרים נלווים טיפוסיים כמו מברשת ראשית, מיכל אבק ומברשת צידית. כן קיבלנו מברשת ניקוי, נוזל ניקוי בנפח סמלי (200 מ"ל), שקית אבק ספייר (אחת כבר הוכנסה לתחנה) וכן צמד "מקרצפות" כפי שב-Dreame קוראים להם, שהם בפועל מעין צמד מגבות בד מעוגלות.


את ה-X40 Ultra קיבלנו בגרסתו השחורה, שאולי נהנית מנראות יותר אלגנטית ומוקפדת מאחיו הלבן, אבל גם כזו שהתגלתה כמלכודת אבק איומה. זה ברור ששואב אבק מטבעו צובר מעליו אבק, אלא ששילוב של הצבע השחור ומשטח המט מנציחים מאוד את האבק הדק שמצטבר בקודקוד. זה בעיקר עניין אסתטי מן הסתם – אבל גם מציק בעין. יש עוד עניין טכדני שצריך לדעת: השואב מסוגל להתחבר רק לרשת אלחוטית בתדר 2.4GHz, אבל גם רשת Dual Band (כלומר בתדר 2.4Ghz ו-5Ghz במקביל) תתקבל בברכה.

Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים

בתום ההתקנה הראשונית של השואב, עניין שלוקח דקה-שתיים, האפליקציה הציעה לנו לבצע מיפוי של הדירה. הרמנו חפצים שזה לא מקומם הקבוע, פתחנו דלתות וה-X40 Ultra יצא לסיור ברחבי הבית. בתום 8 דקות, השואב סרק את כל דירת ה-120 מ"ר. במפה המשורטטת שהופיעה באפליקציה הכל היה נראה מהוקצע להפליא; תיעוד מדויק של החדרים, איתור בעל החיים שצולם במהלך הסריקה, חלוקה שתואמת למציאות ולא פחות מרשים, היא אפיינה אותם במדויק לפי ייעודם, כנראה על סמך היגיון תמהיל דירה סטנדרטי בשילוב סריקת המצלמה. בשורה התחתונה זה דרש מאיתנו התעסקות אפסית ובקושי נדרשה מאיתנו עריכה ידנית של המפה – וחשוב להוסיף שמעטים מאוד מהשואבים הרובוטיים שנבדקו אצלנו צלחו את ההישג הזה.

צריך להתייחס לעוד הישג: למרות שב-Dreame טוענים שהשואב מסוגל לדלג מעל מדרגה בגובה של עד 2.2 ס"מ, הוא טיפס בקלילות ובלי מאבק טיפוסי מדרגה בגובה 2.5 ס"מ בכניסה לחדר הממ"ד שלנו – ולא תאמינו כמה מעט שואבים הצליחו לעשות זאת. זה נשמע אולי זניח, אבל בניגוד לשואבים אחרים שדרשו מאיתנו להרים אותם ידנית כדי לטפל באותו חדר, ה-X40 Ultra הסיר מאיתנו את הטרחה הקטנה הזאת ואיתה את הצורך להיזכר כל פעם לטפל נקודתית בחדר הממ"ד הסורר.

Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים


מבחינת ניווט והתאקלמות במרחב, ה-X40 Ultra הצטיין בעבודתו. תשכחו מהתנגשויות פרימיטיביות או איבוד הדרך; השואב יודע בדיוק היכן הוא נמצא וגם כשמתקילים אותו עם נעליים שמקשות על כניסה לאחד החדרים או כבל שנשכח ברצפת הסלון, הוא מתחמק מהם באלגנטיות ולא שוכח לציין את נוכחותם במפה בסיכום המשימה. על חזרה לעמדת הטעינה לבד, מילוי הסוללה והמשך עבודה מאותה נקודה אין מה להרחיב; השואב של Dreame אוטונומי לחלוטין ודרש מאיתנו אפס התערבות.

באשר לרעשים, צריך לזכור שה- X40 Ultraהוא עדיין שואב אבק והוא לא יגרום לכם לשכוח מזה; בעוצמת שאיבה "מקסימלי" למשל, שאפילו אינה החזקה ביותר, מדדנו 64dB שנבדקו במרחק של מטר מהשואב. הליך ריקון הלכלוך אל המיכל הייעודי שבתחנה הוא גם עניין רעשני למדי ותיעדנו 70dB שאגניים, טיפה פחות מהרעש העוצמתי ביותר שתיעדנו אצל מתחרה מוכר. במילים אחרות, ה-X40 Ultra יקשה עליכם להפעיל אותו בשעות הערב כשחלק מבני הבית ישנים או סתם מבקשים את השקט שלהם.

אפליקציה נוחה ועניינית
אפליקציית Dreamehome מצוינת ואולי זה המקום גם להדגיש; אין הרבה הצדקה לרכישת שואב כה מתקדם בלי שימוש באפליקציה שלו – ואת זה צריכים לקחת בחשבון נטולי חוש טכנולוגי או כל מי שמעדיף להימנע משליטה באמצעות הסמארטפון. מי שיבחר לדלג מעל המשוכה, יגלה אפליקציה נהדרת ומאוד ידידותית. נתחיל בזה שרוב האפליקציה מוצגת בשפת הקודש, אם כי יש כמה פספוסים שאינם מתורגמים היטב, כמו הודעת "הציל" בתום עריכת מפה (תרגום משובש של Save"") ואותיות חסרות במשפטים מסוימים כמו היעדרה של האות מ' "דיניות הפרטיות...", למשל. זה לא נורא מדי ביום-יום, אבל גם מעיד על חובבניות-משהו.

Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים
Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים
Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים


תתי התפריטים באפליקציה חושפים את עומק הפירוט של כל תכונה ותכונה בנפרד; ניתן לקבוע כיצד השואב יתנהג במפגש מול שטיחים ורצפות, טיפול מיוחד בבעלי חיים שנצפו בעדשה, תזמוני ניקוי, היסטוריית עבודות וכמובן מעקב אחרי תחזוקת האביזרים שנמדדת באחוזים ושעות השימוש שנותרו להם. יש עוד פיצ'רים קטנים ונחמדים כמו ג'ויסטיק לשליטה ידנית, נעילת ילדים ושאר תכונות הנוגעות לריקון האוטומטי. המשתמש לא נדרש מן הסתם להיכנס לעובי הקורה ואישית ברוב התכונות המתקדמות לא נגענו יותר מדי – אבל תמיד נעריך שליטה כה מפורטת ומהוקצעת.

תחזוקה שוטפת (15%)

8.5

ראוי קודם להחמיא לעמדת הטעינה של ה-X40 Ultra; בניגוד להרבה עמדות שמנמנות שפגשנו לאחרונה, ב-Dreame דוגלים בבניה לגובה ועמדת הטעינה כאן אמנם גבוהה יחסית, אך גם רזה יותר. גם עניין הנראות קיבל כמה נקודות זכות והתחנה מוקפדת מאוד; פס זהבהב חוצץ בין שני חלקי העמדה וחלקה העליון נהנה מטקסטורה מחוספסת ששוברת את הקו הטכני שבדרך כלל נצמד לתחנות טעינה מתחרות.


בעמדת הטעינה צמד מכלים, מיכל מים נקיים שנפחו 4 ליטר ומיכל המים המלוכלכים שנפחו 4.5 ליטר. עוד בתחנה שקית אבק שנפחה כ-3.2 ליטר ולפי היצרנית, אמורה להציע עד 75 ימי שימוש – שמן הסתם ישתנו בהתאם לתדירות השימוש. משמאל לשקית האבק שולב תא ייעודי עבור אחסון נוזל הניקוי; פשוט שפכנו לשם את כל תכולת נוזל הניקוי, שמקפיד למלא עצמאית את מיכל המים שבשואב (שנפחו 80 מ"ל) בכמות סמלית למטלת השטיפה הבאה.

Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים


עמדת הטעינה מאפשרת גם ניקוז מים אוטומטי על ידי ערכה הנרכשת בנפרד, זה במידה ותבקשו שמילוי מיכל המים הנקיים וריקון המלוכלכים יתבצע עצמאית על ידי מערכת הניקוז. עלות הערכה אצל היצרנית כ-599 ₪, סכום לא מבוטל אם תרצו אוטונומיות גבוהה יותר מצד השואב שלכם.

מבחינת תחזוקה שוטפת, החלקים בשואב ידרשו מן הסתם טיפול סמלי, כמו ניקוי החיישנים, ניקוי המברשת הראשית משיערות או החלפה מלאה של כל החלק כמו צמד המטליות. מבחינת מחירים, הנה כמה דוגמאות לעלויות האביזרים בחנות היבואן הרשמי של Dreame:
מברשת חותכת שיערות – 299 ₪
שתי זוגות מטליות רב שימושיות – 99 ₪
שלוש שקיות לאיסוף אבק – 65 ₪
זוג פילטרים – 99 ₪

סוללה (15%)

9.5

בשואב סוללה בקיבולת 6,400mAh, נתון בולט בנוף ה-5,200mAh שהתרגלנו להכיר וב-Dreame מבטיחים שאיבה של עד 300 מ"ר בטעינה אחת. טעינה מלאה אורכת כשעתיים וחצי.


בזמני שאיבה גילינו את שהיחס בין הזמן למ"ר עומד על 1:1 , כלומר דקה מקבילה בערך לשאיבת מ"ר בודד – תוצאה שהושגה כמעט בכל עוצמות השאיבה. כך למשל באחד המקרים שלחנו את השואב לשאוב שטח בגודל 33 מ"ר בעוצמת שאיבה מקסימלית – מטלה שארכה 34 דקות וגבתה כ-10% סוללה. תוצאות דומות התקבלו במקרי שאיבה אחרים.


Dreame X40 Ultra: בצמרת השואבים הרובוטיים


הליך השטיפה מעט שונה: כך למשל בחרנו בשטיפה ברטיבות ברמה 16 ("לח", שנחשב לבינוני מבחינת רמת הרטיבות), במסלול אינטנסיבי (אחד לפני "ניקוי עמוק" הממושך ביותר) ו-33 מ"ר נשטפו ב-51 דקות וגבו כ-15% סוללה. במקרה אחר שבו בחרנו בשאיבה ושטיפה במקביל בארבעה חדרים, האפליקציה סיכמה 43 מ"ר שתבעו כ-57 דקות.


באשר לטעינה, בשום שלב לא המתנו ל-X40 Ultra שיסיים לאגור כוחות לעבודה מחודשת; מאחר והוא יודע לחזור לבד לתחנה, להיטען ולהמשיך מאותה נקודה, לא חווינו שום המתנה מתסכלת. ראוי גם לציין שהטעינה שלו מהירה: בתוך 6 דקות הוא צבר 6% טעינה ועשר דקות נוספות הקפיצו אותו לצבירת 15% סוללה בסך הכל. היחס של טעינת אחוז סוללה לדקה "נשבר" לקראת מחצית הסוללה וקצב הטעינה החל להאט, מה שגורם לנו לחשוד של-X40 Ultra בורך בטעינה מהירה, לפחות עד גבול מסוים.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image