סקירת wisebuy - שואב אבק Tineco Floor One S7 Pro
- הנחיה קולית בעברית ובשפות נוספות
- גלגלים ממונעים המקלים על התנועה
- ניקוי עצמי מוצלח של המברשת
- ביצועי שטיפה מצוינים
- תאורה קדמית
- אי אפשר לשלוט על כמות המים הנפלטת בזמן שטיפה
- מבנה המכשיר מגביל גישה למקומות נמוכים
- ניקוי עצמי רועש
המצב האוטומטי שלו הרשים, הניקוי העצמי שבעמדה הבריק את המברשת ויש גם LED קדמי שהאיר אזורים חשוכים. צריך להוסיף שהשואב/שוטף מוט של Tineco לא מושלם וסובל מכמה בעיות: הוא לא מאפשר להשפריץ מים כאוות נפשכם ובטנו השמנמנה מנעה מאיתנו להגיע לכמה אזורים נמוכים ברחבי הבית.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-Floor One S7 Pro מבית Tineco הוא שואב ושוטף מוט המבטיח מערכת שסוחטת את המברשת תוך כדי פעולת השטיפה, מסך צבעוני, תאורת LED בפתח המברשת, הבטחה לטיפול נאות בצדי הקיר, חיישן המזהה את רמת הלכלוך, מנגנון ניקוי עצמי וחיבור חכם לאפליקציה שמתריעה על תקלות. בין החידושים לעומת דור קודם; מנוע כפול, גלגלים ממונעים וחיווי קולי בעברית.
ה-One S7 Pro מציע 4 מצבים: "Auto", "Max", "Ultra" ו-"Suction" וכאן גם המקום לציין שהתפריט שבמסך מוצע בשפות נוספות מלבד אנגלית – אך עברית לא ביניהן. מצב Auto כשמו מתבסס על החיישן המובנה iLoop שמחליט על דעתו האם לשאוב, לשטוף או לבצע את שניהם על בסיס רמת הלכלוך ברצפה הנשאבת באותו רגע. מצב Max לא מתחשב בחיישן ומשתמש בעוצמת השאיבה המקסימלית וכן פולט הכי הרבה נוזל ניקוי במהלך המעבר על הרצפה, שאמור להתאים לכתמים קשים. בבחירת מצב Ultra (שמשום מה באפליקציה מכונה Sterilization כלומר "חיטוי"), המים יעברו תהליך חיטוי שאורך 30 שניות ולפי המדריך, "מצב זה מתאים לניקוי עמוק", תכונה שגם מבטיחה "רצפה נקייה לגמרי מחיידקים בתמיכת מים אלקטרוליטים, אם כי לא ברור כיצד בדיוק זה מתבצע. האחרון הוא מצב Suction שיבצע שאיבה של מים בלבד, אידיאלי למשטחים רטובים.
מלבד יחידת השואב, עוד במארז קיבלנו עמדת טעינה ותאי אחסון עבור אביזרים המתלבשים בצד העמדה, מברשת נוספת, מסנן HEPA נוסף, מברשת ניקוי, נוזל ניקוי ומטען. מעל יחידת השואב מסך LCD צבעוני בגודל 3.6 אינץ' ובקצה המברשת שולב נורת LED בוהקת שהאירה מצוינים אזורים נחוצים, כמו מתחת לספה או סתם כדי להבליט רצפה עמומה שלא קיבלה מספיק אור מהמרפסת. בשואב צמד מכלי מים; מקדימה נאספים המים המלוכלכים שהצטברו בשטיפה (נפחו 0.72 ליטר) ומאחור שולב מיכל מלבני עבור אחסון המים הנקיים (נפחו 0.85 ליטר).
נתחיל מריקון מיכל המים המלוכלכים. ראשית, המיכל לא נוטה להסריח מבחוץ ורק כשממש מסירים את המכסה, מריחים את הצחנה הטיפוסית של מים מלוכלכים. כאמור, למיכל יש מכסה פלסטיק שנשלף החוצה יחד עם הפילטר, אשר אותו יש לשטוף אותו מעת לעת – ולא לשכוח לתת לו להתייבש לפחות 24 שעות לפני שמחזירים אותו למקומו. באשר למיכל עצמו, בתוכו מין עמוד פלסטיק שמאגד בעיקר שיערות שהצטברו במהלך העבודה. מאוד אהבנו את איסוף השערות במקום אחיד ומסודר, בטח כשאנחנו יודעים כמה צרות הן עושות בניקוז לאורך זמן.
את המברשת צריך לשטוף מעת לעת מן הסתם – אבל זו מטלה שתחנת הטעינה מבצעת לבדה במקומנו וגם בהצלחה לא רעה בכלל, כאמור. לכלוכים נוספים מצטברים בפילטר, באזור כיסוי גלגלת המברשות וכן חור הניקוז שבין מיכל המים המלוכלכים למברשת. מבחינת בלאי טיפוסי והחלפה מלאה של האביזר בחדש, לרשימה זו תכניסו את הפילטר HEPA וגם כמובן את המברשת הראשית, שבשלב מסוים השטיפה האוטומטית שלה לא תספיק ולא יהיה מנוס מלרכוש מברשת חדשה. כפי שכבר הוזכר בענייני אפליקציה, חבל שהיא לא מזכירה למשתמש מתי יש להחליף רכיב שנשחק בהתאם לשעות השימוש שלו.
היצרנית מבטיחה שטעינה אחת מספקת כ-40 דקות שימוש או 28 דקות שימוש במצב Max. טעינה מלאה אורכת כ-4-5 שעות. המצב המקסימלי אכן התגלה כזללן רציני ובכל דקת שימוש איבדנו 2-3% סוללה. במצב אוטומטי קצב הזלילה איטי יותר, כ-2% לדקה, קצב שמשתנה מעט כמובן בהתאם לסיטואציה, בין אם היה מדובר ברצפה נקייה יחסית או כשעברנו מעל שלולית חלב עמוסת קורנפלקס. ניקוי מברשות מקוצר (2 דקות) תובע כ-2% אחוזי סוללה.
ה-One S7 Pro שירת אותנו נאמנה מבלי שדאגנו יותר מדי לסוללה. שטיפת חדר ממוצע אורכת בסביבות 3-4 דקות אם אנחנו ממש פדנטיים, כך ששטיפת דירה מלאה בת 5 חדרים ארכה 20-25 דקות, במקרה שלנו מן הסתם. בשורה התחתונה זה אומר שסוללה מלאה הספיקה לנו – אבל לא מן הנמנע שדירות גדולות יותר או בתים בני כמה קומות ייאלצו את ה-S7 Pro לעבוד במקטעים. למען הסר ספק, הסוללה כאן אינה נשלפת, מה שאומר שתצטרכו להמתין שהסוללה תיטען בהתאם לצורך שלכם לפני שתוכלו להשתמש שוב בשואב.