חזור

סקירה - טאבלט Xiaomi Redmi Pad SE ‏- WiseBuy

חלק עליון

טאבלט Xiaomi Redmi Pad SE 128GB 6GB RAM שיאומי

סקירת wisebuy - טאבלט Xiaomi Redmi Pad SE 128GB 6GB RAM שיאומי

הטוב
  • מסך גדול ואיכותי, 90Hz
  • 4 רמקולים עוצמתיים
  • מבנה מתכת נוח לאחיזה
  • תמיכה בהרחבת זיכרון אחסון
  • חיי סוללה טובים
הרע
  • ביצועים לא מרשימים
  • איכות צילום פושרת
  • ללא קורא טביעות אצבע
  • טעינה אטית למדי בהספק 10W
בשורה התחתונה

על פניו Redmi Pad SE הוא טאבלט מדרג בינוני-נמוך, שנופל מה-Redmi Pad של שנה שעברה ברוב המדדים החשובים ולא ממש מרגש. אבל כשמביאים בחשבון את המחיר, מגלים שאין עוד טאבלט כמוהו בשוק בטווח המחירים שלו. הטאבלט הקרוב ביותר מבחינת מחיר הוא Samsung Galaxy Tab A8 10.5 מלפני שנתיים, שעולה כ-150 שקל יותר ומגיע עם מחצית מנפח האחסון, עם מסך קטן יותר ועם קצב ריענון נמוך יותר. 


כרגיל, שיאומי מצליחה להביא לשוק מוצר שאולי אינו מתבלט ובטח לא מתאים למי שמחפש מכשיר מהיר ומתקדם, אבל הוא מצליח להביא תועלת שקשה למצוא לה מתחרים למחיר הנמוך. עם מסך מהיר ואיכותי, רמקולים חזקים, סוללה טובה וממשק נוח, הטאבלט הזה יתאים לצריכת תוכן קלה, לנטפליקס ויוטיוב לילדים או לטיסה ולמשימות דומות נוספות, כל עוד לא קריטי לכם לקבל ביצועים גבוהים.

הקדמה

כמעט שנה אחרי שהשיקה שיאומי את הטאבלט התקציבי הראשון שלה, ה-Redmi Pad שבדקנו בזמנו, השיקה החברה לאחרונה את דגם ההמשך שלו, Redmi Pad SE. מדובר בטאבלט דומה מאוד עם שנמוך של חלק מהרכיבים (וגם שדרוג קל של רכיבים אחרים במפרט), ועם תג מחיר מעט זול יותר.


ה-Redmi Pad SE מגיע עם ערכת השבבים Qualcomm Snapdragon 680 ועם 4, 6 או 8GB זיכרון RAM, לצד 128GB אחסון מסוג eMMC ותמיכה בהרחבת זיכרון. יש לו מסך LCD בגודל 11 אינטש, מצלמת 8 מגה פיקסל ומצלמה קדמית בת 5 מגה פיקסל, ארבעה רמקולים שתומכים ב-Dolby Atmos, סוללה בקיבולת של 8000mAh ומערכת הפעלה MIUI 14 המבוססת על אנדרואיד 13. הטאבלט זמין לרכישה בצבעים אפור, ירוק וסגול.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא זמין לרכישה במחיר השקה של 135 יורו (כ-550 שקלים) כולל משלוח חינם לישראל.

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות תצוגה (25%)

9

אם יש אלמנט מרכזי בטאבלט הזה שבו לא נעשתה פשרה בהשוואה ל-Redmi Pad משנה שעברה, הרי שזה המסך. שיאומי ציידה את ה-SE במסך מצוין שקשה למצוא בדרך כלל בטאבלטים ברמת המחיר שלו; הוא בגודל 11 אינטש עם שוליים סימטריים דקים למדי, רזולוציה של 1200x1920 ובהירות מקסימלית של 400 ניט. בנוסף המסך הזה תומך בקצב רענון תצוגה של 90hz, מה שמאפשר לגלילה בתפריטים ולאנימציות השונות להיות חלקות ומהירות, ונעימות לצפייה.


Xiaomi Redmi Pad SE: מחיר ללא מתחרים


המסך מציג צבעים עשירים ורמת שחור טובה מאוד, למרות שזהו מסך IPS ולא OLED, והחדות שלו טובה מספיק כדי שטקסטים קטנים יהיו קריאים ברמה טובה ממרחק צפייה רגיל. הבהירות שלו סבירה - הוא נראה מצוין בתוך הבית אבל חשוך יחסית בחוץ, בטוח בשמש ישירה. באופן כללי המסך הזה מוצלח הן לקריאת ספרים ומאמרים והן לצפייה בתמונות ובסרטונים. לקחנו אותו איתנו לטיסה ונהנינו לצפות בוידיאו בנטפליקס באמצעותו, וכאן המקום לציין שלטאבלט יש תמיכה בתקן ה-DRM הגבוה ביותר, Widevine L1, מה שאומר שניתן לצפות בתכנים ברזולוציית Full HD באפליקציות כמו יוטיוב ונטפליקס (בעוד בטאבלטים זולים רבים אתם מוגבלים לאיכות של 480p אם הטאבלט תומך ב-Widevine L3).


למרות שאפליקציית Device Info HW טוענת שהמסך תומך ב-HDR10 ו-HLG, בפועל נראה שאין תמיכה כזו (אולי יש תמיכה טכנית ששיאומי הגבילה ברמת מערכת ההפעלה).


Xiaomi Redmi Pad SE: מחיר ללא מתחרים

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

Xiaomi Redmi Pad SE הוא טאבלט בגודל בינוני, שמתאים בעיקר לצריכת תוכן. הוא מעט גדול וכבד ביחס לקודמו, עם משקל של 478 גרם, אך הוא עדיין נוח מספיק לאחיזה. אפרופו אחיזה, שמחנו לראות ששיאומי שייפה והחליקה את הזוויות של גוף המתכת של הטאבלט בהשוואה לזויות החדות בדגם של שנה שעברה, כך שבהחלט הרבה יותר נוח להחזיק אותו כעת.


Xiaomi Redmi Pad SE: מחיר ללא מתחרים


כאמור, הטאבלט עשוי כולו מאלומיניום בצבע אפור כהה ובגימור מט, והוא משדר אלגנטיות ורצינות. בחלקו התחתון יש שקע USB-C לטעינה וזוג רמקולים, וכן שקע 3.5 מ"מ לאוזניות - עוד חידוש שקיבלנו השנה. בצלע הימנית שלו יש את מקשי הווליום ומגירה לכרטיס זיכרון מסוג MicroSD, ובראש הטאבלט ממוקמים זוג רמקולים נוספים, לצד כפתור ההדלקה. ראוי לציין שגם המקשים הפיזיים בדגם הזה שופרו וכעת הם קצת יותר רכים ופחות נוקשים ורועשים כשלוחצים עליהם. לפעמים אלה השיפורים הקטנים שעושים את ההבדל.


Xiaomi Redmi Pad SE: מחיר ללא מתחרים


ל-Xiaomi Redmi Pad SE אין קורא טביעות אצבע, אבל המצלמה שלו, שממוקמת על הצלע הארוכה (ולכן מתאימה נהדר לשיחות וידיאו) יכולה לשמש גם לזיהוי ביטומטרי ופתיחת נעילת המסך. יש לומר בהסתייגות שאו שהאלגוריתם של זיהוי התמונה של שיאומי השתפר מאוד ביחס לדגם הקודם או שהוא הרבה פחות מאובטח והרבה יותר מתירני, מפני שהמצלמה זיהתה את הפנים שלנו ופתחה את נעילת המסך אפילו בחדר חשוך כמעט לגמרי - בעוד שבדגם הקודם היא לא הצליחה לעשות זאת.


ארבעת הרמקולים בטאבלט הזה, שמסודרים בתצורה סטריאופונית, מרשימים מאוד. הם מפיקים עוצמת שמע גבוהה מאוד ותומכים ב-Dolby Atmos, מה שמעניק להם סאונד חד ואיכותי למדי, ואפילו עשיר ביחס למצופה מטאבלט כה דק. בהחלט נחמד שאם תרצו להתרכז במוזיקה או בסרט באופן פרטי, תוכלו להשתמש בקישורית ה-Bluetooth 5.0 או לחבר אוזניות חוטיות, כך שהורסטיליות בתחום האודיו די מושלמת.


Xiaomi Redmi Pad SE: מחיר ללא מתחרים


המצלמה הראשית בגבו של ה-Redmi Pad SE מסוגלת לצלם תמונות ברזולוציית 8 מגה פיקסל בעוד שהמצלמה הקדמית תומכת ב-5 מגה פיקסל. שתי המצלמות מסוגלות לצלם וידיאו ברזולוציית Full HD. איכות התמונה של המצלמה הראשית אינה ראויה לציון מיוחד. היא לא גרועה באופן חריג, אבל התמונות סובלות מפירוט דל, צבעים אנמיים יחסית ובאופן כללי מיועדת יותר לתיעוד נקודתי ולא לצילום יצירתי. המצלמה הקדמית דווקא מאוד מוצלחת לשיחות וידיאו - היא לוכדת וידיאו איכותי, מפורט למדי ואנחנו חושדים שהיא מפעילה איזשהו מנגנון "ייפוי" כיוון שהעור שלנו בהחלט נראה הרבה יותר חלק ועם פחות פגמים מאיך שהוא במציאות בשיחות וידיאו שקיימנו.


Xiaomi Redmi Pad SE: מחיר ללא מתחרים


מערכת ההפעלה MIUI 14 היא זו המוכרת לכל מי שהשתמש בטלפון סלולרי מהמותגים שיאומי, רדמי או פוקו בשנים האחרונות. זו מערכת הפעלה נוחה ועתירת פיצ'רים שאמנם לא חפה מבאגים קלים פה ושם ומנטייה להציג פרסומות מעצבנות בחלק מהיישומים, אבל באופן כללי היא ידידותית מאוד לשימוש ומאפשרת לא מעט אפשרויות התאמה אישית, כמו גם ניצול סביר של הנדל"ן של המסך הגדול באמצעות פתיחת יישומים בחלון צף או בפתיחה של שני יישומים במקביל.


Xiaomi Redmi Pad SE: מחיר ללא מתחרים

USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

ביצועים (30%)

6.5

אם המסך הוא האלמנט שבה לא נעשו פשרות בגרסת ה-SE של Redmi Pad, הרי שבגזרת הביצועים נעשו הפשרות הכואבות ביותר. גם הדגם הקודם לא הצטיין במיוחד בגזרה הזו והביצועים שלו לא היו מאוד טובים, אבל דגם ה-SE עוד פחות מרשים. 


בגזרת החומרה הטאבלט מצויד בערכת השבבים התקציבית Snapdragon 680 של קוואלקום שמיוצרת בתהליך ייצור יחסית מיושן של 6 ננומטר, שכולל 4 ליבות במהירות 2.4Ghz ועוד 4 ליבות חסכוניות במהירות 1.9GHz. המאיץ הגרפי הוא Adreno 610 ובגרסה שקיבלנו לבדיקה הטאבלט הגיע עם זיכרון RAM בנפח די צנוע של 4GB, אם כי הוא זמין גם בגרסאות של 6 ו-8GB RAM ואם התקציב שלכם מאפשר, בהחלט שווה לשקול לקנות את נפח הזיכרון הגבוה ביותר. מה שלא ניתן להחלפה ומהווה צוואר בקבוק משמעותי בביצועים הוא זיכרון האחסון, שמגיע בכל הגרסאות בנפח אחיד של 128GB. הבעיה היא לא הנפח - הטאבלט תומך בהרחבת זיכרון וזה בהחלט יעזור לכם בשמירה של כמה וידיאו ומשחקים שתרצו - הבעיה היא סוג הזיכרון, eMMC העתיק והאטי, שמשפיע על ביצועי הטאבלט בכל פעולה (בדגם הקודם זיכרון האחסון היה בטכנולוגיית USF 2.2 שאמנם אינה הכי עדכנית אבל מספקת ביצועים מהירים משמעותית).


כל זה אומר שהטאבלט עובד במהירות בינונית ומטה. לוקח לו יותר זמן להידלק, יותר זמן לשחרר את מסך הנעילה ויותר זמן לפתוח כל אפליקציה. לא מדובר באיטיות מחרידה או כזו שלא מאפשרת שימוש סביר, אבל חשוב לתאם ציפיות ולקחת בחשבון שזה לא טאבלט מהיר. אם השימוש שלכם הוא גלישה באפליקציות של רשתות חברתיות, טיקטוק, יוטיוב, נטפליקס, קריאת ספרים וגלישה ברשת, הוא יעשה את העבודה לא רע. אבל אם בניתם עליו למשחקים, כדאי לחשוב ברצינות על דגם אחר. במבחני הביצועים שערכנו עליו הוא קיבל ציונים עגומים מאוד והשיג קצב פריימים מביך של כ-3FPS במשחקים תובעניים, כך שהוא יכול אולי להתאים למשחקי רשת קלים בלבד.


Xiaomi Redmi Pad SE: מחיר ללא מתחרים

משך פעולת הסוללה (10%)

8.5

Redmi Pad SE מגיע עם סוללה בקיבולת של 8000mAh. החברה מבטיחה עד 14 שעות נגינה רצופה של וידיאו, ולא פחות מ-43 ימים של standby (כלומר ימים שבהם הטאבלט דלוק לא בשימוש). כדי לבדוק את חיי הסוללה הפעלנו נגינת וידיאו Full HD רצופה ב-YouTube בבהירות מסך של כ-80%. במבחן הזה, הסוללה שרדה 11 שעות של פעולה - לא מאוד רחוק מהצהרת היצרנית (סביר להניח שעם בהירות מסך נמוכה יותר אפשר להגיע ל-14 השעות המובטחות).


מבחינת טעינה, הטאבלט תומך בטעינה בהספק של 10W (הדגם הקודם תמך ב-18W), כך שטעינה מלאה לוקחת בסביבות שלוש שעות.


Xiaomi Redmi Pad SE: מחיר ללא מתחרים

עמידות ואבטחה (10%)

7

Redmi Pad SE בנוי כולו מיחידת מתכת אחת שנראית איכותית ועמידה למדי. ציינו לחיוב את איכות המקשים ששופרה בהשוואה לדגם הקודם, ולהערכתנו בשימוש זהיר הטאבלט יכול בהחלט להאריך ימים. חשוב להדגיש שאין פה תקן עמידות במים או אבק (כמו מרבית הטאבלטים) והחברה לא מציינת אם המסך מוגן בזכוכית מחוסמת כלשהי, כך שמומלץ מאוד לרכוש בנפרד נרתיק איכותי ואולי גם מגן מסך.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא זמין לרכישה במחיר השקה של 135 יורו (כ-550 שקלים) כולל משלוח חינם לישראל.

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image