סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Tab P12 TB370FU ZACH0093IL ZACH0161ES
- אחסון פנימי ניתן להרחבה
- צמד חיישנים ביומטריים
- ביצועי מערכת טובים
- עט סטיילוס מצוין
- רמקולים מצוינים
- תצוגה חדה
- אין עמידות לפי תקן IP כלשהו
- קצב ריענון 60Hz בלבד
- טעינה איטית יחסית
- ללא יציאת אוזניות
הטאבלט החדש של Lenovo הוכיח את עצמו כאחד המתמודדים הבולטים לטובה בכל הקשור ליחס התמורה לעלות. הוא אמנם לא עמיד לפי תקן IP כלשהו וגם המצלמה המובנית היא שם רק כדי שיהיה כתוב שיש לו מצלמה, אבל בכל יתר המבחנים יצאנו מרוצים: יש לו תצוגה איכותית לצפייה בסטרימינג ואף רמקולים מפתיעים. הוא סיפק ביצועים מפתיעים בכל היבט מקריאת כתבות ועד לעריכת וידאו - ויש גם צמד סורקים ביומטריים לא רעים בכלל.
שוק הטאבלטים מתכווץ משנה לשנה והמגוון המצומצם גם ככה של טאבלטי אנדרואיד בקטגוריית המחיר הנמוכה יותר נוטה לספק חוויה בינונית ומטה. ה-Lenovo P12 מוכיח שאפשר לייצר טאבלט עם ביצועים טובים ועדיין לשמור על מחיר תחרותי.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-Tab P12 מבית Lenovo הוא טאבלט עם מסך LTPS LCD בגודל 12.7 אינץ', תצוגת 3K, מעבד MediaTek Dimensity 7050, זיכרון RAM בנפח 8GB ו-128GB של אחסון פנימי. עוד בטאבלט: צמד חיישנים ביומטריים, רביעיית רמקולים של JBL, זוג מצלמות כשהקדמית בת 13 מגה פיקסל והאחורית בת 8 מגה פיקסל וכן סוללת 10200mAh עם תמיכה בטעינה מהירה, בשילוב מטען 30W שסופק באריזה. הטאבלט זמין בצבע אפור כהה.
ה-P12 הוא טאבלט "מגודל": מסך בגודל ב-12.7 אינץ' מגושם למדי וחורג מנוף ה-9-10 אינץ' שהתרגלנו להכיר. גם יחס גוף-מסך של 87% לא מנחם ומותיר שוליים שמנמנים. לפחות הרזולוציה מתגמלת; 1840X2944 פיקסלים עם צפיפות פיקסלים של 273ppi מספקים יחד תמונה חדה – אבל גם כזו שצפויה לזלול חיי סוללה בקצב מדאיג. קצב הריענון זמין בתדר 60Hz בלבד, ניגודיות של 1500:1 מציעה מעט מעבר למקובל בהפרדה יעילה של גווני הלבן והשחור ובהירות מקסימלית בעוצמת 400nits אמורה לספק את הבוהק הנדרש ואולי רק מפגש עם שמש ישירה בשיא הקיץ עלול לגרום להקשות על הקריאות.
נתחיל מנוכחותו של קצב הריענון הסטנדרטי-בלבד והיינו שמחים לקבל נתון קצת יותר גבוה מ-60Hz, אפילו 90Hz עם מנגנון אדפטיבי היה מרצה אותנו – למרות ש-120Hz היא כבר לא מילה גסה ואחיו המתקדם Tab P12 Pro כבר מתהדר בו, שלא לדבר על טאבלטים מתחרים. באשר לבהירות, ה-P12 התגלה כלא אידיאלי לשימוש חיצוני; אפשר "להילחם" מול השמש ולחפש פינות מוצלות אבל מרגיש לנו שמוטב שייעודו יהיה במשרד מואר. מעבר לשני אלה, התצוגה נפלאה; הפאנל LTPS LCD והרזולוציה הגבוהה מספקים תצוגה חדה דיה לצפייה בתכני וידאו, מספקת עבור קריאה באתרים חדשותיים וגם ערכנו איתה כמה גרפיקות באפליקציות מקצועיות שיבהירו לנו שה-P12 בורך בתצוגה מצוינת, גם אם מוגבלת במעט.
כבר לפי גודל המסך הבנו שהטאבלט שלפנינו מנופח מהממוצע ויתר מידות גופו מחזקות את העניין: רוחבו 29.3 ס"מ ואורכו 19 ס"מ מייצגים כמעט לפטופ 13 אינץ' עם שוליים צרים. עוביו כ-6.9 מ"מ והעדשה המציצה החוצה מספקת עוד מילימטר-שניים כך שהנקודה ה"שמנה" ביותר בטאבלט עובייה כ-8.42 מ"מ. ממש לא נורא. משקל הטאבלט 615 גרם, פחות ממחצית משקלו של לפטופ 13-14 אינץ', נתון מחמיא בהתחשב בטאבלט כה מגושם, אלא שברגע שמוסיפים לתיק הגב את המטען, קייס נשיאה ואולי גם מקלדת בלוטות', המשקל מתחיל להאמיר ל-750-800 גרם בקלות. לא דרמטי – אבל גם לא קל במיוחד, בהתחשב שבסופו של יום מדובר בטאבלט שאמור להיות נייד וקליל פי כמה ממחשב נייד.
מעבד MediaTek Dimensity 7050 שולב בטאבלט, לצד 8GB זיכרון RAM ועוד 128GB עבור אחסון קבצים אישיים, שמתבטאים בערך בכ-105GB אחרי שקבצי אנדרואיד ושאר תוכנות חיוניות הותקנו במכשיר. החדשות הטובות הן שניתן להרחיב את הזיכרון וחריץ ה-MicroSD הייעודי תומך בנפח של עד 1TB. בקישוריות, הטאבלט שלפנינו תומך בבלוטות' 5.1 ו-WiFi 6. חיבור USB-C בודד ממוקם באחד הצדדים האנכיים של הטאבלט, עבור טעינה בלבד ואינו מאפשר חיבור למסך נוסף. שלושה מחברי Pogo זעירים זמינים לרוחב הטאבלט עבור התקנת המקלדת הייעודית. חבל רק שיציאת אוזניות נעדרת כאן ואם תבקשו חיבור חוטי תצטרכו להצטייד במתאם USB-C.
בטאבלט ישנה סוללת 10200mAh וב-Lenovo מבטיחים עד 10 שעות צפייה רצופות בוידאו או עד 10 שעות גלישה. ואיך הטאבלט הגיב במציאות? צפינו ביוטיוב בפרק של הסדרה "בואו לאכול איתי" באורך 30 דקות בבהירות בעוצמה 50% ובעוצמת ווליום מקסימלית – והצפייה תבעה כ-5% מהסוללה. צפינו בעוד פרק באותו אורך בדיוק וקצב הפריקה היה זהה לחלוטין. כלומר אם לסכם, שעת צפייה בסטרימינג בזבזה כ-10% מחיי הסוללה, די מדויק להבטחת היצרנית. לא רע בכלל, אפילו מרשים אם ייעודו עבורכם הוא בעיקר לצפייה.
בנייה מתכתית מאפיינת את רוב גוף הטאבלט וההרגשה יציבה מאוד; מחבר ה-USB לא עשה לנו בעיות ומקשי ההפעלה והווליום הגיבו בהתאם ולא מתנועעים במקומם. לא הצלחנו לגלות מהי הגנת הזכוכית מעל המסך וגם אין איזכור להגנת שמעל העדשה האחורית. שימו לב שגם אין כאן אף עמידות בתקן IP כלשהו, כך שחסינות מפני פגעי אבק ומים אפשר לשכוח.
בטאבלט צמד חיישני אבטחה, סורק טביעת אצבע ששולב מאחורי מקש ההפעלה ומזהה פנים. צמד החיישנים יעיל בתנאים נוחים בלבד, כלומר תחת תאורה מספקת סורק הפנים זיהה אותנו בהצלחה וגם סורק טביעת האצבע עובד טוב ברוב הזמן, אבל ברגע שהחדר טיפה מוחשך או שלא הנחנו את כרית האצבע במלואה על החיישן, הם חשפו יכולות זיהוי די מוגבלות. לפחות שתי האופציות הביומטריות זמינות כאן, לא עניין של מה בכך.