חזור

סקירה - שואב אבק שוטף רובוטי HOBOT Legee D8 ‏- WiseBuy

חלק עליון

סקירת wisebuy - שואב אבק HOBOT Legee D8 88100-388-16

הטוב
  • מזהה שטיחים בזמן שטיפה ומרים את המגב
  • שואב רצפה מצוין ומטפל ביעילות בפינות
  • אפליקציה פשוטה לתפעול
  • חיי סוללה ארוכים
  • מיפוי מהיר
הרע
  • בזמן שטיפה, משאיר לכלוך לפני שעולה על שטיחים
  • בעמדת הטעינה אין שק לאחסון אבק
  • ביצועים בינוניים בשאיבת שטיחים
  • מיפוי בסיסי, ללא זיהוי מכשולים
  • עברית חלקית באפליקציה
בשורה התחתונה
השואב/שוטף הרובוטי החדש של HOBOT מתקשה להצטיין בקטגוריה עמוסת המתחרים, אבל זה עדיין לא הופך אותו למאכזב והוא השלים את המשימות השכיחות שהעמדנו בפניו: שאיבת אבק יעילה אך פחות מוצלחת על שטיחים, ביצועי שטיפה טובה אך עדיין לא כאלו שיגרמו לרצפה לנצנץ כמו הספונג'ה, אפליקציה פשוטה וחיי סוללה יעילים בדירה סטנדרטית. קחו בחשבון שני חסרונות: אין בעמדת הטעינה מיכל או שקית לאחסון האבק, רק המיכל הקטן שעל השואב עצמו הדורש ריקון לאחר כל שימוש. ויש גם תחזוקה שוטפת תובענית שאי אפשר להתחמק ממנה, אם כי הוגן להוסיף, מדובר ברעה חולה ששותפים לה רוב השואבים/שוטפים הרובוטיים.
הקדמה

ה-Legee D8 מבית HOBOT הוא שואב ושוטף רובוטי המבטיח "לנקות ולשטוף רצפות בצורה יעילה וידידותית לסביבה שמבטיחה תוצאות מדהימות ללא מאמץ", לפי היצרנית. במפרט: עוצמת יניקה 5000Pa שמבטיחה להרים את השיער לפני המברשת, "דחסן" במיכל הלכלוך שמפחית את תדירות ריקון המיכל, מטלית ניקוי מיקרו-פייבר עמידה בפני חיידקים וריחות, עיצוב שיתאים לניקוי פינות, מערכת ניווט שמתיימרת להיות מדויקת ואפליקציה ייעודית. השואב ועמדת הטעינה זמינים בצבע לבן.

תודה ליבואן בנדא מגנטיק על השאלת המוצר לסקירה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות השאיבה והסינון (35%)

8.5

ל-Legee D8 עוצמת יניקה של 5000Pa ובאפליקציה מוצעים הרבה מצבי שאיבה ושטיפה בעוצמות שונות ושימושים מגוונים, ביניהם מצבי השאיבה "מצב רגיל" הסטנדרטי ו-Power Suction העוצמתי ו"חיסכון", מצב Deep Cleaning היסודי, מצב ייבוש ייעודי ועוד. בשימוש היום-יומי שלנו לרוב בחרנו ב"מצב רגיל", אלא אם הפעולה דרשה לטעמנו התערבות נקודתית של מצב שאיבה מסוים. שאיבת הלכלוך מצוינת: הרשינו לדירה לצבור במשך כמה ימים ענני אבק קטנים וגדולים המורכבים מלכלוך שגרתי, חתיכות אוכל קטנות, שיער אנושי ופרוות הכלב - ושלחנו את ה-D8 למשימת שאיבה כוללת. בתום המשימה השואב חזר עם רוב המוחץ של הלכלוך, כולל טיפול מפתיע לטובה בפינות, שם המון מחלקי האבק הרך התאגדו. גם לכלוך קשה כמו חתיכות בוץ שנדבקו לנעליים נשאבו היטב, לא לפני שהשמיעו רעשי פלסטיק נוקשים ומדאיגים בכניסה למברשת - אבל גם הם הצליחו לעבור למיכל הלכלוך שבשואב.


HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב


באשר לשאיבת בשטיחים, ה-D8 חשף תוצאות פושרות. הוא אמנם חזר משאיבת השטיח עם מיכל לכלוך רבע מלא שבעיקר חשף בפנינו כמה השטיח הלכאורה-נקי שלנו מאובק למדי, אלא שאחר כך עברנו על אותו שטיח עם שואב מוט אלחוטי, שגרף הרבה יותר לכלוך והראה לנו כמה באמת מלוכלך השטיח שלנו. במילים אחרות, עוצמת היניקה של הרובוט אולי אפקטיבית על רצפה קשה, אך מתגלה כחצי-יעילה על פני שטיח פרוותי ובשורה התחתונה ה-D8 הצליח לספק תוצאות שטחיות בלבד.

HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב
HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב

עוברים לביצועי השטיפה, שהתגלו כסבירים בלבד, בעיקר בגלל כמה ליקויים קטנים שהפריעו לנו. קודם כל, על סימני ניגוב שנותרים גם אחרי שהרצפה מתייבשת קשה לנו לסלוח ועבורנו זה לא מראה יותר מעודד מרצפה מלוכלכת. שנית, גילינו שה-D8 משאיר אחריו מעט לכלוך מעורבב עם מים לפני עלייה על שטיחים. התעלמנו כשהיה מדובר באוסף טיפות מובחנות אבל במקרים אחרים הוא השאיר אחריו כמה סנטימטרים לפני תחילת השטיח ממש חתיכות לכלוך גסות שנאספו קודם לכן.

HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב

HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב
HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב

מעבר לשני חסרונות אלה, מטלת השטיפה די טובה: השואב מזהה שטיחים ומרים את המטלית בהתאם, הרצפה נראית נקיה וחלקה בסיום הפעולה - אך לא נוצצת ומצוחצחת כאילו ניגוב ספונג'ה יסודי עבר מעליה. בתום כל פעולת שטיפה ה-D8 חוזר לעמדת הטעינה, מנקה את המטליות ומייבש אותן בהליך שאורך סביב 3 שעות.

נוחות שימוש (35%)

8

מידות השואב/שוטף של HOBOT דומות מאוד למתחריו: הרוחב והאורך עומדים על 34 ס"מ וגובה של 9.8 מ"מ אפשרו לו להידחק מתחת לרגלי שולחן הסלון שלנו, אבל לא מספיק כדי להצליח להשתחל מתחת לספה באותו חדר שגובהה כ-8 ס"מ. מעל ראש השואב ארבעה מקשים עם סימנים מובנים מוטבעים עליהם; התחלת/השהיית הניקוי, חזרה לעמדת הטעינה, הפסקת ניקיון והחלפה בין מצבי ניקוי. זו ההזדמנות לציין שה-D8 אמנם לא מחייב להשתמש באפליקציה מן הסתם, למי שפחות מתחבר - אבל בכך תימנעו מעצמכם המון פיצ'רים חכמים עליהם יורחב בהמשך.


HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב


עוברים להתקנה של ה-Legee D8, שלא עשתה לנו שום בעיות. את השואב הפעלנו בשני מקומות, במשרד פתוח ובדירת מגורים ובשניהם התיווך ל-Wi-Fi הסמוך ארך רגע קל – ומיד לאחר מכן הרובוט היה ערוך לקבל פקודות. פתחנו במיפוי הדירה, שהתנהל ללא רבב; ה-D8 לא נתקע באף פינה או דרש התערבות שלנו וחזר לעמדה בשלום בסיום המיפוי. בתום המלאכה קיבלנו באפליקציה את תיעוד השטח הנסרק וחלוקה לחדרים, שהתגלה כיעיל חלקית; בדירה למשל, את חדר השינה הוא חילק לשני חדרים שונים משום מה, את המטבח הוא איחד עם המסדרון המוארך והוא גם לא ידע לזהות ולתעד מכשולים, תכונה חכמה שפגשנו בשואבים מתחרים.

HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב

עוד שני נתונים שחשוב לדעת אודות הניווט: השואב שלפנינו לא מסוגל לטפס מעל מכשולים או מדרגות בגובה 2 ס"מ ואל חדר הממ"ד שבדירה שלנו למשל, שמקדימה את כניסתו מדרגה בגובה 3 ס"מ, הוא לא הצליח לעבור - למרות שהתעקש לא פעם. לא דרמטי במיוחד, אבל עדיין מחייב אותנו להכניס ידנית את השואב לחדר הממ"ד בכל פעם שרצינו שהשואב ינקה גם אותו. באשר לעוצמת הרעש שה-D8 פולט, שלא במפתיע מצב חסכוני הוא השקט ביותר ותיעדנו סביבות 62dB שנחשב לשקט למדי. ברגע שהפעלנו את מצב Power Suction מדדנו סביבות 75dB רעשני מאוד שיקשה עליכם להפעיל את השואב מאוחר בלילה.

HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב

כמה מילים על עמדת הטעינה המכונה LEGEE LuLu. מידותיה מגושמות כמו המתחרות, עם אורך של 48 ס"מ כולל הרמפה הפלסטיקית בעזרתה השואב נכנס לעמדה. עומק העמדה 41 ס"מ וגובהה כ-39 ס"מ, שהופכים את עמדת הטעינה לקופסת פלסטיק מגושמת במרכז הסלון, מה גם שהנראות הטכנית והמשמימה שלה לא מנסה מדי להשתלב בנוף. בקודקוד עמדת הטעינה צמד מקשים; השמאלי מפעיל את תכונת הניקוי העצמי של המברשת והמטלית והימיני מחזיר את השואב לעמדת הטעינה. כאמור, בעמדת הטעינה מנגנון ניקוי עצמי ובתמיכת שני רולרים עשויי סיליקון המובנים בה, המטלית המלוכלכת שבשואב מתנקה ובסיום המטלה כל המים המלוכלכים עוברים לתא הייעודי. על צמד מיכלי המים נפרט בהמשך.

HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב
HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב
HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב


מקנחים עם אפליקציית HOBOT LEGEE. היא זמינה בכמה שפות ועברית אמנם ביניהן, אלא שהיא רחוקה מלהיות מושלמת: הטקסטים מיושרים לשמאל, תפריטים שלמים לא תורגמו כלל וההרגשה הכללית מאוד חובבנית. זה לא שאי אפשר להסתדר עם האפליקציה, אבל היינו מצפים לתרגום יותר מלא ומהוקצע. באשר לתכונות מתקדמות, באפליקציה חיכו לנו כל מה שאפשר לצפות מרובוט שואב מודל 2024: קביעת תזמוני ניקיון, עריכת מפה ידנית, הגדרת גבולות גזרה וקירות וירטואליים, "יומן ניקיון" שמתעד את היסטוריית הניקיונות, נעילת ילדים ועדכוני קושחה בשוטף. תפעול האפליקציה אינטואיטיבי ופשוט; מעדיפים תכנית ניקוי, בוחרים חדר או דירה שלמה והשואב מקבל את הפקודה מיד, ללא בעיות תקשורת או זמני תגובה מגמגמים.

עוצמת הרעש של השואב נמדדת בדציבלים (dB). אין שואבים שקטים באמת אבל יש שואבים פחות רועשים. עוצמת רעש של כ-75 דציבל נחשבת שקטה, אך קיימת בשואבים ספורים. רצוי לא לחרוג מעוצמת רעש של 85 דציבלים.

תחזוקה שוטפת (15%)

8.5

ביחידת השואב שולב מיכל לאחסון לכלוך בנפח 500 מ"ל, מיכל מים בנפח 320 מ"ל ובאשר לשטיפה, לפי היצרנית, נדרש שליש פקק חומר ניקוי לכל ליטר מים, במידה ותבקשו שהרצפה גם תבריק ותריח נעים בסוף מלאכת השטיפה. בבאג, חומר ניקוי רצפות Roborock OMO שמתאים גם לשואב שלפנינו עולה 69 שקל ל-480 מ"ל. בתחנת העגינה צמד מכלי מים שמשרתים את השטיפה וניקוי המטלית; מיכל המים הנקיים נפחו כ-3.2 ליטר ונפחו של מיכל המים המלוכלכים כ-2.8 ליטר. להבדיל מחלק מעמדות טעינה אחרות שבדקנו, שימו לב שכאן אין שק לאחסון הלכלוך, מה שאומר שאת תא אחסון הלכלוך שבתוך השואב צריך להחליף בתדירות הרבה יותר גבוהה.


HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב

HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב

עוברים לתחזוקה השוטפת ובדומה לשואבים רובוטיים, יש לא מעט ממנה. ראשית, צריך לזכור שאת המברשת הראשית, המברשת הצידית, הפילטר והמטליות - את כולם יש להחליף ברגע שהם מתבלים, כאשר שכיחות התחלופה תלויה בשימוש האישי שלכם מן הסתם. יש גם לזכור את מילוי מיכל המים הנקיים וריקון מיכל המים המלוכלכים בהתאם לצורך ויש גם כמובן לרוקן את מיכל תא הלכלוך שביחידת השואב. ריקון מיכל זה דורש הרמה של מכסה השואב, שליפת תא האחסון על ידי לחיצה על מתג קפיצי ומשיכת דלת פלסטיק ש"יורקת" את כל האבק החוצה. זה אולי נשמע מורכב אבל כל התהליך אורך בדיוק 10 שניות וכאן ראוי לציין לטובה את הדחסן הפנימי ששולב באותו מיכל; הוא עוזר מאוד לגבש ולרכז את כל גושי האבק באיזור אחד, מה שעזר לפליטתם המהירה החוצה אל הפח.

סוללה (15%)

8.5

הרובוט צויד בסוללת 4900mAh עם הבטחה לזמן שימוש של עד 140 דקות ואמור להצליח לשאוב שטח בגודל 240 מ"ר בטעינה אחת. בדומה ליתר השואבים הרובוטיים, גם ה-Legee D8 חוזר בעצמו לעמדת הטעינה כשהסוללה עומדת להיגמר, נטען – וממשיך מאותה נקודה בה הוא הפסיק.

הנה כמה מתוצאות הסוללה בבדיקות היום-יומיות שלנו:

· מיפוי 93 מ"ר ארך כמעט 20 דקות וגבה כ-3% מהסוללה בלבד.

· מיפוי 55 מ"מ ארך כ-7 דקות וגבה כ-2% מהסוללה בלבד.

· שאיבת ושטיפת שטח של 74 מ"ר ארכו כ-105 דקות וגבו כ-77% מהסוללה.


HOBOT Legee D8: לא מצטיין ולא מאכזב


נגיע לשורה התחתונה: חיי הסוללה של ה-Legee D8 טובים מאוד. בדירה ממוצעת שגודלה 75-95 מ"ר, קרוב לודאי שהשואב לא יזדקק לטעינה מחודשת לפני שהוא סיים את העבודה. כמובן שיעילות הסוללה תלויה במורכבות מבנה הדירה, הימצאות שטיחים וסוגי כתמים עקשניים, אבל במקרים האישיים שלנו, כל מטלה שהתבקש השואב לבצע, טופלה הרבה לפני שהגענו לאחוזי סוללה אחרונים. רק קחו שני עניינים בחשבון: טעינה מלאה אורכת כמעט שלוש וחצי שעות – וכן יש להתחשב בניקוי וייבוש מטלית הניקוי שאורכת כ-3 שעות, לפי האפליקציה.

תודה ליבואן בנדא מגנטיק על השאלת המוצר לסקירה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image