סקירת wisebuy - שואב אבק HOBOT Legee D8 88100-388-16
- מזהה שטיחים בזמן שטיפה ומרים את המגב
- שואב רצפה מצוין ומטפל ביעילות בפינות
- אפליקציה פשוטה לתפעול
- חיי סוללה ארוכים
- מיפוי מהיר
- בזמן שטיפה, משאיר לכלוך לפני שעולה על שטיחים
- בעמדת הטעינה אין שק לאחסון אבק
- ביצועים בינוניים בשאיבת שטיחים
- מיפוי בסיסי, ללא זיהוי מכשולים
- עברית חלקית באפליקציה
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-Legee D8 מבית HOBOT הוא שואב ושוטף רובוטי המבטיח "לנקות ולשטוף רצפות בצורה יעילה וידידותית לסביבה שמבטיחה תוצאות מדהימות ללא מאמץ", לפי היצרנית. במפרט: עוצמת יניקה 5000Pa שמבטיחה להרים את השיער לפני המברשת, "דחסן" במיכל הלכלוך שמפחית את תדירות ריקון המיכל, מטלית ניקוי מיקרו-פייבר עמידה בפני חיידקים וריחות, עיצוב שיתאים לניקוי פינות, מערכת ניווט שמתיימרת להיות מדויקת ואפליקציה ייעודית. השואב ועמדת הטעינה זמינים בצבע לבן.
תודה ליבואן בנדא מגנטיק על השאלת המוצר לסקירה
ל-Legee D8 עוצמת יניקה של 5000Pa ובאפליקציה מוצעים הרבה מצבי שאיבה ושטיפה בעוצמות שונות ושימושים מגוונים, ביניהם מצבי השאיבה "מצב רגיל" הסטנדרטי ו-Power Suction העוצמתי ו"חיסכון", מצב Deep Cleaning היסודי, מצב ייבוש ייעודי ועוד. בשימוש היום-יומי שלנו לרוב בחרנו ב"מצב רגיל", אלא אם הפעולה דרשה לטעמנו התערבות נקודתית של מצב שאיבה מסוים. שאיבת הלכלוך מצוינת: הרשינו לדירה לצבור במשך כמה ימים ענני אבק קטנים וגדולים המורכבים מלכלוך שגרתי, חתיכות אוכל קטנות, שיער אנושי ופרוות הכלב - ושלחנו את ה-D8 למשימת שאיבה כוללת. בתום המשימה השואב חזר עם רוב המוחץ של הלכלוך, כולל טיפול מפתיע לטובה בפינות, שם המון מחלקי האבק הרך התאגדו. גם לכלוך קשה כמו חתיכות בוץ שנדבקו לנעליים נשאבו היטב, לא לפני שהשמיעו רעשי פלסטיק נוקשים ומדאיגים בכניסה למברשת - אבל גם הם הצליחו לעבור למיכל הלכלוך שבשואב.
מידות השואב/שוטף של HOBOT דומות מאוד למתחריו: הרוחב והאורך עומדים על 34 ס"מ וגובה של 9.8 מ"מ אפשרו לו להידחק מתחת לרגלי שולחן הסלון שלנו, אבל לא מספיק כדי להצליח להשתחל מתחת לספה באותו חדר שגובהה כ-8 ס"מ. מעל ראש השואב ארבעה מקשים עם סימנים מובנים מוטבעים עליהם; התחלת/השהיית הניקוי, חזרה לעמדת הטעינה, הפסקת ניקיון והחלפה בין מצבי ניקוי. זו ההזדמנות לציין שה-D8 אמנם לא מחייב להשתמש באפליקציה מן הסתם, למי שפחות מתחבר - אבל בכך תימנעו מעצמכם המון פיצ'רים חכמים עליהם יורחב בהמשך.
ביחידת השואב שולב מיכל לאחסון לכלוך בנפח 500 מ"ל, מיכל מים בנפח 320 מ"ל ובאשר לשטיפה, לפי היצרנית, נדרש שליש פקק חומר ניקוי לכל ליטר מים, במידה ותבקשו שהרצפה גם תבריק ותריח נעים בסוף מלאכת השטיפה. בבאג, חומר ניקוי רצפות Roborock OMO שמתאים גם לשואב שלפנינו עולה 69 שקל ל-480 מ"ל. בתחנת העגינה צמד מכלי מים שמשרתים את השטיפה וניקוי המטלית; מיכל המים הנקיים נפחו כ-3.2 ליטר ונפחו של מיכל המים המלוכלכים כ-2.8 ליטר. להבדיל מחלק מעמדות טעינה אחרות שבדקנו, שימו לב שכאן אין שק לאחסון הלכלוך, מה שאומר שאת תא אחסון הלכלוך שבתוך השואב צריך להחליף בתדירות הרבה יותר גבוהה.
הרובוט צויד בסוללת 4900mAh עם הבטחה לזמן שימוש של עד 140 דקות ואמור להצליח לשאוב שטח בגודל 240 מ"ר בטעינה אחת. בדומה ליתר השואבים הרובוטיים, גם ה-Legee D8 חוזר בעצמו לעמדת הטעינה כשהסוללה עומדת להיגמר, נטען – וממשיך מאותה נקודה בה הוא הפסיק.
הנה כמה מתוצאות הסוללה בבדיקות היום-יומיות שלנו:
· מיפוי 93 מ"ר ארך כמעט 20 דקות וגבה כ-3% מהסוללה בלבד.
· מיפוי 55 מ"מ ארך כ-7 דקות וגבה כ-2% מהסוללה בלבד.
· שאיבת ושטיפת שטח של 74 מ"ר ארכו כ-105 דקות וגבו כ-77% מהסוללה.
נגיע לשורה התחתונה: חיי הסוללה של ה-Legee D8 טובים מאוד. בדירה ממוצעת שגודלה 75-95 מ"ר, קרוב לודאי שהשואב לא יזדקק לטעינה מחודשת לפני שהוא סיים את העבודה. כמובן שיעילות הסוללה תלויה במורכבות מבנה הדירה, הימצאות שטיחים וסוגי כתמים עקשניים, אבל במקרים האישיים שלנו, כל מטלה שהתבקש השואב לבצע, טופלה הרבה לפני שהגענו לאחוזי סוללה אחרונים. רק קחו שני עניינים בחשבון: טעינה מלאה אורכת כמעט שלוש וחצי שעות – וכן יש להתחשב בניקוי וייבוש מטלית הניקוי שאורכת כ-3 שעות, לפי האפליקציה.
תודה ליבואן בנדא מגנטיק על השאלת המוצר לסקירה