חזור

סקירה - טלוויזיה LG OLED G3 ‏- WiseBuy

חלק עליון

סקירת wisebuy - טלוויזיה LG OLED77G36LA

הטוב
  • התאמה אישית מהירה של התמונה
  • תמיכה בתקן Matter
  • ממשק משודרג ומהיר
  • בהירות גבוהה ביותר
הרע
  • שליטה חלקית מאוד בבית חכם
  • רמקולים בינוניים ומטה
בשורה התחתונה

עד לדגם ה-G1 משנת 2021, LG נהנתה מנוכחות דומיננטית בשוק מסכי האולטרה פרימיום, אך העלייה בפופולריות של מסכי ה-QD OLED, הכריחה את החברה לחדש ולפתור חלק מהבעיות המובנות בפאנל ה-OLED והבולטת מביניהן היא הבהירות המוגבלת. כעת עם פאנל חדש ובהיר מתמיד ושכבת ה-MLA הממקדת את האור, LG הצליחה להגביר את הבהירות המתמשכת לרמה המאפשרת שימוש בכל חלל מואר, גם בצמוד לחלון מרפסת  - משהו שעד כה לא היה אפשרי.


ה-OLED G3 היא טלוויזיית הדגל של LG הכוללת את כל התכונות המתקדמות והשיפורים המשמעותיים שנוספו מהדגם הקודם ויחד עם תמיכה ב-Dolby Vision ב-4K 120Hz, דולבי אטמוס ולראשונה מזה שנים - DTS, ה-OLED G3 היא טלוויזיית פרימיום מרהיבה ואם אתם מוכנים לשלם עבור הטוב ביותר, זה בדיוק מה שתקבלו.

הקדמה

ה-G3 היא טלוויזיה חכמה של LG המגיעה עם פאנל OLED evo 4K עם מערך מיקרו עדשות (MLA) חדש המשפר דרמטית את בהירות התצוגה. ה-G3 מגיעה עם גרסה חדשה של מערכת ההפעלה - WebOS23 וגם עם מעבד חדש - a9 Gen6 ותמיכה ב-Dolby Vision ב-4K 120Hz ו-HDR, דולבי אטמוס ולראשונה מזה שנים פענוח מובנה ל-DTS. 


סדרת ה-G מיועדת להתקנה על הקיר בקו 0 בעזרת מתקן מיוחד הכלול באריזה. ניתן לרכוש מעמד שולחני מקורי של LG או מעמד אוניברסלי במידת הצורך.



רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות התמונה (55%)

9.5
מססכי OLED ידועים בזכות כמה דברים: זמן תגובה מיידי, שחורים מוחלטים, בהירות יחסית נמוכה וסיכוי גבוה לצריבת מסך לעומת LED רגיל. בכל שנה LG הצליחה לשפר סעיפים שונים בתפקוד המסך המהווה מוצר דגל כדי שיוכל להמשיך לשמור על הסטטוס שלו. אך בשנה האחרונה מסכי ה-QD OLED של המתחרים שכבר הגיעו לשוק הבליטו את החסרון הגדול של מסכי ה-OLED - הבהירות לא מספיק גבוהה כדי לאפשר צפייה בטלוויזיה באזור שטוף שמש כמו בסמוך לחלון מרפסת מואר שנפוץ מאוד בישראל.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

מערך מיקרו עדשות
אחד החידושים הבולטים ב-G3 היא תוספת שכבת ה-MLA או Micro Lens Array. על פי LG, חלק מהאור שנוצר על ידי הפיקסלים כלל לא מגיע אל עיני הצופה, מה שמנמיך את הבהירות הכללית. בדגם ה-77 אינץ' שבדקנו יש 42.4 מיליארד עדשות  שכל תפקידן הוא לכוון את האור שנוצר על ידי הפיקסל ישר אל עיני הצופה ולפי עינינו המסנוורות, זה עובד.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

יחד עם משטח הקירור שהתווסף לפאנל ה-OLED Evo בשנה שעברה שאפשר להגביר משמעותית את עוצמת הבהירות לזמן ממושך, ה-G3 מסוגלת להגיע ב-HDR לשיא של כ-1500 ניט ב-10% כיסוי מסך וכ-1100 ניט ב-50% כיסוי מסך. קחו בחשבון ש-LG מציינת שיא של 2100 ניט אך מדובר ב-3% כיסוי מסך אז אלא אם אתם צופים בזיקוק בודד על רקע שמיים שחורים, יהיה קשה לשחזר את התנאים.



בפרסומים השונים של החברה מצוין שהטלוויזיה תומכת ב-100% נפח צבע אך לא מובהר על איזה תקן מדובר והיות וראינו חברות אחרות מצהירות בדיוק את אותו דבר כבר לפני שנים על מסכים נחותים פי כמה. אם אתם שותפים לתהייה, התשובה היא תקן DCI-P3 הקולנועי שלו ספקטרום צבעים רחב משמעותית מ-Rec709 שהוא הסטנדרט בשידורי טלוויזיה רגילים.

LG OLED G3: בהירה מתמיד


התמיכה המלאה ב-DCI-P3 היא עדות מצוינת לספקטרום הצבעים הרחב והמדויק שה-G3 מסוגלת להגיע אליה. הפעם הביטוי חוויה קולנועית הוא לא הגזמה אלא תיאור הולם שכן זהו תקן הצבע שנהוג בבתי הקולנוע כך שצפייה בסרטים היא חוויה מעולה.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

התאמה אישית
ל-G3 ישנה תכונה חדשה ומוצלחת המאפשרת לבצע התאמה אישית של התמונה דרך אשף ידידותי מאוד המאפשר לייצר מעין Custom LUT - סט של הגדרות המורה לטלוויזיה כיצד לעבד את ערכי הגוון, רוויה בהירות של כל צבע. על המסך 6 תמונות ומתוכן יש לבחור עד שתי תמונות שנראות הכי טוב. כך זה ממשיך במשך שמונה שלבים ולבסוף ההגדרה האישית מוכנה והיא מופעלת כברירת מחדל מעל כל מיפוי גוונים אחר. כלומר זה לא במקום "מצב מומחה" או "מצב ספורט" אלא בנוסף ל-Dolby Vision או HDR רגיל.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

בפעם הראשונה שהגדרנו אותה, בחרנו בתמונות שבהן הצבע אינו בוהק או רווי בצורה מוגזמת והגוונים הלבנים מופיעים כלבנים לגמרי ולא צהבהבים. הגדרות התמונה אכן השתנו אך הן הבליטו את אחד השינויים הגדולים בין ה-G3 ל-G2 של שנה שעברה וזה ציפוי המסך. ב-G2 היה ציפוי מבריק שאמנם הבליט את הצבעים אך גם החזיר הרבה מאוד אור מהסביבה, מה שהקשה על השימוש בקרבה לחלון. ב-G3 יש ציפוי מסך מט מה שמפחית משמעותית את ההשתקפות של הסביבה ופותר את הבעיה המשמעותית הזו, אך הוא גורם לצבעים להיראות פחות חיים ועזים. לכן הרצנו מחדש את אשף ההגדרות והפעם בחרנו בתמונות יותר בוהקות שבהן הצבע נראה כמזנק החוצה ואכן ראינו שיפור בחיות של הצבעים אך לעיתים הם נראו כרווים מדי ורק החלפה ל"מצב מומחה" איזנה את הגוונים כך שהם יראו מעולה.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

זה אכן שיפר את החיות של הצבעים, אך כעת מקורות ישנים יותר שלא תומכים בטווח דינמי רחב באיזשהו אופן, נראו לא תקין. דוגמה לכך הוא פרק מהאנטומיה של גריי שצולם באזור 2005, שנראה שמישהו בודד את הרעש מהתמונה ואז הגביר את הסטורציה שלו בלבד למקסימום. עם זאת, כשהפעלנו את מנגנון סינון הרעשים הוא עשה עבודה מעולה והצליח להעלים כמעט את כל הרעש מהתמונה.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

למעשה, עניין הרעש נטה לחזור על עצמו ולהבדיל מהדגמים הקודמים, הפעם הופיע מעין רעש באזורים החשוכים של התמונה. כלומר לא אלו שהם חושך מוחלט, אלא כמעט חושך כך שהיה מקום למצלמה לקלוט בעיקר רעש במקום מידע. בעבר הרעש הזה היה נדחס לתוך הגוונים השחורים אך כעת, גם האזורים האלה מופיעים בפירוט רב מה שמחייב הפעלת מנגנון סינון הרעשים. לכן שמחנו לגלות שאותו מנגנון עובד מעולה ומצליח לבודד את הרעש ולהעלים אותו בצורה טבעית בלי לגרום לדמויות להיראות כאילו צולמו דרך פילטר זול.

חווית גיימינג מעולה
ישנה תמיכה ב-4K 120 הרץ בכל ארבע כניסות ה-HDMI 2.1 ואם יש לכם קונסולת Xbox Series X אז גם תמיכה ב-Dolby Vision במצב זה. בנוסף ישנה תמיכה ב-G-Sync ו-AMD FreeSync Premium וגם ב-ALLM (לתגובה מיידית) ו-VRR (קצב רענון משתנה) כך שחווית הגיימינג דרך קונסולה מהדור האחרון או מחשב עם כרטיס מסך חזק, היא מעולה.

LG OLED G3: בהירה מתמיד
LG OLED G3: בהירה מתמיד

הזמן שלוקח לתמונת וידיאו במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה(ms). זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.מרבית המסכים כיום מציעים זמני תגובה קצרים מספיק, אבל לחובבי משחקים, שידורי ספורט וסרטי פעולה, כדאי לוודא שהמסך הנבחר הוא בעל זמן תגובה שלא יעלה על 5ms.
פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות השמע (15%)

8
בטלוויזיה מובנה מערך רמקולים 4.2 הפונה כלפי מטה והפעם מעבד הסאונד AI Sound Pro יכול לבצע UpMix לסראונד וירטואלי בתצורת 9.1.2 לעומת 7.1.2 בדגם הקודם. ובכן אתם יכולים להיות בטוחים שגם אם היו אומרים שהם עושים 22.2.4, בסופו של דבר מתקבלת חוויה של סטריאו עם קצת תחושה של מרחב. הרמקולים המובנים בטלוויזיה תומכים בפענוח של Dolby Atmos ולראשונה מזה שנים, גם ב-DTS - פורמט שנעדר מהטלוויזיות של החברה זמן רב, למרות שהיה זמין בצורה רציפה במקרני הקול שלה.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

למרות התמיכה הטכנית המרשימה, הרמקולים מספקים צליל סביר בלבד, לרוב דל ומעט עמום, לעיתים הבאס מרשים בנוכחות שלו אך אותן עיתים נוטות להיות רחוקות.

שקע ה-HDMI 2 תומך ב-ARC ו-eARC ודרכו ניתן לחבר התקנים תומכי Dolby Atmos ו-DTS וכן תמיכה ב-CEC המאפשר לשלוט בהתקן המחובר ב-HDMI דרך השלט של הטלוויזיה.

שמחנו לגלות שסוף סוף אין עוד בעיות בחיבור לבלוטות' - משהו שהיה עקבי עבורנו לאורך השנים למרות השימוש באוזניות שונות. כעת ניתן לחבר עד שני התקני בלוטות' בו זמנית כך ששניים יכולים לשמוע דרך אוזניות ללא בעיות סינכרון או ניתוקים.

עיצוב ונוחות השימוש (30%)

9.5

ה-G3 מגיעה עם מעבד מדור חדש a9 Gen 6 בעל 4 ליבות לעומת ה-Gen 5 שהיה ב-G2, ואכן ראינו שיפור מהותי במהירות התגובה של התפריטים - בפרט התפריט המהיר החדש. מערכת ההפעלה זכתה לעדכון משמעותי וכעת בגרסת WebOS 23 אל ג'י הצליחה לפתור כמה בעיות מהותיות. 

LG OLED G3: בהירה מתמיד

החשובה מביניהן היא תפקוד התפריט המהיר. בעבר לחיצה אחת על כפתור ההגדרות בשלט הייתה פותחת בקצה המסך תפריט המורכב מכפתורים עגולים, ולחיצה על כל אחד מהם אפשרה לבחור בין הגדרות מוכנות מראש למצבי התמונה והקול. אותם עיגולים לא הציגו ממש מידע ודרשו מעבר ספציפי בין אחד לשני כדי לראות על מה הטלוויזיה מוגדרת.

ב-WebOS23 לחיצה על כפתור ההגדרות מציגה תפריט מהיר שכבר בו אפשר לראות במבט רגעי את כל ההגדרות החשובות וישר ממנו בלי לפתוח שלב נוסף, אפשר לבחור מבין אותן הגדרות מוכנות מראש.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

עוד נוספה היכולת להסיר את התוכן המקודם והפרסומות מדף הבית. עד כה, בין אם רצינו או לא, נאלצנו לראות המלצות לתכנים ב-Amazon Prime Video שעבורו אין לנו מנוי ולהיחשף לאשפה הבוערת שיוטיוב ישראל מגדירה כטרנדינג, ללא כל קשר לחשבון שלנו שהוגדר באותה טלוויזיה. כעת ניתן להסיר את שניהם כך שדף הבית יציג את האפליקציות המותקנות ושאר האלמנטים של מערכת ההפעלה בלבד.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

כל האפליקציות
ישנה תמיכה בכל האפליקציות המוכרות כמו נטפליקס, דיסני פלוס, אפל TV+ וגם חיבור ל-Google Assistant וגוגל הום, Apple HomeKit, Alexa ולשאר המכשירים של החברה שתומכים ב-LG ThinQ AI, אך רק אלו שנתמכים על ידי Matter או LG מופיעים ברכזת הביתית שבטלוויזיה, מה שמגביל מאוד את השימושיות שלה.

LG OLED G3: בהירה מתמיד

את הטלוויזיה קיבלנו לסקירה לפני מועד יציאתה לשוק הישראלי לכן חלק מהאפליקציות המקומיות עוד לא היו זמינות להורדה מהחנות המובנית וזה בסדר גמור. אך העניין הביא לתשומת לבנו את הדרך הבעייתית שבה מנוע החיפוש המובנה עובד. בצורה טבעית, שדה החיפוש לא מופיע בכל מצב אלא רק כשנמצאים בתוך אפליקציה רלוונטית כמו חנות האפליקציות. ההגיון אומר שאם החיפוש יתבצע מתוך החנות, התוצאות יהיו משם בלבד. הבעיה היא שלא משנה היכן היינו, החיפוש היה תמיד אוניברסלי וכמו בהרבה מצבים של פתרון אחד מתאים לכולם, הוא לא מתאים לרובם. 

LG OLED G3: בהירה מתמיד

באותו מקרה סלקום TV (שכבר עלתה מזמן) עוד לא הייתה זמינה ולא הצלחנו לאתר אותה בחיפוש ידני מבין מאות האפליקציות הזמינות בחנות, לכן ניסינו לאתר אותה דרך החיפוש ובמקום לקבל תשובה שהיא איננה ושלא טעינו במקרה באיות או בשפה שבה היא מופיעה, קיבלנו סרטונים מיוטיוב בשם סלקום TV.

ב-G3 יש תמיכה ב-WiFi 6 - שדרוג נאה מ-WiFi 5 בדגם הקודם, המתבטא בעיקר ביציבות החיבור ובמהירות התקשורת בין המסך לראוטר - ייתרון משמעותי אם אתם מזרימים משחקים משירות כמו GeForce Now או משתמשים במסך לחיבור מרחוק למחשב.
רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image