סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S23 Ultra 5G SM-S918B/DS 256GB 12GB RAM סמסונג
- צילום לילה מעולה
- רמקולים מעולים
- תצוגה מרהיבה
- מעבד עוצמתי
- אפליקציה כמעט זהה אך נפרדת לצילום ב-RAW
- העט מתגמש תחת לחץ נמוך
- מתחמם מאוד בחלקו העליון
ה-Galaxy S23 Ultra הוא מכשיר דגל המצטיין כמעט בכל תחום, אך החלק הבולט השנה הוא המעבד החדש המציב אותו כאחד המכשירים החזקים ביותר בשוק כיום. יחד עם זאת, העובדה שהוא חדש הובילה לכך שיש לא מעט אפליקציות ומשחקים שלא מסוגלים לנצל את כל הכוח הזמין כך שכיום רגע אחרי ההשקה, קשה לממש את הפוטנציאל שלו.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-Galaxy S23 Ultra הוא מכשיר הדגל בסדרה העדכנית וממשיך דרכו של הנוט, כך שהוא כולל עט ייעודי המאוחסן בתוך המכשיר. דגם האולטרה מגיע מסך DYNAMIC AMOLED 2X בגודל 6.8 אינץ' המציג תמונה בתקן WQHD+ ובקצב רענון של עד 120 הרץ. מערך הצילום כולל מצלמה קדמית בתוך חור מזערי במסך ומאחור ארבע מצלמות עם עדשה רחבה ביותר, עדשה ראשית 200 מגה פיקסל, זום X3 וזום X10.
לכל המכשירים בסדרת ה-S23 ישנו מעבד Snapdragon 8 Gen 2 במהדורה מיוחדת לסמסונג ודגם האולטרה זמין בשלושה נפחי אחסון: 256, 512 ו-1TB וכולם יש 12 גיגה RAM. המכשיר עמיד במים ואבק לפי תקן IP68 והמסך וגם חלקו האחורי מצופים ב-Gorilla Glass Victus 2 החדשה.
ל-S23 Ultra יש רמקול בתחית המכשיר ואפרכסת המוסתרת מאחורי חלקו העליון של המסך, שם ישנו גריל מזערי המאפשר לצליל לעבור ללא עיוותים. האפרכסת מסוגלת להגיע לעוצמה גבוהה בלי לעוות את הקול של הצד השני בשיחה, ומערך המיקרופונים מאפשר לשוחח גם בסביבה יחסית רועשת.
בדגם האולטרה מערך הרמקולים זהה למה שראינו בעבר והוא עדיין מוצלח ביותר. אם תפעילו את Dolby Atmos על מצב סרט, מוזיקה ובכללי תכנים שהופקו בצורה מקצועית, יישמעו כאילו הם בוקעים ממכשיר משמעותית יותר רחב יותר מהטלפון שבידכם והצליל עוטף בהתאם. במידה ותבטלו את Dolby Atmos או תפעילו את מצב Music או Voice, הצליל יישמע יותר כאילו הוא בוקע מאמצע המסך אך הוא עדיין יהיה מספיק מפורט כדי להבין כל מה שנאמר.
יחד עם זאת, במצב שבו אטמוס מופעל והווליום דיי גבוה, הרמקולים אמנם לא מתעוותים אך הצליל מרגיש חנוק כאילו הגענו לקצה היכולת של הרמקולים המזעריים.
המסך המובנה הוא Dynamic AMOLED 2X עם תמיכה ב-HDR10+, המציג תמונה ברזולוציה של 3088x1440 או WQHD+. קצב הרענון האדפטיבי מגיע לעד 120 הרץ ובהירות השיא היא עד 1750 ניט או 1200 ניט ב-HDR. בבדיקה שלנו במצב SDR, הגענו ל-650 ניט בכיסוי מלא של המסך ו-860 ניט בכיסוי רבע מהמסך.
מערך הצילום האחורי מורכב מארבע מצלמות: המצלמה ראשית היא 200 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של 1.7/f. המצלמה הרחבה ביותר היא 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של 2.2/f. לשתי עדשות הזום האופטי - X3 ו-X10, יש חיישן 10 מגה פיקסל ומקדימה בתוך Punch hole במסך, נמצאת מצלמת הסלפי עם 12 מגה פיקסל ומפתח צמצם של 2.2/f.
החיישן המשודרג
השנה סמסונג שדרגה את החיישן של המצלמה הראשית מ-108 מגה פיקסל ל-200 מגה פיקסל, המאפשר לצלם גם ב-50 ו-12 מגה פיקסל. אם גם אתם שלפתם את הטקסס אינסטרומנטס שלכם וגיליתם ש-50 זה רבע מ-200 ו-12 (וחצי) זה רבע מ-50, אז ראו עצמכם יודעי דבר המבינים כיצד שיטת Pixel Binning עובדת. אותו איחוד של ארבעה פיקסלים לכדי פיקסל אחד, מגדיל את שטח הפנים כך שהוא יכול ללכוד יותר אור וזו הסיבה שצילומי הלילה ב-S23 Ultra נראים כל כך טוב.
העדשה שהתחפשה
לסמסונג יש היסטוריה של עיבוד תמונה שבבסיסו הוא הגיוני, אך בפועל מסוגל לספק תוצאות איומות במה שנראה כמו תבנית אקראית למדי. כמו בדגמים הקודמים, הבעיה מתחילה כשתנאי התאורה הם לא תחת שמש בוהקת, אלא שמיים מעוננים או צילום פנים. כל עוד תשתמשו במצלמה הראשית, ההחלטה הזו לא תשפיע עליכם, מכיוון שזו העדשה עם החיישן ומפתח הצמצם הגדולים מביניהם, כך שהיא רגישה יותר לאור.
בכל מקרה אחר שבו תבקשו להשתמש באחת מעדשות הזום, המצלמה לעיתים תיצור את הרושם שהתבצע מעבר בין העדשות כך שהאובייקט בתמונה יגדל, אך בפועל התוכנה ביצעה זום דיגיטלי המוריד את איכות התמונה לרמה בלתי מתקבלת. למרות שהתמונה מוצגת בזמן אמת על המסך, קשה לשפוט את הפרטים הקטנים בתמונה אלא אם ממש עוצרים הכל ובוחנים היטב את התצוגה.
בבסיסה, האינטרפולציה הזו הגיונית, התוכנה מבינה שדרך עדשת הזום התמונה תצא חשוכה או מגורענת בגלל ISO גבוה, אז היא משתמשת בעדשה שמסוגלת לצלם ברזולוציה מאוד גבוהה, וחותכת את התמונה בהתאם. העניין הוא שגם עם חיישן 200 מגה פיקסל, חיתוך התמונה בולט מאוד ובנוסף, הרזולוציה הגבוהה לא פותרת דבר, מכיוון שהיא מבטלת את ה-Pixel Binning שבהקשר זה, מאפשר לחיישן לקלוט יותר אור בתמורה לרזולוציה נמוכה יותר.
אבל זה לא נגמר פה, על פי החברה החיישנים מאחורי עדשת הזום X10 והזום X3, הם שניהם 10 מגה פיקסל. אך כל תמונה שצילמנו במצב אוטומטי, תמיד הייתה 12 מגה פיקסל לפחות. כשהחלפנו למצב Pro והגדרנו שהמכשיר ישמור את התמונות כ-RAW+jpeg, קובץ ה-RAW היה בגודל 10 מגה פיקסל ואילו קובץ ה-jpeg המיוצר אוטומטית, הוא איכשהו 12 מגה פיקסל. כלומר התמונה נשמרה ברזולוציה גבוהה יותר ממה שהחיישן מסוגל לראות, כך שמלכתחילה יש ירידה באיכות התמונה.
תכונות של מצלמה אמיתית
אחת התוספות שסמסונג בחרה להדגיש השנה היא אפליקציית Expert Raw שזמינה כבר זמן מה. תוכנה זו מאפשרת שליטה רחבה יותר בפונקציות המצלמה בזמן צילום לקובץ RAW המכיל מידע לא מעובד או דחוס, אותו ניתן להמיר לתמונה המכילה משמעותית יותר מידע לעומת תמונה שנשמרה לקובץ jpeg. את העיבוד ניתן לבצע דרך מגוון תוכנות, אחת מהן היא Lightroom של אדובי הזמינה בגרסה בסיסית ללא תשלום במיוחד למכשירי סמסונג. האפליקציה זמינה דרך החנות של סמסונג בלבד ולטעמנו היא לגמרי יכלה להיות מוטמעת בתוך אפליקציית המצלמה הסטנדרטית.
ל-S23 אולטרה יש סוללה בקיבולת 5,000 מיליאמפר שכל יום מחדש הצליחה להרשים אותנו מכמות שעות המסך שהיא מסוגלת לספק.
מהרגע שהדלקנו את המכשיר לראשונה, התצוגה הוגדרה על הרזולוציה וקצב הרענון הגבוהים ביותר שניתן. ותחת הגדרות סוללה נוספות, הפעלנו את האפשרות שנקראת סוללה דינמית הלומדת את דפוסי השימוש במכשיר, ובנוסף הפעלנו הגבלה אוטומטית של פעילות אפליקציות ברקע תוכלו למצוא את כל האפשרויות תחת הגדרות > טיפול בסוללה ובמכשיר > סוללה.
המכשיר עמיד באבק ומים לפי תקן IP68, כך שאפשר להרגיש בנוח בימים גשומים או בסופות חול שתמיד מופיעות לקראת פסח.
המסך וחלקו האחורי של המכשיר מצופים ב-Gorilla Glass Victus 2 ומסביב למכשיר, מסגרת אלומיניום. ה-S23 Ultra בילה אצלנו בכיסים שונים קצת יותר משבועיים ולהבדיל משאר מכשירי החברה, לא ראינו על המסך או על כל חלק אחר ולו שריטה אחת.