סקירת wisebuy - מיקסר Jeffrey Adams JA160
- ביצועי לישה וערבול טובים
- נפח קערה גבוה, כ-10 ליטר
- קל לניקוי
- מידות מגושמות שמקשות על אחסון
- רועד בבסיסו ברוב מהמקרים
- איכות בנייה נמוכה
המיקסר JA160 של Jeffrey Adams מגיע עם תפעול פשוט, אביזרי הלישה וערבול המקובלים וקערת נירוסטה בנפח 10 ליטר – שרחוקה מלהתאים לאופה המתחיל. עם זאת, איכות גוף המיקסר והרכיבים נמוכה, בטח לא משהו שמזכיר את העמידות של המתחרים הפופולריים – ובפועל משלמים על כך בבסיס רעוע ואביזרים שעלולים להישחק במהרה. אך במבחן התוצאה, המיקסר המוזל של Jeffrey Adams עזר לנו להכין עוגות בחושות ושמרים מצוינות וגם קצפת אוורירית.
ה-JA160 הוא מיקסר מבית Jeffrey Adams עם הספק 2000W ומנוע שמבטיח להיות עוצמתי, המציג 8 מהירויות הפעלה ופעולת Pulse, צג LED עם תאורה בקערה והתחייבות לפעולה שקטה מאוד. המיקסר מגיע עם קערת נירוסטה בנפח 10 ליטר, אביזרי לישה וערבול וזמין בשני צבעים, כסוף ושחור.
נתחיל מכמה נתונים על הנייר. הספק המיקסר עומד על 2000W והוא מציע זמן פעולה מירבי של 5 דקות בלוח בקרה - כשלפי הוראות היצרן אסור להשתמש למעלה מ-15 דקות ברציפות. במארז קיבלנו מכסה לקערה, וו ערבול, וו לישה, ו-וו הקצפה. בצד המיקסר שולב מסך המציג את מהירות הפעולה הנוכחית של המכשיר, זמן הפעולה בדקות או מה שנותר ומסביב בורר לבחירת הזמן והמהירות. מתחת למסך צמד מקשים, כיבוי/הפעלה ופעולת Pulse בהתאם לצורך.
נפתח באמת המצערת; איכות הבנייה של ה-JA160 רחוקה מלהרשים. זה מתחיל באביזרים שמרגישים קלים מדי וזולים בתחושה בשל ציפוי מתכת דקיק שנותן למשתמש הרגשה שחסכו עליו - ומסתיים במיקסר ש"רוקד" לא מעט במהלך הערבול. כשוו ההקצפה למשל עובד בזמן הכנת עוגה בחושה, הקערה לא הייתה יציבה, תוצר של סגירה לא הרמטית ויציבה מספיק. מה בפועל מקבלים? קערה שרוטטת המון בזמן ההקצפה – גם אם איכות ההקצפה לא נפגמת. במקרה אחר, בבדיקת וו הלישה במהירות 4 המיקסר כבר ממש לא היה יציב ונע בבסיסו. מצד שני הקצפה במהירות 8 שמרה על "רוגע" מסוים מצד המכונה והקערה פחות נעה במקומה באופן משמעותי.
עוברים לתחזוקה. את גוף המיקסר ניקינו עם מטלית לחה בלבד ועדיף כמובן לא לשלב חומרי ניקוי שוחקים או מאכלים כדי לפגוע בציפוי הגוף. לגבי האביזרים, היצרנית מציינת שהם לא מתאימים לניקוי במדיח כלים, משום שהם ישנו שם את צבעם ועלולים להתעוות. כלומר השיטה היחידה לנקות אותם היא עם סקוצ' רך, מים וסבון, רק כדי להסיר את חלקי המזון שבאו במגע איתם. ניתן מעת לעת לשמן אותם עם שמן צמחי כדי לשמר את אורך חייהם.
החדשות הטובות הן שקל מאוד לנקות את האביזרים הנלווים ושטיפה רגילה מטפלת ברוב סוגי המזון שנדבקים לרכיבים. באופן די אירוני, דווקא בגלל גודלם המסיבי של האביזרים, עוד יותר קל לנקות אותם ולהגיע לחריצים קטנים ומאתגרים, במיוחד בוו ההקצפה שנוטה לדרוש מאמץ נוסף בניקיון בגלל צורתו ואוסף פסי הברזל הדקיקים שמאפיינים אותו. באשר להוראות, במארז קיבלנו מדריכון קצר על שמפרט על האזהרות המקובלות, תיאור תקלות שכיחות ושימושים מומלצים על ידי היצרנית בדבר האביזרים המצורפים בקופסה.