חזור

סקירה - טאבלט שיאומי רדמי פד Xiaomi Redmi Pad ‏- WiseBuy

חלק עליון

סקירת wisebuy - טאבלט Xiaomi Redmi Pad 10.61 128GB 6GB RAM שיאומי

הטוב
  • מסך חד ואיכותי, 90Hz
  • 4 רמקולים עוצמתיים ומרשימים
  • גוף מתכת דק ונאה
  • קליטת Wi-Fi מצוינת
  • הבטחה ל-3 שנים עדכוני תוכנה
הרע
  • ביצועים בינוניים
  • מצלמות סבירות בלבד
  • ללא שקע אוזניות
בשורה התחתונה
הטאבלט התקציבי הראשון של שיאומי תחת תת-המותג Redmi מספק את הסחורה היטב למי שרוצה טאבלט לא יקר לשימושים קלים, מבלי להתפשר יותר מדי. הוא אמנם לא מאוד מהיר אבל גם בהחלט לא איטי באופן מרגיז; המצלמה הראשית בסיסית אבל הקדמית שמיועדת לשיחות וידיאו דווקא די טובה, ובמחיר הנוח תקבלו מסך מעולה עם קצב רענון גבוה, מערכת אודיו מרשימה, עיצוב מתכתי יוקרתי וחיי סוללה טובים למדי. מערכת ההפעלה של שיאומי מנצלת חלקית את המסך הגדול (ומלבד זו היא עשירה בתכונות ונוחה לתפעול), והבטחה לשלוש שנים של עדכוני תוכנה היא תוספת מבורכת.
הקדמה

לאחר שהזניחה מעט של שוק הטאבלטים (ה-Pad 4 יצא לשוק ב-2018 ומאז עשתה החברה הפסקה למשך 3 שנים), התמקדה שיאומי בשנים האחרונות בשוק מכשירי הדגל עם ה-Pad 5 שהושק ב-2021 והגרסה המחודשת שלו שיצאה לשוק השנה. אבל נראה שהתחרות בשוק הטאבלטים המוזלים מצד מותגים כמו Realme, Oppo, לנובו ואחרות, גרם לשיאומי להצטרף לחגיגה עם טאבלט מוזל משלה, שזכה לשם Redmi Pad והוא הראשון של החברה תחת תת-המותג רדמי.


כמו בשאר המוצרים בסדרת רדמי, הצעת הערך העיקרית של הטאבלט החדש הוא חבילות תכונות טובה במחיר נוח, עם פשרות מועטות. הוא מציע גוף אלומיניום מהוקצע בשלושה צבעים (אפור, כסוף או ירוק), מסך 2K עם קצב ריענון גבוה יחסית של 90Hz, זיכרון RAM בנפח 3,4 או 6GB, מעבד Helio G99 של מדיהטק עם 8 ליבות, סוללת 8000mAh וארבעה רמקולים עם תמיכה בדולבי אטמוס. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 12 ומעליה ממשק MIUI 13 בגרסה שמותאמת לטאבלטים.


המוצר נמסר לסקירה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא עולה החל מ-249$ לגרסת 64GB, כאשר הדגם שבדקנו עם 4GB RAM ו-128GB עולה 279$ - כ-1000 ₪ כולל משלוח חינם

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות תצוגה (25%)

9

המסך הוא גולת הכותרת של הרדמי פד, במיוחד ברמת המחיר שלו. זה אמנם לא מסך AMOLED אלא IPS, אבל הוא מציג רזולוציה גבוהה למדי של 2000x1200, חדות טובה גם בקריאה של טקסטים קטנים ובהירות סבירה שמאפשרת קריאות מעולה בתוך הבית, אם כי הוא מעט חשוך לצפייה בשמש ישירה. הצבעים שלו טובים מאוד ועשירים, ועל אף שיש לו נטייה קלה לגוונים קרירים, ניתן לתקן זאת בתפריט הגדרות של התצוגה. זוויות הצפייה במסך סבירות בלבד, וכאשר צופים בו מזווית שאינה ישירה הצבעים נוטים להתכהות. אהבנו מאוד את העובדה שהשוליים סביב המסך צרים למדי, סימטריים ובעלי שוליים מעוגלים, מה שנותן לו מראה אלגנטי ונקי.


Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח


החלק המרשים ביותר במסך הזה הוא תמיכה בקצב ריענון גבוה יחסית של 90Hz. התרגלנו כבר לקבל את קצב הריענון הגבוה במכשירי טלפון, וזה משמח לראות שהמגמה מגיעה סופסוף גם לטאבלטים לא יקרים כמו הרדמי פד. קצב הריענון מאפשר להציג תנועה חלקה ונעימה לעין בדפדוף בין מסכי הבית או בגלילה ביישומים השונים, כמו גם אנימציות חלקות יותר. תפריט ההגדרות מאפשר בחירה בין קצב ריענון קבוע - 60 או 90 הרץ, או בחירה במצב אוטומטי שבו הטאבלט קובע עצמאית את קצב הריענון בהתאם לצורך ולתרחיש השימוש על מנת לחסוך בסוללה. ככל הנראה המכשיר מוריד את קצב הריענון כאשר המסך סטטי, כיוון שגם כאשר בחרנו במצב האוטומטי, בכל היישומים ותרחישי השימוש שניסינו קיבלנו את קצב הריענון הגבוה.

ניידות ונוחות השימוש (30%)

8

Redmi Pad מעוצב היטב ומרגיש יוקרתי ואלגנטי, עם גוף אלומיניום בגימור מט שאינו סופח טביעות אצבע, קווים ישרים ושוליים מתעגלים בקצוות. הוא מזכיר קצת את ה-iPad Air החדשים של אפל, וזה דווקא לזכותו. העובי שלו דקיק - 7.05 מ"מ בלבד, והוא שוקל 445 גרם, שזה משקל סביר לגמרי ביחס לגודל המסך. בסך הכל האחיזה בטאבלט נוחה, אם כי הגימור החד של הקצוות מעט לא נוח אם אוחזים בו בצורה ספציפית.


Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח


על הצלע הימנית של הטאבלט, צמוד לחלק העליון, ממוקמים מקשי הווליום, ומקש ההפעלה והכיבוי ממוקם בראש הטאבלט צמוד לימין. המיקומים הללו הגיוניים ובסך הכל קל להתרגל אליהם. עוד תמצאו על הצלע הימנית מגירה לכרטיס הרחבת זיכרון מסוג Micro-SD - תוספת מבורכת לנפח האחסון הפנימי שנע בין 64GB ל-128GB; בתחתית הטאבלט יש שקע USB-C לטעינה ולחיבור למחשב.


ל-Redmi Pad אין קורא טביעות אצבע, אבל המצלמה הקדמית תומכת בזיהוי פנים כאמצעי אבטחה ביומטרי, והטאבלט מסוגל לשחרר את נעילת המסך (או נעילת יישומים) במהירות יחסית וגם בתנאי תאורה חלשים (אם כי זהו אמצעי אבטחה חלש יחסית לטביעת אצבע). 


Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח


בראש ובתחתית הטאבלט (או בצלע ימין ושמאל אם אתם מחזיקים אותו לרוחב) ממוקמים שני רמקולים בכל צד, כלומר בסך הכל ארבעה רמקולים. הרדמי פד תומך בתקן Dolby Atmos שאמור לספק צליל היקפי בצפייה בתכנים תומכים. למרות שצליל היקפי לא ממש קיבלנו, הרמקולים בהחלט מייצרים צליל סטריאופוני רחב, הווליום שלהם חזק מאוד ואיכות הצליל מצוינת ואף מפתיעה לטובה. נהנינו לצפות בסרטוני יוטיוב או בנטפליקס עם הרמקלים הללו וברוב הזמן הנמכנו את הווליום לסביבות 60%, כיוון שהעוצמה המרבית היתה עבורנו גבוהה מדי.


Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח


אם אתם לוקחים את הטאבלט לטיסה או סתם משתמשים בו בשעות הלילה ולא רוצים להרעיש לסובבים, תוכלו לחבר אוזניות אלחוטיות באמצעות תקן Bluetooth 5.3 (אך לא אוזניות חוטיות, בהעדר שקע ייעודי). כשבדקנו עם כמה זוגות אוזניות TWS קיבלנו חיבור רציף ואיכותי, ללא גמגומים וללא השהייה שניתן להבחין בה בין האודיו לוידיאו.


לטבאלט יש זוג מצלמות ברזולוציית 8 מגה פיקסל, אחת מאחור ואחת מקדימה. המצלמה הקדמית ממוקמת על הצלע הארוכה הימנית, כלומר היא מכוונת לשימוש בה כאשר הטאבלט נמצא במצב רוחבי. זו מצלמה רחבה עם זווית צפייה של 105 מעלות כך שבשיחות וידיאו ניתן לראות שדה ראייה רחב, מה שיכול להתאים לשיחות קבוצתיות. איכות שתי המצלמות סבירה, אבל אל תצפו לפירוט או חדות מרשימים במיוחד - בסופו של דבר אלה מצלמות של טאבלט. 


Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח

USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

ביצועים (30%)

7

Xiaomi Redmi Pad מצויד בערכת השבבים Helio G99 של מדיה טק, שפגשנו לא מזמן ב-Poco M5 שבדקנו כאן. מדובר בערכת שבבים שמיוצרת בתהליך ייצור של 6 ננומטר וכוללת 8 ליבות במהירות של 2 ו-2.2GHz. זיכרון ה-RAM כאן הוא בנפח של 3, 4 או 6GB (הגרסה שקיבלנו לסקירה היתה בנפח 4GB), כאשר מערכת ההפעלה מסוגלת להקצות 2GB וירטואליים נוספים מתוך נפח האחסון אם יש מספיק אחסון פנוי.


כשבדקנו את ה-Poco M5 שפועל על אותה ערכת השבבים לא התרשמנו מביצועיה, וגם ברדמי פד קשה לומר שמדובר בערכת שבבים מצטיינת או מהירה במיוחד. לעיתים חווינו גמגומים באנימציות בחזרה מיישום לעמוד הבית, הגלילה הין המסכים השונים לא תמיד חלקה לגמרי וטעינת יישומים אינה זריזה כמו במכשירי דגל. עם זאת, כנראה כיוון שטאבלטים לא נדרשים להריץ את אותם תהליכים כבדים שקשורים לחיבור לרשת כמו טלפונים סלולריים, הביצועים כאן בכל זאת היו טובים יותר מאשר ב-Poco M5, ולא הרגשנו שמדובר בטאבלט איטי ומתסכל. ברוב הזמן חווית השימוש היתה טובה למדי ומהירות הפעולה סיפקה אותנו. 


Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח


במבחן הביצועים של Geekbench קיבל ה-Redmi Pad ציון של 537 במבחן הביצועים לליבה בודדת, ואילו מבחן של ריבוי ליבות קיבל ציון לא רע של 1854 נקודות. את מבחן הגרפיקה של 3DMark לא הצלחנו להריץ כיוון ששיאומי חוסמת אותו למכשירים חדשים, אבל משחק PubG הצליח לרוץ עליו באופן סביר לגמרי.


Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח


מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 12 שמעליה MIUI 13. שיאומי בחרה שלא לשלב כאן את גרסת אנדרואיד 12L שמותאמת במיוחד למסכים גדולים, וחבל, אבל MIUI מפצה על כך במידת מה ובהחלט מנצלת את המסך הגדול. מעבר ליכולות של מערכת ההפעלה הזו, שרובנו מכירים אותה מהסלולריים של החברה, היא כוללת כאן כמה התאמות לטאבלט, כמו Dock של אייקונים בתחתית המסך (שמזכיר את זה של iPad), שניתן להזניק מכל מקום בהחלקת האצבע מהצדדים של תחתית המסך (כאשר החלקה למעלה מהאמצע מחזירה כרגיל לעמוד הבית). ה-Dock הזה יודע לאכלס עד 9 אייקונים לבחירתכם, כאשר מרבית המקומות תפוסים לאייקונים שבחרתם בעצמכם, בשאר המקום - 3 אייקונים נוספים - הוא מציג אוטומטית את היישומים האחרונים שהשתמשתם בהם. לנו זה קצת הציק, ולצערנו אין דרך לשלוט בלוגיקה הזו בהגדרות. 


Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח


גרסת MIUI לטאבלטים תומכת במסך מפוצל עם שתי אפליקציות שמוצגות בו זמנית זו לצד זו, ואפילו ניתן לשנות את השטח שכל אפליקציה תופסת במסך באמצעות גלילה ימינה או שמאלה של הגבול המפריד ביניהן. הבעיה היא שהפעלת המצב המפוצל מסורבלת ולא ידידותית - צריך להפעיל את שני היישומים בזה אחר זה, ואז להעלות את מסך היישומים הפעילים ברקע ושם ללחוץ לחיצה ארוכה על היישום הראשון שהפעלתם ולבחור באפשרות להציג אותו לצד היישום שרץ כרגע. זה לא רק מסורבל אלא גם לא נתמך בכל האפליקציות. בנוסף יש תמיכה בחלון צף - כלומר יישום אחד שיכול לפעול כחלון בגודל משתנה מעל יישום אחר, לדוגמה אם אתם קוראים ספר בחלון הראשי, תוכלו לפתוח חלון צף עם הדפדפן ובו ניתן לחפש מידע נוסף. 


Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח

Xiaomi Redmi Pad: טאבלט תקציבי מוצלח


אפרופו יישומים, הרדמי פד מצויד בתעודת ה-DRM שנקראת Widevine L1, שהיא הגבוהה ביותר - זה אומר שתוכלו לצפות בתכנים ברזולוציה גבוהה ביישומים כמו נטפליקס ויוטיוב (עד 2K). זה חשוב מפני שבטאבלטים זולים רבים אחרים תקבלו את הגרסה הזולה Wildvine L3 שמאפשרת לצפות ברזולוציות נמוכות בלבד.


שיאומי מצטרפת לטרנד המבורך של יצרניות נוספות, ומבטיחה שלוש שנים של עדכוני תוכנה למערכת ההפעלה. זו בהחלט בשורה חיובית, שמבטיחה (בתקווה שההבטחה תמומש) שהמכשיר יישאר עדכני ורלוונטי לאורך זמן, וזה רלוונטי אף יותר בטאבלטים, שלהבדיל מטלפונים סלולריים - אותם לא מחליפים בכל שנה וחצי בממוצע.

משך פעולת הסוללה (15%)

8

Redmi Pad מצויד בסוללה בקיבולת מכובדת של 8000mAh. בבדיקת השימוש היומיומי שלנו, שכללה בעיקר גלישה, צפייה (ממושכת יותר ממה שהיינו רוצים להודות) בסרטוני טיקטוק, צפייה ביוטיוב וכדומה במשך כשעה וחצי ביום בממוצע, הסוללה החזיקה מעמד חמישה ימים לפני שנגמרה, עם כ-8:30 שעות מסך פעיל בבהירות של כ-80% ועם חיבור כמעט קבוע לאוזניות באמצעות Bluetooth. זהו זמן סוללה לא רע, אם כי לא יוצא דופן.


הטעינה באמצעות כבל USB-C איטית יחסית ומתבצעת בהספק של 18W (בערכה מצורף מטען בהספק 22.5W שהטאבלט לא באמת מסוגל לנצל במלואו). שעה של טעינה ממצב פרוק לחלוטין הטעינה את הסוללה ל-46%, וטעינה מלאה לקחה כשעתיים וחצי.

USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.


המוצר נמסר לסקירה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא עולה החל מ-249$ לגרסת 64GB, כאשר הדגם שבדקנו עם 4GB RAM ו-128GB עולה 279$ - כ-1000 ₪ כולל משלוח חינם

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image