חזור

סקירה - שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum X10 Plus ‏- WiseBuy

חלק עליון

סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum X10 Plus שיאומי

הטוב
  • הצליח לטפס מעל מדרגת 3 ס"מ מאתגרת
  • ניווט מדויק ויסודי ומיפוי בתלת מימד
  • אפליקציה יציבה ואינטואיטיבית
  • שאיבת אבק מוצלחת
הרע
  • היצרנית אוסרת על שימוש בנוזל ניקוי
  • רועש מאוד במצב שאיבה טורבו
  • ביצועי שטיפה סבירים בלבד
בשורה התחתונה
הוא ניווט נהדר בין מכשולים, תיאר את הדירה שלנו בתצוגת 3D נוחה ומפורטת ואפילו הצליח לעלות על מדרגת 3 ס"מ מאתגרת שמתחריו כשלו באותו ניסיון. יש גם אפליקציה נהדרת במארז ושאיבת אבק יעילה – אלא שלצערנו לא הכל מושלם אצל השואב/שוטף הרובוטי X10 Plus. ביצועי השטיפה, מתכונות הדגל של המוצר, התגלו כסבירים בלבד והאיסור להוסיף נוזל ניקוי לא תרם לכך במיוחד. Xiaomi מתקשה להביא בשורה מרעננת בקטגוריה.
הקדמה

ה-Robot Vacuum X10 Plus הוא שואב אבק רובוטי שגם שוטף מבית Xiaomi המבטיח להציע תחנת שאיבה ושטיפה הכוללות ניקוי עצמי אוטומטי, ריקון פסולת אוטומטי וייבוש עצמי, מערכת זיהוי באמצעות בינה מלאכותית והימנעות תלת-ממדית ממכשולים בעזרת ניווט לייזר LDS. עוד בשואב הרובוטי: עוצמת שאיבה של 4000Pa, הבטחה למיפוי חכם בעזרת אפליקציית Mi Home וחיי סוללה של עד שעתיים. השואב זמין בצבע לבן.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איכות השאיבה והסינון (35%)

7.5

עוצמת שאיבה של 4000Pa מובטחת כאן ובאשר לניקיון לכלוך ואבק שגרתי, האפליקציה מציעה ארבע עוצמות שאיבה: שקט, רגיל, חזק וטורבו כשהאחרון כשמו, יישמע היטב ברחבי הבית. שאיבת אבק ברחבי הבית בוצעה כנדרש; שלחנו את ה-X10 Plus לנקות דירת 80 מ"ר שעל פניו נראתה די מצוחצחת ולא עמוסה בענני אבק שנערמו במיוחד עבור הבדיקה. בסיום המטלה השואב חזר לעמדת הטעינה, שבתמורה ינקה את תכולת מיכל הלכלוך. בתום התהליך בדקנו את כמות האבק שנשאבה והופתענו לגלות המון שיערות וענני אבק סבוכים ומפתיעים בכמותם שאיכשהו נמצאו ברחבי הבית. ההתמודדות עם פינות גם לא רעה; כשה-X10 Plusמגיע לאזורים המוגבלים בתנועה, בטח עבור גוף מעוגל כמו שלו, מברשת הצד מגיעה עד כמה שניתן לנקודה הבעייתית ומשאירה את המקום נקי יחסית.


Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי


עוברים לשטיפה. באפליקציה זמינים שלושה מצבי "הרטבה" המשפריצים כמות שונה של מים, שנעה בין נמוך, בינוני וגבוה – ואין באמת סיבה להעדיף כל הרטבה שהיא מתחת לכמות המקסימלית, אחרת תקבלו משטח לח במקרה הטוב. בגדול, השטיפה התגלתה כטובה לצחצוח שגרתי של הרצפה ולהבריק אותה במעט אך לא מעבר, בטח לא עבור כתמים עקשניים במיוחד כמו אלו שהצגנו בפניה בבדיקה המאתגרת שהגיעה בהמשך.

Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי


את ה-X10 Plus העמדנו בפני שלושה פסי כתמים; מים מהולים בסירופ, פס רסק עגבניות וגרגירי קפה שפוזרו לאורך. שלא במפתיע, את מבחן הסירופ שנחשב לקל ביותר, השואב צלח בקלות ולא השאיר זכר לנוזלים הוורדרדים. כשהוא עבר מעל רסק העגבניות, הרבה פחות התרשמנו: היות והיצרנית אוסרת על שימוש בנוזל ניקוי, על כך יורחב בהמשך, השואב השאיר אחריו רצפה דביקה ושמנונית.

Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי
Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי

Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי


גם גרגירי הקפה לא נאספו במלואם ונשאר לא מעט זכר אליהם ברחבי אזור הבדיקה – ממש לא הרצפה המצוחצחת לה ציפינו. החדשות הטובות הן שבחזרתו של השואב לעמדת הטעינה, הוא עבר דרך שטיח בסלון וידע להרים לבד את המגבים אוטומטית, מה שמנע מהשטיח להתלכלך.

נוחות שימוש (35%)

9

"ראית אחד, ראית את כולם" ומראה ה-X10 Plus לא שונה בנוף השואבים הרובוטיים, בוודאי במשפחת Xiaomi. הוא לבן ופלסטיקי כולו, מקדימה מככב הבאמפר הטיפוסי, בקודקוד נוכח הלייזר שמשרת את הניווט ומעליו צמד מקשים, כיבוי/הפעלת השואב וחזרה לתחנת העגינה. כשמרימים את דלת הפלסטיק בחצי התחתון של השואב נחשפים למיכל האבק וכמה נורות LED עבור שגיאות וסטטוס Wi-Fi. מידות השואב: אורך ורוחב 35 ס"מ וגובה של 9.7 ס"מ, ששומרים על הסטנדרט בקטגוריה. משקלו כ-3.8 ק"ג. מלבד יחידת השואב והעמדה, בקופסה קיבלנו כלי חיתוך שיערות וצמד שקיות אבק, אחת להטמעה מיידית בעמדה והשנייה כספייר.


Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי


הניווט כאן מבוסס לייזר LDS הסורק ב-360 מעלות את המתרחש, מבטיח למפות במהירות את הבית ולתכנן את מסלולי הניווט האידיאליים ביותר בניקיון הבא. בין החיישנים המובטחים שהוטמעו בשואב; חיישן נפילה שאמור לזהות שינויי גובה קיצוניים ומדרגות, חיישן לייזר לינארי לזיהוי חפצים ואובייקטים קטנים וחיישן קצה רחב לשאיבה בצמוד לקירות. ה-X10 Plus גם אוטומטי במלואו. מה זה אומר? שהעמדה מסוגלת למלא את השואב במים (לאחר שמילאנו בעצמנו את מיכל המים הנקיים, כמובן), לשטוף אזור מבוקש, לחזור לעמדה ולרוקן ממנו את המים המלוכלכים - ולבסוף גם לייבש את המטליות בעזרת פיזור אוויר חם. כלומר כל שנותר לנו היה לרוקן מעת לעת את המים המלוכלכים ולהחליף שקית אבק בהתאם לצורך.

Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי


עוברים להתקנה הראשונית. חיברנו את עמדת הטעינה לחשמל, המתנו שהשואב ייטען במלואו ולאחר מכן צימדנו בין השואב לאפליקציית Mi Home. מצאנו את השואב ברגע בודד, התחברנו לרשת הביתית שלנו ומשם האפליקציה הנחתה אותנו לבצע מיפוי מלא של הדירה. בתום הסריקה גילינו מיפוי מצוין שפירט במדויק את החדרים שלנו, הציע אותה גם בגרסת תלת ממד נוחה לצפייה, כינה אוטומטית את המטבח וחדר המקלחת, אבל מצד שני גם פספס כשאיחד בין הסלון למסדרון המוארך ואף המשיך לשדך אותם עם שני חדרי שינה שבסוף הדירה. בעריכת המפה שלאחר מכן טיפלנו בעניין ידנית; קבענו בעצמנו כיצד חלוקת החדרים מתבצעת בפועל והענקנו שם לכל חדר.

Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי

ומה לגבי יכולות הניווט? ה-X10 Plus חשף התמודדות מצוינת במרחב; הוא לא התנגש באגרסיביות מול אובייקטים שהונחו מלפניו, חלק במכוון על ידינו וחלק שפשוט נמצאו שם, כמו כד או קערת המים של הכלב. תיעדנו גם לא פעם הידחקות נאה ונינוחה לאזורים שרוחבם גדול מקוטר השואב בכמה סנטימטרים בודדים ואין אף גרירת צעצועים של התינוק או משיכת כבל שהשארנו בכוונה במרכז המסדרון.

ראוי להוסיף שיש כאן זיהוי שטיחים מצוין שהביא להרמת זוג המטליות ברגע שה-X10 Plus עבר מעל שטיח הסלון שמאופיין בשיערות נמוכות וצפופות ולא גרם לשטיפת השטיח בשוגג. עוד עניין מרשים: אחרי שבשנים האחרונות לא מעט שואבים רובוטיים עברו תחת ידינו, השואב שלפנינו הוא מיחידי הסגולה הבודדים שהצליחו לטפס מעל מדרגה בגובה 3 ס"מ בכניסה לממ"ד שלנו. זה לא עבר חלק אמנם והיו הרבה התנגשויות וניסיונות לטפס מכיוונים שונים, אבל למזלנו השואב היה עקשן מספיק בכדי לא לוותר ולבסוף צלח את המשימה המאתגרת.

Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי
Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי


מקנחים באפליקציה המוצלחת של השואב, הלוא היא Mi Home שמוכרת לכם אם אתם בעלים של כל מוצר חכם מבית שיאומי. אם לא תרצו לצלול אל התכונות המתקדמות, אפשרויות הבסיס מחכות מיד במסך הראשי: ניתן לבחור בין עוצמות השאיבה והשטיפה, לפקוד על השואב לנקות נקודה מסוימת או חדר שלם וכמובן לקבל נתונים חיוניים בזמן אמת; סטטוס הסוללה, מ"ר שנסרק ומשך פעולת השואב מהרגע שעזב את עמדת הטעינה. פיצ'רים יותר משוכללים כוללים תזמון ניקיונות ושטיפה, מעקב אחרי היסטוריית עבודה, קביעת קיר וירטואלי שימנע מה-X10 Plus לעבור על פני אזור מבוקש או הגדרת חדרים שלמים שאסור לשטוף בהם כמו חדר המקלחת למשל. כן זמינה אופציית זיהוי ה-AI שאמור לאפשר לשואב לשער את סוג החדר בו הוא נמצא ולהתאים את הניקיון האידיאלי עבורו.

תחזוקה שוטפת (15%)

7.5

בתחנת העגינה שולבו צמד מכלים לנוזלים נקיים ומלוכלכים הנחשפים בהרמת הדלת בקודקוד התחנה, כל אחד מהם בנפח 2.5 ליטר. מתחתיהם ממוקמת שקית האבק בקיבולת 2.5 ליטר גם כן, בתא מופרד המוסתר על ידי דלת לבנה שנשלפת בקלות. באופן די תמוה ומאוד יוצא דופן בקטגוריית השואבים השוטפים, היצרנית אוסרת על הכנסת נוזל שטיפה למיכל המים הנקיים וממש מציינת זאת במפורש בחוברת ההוראות. בכך מלאכת השטיפה הופכת להרבה פחות אפקטיבית שהרי נוזל הניקוי לא רק משאיר אחריו ריח מרענן; ברוב המקרים הוא גם מכיל חומר פעיל שמנקה ביעילות רבה יותר כתמים עקשניים. לראייה, כשבדקנו את איכות השטיפה של ה-X10 Plus, הוא הציג ביצועים לא מרשימים במיוחד ואנו סבורים שהוספת נוזל הייתה משפרת את תוצאות הבדיקה.


Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי
Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי


באשר לתחזוקה שוטפת, כמו כל שואב רובוטי, גם ה-X10 Plus ידרוש החלפה שגרתית של הרכיבים הקטנים שנשחקים עם הזמן; פילטר, מברשת ראשית ומברשת הצד, שעלותם לרוב נעה בין שקלים לעשרות שקלים בודדים, לפחות באתרי סחר סיניים. בישראל צפו למחירים יותר גבוהים עבור הרכיבים ה"רשמיים".

Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus: שוטף בלי נוזל ניקוי


תחזוקה נוספת כוללת מן הסתם מילוי תדיר של המים הנקיים וריקון קבוע של המים המלוכלכים מתוך המיכלים שנמצאים בתחנה העגינה. באשר לשקיות האבק, לא קיבלנו תשובה מהיבואן שיאומי המילטון באשר לעלותן וגם לא מצאנו אותן למכירה בישראל אך היות ומדובר במוצר של שיאומי, אתרי הסחר הסיניים הם מקור טוב לחלפים.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

סוללה (15%)

9

השואב צויד בסוללת 5200mAh והיצרנית מבטיחה חיי סוללה של עד שעתיים, שנבדקו תחת מצב ניקוי "רגיל" בחלל בגודל 5X4 מטרים. חיי הסוללה של ה-X10 Plus לא אמורים להדאיג אתכם, כל עוד אתם לא גרים בוילה רחבת ממדים. חשוב לזכור שהשואב אוטונומי לחלוטין, כלומר הוא שואב ושוטף את הדירה, חוזר למקומו באלגנטיות ראויה לציון, נטען עד ל-100% וחוזר לנקודה בה הפסיק לעבוד וממשיך משם כנדרש. מכשיר שכזה, שתובע אפס מעורבות אנושית בעניין הטעינה העצמאית המוצלחת, לא גרמה לנו לרגע לעקוב בדאגה אחרי חיי הסוללה שלו וביום-יום לא התייחסנו כלל לנושא.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image