סקירת wisebuy - רמקול Sonos Sub Mini
- תוספת משמעותית לרמקולים הקטנים של החברה
- אלחוטי וקל למיקום
- עיצוב אלגנטי
- ניתן לחבר לרמקול אחד בלבד
- שליטה מאוד מוגבלת בסאונד
- התקנה מסורבלת
ה-Sonos Sub Mini מסוגל להוסיף עומק ונפח לכל אחד מסדרת הרמקולים הנייחים של החברה, אך הוא בולט לטובה בעיקר עם הקטנים מביניהם. בהאזנה למוזיקה הוא מספק תוצאה טובה, לעיתים מרשימה אך לרוב דלה למדי במיוחד ב-Mid-Low. לעומת זאת, בסרטי קולנוע ובמיוחד באלו התומכים בדולבי אטמוס, הוא מראה היטב את היכולות הגבוהות שלו ובעיקר משלים את הקצה הנמוך שסאונד בר כמו ה-Beam 2 לא מסוגל להגיע אליהם.
הסאב מיני הוא תוספת נחוצה למערכת מתקדמת כמו של סונוס, אך מחירו הגבוה מבהיר כיצד חברות המייצרות מערכת סגורה כמו זו, יכולות ליצור מצב שבו לצרכן אין ברירה אלא לשלם את תוספת המחיר, עבור רכיב שלרוב מגיע כלול עם מערכות באיכות סאונד מקבילה. ובדיוק בגלל זה, לסאב מיני קשה להצדיק את מחירו הגבוה, שכן כל היתרונות המרשימים במערכת של סונוס, כמעט ואינם קיימים כאן, היות וניתן לחבר אותו לרמקול אחד בלבד, ויש לאפס ולהתחיל מהתחלה כדי לחבר אותו לרמקול אחר.
לטעמנו אם כבר השקעתם ברמקולים של החברה, הסאב מיני הוא תוספת נאה לאלו שמחזיקים רמקולים יחסית קטנים כמו ה-Ray, Beam 2 ו-One.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
חברת סונוס ידועה בזכות הרמקולים החכמה שלה שמסוגלים לא רק להתחבר אחד לשני ולאינטרנט, אלא גם משמשים כנגן עצמאי, כך שאין צורך להתחבר אליהם בבלוטות' ממכשיר כלשהו שחייב להישאר בטווח. הטכנולוגיה הזו היא התכונה החשובה ביותר בסונוס אך היא גם חלק נכבד מעלות המוצרים הגבוהה. סונוס מרחיבה את היצע הרמקולים שלה עם ה-Sub Mini - סאבוופר אלחוטי שניתן לחבר אל הרמקולים הנייחים של החברה, כדי להוסיף עומק למוזיקה ואימפקט לסרטים.
את הסאב מיני בדקנו יחד עם ה-Sonos Beam 2 - סאונד בר יחסית חדש של החברה שגם תומך ב-Dolby Atmos. מעבר למוזיקה וסרטים, השתמשנו במחולל תדרים המאפשר לייצר צליל קבוע בתדר ספציפי. אזור הבדיקה הוא סלון בית מודרני המחובר יחד למטבח ופינת אוכל מה שיוצר חלל יחסית גדול אך צר כך שהוא מעט מהדהד אך שהספה שממנה האזנו נמצאת פחות מארבעה מטרים ישירות מול הרמקולים.
הסאב זמין בצבע שחור מט ולבן מט.
הסאב מיני הוא סאבוופר אקטיבי בעל שני וופרים בקוטר 6 אינץ' אותו ניתן לחבר אלחוטית לרשת הביתית ואל המערכת של סונוס הכוללת מגוון רמקולים אלחוטיים אותם ניתן לקבץ ולהפריד בזריזות לפי הצורך שניתן להשמיע מוזיקה מרמקול בודד או מכל הבית בבת אחת.
את הסאב מיני ניתן לחבר לרמקול נייח אחד בלבד והוא לא מתפקד כיחידה עצמאית, אלא כמכשיר עזר לרמקול ספציפי איתו הוא מסונכרן. עם זאת, הדרישה לאפס ולהגדיר מחדש את הסאב רק כדי להעביר אותו בין רמקולים, מרגישה קצת מוגזמת. שכן אחת התכונות הבולטות במערכת של סונוס, היא היכולת להתפרס לרמקולים נוספים בלחיצת כפתור.
ביטול רטט יצירתי
אחת הבעיות הנפוצות בסאבוופרים היא הזמזום שנוצר כשהרגליות של הסאב רוטטות על הרצפה. יש מגוון פתרונות לעניין זה, הפשוט מביניהם הוא רגלית גומי אך סונוס בחרו בשיטה שלא מפחיתה אלא מבטלת את הרטט כמעט לחלוטין. שני הוופרים שלכל אחד מהם מגבר Class D נפרד, מוצבים זה מול זה במרווח של כמה סנטימטרים, וביניהם ישנה תעלה הפתוחה בשני הצדדים כך שניתן להציב את הסאב עם הפנים לכל כיוון, בתנאי שמשאירים מספיק רווח בינו לבין הקיר כדי שהאוויר יוכל לנוע בחופשיות.
ההתקנה שלא נגמרת
ברמת העיקרון ההתקנה של הסאב מיני אמורה להיות פשוטה מאוד, רק לחבר לחשמל, להגדיר באפליקציה וסיימתם. למעשה בכל אזכור של הסאב באינטרנט, חוזרים על אותה מנטרה אך עבורנו זה לא היה המצב בכלל. בחלל שבו הצבנו את הסאב מיני, היה גם Beam 2 ו-Ray. אחרי שלושה ימים שבהם ההתקנה נכשלה שוב ושוב והציגה הודעת שגיאה שיכולה להיות עשרים סיבות שונות, הבנו שיש התנגשות כלשהי בין הרמקולים אז ניתקנו את ה-Ray מהחשמל וסוף סוף הצלחנו להגדיר את הסאב. כמו כן, הסאב מיני תומך ברשת 5Ghz ואילו ה-Beam 2 תומך רק ב-2.4Ghz, והשניים צריכים להיות על אותה רשת, משהו שמתגלה רק כשעולה הודעת שגיאה.
היתרונות האלחוטיים
להבדיל מסאבים אחרים שפגשנו, הסאב מיני נראה מעולה. אמנם ניתן להציב אותו אנכית בלבד, אך התעלה במרכזו מאפשרת להציב אותו לכל כיוון שאליו האוויר יכול לזרום. ויחד עם גימור המט בצבע שחור או לבן, הוא נראה יותר כמו פריט עיצובי מאשר מכשיר חשמל.