סקירת wisebuy - תנור אפייה Beko BBIM13400XCS
- נראות בולטת ומרשימה
- תפעול קל וברור לבשלנים חובבים
- איכות בנייה גבוהה שגם מרגישה עמידה
- פיזור חום לא תמיד אחיד
- מדף טלסקופי בודד
- ללא Wi-Fi או תמיכה באפליקציה
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-BBIM13400XCS הוא תנור בילט-אין מבית בקו עם מסך LED המציע נפח של 72 ליטר, 13 תכניות בישול ומסך LED המתופעל באמצעות מגע. עוד במפרט: הבטחה לדלת עמידה במיוחד וטכנולוגיית ניקוי עצמי בעזרת אדים הנקראת SteamShine. התנור זמין בצבע שחור, ומציע יעילות אנרגטית A.
ה-BBIM13400XCS נראה מעולה; מראהו יוקרתי ומושך, צבעו שחור אלגנטי ולמרות שעל טעם וריח אין להתווכח, כל מי שפגש בתנור החמיא לו וציין שהוא בולט לטובה בנוף התנורים המשמים. ממדיו של התנור סטנדרטיים, כלומר רוחב 60 ס''מ ולנישה המקובלת הוא אמור להיכנס בקלות. קיבולת תא האפייה עומדת על 72 ליטר, נפח די סטנדרטי שאמור להתאים לדרישות המשפחה הממוצעת - ובמשימות היום-יום שלנו לא הרגשנו שהנפח קטן או מגביל מדי לבישולים השוטפים שלנו.
התנור מציע כ-13 תוכניות בישול, הזמינות לבחירה על גבי מסך מגע דיגיטלי רחב ויש כמובן גם בורר להגדרת זמנים ומעלות. המסך מציג הכל בצורה ידידותית ונוחה, כזו שאופים ובשלנים יתרגלו אליו די במהרה. החיסרון של המסך שהוא מלכודת טביעות אצבע, וכמויות טביעות האצבע שלנו שם היתה בלתי נגמרת. התנור גם מציע חיווי קולי, אבל לצערנו נמוך יחסית, גם בעוצמה הגבוהה ביותר.
התנור מציע נפח מיכל של 72 ליטר, טמפרטורה מקסימלית של 280 מעלות והספק מנוע של 3300W. התנור כולל את כל פונקציות החימום המקובלות, ביניהן גריל וגריל בעזרת מאוורר, חימום וחימום עם מאוורר, הפשרה, שמירה על חום ועוד כמה תוכניות ספציפיות כמו הכנת פיצה או בישול בשיטות שונות. ומה לגבי ביצועים בפועל? במהלך תקופת הסקירה בישלנו ואפינו עם התנור כמה מתכונים פופולריים ולהלן התוצאות.
התחלנו עם חימום סטייק דג סלמון במצב טורבו למשך 60 דקות כשבעשר דקות האחרונות הקפצנו את הטמפ' ל-130 מעלות. בסיום הדג יצא רך ועסיסי, בקושי הספקנו לצלם תמונות לפני שהילדים טרפו אותו. אח"כ עברנו למבחן שקשה להיכשל איתו; חימום פרוסות צ'יפס וכדורי פירה, שיצאו קראנצ'יים ומעולים, אם כי שמנו לב לחלקים שחומים יותר מאחרים בפינות מסוימות.
עברנו להכנת בורקס והכנסו את המאפים לתבנית בודדת ב-200 מעלות במצב טורבו למשך 35 דקות. הפעם התנור פחות התקשה בפיזור החום והתוצאה הייתה מעולה: הבורקסים יצאו פריכים וחמים, הגבינה נותרה עשירה ולא נשרפה ורק על השיזוף צריך להעיר; הוא לא היה זהה בכל הבורקסים - והתנור העדיף להזהיב יותר את חלקה הפנימי של התבנית, זה שיותר קרוב למאוורר.
עברנו לפיצות ובגלל מגבלות מקום טיפוסיות, הכנסנו בכל פעם רק 2 פיצות, כך שבתום שעה וחצי בערך של הכנסת בצקים והוצאה הדרגתית שלהם לטובת הוספת רוטב ותוספות - התנור הפיק 5 פיצות מעולות. הבצק תפח היטב, הושחם בדיוק כמו שרצינו והתוספות התבשלו גם כן נהדר. בסך הכל תוצאות מצוינות עם המאפה האיטלקי האהוב.
מקנחים בקצת מתוק. אפינו עוגיות שוקולד צ'יפס בשתי תבניות ב-180 מעלות תחת מצב טורבו, למשך 15 דקות בסך הכל. אלא שחווינו חוסר-אחידות בתוצאה שבין צמד התבניות: העליונה ספגה יותר מהחום ובפועל דרשה פחות זמן אפייה, בערך 3-4 דקות פחות - די דרמטי בהתחשב בכך שכל האפייה אורכת כרבע שעה בלבד. בפעם הבאה כשאפינו כבר למדנו את העניין והכנסנו את התבנית העליונה כמה דקות ספורות אחרי שהוכנסה התבנית התחתונה. בתוצאה הסופית קיבלנו יופי של עוגיות; נימוחות במידה הנכונה, התמוססות נאה של השוקולד ונראות זהובה ומושכת.