סקירת wisebuy - מצלמת אקסטרים GoPro Hero10 Black גו פרו
- איכות תמונה מרשימה
- רזולוציה גבוהה ביותר
- מייצב תמונה מעולה
- שני מסכים בהירים
- איכות נוראית ב-4K 120fps
- ממשק מתסכל ואיטי
- זמן סוללה סביר
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
זו ה-GoPro Hero 10 Black, מצלמת אקשן קשוחה עם שני מסכים המסוגלת לצלם תמונות ב-23 מגה פיקסל ווידאו ב-5.3K 60fps. היא עמידה במים לעומק של 10 מטר ומכילה מייצב תמונה שיכול להתמודד עם הטייה של עד 45 מעלות לכל צד.
חברת גופרו, ממש כמו המצלמות שלה, ממשיכה לשרוד למרות התנאים הקשים. אם הירידה הטבעית בפופולריות של מצלמות האקשן לא הספיקו, הסגרים העולמיים שהחלו ב-2020 ובהם נמנעו מיליוני אנשים מלצאת להרפתקאות ראויות לתיעוד היו אמורים לסיים לה את הקריירה. אך גופרו ממשיכה בכוח ומציגה שדרוג נאה אך לא מהפכני עם הגופרו 10.
לגופרו 10 יש שני מסכים, מסך קדמי ומסך מגע אחורי שדרכו ניתן לנהל את כל הפונקציות השונות של המצלמה. בנוסף ישנם שני כפתורים - הקלטה והדלקה\כיבוי. מסך המגע תמיד היה נקודת תורפה אצל גופרו וגם השנה המצב לא השתפר יותר מדי. הממשק ממשיך להיות מזערי ביחס למסך הקטן וקל מאוד לפספס את הכפתור וכתוצאה מכך לאבד את השוט.
הגופרו 10 מגיעה עם מעבד חדש מסוג GP2 והשיפור בכוח העיבוד ניכר, לא רק בתפעול היחסית יותר חלק של התפריטים - משהו שמצלמות הגופרו תמיד היו עושות בצורה בינונית ומטה, אלא גם בקצב הפריימים ברזולוציה גבוהה.
אך גם המעבד החדש אינו מספיק כדי לפתור את האיטיות הכרונית של גופרו. האנימציות המיותרות בין כל מסכי ההגדרות, זמני התגובה הארוכים ובעיקר, החלפה בטעות בין מצבי הקלטה בלי ששמתם לב רק כי נגעתם במסך שתופס את כל חלקה האחורי של המצלמה, הופכים את חווית השימוש לדיי מתסכלת.
אך זה לא נגמר שם, שכן פונקציות שונות שטבעי שיהיו זמינות מאוד, קבורות בתתי תפריטים שלוקח יותר מדי זמן להגיע אליהם. למשל, שליטה בבהירות המסך. אין כאן חיישן אור שיכול לשנות זאת אוטומטית, כך שצריך להחליק את האצבע מטה כדי להגיע לתפריט המהיר > להחליק שמאלה > העדפות > תצוגות > לגרור את התפריט מעלה > לבחור בבהירות > לגרור את הבורר ומפה הדרך הכי מהירה חזור זו לחיצה קצרה על כפתור ההדלקה.
גופרו מציעה שירות ענן המאפשר לגבות סרטונים ותמונות ללא הגבלה ישירות מהמצלמה או מהאפליקציה באיכות המקורית ומשם לשתף אותו. השירות עולה 50 דולר בשנה ואם אתם משתמשים במצלמה דרך קבע, אז זהו פתרון זול למדי. אך אם אתם כמו רוב האנשים שלא יוצאים להרפתקאות אקסטרים כל שבוע, אין בזה הרבה טעם.
מצלמת רשת מוצלחת
אחת התכונות שהתווספו בשנתיים האחרונות וכעת עובדת מצוין, היא היכולת להשתמש בגופרו כמצלמת רשת. החיבור נעשה דרך שקע ה-USB ואין צורך לחבר מתאם ל-HDMI כך שההתקנה קלה מאוד.
אמנם מספר האפשרויות מוגבל, אך ניתן לשלוט בשדה הראייה דרך התוכנה הייעודית ואיכות התמונה מרשימה למדי, בהחלט טובה יותר מכל מצלמת רשת פשוטה. עם זאת, ישנו עיכוב של כחצי שנייה מהזמן שבו משהו מתרחש ועד שהוא מופיע במחשב כך שאם תשתמשו במיקרופון שאינו מובנה במצלמה, הצליל לא יהיה מסונכרן לגמרי עם התמונה. כמו כן, היות ומדובר בגופרו, המצלמה לא מגיעה עם מתקן כלשהו להצבה על המסך ואין לה הברגת רבע אינץ' סטנדרטית כך שתצטרכו להשתמש באביזרים ספציפיים לגופרו כדי להתקין אותה.
אביזרים ביוקר
הגופרו 10 עמידה במים לעומק של עד 10 מטר כפי שהיא וללא צורך באביזרים נוספים, שעוד מהגופרו 8, הראו את המעבר של החברה להתמקדות ביוצרי תוכן יבשתיים יותר. כבר כמה שנים שגופרו מנסה לשווק את מה שהיא קוראת לו מודים (Mod), יחד עם המצלמה כדי לגשר על הפערים שמבנה המצלמה מכתיב. מודים הוא מונח שאינו בלעדי אך נמצא בשימוש בעיקר בעולם הגיימינג שבו משתמשים עצמאיים מוסיפים תכונות למשחק שאינן קיימות. כמעין אקט בומרי גופרו משתמשת לא נכון במונח ועושה בדיוק הפוך, היא היצרן שמייצר את התוספות הבלעדיות שמחירן כצפוי, אינו זול בכלל.
מעבר לעדשת ה-Max Lens המאפשרת לצלם ב-SuperView גם ב-5K, שאר האביזרים לא מתחברים ישירות למצלמה אלא למעין כלוב פלסטיק עם מסילות שעליו האביזרים מותקנים. השימוש בכלוב להרחבת היכולות של המצלמה נפוץ בעולם המקצועי, אך שם הכלוב כולל מספר הברזות אוניברסליות בקוטר ¼ אינץ' ואילו כאן, ישנן מסילות Cold Shoe לאביזרים השונים.
אך אולי החלק המרתיח ביותר כאן זו רשימת הקניות הדרושה כדי להשתמש במסך החיצוני של החברה. שני המודים המרכזיים הם ה-Media Mod וה-Display Mod. הראשון מכיל את הכלוב המיוחד, מיקרופון מובנה, שקע HDMI ושקע 3.5 מ"מ למיקרופון חיצוני והוא נמכר ב-80 דולר. אם תרצו להשתמש רק ב-Display Mod - מסך מתקפל בגודל 2 אינץ' שגם הוא עולה 80 דולר, תאלצו לקנות את ה-Media Mod כי המסך לא מגיע עם כלוב ואין לאן לחבר את המסך או היכן להתקין אותו.
עבורנו חיי הסוללה היו לא צפויים אך עדיין מרשימים. חיווי מצב הסוללה השתנה כמעט בכל פעם שהחלפנו בין מצבי צילום ולעיתים סתם בזמן שהבטנו דרך המצלמה, למשל באחד הפעמים הסוללה קפצה מ-39% ל-42% סתם ככה.
בסוף נובמבר גופרו הוציאה עדכון חומרה המאפשר לבחור בין שלושה מצבי ביצועים: נייח, אופטימלי ומקסימום ביצועים, המאפשרים לשנות מספר הגדרות שיש להן השלכה קריטית על צריכת החשמל בלחיצה אחת. ההגדרה הראשונה מבטלת את מייצב התמונה ואת אנטנת ה-GPS והיא מיועדת למצבים שבהם המצלמה לא זזה. ההגדרה השנייה מיועדת להאריך את חיי הסוללה ככל הניתן מבלי להגביל את יכולות המצלמה יותר מדי. במצב זה הרזולוציה והקצב המקסימליים הם 4K60 כך שהילוך איטי במיוחד ו-5K לא זמינים. ההגדרה האחרונה נקראת Maximum Performance ובה אין כל הגבלה ובהתאם, חיי הסוללה הם הקצרים ביותר. בתרחיש האופטימלי זמן ההקלטה ב-4K60 הוא קצת יותר משעה וב-5K כ-45 דקות, בהתאם להגדרה של מייצב התמונה.
הסוללה ניתנת לשליפה והחלפה בקלות והיא זהה לסוללה הקיימת בדגם הגופרו 9. מחירה של סוללה מקורית בישראל הוא 129 שקל שזה דיי סביר כך שאפשר להצטייד בסוללה נוספת אך המחיר אינו כולל מטען נפרד.
בסוף אוקטובר גופרו הכריזה על סוללה חדשה בשם Enduro המיועדת למזג אוויר קר מהרגיל - נקודת תורפה עבור כל סוללה באשר היא. לפי החברה הסוללה החדשה אמורה לספק 50 דקות של וידאו ב-5K 60fps ו-76 דקות של 4K60. מחירה של הסוללה 25 דולר ונכון לאמצע דצמבר 21 הסוללה עוד לא הגיעה לישראל.