מידות המסך כולל הרגלית: גובה 40 ס"מ, רוחב 54 ס"מ, עומק 22.7 ס"מ. המעמד די "ריבועי", כלומר האורך כמעט זהה לרוחב והוא יציב מאוד במקומו, לא מסוג המעמדים השבריריים שגורמים לצג לנוע כשהשולחן זז מעט. משקל המסך עם המעמד כ-6.67 ק"ג, רמז לכך שהספק שולב בתוך המסך, מה גם שפאנל המגע תורם כמה גרמים מכובדים לחבילה. מלבד המסך, במארז קיבלנו כבל HDMI, כבל DP וכבל USB-B ליצירת HUB והפעלת המגע במסך. גם רמקולים מובנים שולבו כאן, בהספק מינימלי של 2W ואל תבנו עליהם יותר מדי; הם אולי מספיקים להאזנת קטעי הדרכה קצרים - וגם זה בקושי.
נתייחס לתכונה המעניינת ביותר ב-242B1TC והיא ללא ספק המגע. למרות שהגענו עם הרבה ספקות לעניין, המסך של פיליפס מגיע עם בשורה מעניינת שתועיל למי שמתנהל עם ממשקים שהתנהגות מולם במגע יותר חטופה ונוחה. אחרי שלטון רב שנים של מקלדת ועכבר אולי בהתחלה קשה למצוא את הרגעים בהם עדיף להשתמש באצבעות, אבל הם קיימים ומסתבר שהם לא נדירים כלל. קריאת מסמך ארוך למשל התגלתה כיותר אינטואיטיבית, שיטוט במפות גוגל עם צביטת תקריב הפכה את הניווט ליותר זריז – ויש גם את עניין האיורים והשרבוטים שנוחים מן הסתם הרבה יותר עם האצבע המורה מאשר עם העכבר, לא משנה כמה מדויק הוא.
יש כאן תמיכה ב-10 נקודות מגע, התגובתיות מצד המסך מפתיעה ותוכנות שונות, כמו כרום או וורד למשל, התמודדו נאה עם מחוות מגע טיפוסיות כמו קליק מגע כפול עבור בחירת מילה או סחיטה שמאלה כדי לגלול לעמוד הקודם בדפדפן. לא הכל מושלם וצריך לזכור שמסך המגע שלפנינו לא מקצועי לאיורים. במילים אחרות, אולי כתיבת הערות מיידית כמו הוספת רשימת קניות ושרבוטים סמליים אפשריים כאן, אבל תשכחו מאיור מקצועי בתוכנת עריכה והוא יהפוך ללוח וואקום, לא מצד זריזות התגובה שאמורה להיות הרבה יותר מיידית וגם אוסף הכלים המפותחים שמשטח כתיבה מקצועי יכול להציע – נעדר כאן.
עוברים לחיבורים והתפריט המובנה במסך (OSD). יציאות הוידאו כאן זמינות ב-HDMI בגרסה 1.4, יציאת DP בגרסת 1.2 ועוד יציאת VGA. חבל שאין יציאת HDMI נוספת זמינה במארז ותצטרכו להראות גמישות יתרה אם תבקשו לחבר למסך מחשב נוסף עם כרטיס מסך נטול יציאת HDMI או DP. במערך ה-DATA תמצאו יציאת USB-B 3.2 כ-upstream ולאחר חיבור למחשב של הכבל הרלוונטי המצורף בקופסה, תקבלו 3 יציאות USB 3.2 כ- downstreamכשאחת מהן שולבה בצד, בטעינת BC 1.2 מהירה, כלומר 1.5A. בקטגוריית השמע, יש גם כניסת audio-in עבור המחשב ועוד יציאת 3.5 מ"מ עבור האוזניות. מערך ה-USB ראוי והופך את ה-242B1TC למרכזיית DATA לא רעה, פתרון חיוני אם אתם מחברים לא מעט התקנים חיצוניים בשגרת יומכם.
בתפריט ה-OSD תמצאו שינויי הגדרות תמונה בסיסיות כמו בהירות, חדות, ניגודיות, ערכי Gamma וגם פיצ'רים מתקדמים כמו הפעלת תצוגת LowBlue לצמצום הגוונים הכחולים, העדפת טמפ' הצבעים, מ-5000K ועד 11500K ומעבר לתצוגת sRGB. את תפריט ה-OSD מתפעלים באמצעות חמישה מקשים פיזיים שהוצבו מול המשתמש, כך שלא צריך לנחש בגישוש עיוור איפה האצבע שלנו לוחצת - אבל ברור שהיינו מעדיפים ג'ויסטיק. חבל גם שבפיליפס לא הציעו תפריט מבוסס תוכנה, כזה שאפשר להתקין על המחשב ולשלוט על ערכי התמונה משם, ולא דרך תפריט ארכאי המופיע ב-overlay מעל המסך.
מקנחים בהטיות המסך. יש ל-242B1TC הטיה כ-5- ועד כ-90 מעלות, זווית קיפול 0 עד כ- 70 מעלות, כוונון גובה כ-18.3 ס"מ (אופקי) כ- 8.0 ס"מ (אנכי) והמעמד המפרקי הוא לחלוטין כוכב הערב. הוא אמנם מתנגד לא מעט וקצת נוקשה במעבר חטוף בין ההטיות השונות, אבל אחרי שמוצאים את זווית השימוש הרלוונטית לכם, המסך מוכיח ורסטיליות נאה שלא מוצאים בכל מסך מחשב. עם ה-242B1TC הצלחנו לעבוד בעמידה, בנטייה תלולה מולנו כך שנוכל להשתמש במקלדת ובמסך המגע במקביל – ואפשר תמיד להרחיק אותו פיזית מעיני המשתמש, להרים את המעמד ולהפוך אותו לצג סטנדרטי. רק חבל שאין במסך אופציית סיבוב לגובה (Portrait) שיוכל לשמש כמסך סטרימינג או צג עבור Feed שוטף. גם סיבוב לצדדים נעדר כאן, חיסרון רציני אם אתם נוהגים לא מעט להציג את תוכן המסך לקולגות שיושבים בסמוך אליכם.
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500 Cd/m2 או יותר.