סקירת wisebuy - תנור אפייה Samsung NV75N7677RS סמסונג
- פיזור חום מדויק ואפקטיבי בזמן צלייה
- ציפוי גוף איכותי שלא דובק בו לכלוך
- תכניות בישול מובנות מרובות
- ביצועי אפייה נהדרים
- אפליקציה ייעודית שעדיף בלעדיה
- מסילה טלסקופית בודדת
- מגיע ללא תבנית עמוקה
התנור האינטגרלי NV75N7677RS מבית Samsung בנפח 75 ליטר מציע טכנולוגיית Dual Cook Flex; דלת כפולה הנפתחת בשני מצבים, תכונה המבטיחה גמישות בעת הכנת מנות, יעילות בזמן החימום וכן חיסכון בזמן וצריכת אנרגיה. עוד בתנור: שליטה ומעקב באמצעות אפליקצייה ייעודית וכן מערכת ניקוי פירוליטי המתיימרת לחמם את חלל התנור כדי לשרוף שאריות שנותרו מהאפייה.
מידות התנור סטנדרטיות (60 ס"מ רוחב) ועם התנור קיבלנו בקופסה רשת מתכת, צמד תבניות אפייה, שיפוד מסתובב המיועד לסיבוב איטי של המזון ומחיצת Dual Cook. בלטו בהיעדרן תבנית עמוקה להכנת מנות שדורשות גובה (למשל צלייה עם רטבים או עוגות שדורשות "אמבטיית אדים") וכן מסילה טלסקופית נוספת. נפח התא העליון 35 ליטר והתחתון 37 ליטר, כתא שלם הם מציעים כ-75 ליטר, תכולה מספקת שאמורה להתאים לבית שמבשלים בו לא מעט. במארז קיבלנו גם חוברת תכניות בישול המציעה את מצבי הבישול האידיאליים עבור רוב מנות פופולריות ויש גם מתכונים ושיטות אפייה נוספת באפליקציה הייעודית עליה יתואר בהמשך. לתנור יעילות אנרגיה +A, צריכת האנרגיה החסכונית ביותר, אידיאלי לבית של מבשלים סדרתיים.
נתחיל בתכונת הדגל: התנור מצויד בטכנולוגיית Dual Cook Flex, דלת כפולה המאפשרת לפתוח רק מחצית ממנה לחימום ארוחות קטנות ללא אובדן חום באזור התחתון, או לחלופין, להשתמש בכל התנור לביצועים יותר עוצמתיים וממושכים, אם זה להכנת מנות גדולות במיוחד למשל. עוד יתרון לצמד הדלתות היא האפשרות לפצל את אזורי החימום לטמפרטורות והגדרות זמן שונות כך שנוכל להשיג תוצאות שונות לחימומים שדורשים שיטת הכנה שונה, עניין שחוסך זמן צלייה ואנרגיה מצד התנור. יתר התכונות הטכניות כוללות טווח טמפרטורה שנע בין 30-275 מעלות, מצב גריל עד 300 מעלות, הספק משולב מקסימלי של 3950W ו-30 תפריטים אוטומטיים מובנים.
התחלנו בצליית קילו רוסטביף, תחת מצב "רגיל" (חום עליון/תחתון), שאידיאלי במצבי חימום קלאסי כשהמאוורר לא פועל. הנחנו את הנתח ברמה 3, מרכז התנור, וקבענו חום בעוצמת 160 מעלות למשך כשעה ו-15 דקות. במדריך אמנם ממליצים על מצב חימום עליון+פיזור אוויר, כך שהחימום יפיץ חום באופן אחיד, אבל מהיכרות קודמת עם סוג בשר זה, למדנו שעדיף לנצל את צמד גופי החימום מלמטה ומלמעלה כדי למנוע מהבשר להתייבש. התוצאה מיטבית: קיבלנו בתום הזמן בשר עסיסי, רך ונוח ללעיסה, מבלי שהתבשל מדי מצד אחד, או חשף אזורים שלא נעשו מספיק, מצד שני.
במקרה אחר עברנו לצליית כרעי ורגלי עוף ובדקנו את ביצועי פיזורי החום על פני תבניות כסף ברמות שונות במקביל. חיממנו במשך שעה במצב רגיל תחת 200 מעלות. למרות שהתבניות היו אחת מתחת לשניה, שתיהן זכו לחום אחיד שעלה על הציפיות במבחן התוצאה. בתום השעה נראה שכל העופות בושלו באותה עוצמה ואף אזור בשום תבנית לא זכה לתעדוף בעוצמת החום, מהעוף בקצה התבנית העליונה ועד לכרע בקצה השני של התבנית התחתונה.
בחנו את ה-Dual Cook Flex ושילבנו שני מאכלים הכרוכים בהם חום וזמן צלייה שונה, שווארמה פרגית בתא העליון שהיו מכוונים על 170 מעלות למשך 45 דקות ובתא התחתון קדרת אסאדו וירקות שורש לצלייה ארוכה ב-160 מעלות שהיו מיועדים ל-4 שעות צלייה. אלא שבתום 45 דקות, הפרגיות שהיו בתא העליון היו עשויות למחצה, דבר שלא קרה לנו עם תנור אחר וגם לא התנור הזה כאשר אותה מנה הוכנה בנפרד וללא הפעלת ה-Dual Cook . במילים אחרות, נשענו על מתכון מדויק ומוכח, אלא שמנגנון החימום הכפול לא הרשים כלל. ייאמר לזכות התנור שהקדרה מטה היתה מוכנה בזמן הנתון והבשר היה נימוח ורך כנדרש. התוצאה חיזקה לנו את המחשבה שהתכונה מתאימה בעיקר לאפייה וצלייה ממושכת, פחות למנות שאורכות פחות משעת צלייה או כאלו שדורשות אפייה מדויקת.
עוד הערות שהצטברו לנו במהלך בדיקת ה-Dual Cook: על המשתמש תמיד לזכור למקם את התבשיל או המנה שדורשים טיפול ממושך בתא העליון, שכן דלת התנור נפתחת קודם בחלקה העליון מן הסתם - ובמקרים מגבילים כמו עוגה בחושה למשל שממוקמת מעלה, לא ניתן יהיה לפתוח את הדלת מבלי להרוס אותה. כן קיים פער מינימלי בהגבלת עוצמת חום בין התא התחתון לעליון בעת הפעלת ה-Dual Cook, עוד עניין שצריך לקחת בחשבון כשמכינים צמד מנות עם עוצמות חום שונות בצורה מהותית. דבר אחרון: צריך לזכור שלא ניתן פיזית להכניס לתא התחתון סיר גבוה עם מכסה בעת השימוש ב-Dual Cook, בשל הגבלת הגובה הברורה מאליה כאשר מפצלים לרוחב תנור ביתי.
ואיך אפשר בלי קצת אפייה. כידוע, בניגוד לבישולים שם נהוג לרקוח מתכונים יצירתיים לפי "העין" וטווח הטעויות יותר סלחן, הרי שבאפייה הכל מדוד, שקול וקבוע על פי מתכונים פדנטיים. התנור עבר לידי אופה חובבת שאפתה בתנור שתי עוגות בחושות, תפוזים ובננות ועל ביצועי התנור באפייה של שתיהן היא הרעיפה מחמאות, בזכות אפיה "מדויקת ומצוינת" לדבריה, ששמרה על חום אחיד וסיפקה עוגות גבוהות ורכות. בפן הפחות חיובי, גילינו שהתבניות מוליכות חום מאוד גבוה ועוגות שמרים שהונחו על התבנית עם נייר אפייה נשרפו בתחתית, אף שהונחו במרכז התנור ונאפו בהתבסס על מתכון שכבר בוצע רבות על ידי תנור אחר.