סקירת wisebuy - כיריים Xiaomi Mi Induction Cooker שיאומי
- נוחות הפעלה
- ביצועים
- מתאים כמעט לכל בישול
- מחיר
- מהירות חימום
- קישוריות WIFI
- לא מתאימה לבישול ארוך
- לא מתאימה לסירים גדולים מאוד
- דורש כלי בישול תואמי אינדוקציה
- מיקום בעייתי של המסך
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת הכירה לסקירה
מי שניסה כיירים אינדוקציה בבית כבר מכיר היטב את רמת היעילות והמהירות שהן מעניקות למשתמש. בין אם מדובר במחבת או בסיר עמוק, לפעמים קשה להאמין שהם מתחממים כל כך מהר: שניות ספורות והחמאה כבר נמסה, דקה או שתיים והשמן מוכן לטיגון - מהירות שקשה לשחזר על כיריים גז או כיריים חשמליות רגילות. זהו זה ההבדל העיקרי בין ה-Mi Induction Cooker לבין כירה חשמלית רגילה (זו עם העיגולים האדומים). בדרך כלל הכירה החשמלית תהיה חלשה ואיטית יותר, בעוד שה-Mi Induction Cooker כוללת את טכנולוגית האינדוקציה שנחשבת לטובה ביותר היום - הן מבחינת מהירות החימום והן מבחינת צריכת חשמל.
ל-Mi Induction Cooker, כמו לשאר מוצרי הקונצרן הסיני, ישנה קישוריות WIFI ותמיכה באפליקצית MI HOME. לא ממש הבנו למה צריך קישוריות אלחוטית לכירה שגם ככה עומדים או נמצאים לידה בזמן שהיא עובדת. גם המחשבה שאולי אפשר לחמם מרחוק אוכל לילדים לא הגיונית, כי אי אפשר להשאיר יום שלם מהבוקר אוכל בסיר על הכירה, וגם כאשר היא מתחממת (והיא מתחממת), רצוי שמבוגר יטפל בה ובאוכל ולא ילדים.
לכן, קישוריות ה-WIFI היא לא יותר מגימיק לדעתנו, ויכולה לעזור רק אם אתם רוצים לשלוט בעוצמת החימום כשאתם בסיבוב קצר מתחת לבית או פשוט לא נמצאים לידה בזמן שהיא פועלת. אם בכל זאת תבחרו לחבר את הכירה לסמארטפון שלכם, תגלו שבאפליקציה של שיאומי ניתן כאמור לשלוט בטיימר ובעוצמת החום, ועל הדרך תוכלו לקבל מתכונים למאכלים סיניים.
מגוון התוכניות המוצעות דרך מסך ה-OLED דיי ממצה את כל הפעולות שאפשר לעשות עם סיר או מחבת. בהתחלה עוד השתמשנו בתוכניות השונות לפי כל בישול או טיגון, אבל עם הזמן ראינו שפשוט אפשר ללחוץ על המסך כדי להדליק, להישאר במצב ברירת המחדל ופשוט לכוון את עוצמת החימום - דרך הגלגלת שמסביב למסך. זה עובד בכל בישול ובכל צורה.
אותו מסך OLED מגיע בגודל קטן יחסית, עם פיקסלים ירוקים בנוסח שנות ה-90 (בשונה מהתמונות). זה דיי והותר לשימושים הרגילים, רק חבל שהוא פונה בזווית 90 מעלות לבטן המשתמש, ולא מוטה מעט מעלה. במצב הנתון, כדי לראות את העוצמה המדויקת במספרים או לבדוק באיזה תכנית אנחנו נמצאים, צריך להתכופף מעט ולהסתכל על הצג. אם הוא היה מוטה מעט כלפי הפנים של המשתמש, זה היה נהדר. אגב, בכיריים של טפאל ושאר החברות המסך פונה לתקרה.
בצידי המסך ניתן למצוא שני כפתורים - תפריט והגדרת טיימר עד 4 שעות. מדובר בלחצני מגע, כאשר המסך עצמו גם מתפקד ככפתור. בסך הכל התפעול פשוט וקל, והוא לא דורש יום לימודים ארוך. באופן תמוה, מתחת למסך ישנה נורית כתומה שמהבהבת בזמן ההפעלה, אבל היא ממש פיצית ובלתי אפשרי לראות אותה אם המטבח מואר.
עיצוב הכירה בסיסי אך נאה - צבע לבן מקיף את כל הגוף, והזכוכית שחורה. במרכזה ישנו מדחום שלטענת שיאומי, כולל תדר חימום כפול, המעניק יציבות חימום טובה יותר. בסופו של דבר זה עובד טוב. המדחום הזה נלחץ כלפי מטה כאשר מניחים כלי בישול, וכנראה שזה עוזר לכירה לזהות אם הנחנו כלי בישול ואפשר להתחיל לעבוד. אם תנסו להפעיל אותה ללא כלי בישול, או ללא כלי בישול מתאים, היא תקפיץ הודעת שגיאה ולא תתחמם.
מסביב לזכוכית ישנה גומיה שחורה שניתן להוציא אותה אם מדובר בסיר ממש גדול, או שרוצים לתת לכירה מראה יותר נקי. חוץ מזה, היא גם שומרת שנוזלים שיצאו החוצה לא יגיעו לשולחן או למשטח העבודה. גם כאשר מים גולשים החוצה, הכירה המשיכה לעבוד ולא נתקלנו בבעיות מיוחדות. פשוט מנגבים את המים בזהירות וממשיכים בבישול.
ניקוי - הכירה עצמה לא מתלכלכת יותר מדי, אלא אם גלש לכם מים או רוטב. גם אחרי בישול נקי יחסית, אפשר להמתין לזכוכית שתתקרר ואז להעביר מטלית לחה ולנקות אותה. הגומיה מתפרקת כאמור וניתן לשטוף אותה.
הכירה עצמה שוקלת קצת יותר מ-2 ק"ג, כך שניתן לקחת אותה לטיולים, לחדרי מגורים של סטודנטים, לצבא ולכל מקום שבו רוצים לבשל ואין תשתית או מקום מסודר. חיבור החשמל רגיל (2 פינים), והכירה עצמה יציבה ומתאימה לכל משטח. בתחתית הכירה עצמה ישנו מאוורר שמקרר את כל העסק, והוא משמיע רעש בעוצמה שדומה למאוורר של מחשב ביתי.
תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת הכירה לסקירה