הקדמה
ה-Viper V3 Pro מבית Razer וה-PRO 2 LIGHTSPEED של היצרנית Logitech הם שני עכברי גיימינג אלחוטיים הפונים לקהל משתמשים די רחב; בין אם אתם גיימרים קז'ואליים שמשחקים פעם-פעמיים בשבוע, שחקנים מתקדמים שמקפידים לשחק מדי ערב או גיימרים תחרותיים שקופצים מטורניר לטורניר - קרוב לוודאי שצמד העכברים ישרת אתכם נאמנה. בהשוואה הבאה נעמיד את העכברים בחמישה מבחנים ונגלה מי העכבר האידיאלי ביותר עבורכם.

המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Razer,
סוג:עכבר גיימינג,
חיבור:אלחוטי,
החל מ- 688 ₪
מתוך 7 חנויות
מותג:LogiTech,
סוג:עכבר גיימינג,
חיבור:אלחוטי,
החל מ- 599 ₪
מתוך 3 חנויות



ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED


נוחות השימוש

נתחיל מהממדים הפיזיים וההבדלים ביניהם מינוריים: אורכם 12.6 ס"מ, רוחבם 6.4 ס"מ והגובה המקסימלי שלהם נמדד ב-4 ס"מ. רק המשקל חושף הבדל העיקרי: העכבר של Razer שוקל 54 גרם וזה של Logitech שוקל 79 גרם. 20 גרם אולי נשמעים מינוריים, אבל בתנועות מהירות ההבדל מאוד מורגש, פי כמה עבור משתמשים שהתנסו בעכברים קלים במיוחד. חשוב להוסיף שהמשקל של שני העברים קבוע, כלומר לא ניתן להוסיף לגופם משקולות שיכבידו על התנועה.


ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED


שני העכברים מאופיינים בעיצוב סימטרי, מה שאומר שלא משנה באיזה יד תאחזו בעכבר, שני הדגמים יתאימו לכם. העניין הוא שרק ה-PRO 2 LIGHTSPEED כולל מקשי צד בשני צדי העכבר, כלומר אם כל הכבוד לעיצוב ה"מתחשב" של Razer, בפועל משתמשים שמאליים לא ייהנו מצמד המקשים הצדי שזמין רק למשתמשים ימיניים.


מבחינת סוג האחיזה, מאחר ומידות העכברים כמעט זהות, שניהם יתאימו בעיקר למשתמשי שנוטים להניח את כל כף היד מעל גן, העכבר (Palm) או משתמשים שאצבעות הידיים שלהם מורמות מעל מקשי העכבר כטופר (Claw). זה לא מחייב שמשתמשי Fingertip לא יסתדרו עם העכבר, אבל היעדרה של כיפה משמעותית בחלק האחורי של העכבר מונע תמיכה של כרית כף היד, מה שעלול להביא לעייפות מוגברת מצד היד האוחזת – קחו בחשבון.


ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED


עוברים לתצורת המקשים. בעכבר של Logitech 8 מקשים בסך הכל, שניים יותר מהעכבר של Razer, המתבטאים במקשי הצד הנוספים שבצדו השמאלי של גוף העכבר. יתר המקשים זהים; צמד מקשים ראשיים ועוד זוג מקשי צד, גלגלת לחיצה ומקש ייעודי נוסף בתחתית העכבר. באשר לאלחוטיות, שני העכברים מתופעלים על ידי דונגל בתדר 2.4GHz ואינם תומכים בבלוטות'. את שניהם ניתן לחבר עם כבל USB ישירות למחשב ולשחק איתם גם בחיבור קווי, תוך כדי טעינת סוללת העכבר. בניגוד לעכבר של Razer, את הדונגל של Logitech אפשר לאחסן בתוך גוף העכבר.


ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED


מקנחים עם תאורת RGB וכאן היתרון מובהק: רק העכבר של Logitech מציע תאורת RGB, המתבטאת בחלקו האחורי של העכבר, מאחורי לוגו היצרנית. היא אמנם סמלית ובפועל לא נראית בזמן משחק כי היד מסתירה אותה, אבל לפחות נוכחת לעומת העכבר של Razer.


המנצח: Logitech, בזכות צמד מקשי צד נוספים ונוכחות תאורת RGB


חיישן ורמת דיוק

כיאה לייעודם התחרותי, שני העכברים צוידו בחיישנים אופטיים מקצועיים שמתיימרים להציע את רמת דיוק גבוהה וזמני תגובה קצרים במיוחד.

• החיישן של Razer מכונה Focus Pro 35K ותומך ברמת דיוק מקסימלית של 35,000dpi ו-Polling Rate בתדר 8,000Hz.

• החיישן של Logitech מכונה HERO 2 ותומך ברמת דיוק מקסימלית של 44,000dpi ו-Polling Rate בתדר 1,000Hz.


ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED



באשר לרמת הדיוק, ראוי להדגיש שמעטים השחקנים, אם בכלל, שמשחקים בערך שמעל 12,000dpi. הנתון האטרקטיבי יותר הוא ה-Polling Rate והתדר המקסימלי שמגיע איתו. למבחן הזה העכבר של Razer מגיע עם יתרון מובחן; אמנם תדר גבוה זולל חיי סוללה בקצב מוגבר, אבל גם יוצר פער של כמה מאיות שניה בודדות במהירות התגובה לעומת תדר 1,000Hz - וגיימרים תחרותיים מחפשים את התכונה הזו.


המנצח: Razer, בזכות Polling Rate תחרותי שמתבטא בתגובתיות מקסימלית מצד העכבר.


תוכנה ייעודית

אין אביזר גיימינג בלי תוכנה תומכת ושתי היצרניות מספקות כלים שימקסמו את יכולות העכבר. בנושא זה גם G HUB של Logitech ו-Synapse 4 של Razer מיישרות קו ברור ומציעות המון תכונות, גם אם הממשק הגרפי שונה מאוד. בשניהם ניתן לקבוע מדרגות dpi ולשמור לפרופילים שניתן לאחסן בתוך העכבר, להגדיר Polling Rate ולמפות כמובן את כל מקשי העכבר, משימושים בסיסיים כמו "העתק", "הצג שולחן עבודה" ושלל קיצורי דרך – ועד להפעלת פקודת מאקרו מורכבות שהוקלטו מראש.


ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED


אצל Synapse 4 יש כמה תכונות קטנות וחדשות יחסית. אחת מהן למשל היא ה- Dynamic Sensitivity, תכונה שמאפשרת לקבוע את מהירות התנועה לפי יגיב העכבר בהתאם לתנועת היד של המשתמש, תכונה שימושית בעיקר לשחקני FPS מהירים שנוהגים לבצע flicking. מצד שני, שימו לב שהעכבר של Razer מסוגל לאחסן בתוכו פרופיל אחד בלבד, בזמן שהעכבר של Logitech כולל זיכרון פנימי שמציע אחסון של עד 5 פרופילים שונים.


ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED


המנצח: Razer, בזכות ממשק נוח יותר ותכונות אידיאליות לשחקני כותרי יריות.


סוללה

בשני העכברים סוללה פנימית, הנטענת דרך כבל USB-C. מבחינת הבטחות על הנייר, ב-Razer מצהירים שהעכבר מסוגל להציע החל מ-17 שעות בתדר 8000Hz ועד 95 שעות בתדר 1000Hz. גם מצד Logitech ההבטחה די דומה: עד 95 שעות ללא תאורת RGB ועד 60 שעות כשהתאורה פועלת, בתדר 1000Hz גם כן. רק העכבר של Logitech תומך בטעינה אלחוטית, באמצעות משטח הטעינה G PowerPlay, שנמכר בנפרד.


ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED


ומה לגבי התוצאות בשטח? שני העכברים ליוו אותנו בסשנים ארוכים במשחק Call Of Duty Black Ops 6 ואת התוצאות השווינו מדי שעה, שעתיים ולאחר שלוש משחק – ובדקנו בסיכום כמה אחוזים הסוללה בזבזה בממוצע מדי שעה. לטובת ההוגנות, שני העכברים הוגדרו על Polling Rate בתדר 1,000Hz ותאורת ה-RGB של ה-PRO 2 LIGHTSPEED הייתה כבויה.


התוצאות היו מאוד דומות אצל שני העכברים; ניצול של 4-5% סוללה מדי שעת משחק, בממוצע. חשוב לציין שבמהלך שעות הבדיקה העכברים פעלו כל הזמן וליוו אותנו בזמני גיימינג בלבד, כלומר תנועה מלאה ואינטנסיבית של גוף העכבר, כמו גם הפעלה רבה של קליקים. כך שקרוב לוודאי שבשימוש פחות נמרץ, שני העכברים צפויים לנצל פחות אחוזי סוללה מדי שעה.


המנצח: Logitech, בגלל הפתרון האלגנטי של הטעינה האלחוטית, גם אם שנמכרת בנפרד.


איכות בנייה

נתחיל עם העכבר של Razer. בתחתית ה-Viper V3 Pro צמד רגליים עשויות PTFE, חומר המציע תנועתיות זורמת-יחסית מעל משטחי בד בעיקר. צמד הרגליים, הממוקמות בחלק העליון והתחתון של תחתית העכבר, רחבות מאוד ומכסות בערך 40-45% מתחתית העכבר – כיסוי משמעותי. בתחתית ה-PRO 2 LIGHTSPEED גם שולבו רגלי PTFE, אלא שהן הרבה פחות דומיננטיות: מדובר בארבע רגליים אובליות הממוקמות בארבעה חלקים שונים בעכבר והכיסוי שלהן על פני תחתית העכבר הרבה פחות משמעותית מהמתחרה.


ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED


אורך הכבלים שהגיעו עם העכברים זהה, כ-1.9 מטר, אם כי זה של Razer שזור בד, בניגוד לגימור הפלסטיקי של Logitech. זה לא מתבטא רק באיכות הבנייה או הנראות המחמיאה, אלא גם לתנועת הגוף: במידה ותחליטו לשחק עם העכבר כשהוא מחובר למחשב, התנועתיות של הכבל השזור הרבה יותר דינמית וחופשית. מבחינת עמידות מקשים, ב-Razer טוענים שלעכבר אורך חיים של 90 מיליון קליקים. ב-Logitech לא מספקים נתון דומה.


ראש בראש: Razer Viper V3 Pro נגד Logitech PRO 2 LIGHTSPEED


בקופסה של Razer קיבלנו ארבע מדבקות מחוספסות לשילוב מעל גוף העכבר, למניעת החלקות. במארז של Logitech נידבו עוד 2 זוגות מקשי צד, אחד לכל צד בעכבר. אגב גוף עכבר, שני העכברים מצופים בגימור מט, אלא שה-Pro 2 LIGHTSPEED משום מה נוטה להשאיר אחריו הרבה יותר תיעודי טביעות אצבע מאשר ה-Viper V3 Pro.


המנצח: Razer, בזכות פיזור נדיב של משטחי ההחלקה, הכבל השזור וגימור המט שמונע טביעות אצבע.


בשורה התחתונה

שני העכברים היו מוצלחים מאוד, כל אחד בנישה שלו. היות ואביזרים היקפיים שכאלה הם מאוד סובייקטיביים, לא היה מנצח אחד אלא שני מתמודדים מעולים המצטיינים במשהו אחר.

המדויק ביותר

עבור שחקנים המחפשים עכבר עם חיישן בעל רמת דיוק מעולה, תוכנה פשוטה ואיכות בנייה מצוינת, ה-Razer Viper V3 Pro של Razer יתאים במדויק.



הנוח ביותר

עבור שחקנים המחפשים נוחות שימוש גבוהה לצד סוללה מעולה ופתרון טעינה אלחוטי מוצלח, ה-PRO 2 LIGHTSPEED של Logitech הוא מה שאתם מחפשים.



להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Razer,
סוג:עכבר גיימינג,
חיבור:אלחוטי,
החל מ- 688 ₪
מתוך 7 חנויות
מותג:LogiTech,
סוג:עכבר גיימינג,
חיבור:אלחוטי,
החל מ- 599 ₪
מתוך 3 חנויות