חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון חכם Samsung Galaxy Watch SM-R800 סמסונג
מותג: Samsung
מערכת הפעלה: Tizen
גודל מסך: 1.3 אינטש
רזולוציית מסך: 360x360
מצלמה: ללא
נגן MP3: כולל
Bluetooth: כולל Bluetooth
GPS: כולל GPS
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Yachin 29.06.22
Eyal 07.10.21
אביאל 13.06.21
איציק 03.03.21
erez.aneta.spoudase.ellinika 27.02.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון חכם Samsung Galaxy Watch SM-R800 סמסונג

שחר שושן | 15.11.2018
הטוב
  • תצוגה בהירה וחדה
  • מעבד חזק
  • סוללה שמחזיקה כמה ימים
הרע
  • משקל גבוה
  • זמני טעינה ארוכים
בשורה התחתונה
ה-Galaxy Watch של סמסונג הוא שעון חכם מוצלח ונאה. הוא מספיק מהיר כדי שהשימוש בו יהיה זורם לרוב, והסוללה מספיק חזקה כדי שלא תצטרכו לטעון אותו כל יום. כל מה שביקשנו לעשות דרכו - קיבלנו, ובכל זאת זה בולט שיש עוד הרבה לאן להתקדם כדי שהוא יהיה הטוב ביותר. עד שהשעון הזה יומצא, הגלקסי וואץ' מספק תמורה טובה למחיר.
הקדמה

ה-Galaxy Watch הוא שעון חכם מבוסס מערכת הפעלה Tizen מתוצרת סמסונג. הוא מגיע בגודל 42 ו-46 מילימטר ויש לו קישוריות בלוטות', WiFi, GPS, מד דופק, מד לחץ אוויר, חיישן אור, מד תאוצה וגירוסקופ. הדגמים שמגיעים לישראל בייבוא רשמי אינם תומכים בכרטיס סים. לשניהם הגדלים יש מסך Super AMOLED בגודל 1.2 או 1.3 אינץ' בהתאם לגודל, כששניהם מציגים תמונה ברזולוציה של 360X360 ופועלים על מערכת ההפעלה הייעודית Tizen wearable OS 4.0 הזמינה בעברית. המכשיר תואם לרשימה ארוכה של סמארטפונים שאינם של סמסונג.


בסקירה זו בדקנו את דגם ה-R800 הגדול שלו סוללה בקיבולת 472 מיליאמפר ואנטנת NFC לביצוע תשלומים דרך אפליקציית סמסונג שאינה זמינה בישראל.



נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

במשקל 63 גרם, ה-Galaxy Watch הוא שעון יחסית כבד, ובקוטר 46 מילימטר, הוא גם מרגיש מסיבי למדי כל שהדגם הזה מראש יותר מתאים לאמות רחבות. למכשיר מסך מגע בהיר מסוג Super AMOLED בגודל 1.3 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של 360X360. אותו מסך מצופה בגורילה גלאס DX+ שמגן עליו משריטות. המסך הצבעוני נשלט על ידי חיישן בהירות כך שלהבדיל מדגמים קודמים, הוא מודע לתאורה הסביבית. הבקרה האוטומטית שאנחנו מכירים היטב מסמארטפונים, מאוד שימושית כשאתם יוצאים מתוך מבנה לשמש או נכנסים למקום חשוך. בכך, לא תצטרכו לשנות את הבהירות ידנית שוב ושוב.


במקביל לממשק המגע, ישנה חוגה הממוקמת מעל המסך ודרכה ניתן לשלוט בתפריט. לטעמנו זה אחד היתרונות החשובים של סמסונג לעומת שעוני אנדרואיד, שכן לעיתים שליטה דרך מסך המגע יכולה להיות מתסכלת ולו רק כי אתם מסתירים את כל התצוגה עם האצבע שלכם. שימוש בגלגלת מוסיף דיוק לשליטה ואף מרחיב את יכולת השליטה למצבים שבהם הידיים מלוכלכות או מכוסות בכפפות.


Samsung Galaxy Watch: חזק ונאה


מערכת Tizen שפה מגיעה בגרסתה הרביעית עובדת היטב כשהיא קלה לשימוש ומובנת למדי. השעון תמיד מתחיל בתצוגת השעה הרגילה שאותה ניתן להחליף עם פני שעון שאפשר להוריד בחינם או בתשלום, כשהחלקה ימינה תציג את ההתראות האחרונות, והחלקה שמאלה תעבור בין כל הווידג'טים השונים שאותם תוכלו להגדיר בעצמכם. אותם ווידג'טים יכולים לאגד מידע מאפליקציות שונות של סמסונג, או לעבוד באופן עצמאי עם תוכנות צד ג' כמו ספוטיפיי. 


Samsung Galaxy Watch: חזק ונאה


לא מפספסים הודעות

בכל מקרה שבו תתקבל הודעה דרך כל אפליקציה נתמכת, כלומר שיחות, SMS, וואטסאפ וכל שאר המדיה החברתית המוכרת, השעון יתעורר, ירטוט ואם תרצו גם יצפצף או יצלצל. את האפליקציות הספציפיות ניתן לבחור כך שלא תוצפו בכל קשקוש קטן שמגיע לטלפון. 


רוב המגבלות של המכשיר מתגלות כשאתה מבקש ליצור דרכו תוכן כלשהו או לגשת לתוכן ישן יותר. להודעות וואטסאפ למשל אפשר לענות דרך הכתבה קולית באנגלית או שפות אחרות שאינן עברית, אימוג'י למיניהם, תגובות מוכנות מראש כמו כן, לא ו"אלוהים אדירים!" או ממש להקליד על המסך הזעיר, כשהמקלדת בנויה כמו בטלפונים הישנים שבהם כל מקש מחליף 3-4 אותיות. במקרה האחרון ההקלדה אמנם עובדת היטב, אך היא איטית ומתסכלת.


Samsung Galaxy Watch: חזק ונאה


אך מה אם כבר קראתם את ההודעה ורציתם לחזור אליה? העניין אפשרי רק אם לא ניקיתם את ההודעות האחרונות. ברגע שתעשו זאת, תצטרכו לגשת לטלפון ולאתר את השיחה הרלוונטית וזה קצת מרגיש לנו כמו דלת טרוקה.


הפעלה אוטומטית, בערך

כמו בכל השעונים החכמים, גם הגלקסי וואץ' ידלק אוטומטית כשתסובבו את פרק כף היד אליכם, ויכבה אוטומטית לאחר מספר שניות. לטעמנו ההדלקה האוטומטית בעיקר מפספסת את המחווה של סיבוב פרק כף היד והרמת האמה, כך שמצאנו את עצמנו לוחצים על אחד הכפתורים רק כדי לראות מה השעה וזה לא תחליף מוצלח במיוחד. כדי להחשיך את המכשיר אפשר לכסות אותו עם כף היד, וכדי למנוע הדלקה בטעות, ניתן להפעיל את "מצב תיאטרון" שמשתיק את ההתראות, מכבה את המסך ומבטל את המחוות שאמורות לגרום לו להתעורר. בכל מקרה שמחנו לגלות שדגם זה תומך במסך הפועל תמיד, כך שישנה תצוגה קבועה ופשוטה של השעה, ורק כשמעירים את המכשיר, אז פני השעון (Watch Face) הצבעוניים מוצגים.



Samsung Galaxy Watch: חזק ונאה



השעון מסוגל לתפקד באופן עצמאי או בחיבור לסמארטפון. כעצמאי הוא מסוגל להתחבר לרשתות WiFi, לעקוב אחר התנועה שלכם דרך אנטנת ה-GPS המובנית ולהשמיע מוזיקה שהעתקתם לזיכרון הפנימי. עם זאת, למרות שיש סך הכל 4 גיגה אחסון, מתוכם פנויים רק כ-2.5 גיגה כך שאל תסמכו על השעון לאחסן את הקטלוג שלכם. עם זאת, ישנה אפשרות להתקין את ספוטיפיי ישירות על המכשיר, ולהשתמש בו כשלט רחוק לטלפון או כנגן עצמאי.


Samsung Galaxy Watch: חזק ונאה


בעוד שדגם זה לא מכיל כרטיס סים או מודם סלולרי, במידה ואתם מחוברים לסמארטפון דרך בלוטות', תוכלו לקבל ולהוציא שיחות ישירות מהשעון, כשישנו מיקרופון ורמקול מובנה בשעון עצמו. עוצמת השמע לא רעה בכלל אך לא מספיקה כדי לנהל שיחה במקום רועש. במקביל, תוכלו לחבר אוזניות בלוטות' ישירות לשעון ולנהל דרכו שיחות או להאזין למוזיקה.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

את מגוון האפליקציות ניתן להוריד ישר מהשעון דרך Galaxy Apps או דרך אפליקציית Galaxy Wear שאותה אתם מחויבים להתקין. בעוד שיש מגוון יחסית רחב רחב של אפליקציות חינם וגם בתשלום, יש בדיוק אפליקציית ניווט אחת בחינם שמסוגלת לעבוד באופן עצמאי וזאת Nokia HERE WeGo, וזה כמובן אם תסכימו להקצות מתוך 1.5 גיגה שלכם, 370 מגה לטובת המפות. 


בעוד שזה נחמד שיש אלטרנטיבה כלשהי בחינם, חוסר התמיכה במפות גוגל שהן פתרון מצוין להולכי רגל ורוכבי אופניים, והיעדר היכולת להזין את הכתובת בטלפון ואז ישר לפתוח בשעון אלא צריך להזין הכל ידנית דרך המקלדת הידנית, הופך את האופציה הזו לפספוס פוטנציאל מתסכל למדי. אם תרצו בכל זאת, תוכלו לרכוש אפליקציות אחרות שמחירן בין 8 ל-12 שקל.


Samsung Galaxy Watch: חזק ונאה


הגלקסי וואץ' מסוגל לספק גישה להרבה מאוד שירותים שונים אך כדי לעשות בהם שימוש, אתם צריכים להסכים לכל כך הרבה EULA שזה מרגיש שזה כל מה שעושים עם השעון. את זה אומנם עושים רק בפעם הראשונה שניגשים לשירותים הרלוונטיים, אך היינו שמחים אם הייתה אופציה להסכים להכל מראש, ולהימנע מכל ההתעסקות הזו.


כחלק מהניסיון של סמסונג לדחוף את ביקסבי כעוזרת אישית, גם בשעון היא זמינה כדי לאפשר לבצע חיפושים מבוססי קול. אנחנו כמעט ולא זכינו לראות את זה בפעולה כי בכל פעם שניסינו להפעיל את המערכת, קיבלנו הודעה על Privacy Notice שצריך לאשר, אך הכפתור היה אפור והסתובב לו גלגל טעינה עד אינסוף. לבסוף זה עבד, אך ביקסבי אינה מבינה עברית כך שנאלצנו לפנות אליה באנגלית. בסופו של דבר זה הסתכם בכך ששאלנו אותה מה מזג האוויר והיא הציגה והקריאה אותו עבורנו באנגלית.


שומרים על הבריאות

ה-Galaxy Watch הוא קודם כל שעון חכם ואחר כך שעון ספורט, כך שאין לו תמיכה באביזרי מדידה חיצוניים כמו רצועת דופק או חיישנים שמציבים בנעליים, אך הוא עושה עבודה יפה מאוד בעקיבה אחר התנועות שלכם.


המכשיר תומך בעשרות פעולות כושר שונות, החל משחייה, ריצה ואופניים ועד סקוואטים, פילאטיס ויוגה. במידה ובחרתם פעילות כושר שמתרחשת מחוץ למבנה, אנטנת ה-GPS תופעל ותעקוב אחר התנועה שלכם, ובכל הפעולות ישנו מעקב קבוע אחר הדופק. תוך כדי האימון מוצג מידע כמו מרחק, קלוריות וזמן פעילות. בנוסף, המכשיר יקריא כל מרחק או זמן קבוע, את הנתונים כך שלא תצטרכו להביט בשעון.


Samsung Galaxy Watch: חזק ונאה


במידה ואתם סתם פעילים כי אתם הולכים ממקום למקום ומבחינתכם זו לא פעילות גופנית מוגדרת שהפעלתם ידנית, השעון עדיין מסוגל לזהות את ההליכה המהירה ולמדוד את הפעילות לאורכה. תכונה נחמדה היא שאחרי כמה דקות של פעילות תתקבל הודעה מהטלפון שכל הכבוד לנו ושנמשיך כך.


עוד תכונה חביבה שאינה חדשה בשעון זה אך מבוצעת היטב היא תזכורת חוסר הפעילות. בכך אם השעון מזהה שאנחנו לא זזים כבר שעה, הוא מזכיר לנו שכדאי להניע את עצמנו קצת, ואף מדריך בתרגילי פיתול ומתיחות שאפשר לבצע בכסא, כדי לשחרר קצת את הלחץ שנוצר מישיבה ממושכת. 




מורידים לחץ

תכונה נחמדה כאן היא מד הלחץ. זהו חישוב של הדופק יחד עם התנועות של המשתמש שמפיק את מידת הלחץ שלכם שנעה על חוגה בין ירוק לאדום. אם המד אינו ירוק לגמרי, יופיע כפתור שידריך אותכם בנשימות מרגיעות. בעוד שזה לא המכשיר הראשון שראינו שמציע את הפונקציה הזו, הוא מבצע אותה היטב עם אנימציה חביבה וצליל מרגיע. עשינו בדיקת לחץ לפני ואחרי ואכן הלחץ ירד כך שלפחות יש מישהו שמזכיר לנו לנשום עמוק ולהירגע.


Samsung Galaxy Watch: חזק ונאה


כל המידע הזה זמין בחלקו בטלפון, אך אם תרצו ממש לעקוב אחר הפעילות שלכם תצטרכו להתקין את אפליקציית Samsung Health. דרכה ניתן לסכם את כל המידע שהשעון אוסף אך היא והאפליקצייה הייעודית לשעון - Galaxy Wear, משתמשות בסוללת הסמארטפון בצורה רציפה ואכן ראינו ירידה ניכרת בחיי הסוללה מרגע שחיברנו את השעון.


בתוך השעון תמצאו גם מד גובה מבוסס GPS ומד לחץ ברומטרי. שניהם מסוגלים לתת הערכה טובה לגבי הגובה שלכם בתוך ומחוץ למבנים. בעוד שזה פרקטי בהקשר לספורט כדי למדוד עליות וירידות במסלול, ביום יום לא כל כך מצאנו למה המידע הזה רלוונטי, ובנוסף למרות שישבנו באותו כסא באותה קומה כל היום, מד הגובה דווקא רשם איך ירדנו כעשרה מטרים לאורך היום.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אחד השינויים המהותיים שנעשו מדגם ה-S3 והגלקסי Gear הוא הארכת זמן השימוש. בעוד שבדגמים הקדמים נאלצנו לטעון את המכשיר מדי יום כי הסוללה הייתה מחזיקה אולי יום וחצי, כעת היא מחזיקה ארבעה ימי שימוש מלאים. בכך, השעון צריך לבקר בתחנת הטעינה האלחוטית כפעמיים בשבוע, וזה לטעמנו פרק זמן סביר בהחלט לשעון חכם.


Samsung Galaxy Watch: חזק ונאה


עם זאת, אם תבקשו להשתמש בתכונת המסך הפועל תמיד, זמן השימוש יצטמצם חזרה לכיום וחצי, כשהוא כבה אוטומטית כשאתם הולכים לישון או מניחים אותו בצד.


הטעינה מתבצעת באיטיות דרך מטען אלחוטי נאה שמשמש גם כסטנד תצוגה נחמד. גם בדגם זה וגם בקודמיו נתקלנו בבעיות טעינה, בכך הנחנו את השעון במקום, הנורית הירוקה התחלפה לאדום לסמן שהטעינה החלה, ולאחר כדקה היא החלה להבהב לסמן תקלה. בכך קרה לנו מספר פעמים שחשבנו שטענו את השעון אך למעשה הוא כלל לא נטען.



עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-Galaxy Watch מגיע עם דירוג IP68 והבטחה לעמידות במים לעומק של 50 מטר. בו זמנית סמסונג מבהירה שלא מדובר בשעון צלילה ואין להשתמש בו במים עמוקים. כך או כך, אתם יכולים להרגיש בנוח לקחת אותו איתכם לבריכה, לים או סתם במקלחת, ויחד עם סמארטפון עמיד במים, אפשר להרגיש בנוח להסתובב בגשם בלי לחשוש שהמכשירים היקרים יהרסו.


בנוסף, הוואץ' מכיל תקן עמידות צבאי בשם MIL-STD-810G. אותו תקן קיים גם במכשירים כמו ה-LG V30 וה-G7 ולמרות ששמו כולל את המילה "צבא" הוא לא באמת אומר הרבה. זהו תקן שכדי להשתמש בשמו, אין צורך להוכיח שהמכשיר באמת עומד בו, אלא רק שהוא תוכנן לעמוד בו ושהם ביצעו בדיקות עמידות שהם עצמם תיכננו.


רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply