סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi S2 32GB 3GB RAM שיאומי
- אנדרואיד 8.0
- מצלמת סלפי טובה
- פידבק מקשים מצויין
- ביצועים פושרים
- איכות תצוגה ירודה
- אינו נוח לאחיזה ביד
- איכות חומרים לקויה
על סמארטפון השוק הבינוני-נמוך, Redmi S2, הכריזה אחת מיצרניות הסמארטפונים הפופולריות ביותר בישראל, היא כמובן שיאומי, במהלך חודש מאי האחרון. אלא שהמכשיר הושק בסין ובהודו (שם הגיע תחת השם Redmi Y2), וההערכות היו כי יבואנית מוצרי החברה בשוק המקומי, קבוצת המילטון, תוותר על השקת המכשיר.
אלא שהערכות לחוד ומציאות לחוד, ומצידה של המילטון היו תוכניות אחרות לחלוטין עבורנו. בצעד מפתיע למדי וללא הודעה מוקדמת, השיקה היבואנית המקומית את ה-Xiaomi Redmi S2 בישראל כבר בסוף חודש יוני, זאת קצת יותר מחודש לאחר הכרזתו הרשמית. המכשיר הצעיר מגיע עם תג מחיר גבוה למדי (החל מ-899 שקלים בייבוא רשמי) כשמסביבו שני מתחרים עיקריים - ושניהם בתוצרת שיאומי עצמה: ה-Redmi 5 Plus ו-Redmi Note 5. מדובר בצמד מכשירי שוק בינוני/בינוני-נמוך מהטובים ביותר שזמינים כיום לרכישה בישראל.
אז כיצד ה-Redmi S2 מצליח לתפקד, האם רכישתו עדיפה על פני שני אחיו הזמינים במחירים דומים (ואף נמוכים יותר), והאם זו הבחירה הנכונה עבורכם? לקחנו את המכשיר לסקירה מקיפה - ותוצאתיה לפניכם.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)ממכשיר שעלותו ההתחלתית סובבת 650 שקלים (בשוק הפתוח) לא ציפינו ליותר מדי תוצאות מרשימות בזירת האודיו, וכך גם היה בפועל. הרדמי S2 כולל רמקול מונו יחיד המשולב בדופן התחתונה שלו, וזה מצליח לספק סאונד בעוצמה גבוהה למדי. איכות השמע, כצפוי, אינה טובה או מרגשת, ובדומה למכשירי ביניים רבים - עוצמות ווליום גבוהות הביאו לירידה באיכות ולאודיו מעט צורם.
בזירת שיחות הטלפון גם כן קיבלנו תוצאות לא רעות - עוצמת השמע שמפיקה אפרכסת השיחות הסמוכה למצלמה הקדמית מצויינת, ובמרבית המקרים גם 50% או פחות מהווליום המקסימלי הספיקו לנו. בזירת סינון הרעשים לא ראינו תוצאות ייחודיות ורעשי רקע משמעותיים שולבו בשיחה ללא סינון מהותי. עם זאת, מדובר בתוצאה סבירה ומובנת.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)בשנים האחרונות מקפידה שיאומי לתחזק קו עיצובי דומה למדי בין מרבית מכשירי השוק הנמוך שלה, בין אם אלו עשויים פוליקרבונט ובין אם אלו עשויי מתכת. כך גם המצב עם הרדמי S2, אך מספר שינויים במבנה ששילבה שיאומי מובילים את המכשיר לספק חווית שימוש פחות טובה בזירת נוחות האחיזה.
הוא כולל מבנה מתכת מלא וגבו, הכולל מערך צילום כפול בעל 2 חיישנים, נראה דומה לרבים ממכשירי שוק הביניים/הנמוך של החברה, אלא שעם התעגלות יריעת האלומיניום אל מסגרת המכשיר נצפה שינוי מהותי. בנקודה זו בולט מבנה האלומיניום הצידה, וזה אינו מתמזג אל הזכוכית שבחזית המכשיר. הפעם נמצא בחלקו הקדמי של הסמארטפון זכוכית שטוחה (בניגוד לזכוכית מעוגלת בתצורת 2.5D שעוטפת את מרבית מכשירי שיאומי ורבים מן הסמארטפונים בשוק) הגבוהה מן המסגרת ובולטת החוצה, עם קצוות חדים ולא נעימים. זו, בשילוב עם מבנה מתכת מתעגל הבולט במסגרת, הובילו לחווית אחיזה שאינה נוחה, פחות יוקרתית ואינה מוכרת לנו ממכשירי שיאומי קודמים שבחנו.
יתר על כן, בחזית ה-Redmi S2 משולבים: מצלמת סלפי ברזולוציית 16 מגה פיקסל שמהווה לגולת הכותרת במכשיר (על כך נדון בהמשך), יחד עם צג LCD בגודל 5.99 אינץ' בתצורת 18:9 המוכרת, אך בניגוד לדגמי הרדמי 5 פלוס ורדמי נוט 5, יהיו השוליים עבים למדי עם יחס מסך-גוף מכשיר של 74.5 אחוז. השוליים העבים הובילו למימדים מהגדולים שראינו במכשירי שיאומי עם מסכי 18:9 בגודל זהה: 160.73 מ"מ אורך, 77.26 מ"מ רוחב ו-8.1 מ"מ עובי, כאשר המשקל עומד על 170 גרם. המימדים הגדולים, בשילוב עם המבנה השנוי במחלוקת של המכשיר, הובילו את הרדמי S2 להיות בלתי נוח לאחיזה ממושכת ביד ובעיקר לא נוח לשימוש ביד אחת בלבד.
מלבד חוסר הנוחות באחיזה, נראה שמבנה המתכת של המכשיר זול יותר מאלו של דגמים אחרים בסדרות רדמי המגוונות. עיצוב המתכת מרגיש לנו זול ולא איכותי, ואף על פי שמחירו של הסמארטפון נמצא בצד הנמוך של סקאלת המחירים - הייתה זו שיאומי שהרגילה אותנו לקבל תחושת מתכת קרירה ויוקרתית גם במחירים זולים, והפעם היא לא מצליחה לספק זאת.
עוד בחווית הארגונומיה השלילית נמצא גם קורא טביעות אצבע שממוקם לא כראוי. ה-Redmi S2 ארוך יותר ממרבית מכשירי החברה עם מסך בגודל זהה, ועדיין שיאומי בחרה למקם את קורא טביעות האצבע שלו גבוה בחלקו האחורי. בהתאם לכך, קשה לגשת אליו ולעיתים רבות נאלצנו לשנות את אופן האחיזה על מנת לבצע זאת.
בצד החיובי של הסיפור, נשמח לציין כי מקשי המכשיר מספקים פידבק טוב ונוחים ללחיצה, וכי זה משלב במסגרתו שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות וכן נורית IR (אינפרא-אדום) לצורך שליטה על טלוויזיות, מזגנים ומוצרים נוספים. עוד נמצא במסגרת שקע טעינה מסוג MicroUSB.
מתחת לפני השטח, בזירת העיבוד הנסתרת, נמצא מפרט מוכר מתמיד שזהה באופן כמעט מוחלט ל-Redmi Note 4 ול-Redmi 5 Plus. כך, כולל המפרט את שבב העיבוד Snapdragon 625 הוותיק, בצירוף למערך זיכרון המשלב 3 או 4 גיגה-בייט RAM ו-32 או 64 גיגה-בייט של זיכרון אחסון פנימי, אותו ניתן להרחיב באמצעות כרטיס MicroSD. נציין כי הגרסה שקיבלנו לסקירה משלבת 3GB RAM ו-32GB אחסון. אלו ירוצו יחד עם מערכת ההפעלה וממשק המשתמש אנדרואיד 8.1 אוראו ו-MIUI 9.6, בהתאמה.
בכל הנוגע לביצועי המכשיר - אין חדש תחת השמש. המפרט מוכר וכך גם הביצועים: ביצועי היום-יום טובים למדי, ופעולות בסיסיות מתבצעות ללא בעיות מהותיות: כניסה ויציאה מאפליקציות מערכת, ביצוע שיחות, שליחת הודעות, האזנה למוסיקה דרך אפליקציות סטרימינג שונות ועוד - כולם עושים עבודתם בצורה סבירה, אך לא מצויינת.
למעשה, מדובר בביצועים פחות טובים (אך די קרובים) לאלו שראינו ברדמי 5 פלוס, אך ייתכן כי הסיבה לכך היא שהגרסה שבחנו כוללת 3GB RAM בלבד, מה שעשוי להשפיע על חווית המולטי-טאסקינג ועל אלמנטים נוספים בשימוש. מיותר לציין כי לא מדובר בסמארטפון המיועד לגיימינג אינטסיבי, ומשחקים קלילים יספיקו כדי להעמיס על המכשיר.
כפי שציינו קודם, בחזית הרדמי S2 נמצא פאנל תצוגה מסוג LCD בגודל 5.9 אינץ', המציע רזולוציית צפייה נמוכה של HD Plus (או: 1440X720 פיקסלים) עם צפיפיות של 269ppi. לצערנו, הרזולוציה הנמוכה משפיעה מהותית על חווית הצפייה - המסך חיוור למדי, החדות נמוכה ואיכות התצוגה די נמוכה. הבהירות המקסימלית סבירה, אך בתנאי שמש קשים התקשנו לצפות בתוכן על המסך בצורה טובה.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)גולת הכותרת והפיצ'ר המדובר ביותר ברמה השיווקית עם ה-Xiaomi Redmi S2 הוא מצלמת הסלפי הקדמית. המכשיר מציע למשתמשיו חיישן קדמי ברזולוציית 16 מגה פיקסל עם פלאש LED ייעודי, זווית צילום של 79.8 מעלות, תמיכה ב-HDR וטכנולוגיית בינה מלאכותית המניעה אותו שתאפשר צילום תמונות תוך החלת אפקט בוקה.
בפועל - תוצאות הצילום שהפקנו מן המצלמה הקדמית היו בהחלט די טובות בתנאי תאורה מיטביים, בעיקר בצילומי חוץ עם תאורת יום וכן בצילומי פנים בתנאים טובים גם כן. נוסף על כך, יכולות צילום הבוקה של המצלמה הקדמית טובות ביותר, ובמרבית המקרים הצליחה המצלמה לזהות את הפנים שלנו בצורה טובה, כך שהרקע טושטש כראוי. מנגד, בסצינות צילום בהירות במיוחד, חווינו מריחה מהותית בתוצאות הצילום, כמו גם אי דיוקים רבים ואי שמירה על הפרטים אותם חווינו במצבי צילום מגוונים. בסך הכל מדובר במצלמת סלפי משופרת בהשוואה למכשירים אחרים בעלי תג מחיר דומה, אך עדיין לא כזו המצדיקה בלבדה את רכישת המכשיר.
בזירת הצילום האחורי נמצא מערך צילום כפול, המשלב בין חיישן 12 מגה פיקסל ראשי לחיישן 5 מגה פיקסל משני. אלו מצויידים במפתח צמצם f/2.2, תמיכה ב-HDR אוטומטי, מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי, פלאש LED וכן תמיכה בטכנולוגיית בינה מלאכותית.
בסך הכל, תוצאות הצילום שהצלחנו להפיק מצמד המצלמות הראשיות של המכשיר היו די סבירות. בצילומי חוץ עם תאורת השמש הצלחנו להפיק תוצאות לא רעות בכלל שהיו די חדות, עם צבעים מדוייקים למדי (אך מעט חסרון בפרטים הורגש). הודות לחיישן הנוסף ולטכנולוגיית הבינה המלאכותית ניתן להחיל את אפקט בוקה בצורה די טובה בתנאי חוץ-יום, כאשר בצילומי פנים התקשנו להפיק תוצאות ברמה זהה או קרובה לכך. למעשה, לעיתים קרובת היה נראה שזיהוי האובייקט בעת החלת האפקט היה דווקא טוב יותר במצלמה הקדמית.
בצילום לילי, כמובן, מתקשה ה-Redmi S2 לספק תוצאות טובות, ונאלץ להסתדר עם תוצאות צילום סבירות, עם רעש רב ומריחות מהותיות. בין מצבי הצילום השונים שמציעה המצלמה הראשית של המכשיר נמצא HDR, צילום בוקה, צילום פנורמי וכמובן צילומי וידאו. בנושא צילומי הוידאו זה נציין כי הוידאו שמפיקה המצלמה מגיע ברזולוציה מקסימלית של Full HD עם 30 פריימים לשנייה. התוצאות בזירת הוידאו סבירות ולא מעבר לכך, כאשר נתקלנו במריחות רבות, סינון רעשים לקוי ורמת חדות לא גבוהה במיוחד. עם זאת, עבור צרכן הבוחר לעצמו מכשיר מקטגוריה זו, ככל הנראה שיספיקו ביצועים אלו.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)אחרי שהתרגלנו לסוללות הענק בנפח 4,000mAh בדגמי הרדמי 5 פלוס/נוט 5, בהחלט מאכזב לדעת שה-Redmi S2 החדש מגיע עם סוללה בקיבולת נמוכה משמעותית: 3,080mAh בלבד. עם זאת, הסוללה מצליחה לבצע עבודה לא רעה חרף הקיבולת הסטנדרטית (ייתכן נוכח שילובו של צג ברזולוציית HD+ בלבד). כך, במהלך יום עבודה בו נותק המכשיר משקע החשמל בשעה 7:00 בבוקר, הצלחנו להינות מה-Redmi S2 למשך כל יום העבודה ולאחר מכן. את הסמארטפון נדרשנו לחבר שוב לשקע החשמל רק בשעות הערב המאוחרות (סביב 22:00), אז הוא סיים את היום עם 30% סוללה.
במהלך יום זה עיקר השימוש שלנו במכשיר היה: גלישה באינטרנט, קיום שיחות טלפון, שליחת הודעות בווטסאפ ומעט ניווט - שימושים צנועים למדי. בימים אינטסיביים יותר הסוללה זעקה כבר סביב 19:30 עם כ-15%, כאשר השימוש בימים אלו כלל: ניווט אינטנסיבי באמצעות Waze תוך שהמסך דלוק, האזנה למוסיקה, קיום שיחות מרובות (קוליות ובווטסאפ), צילום ושימוש נרחב במיילים. זמן המסך שהצלחנו להוציא מהמכשיר בממוצע נע סביב 5 שעות. טעינת הסוללה נמשכה שעתיים מ-0 ל-100%, וזה בהחלט עשוי להיות מעט מעיק לעיתים.
עמידות
(10% מהציון הסופי)כמו במרבית מכשירי שיאומי, ובעיקר באלו שפונים לשוק הבינוני או הנמוך, לא נמצא ב-Redmi S2 עמידות בפני מים או אבק. הוא מגיע עם מבנה מתכת מלא שמרגיש זול, וזכוכית בתצורה שטוחה שמגנה על חלקו הקדמי, ובולטת מעל למסגרת הסמארטפון. הזכוכית אינה מתאגדת בתצורת 2.5D אל המסגרת, מה שמוביל לתחושת חספוס לא נעימה בקצוות.
בגבו יהיה מערך הצילום הכפול בולט כלפי מעלה, ובמהלך תקופת השימוש שלנו במכשיר הספיק זה להשחק והצבע ירד ממנו מעט. אנו בהחלט היינו ממליצים על שימוש במגן לצורך שמירה על המכשיר ככל הניתן, בייחוד מכיוון שהיצרנית מקפידה לספק אחד ישירות באריזה. נדגיש כי לאחר כשבועיים אותם בילינו עם המכשיר, ספג זה לא מעט שריטות וחבלות, אף שלא חווה נפילה או מכה משמעותיים.