חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Roborock S50
מותג: Roborock
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
משקל: 3.5 ק"ג
ציון WiseBuy
9.5
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Ofer 04.01.21
noamhdd25 05.11.20
דייויד 21.10.20
dana 07.10.20
Sapir 06.10.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Roborock S50

לירן עבדי | 23.05.2019
הטוב
  • ביצועי שאיבה מצוינים
  • כולל שטיפה
  • אפליקציה יוצאת מגדר הרגיל
  • חיי סוללה טובים
  • תמורה מצוינת למחיר כשמתחשבים במתחרים
הרע
  • אין קיר וירטואלי מובנה, יש לרכוש בנפרד
  • מרעיש מאוד במצב טורבו
בשורה התחתונה
אין הרבה שואבי אבק רובוטיים שדומים ל- Roborock S50. ביצועי השאיבה היו מצוינים, אופציית השטיפה גרמה לנו להרגיש שקיבלנו יותר בפחות כסף, מלאכת ריקון הלכלוך קלה והאפליקציה הייעודית Mi Home היא בית ספר לאיך מייצרים את האפליקציה המושלמת, הן בכמות הפיצ'רים והן בנוחות המשתמש. החסרונות שלו כמעט ולא קיימים, מה שהופך את ה- Roborock S50 לאחד משואבי אבק הרובוטיים המשתלמים ביותר שתכירו וכלי ניקיון מצוין בפני עצמו.
הקדמה

ה-Roborock S50 הוא שואב אבק רובוטי המבטיח לשאוב ובעוצמה וביעילות גבוהה, בזכות 12 חיישנים שונים ופעולת ניגוב חדשה. הוא נשלט דרך כפתורים הנמצאים על גבו או דרך אפליקציה ייעודית והוא מסוגל למפות את החדרים בבית, לקבוע מסלולי ניקוי אידיאליים ובעל תכונת שטיפה.




הרובורוק S50 הוא הזוכה במבחן שואבי האבק הרובוטיים שערכנו במרץ 2019.

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

על הנייר, ה-S50 מבטיח עוצמת שאיבה 2000pa עם הספק של 58W. במבחן ביצועי השאיבה ערכנו ל-Roborock שני מבחנים שאמורים לדמות סוגי לכלוכים נפוצים: במבחן האורז בדקנו את יכולת השואב להתמודד עם לכלוך קשה כמו חתיכות אדמה למשל ובמבחן הקמח נבדק עוצמתו מול לכלוך דק כמו אבק. פיזרנו 100 גרם ברחבי חדר תחום והקצנו לשואב חצי שעה של עבודה. בתום 30 דקות שקלנו כמה מסוגי הלכלוך נאספו בפועל.


הביצועים היו טובים למדי: בתום 20 דקות ה-Roborock שאב את כל חתיכות האורז והחדשות הטובות, הגרגרים לא נפלטו החוצה ברגע שהרמנו את השואב – תופעה שכבר ראינו בלא מעט שואבי אבק רובוטיים אחרים. חשוב לציין שיש לשואב נטייה להדוף גרגרים שאינם עוברים ישירות תחת מרכזו, אך גם אלו נאספים לבסוף אחרי כמה דקות נוספות.

Roborock S50: שואב כזה עוד לא פגשתם

גם במבחן הקמח התרשמנו לטובה מהשואב: אחרי כמה מעברים מהירים, רוב מוחץ של הקמח נשאב אל שואב האבק, כשממש כמויות קטנות ודקות של קמח עדיין נאלצנו להרים עם מטאטא ויעה, כלומר מטלת ההברקה הושלמה איתו אבל זה כנראה כבר תהליך שמיועד למכורי ניקיון כבדים.

איך ההתמודדות של ה- Roborock עם פינות, אחת מנקודות התרופה הגדולות של השואבים הרובוטיים? לשמחתנו גילינו התמודדות נאה עם הזווית הקשות, למרות מבנהו המעוגל שמונע ממנו להגיע לאותן פינות. בחדר הסלון בו הושאר השואב לטפל בכמות האבק, נותרנו עם ארבעה פינות נקיות יחסית, כשרק אחת מהן נראה לא נקייה לחלוטין, אם כי טיפול מקומי לאחר מכן הגיע לנקודה, שגם נותרה נקייה לאחר מכן.

Roborock S50: שואב כזה עוד לא פגשתם

תכונה נוספת שקיימת במכשיר היא מצב שטיפה: ל-Roborock תא פלסטיד מיוחד אותו ממלאים במים, מטעינים בגבו של השואב ובבחירת המצב הייעודי, השואב יתחיל להרטיב את הרצפה קלות במקביל למלאכת הניקוי. בפועל קשה לקרוא לזה "ספונג'ה" במובן הקלאסי כמובן, מאחר והרצפה בעיקר נותרת לחה ולא באמת רטובה אבל מבחינתנו זה בונוס נחמד ותו לא, מה גם שרוב הרובוטים בטווח המחירים של ה- Roborock מציעים ביצועים חלשים יותר, שלא לדבר על אופציית שטיפה שלא קיימת בכלל.

נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מידות הרובוט 35 ס"מ גובה, 35 ס"מ רוחב, גובה 9.6 ס"מ ומשקל של 3.5 ק"ג – לחלוטין עומד באותו קטנה של שאר המתחרים באותה קטגוריה. במארז של ה-Roborock קיבלנו פילטר נוסף, מסרק לניקוי המברשת, זוג מטליות, מיכל מים לשטיפה וארבעה פילטרים לסינון המים.


על ראש השואב יש שלושה כפתורים: הפעלה/כיבוי, חזרה לתחנת הטעינה וכפתור התמקדות ניקיון באזור ספציפי. שאר הפעילויות מוגדרת על ידי האפליקציה הייעודית Mi Home בלבד. החדשות הטובות הן שהאפליקציה מצוינת: באמת שלא זכורה לנו שליטה כה רחבה ונדיבה על שואב האבק הרובוטי שלנו. הכל אפשר למצוא כאן: שליטה ידנית על השואב עם החצים, תזמון ניקיון לפי שעות מבוקשות, פקודות תנועה סטנדרטיות כמו כיבוי וחזרה לתחנת הטעינה, היסטוריית ניקוי, מעקב אחר שחיקת אביזרים ועוד.

גם חווית השימוש באפליקציה יוצאת מגדר הרגיל; היא מאוד נקייה במראה והכל כל-כך פשוט לתפעול ושליטה שהופך את חווית השימוש ב-Roborock למהנה. ההתממשקות הראשונית מהירה להפליא, הקלות בשיטוט בין המסכים והתפריטים הכל-כך מזמינים, מנגישים את השואב הרובוטי שעד לפני כמה שנים לא היה נדרש כלל, למוצר שכעת חובה עליו להיות בכל בית, בייחוד ה- Roborock.

Roborock S50: שואב כזה עוד לא פגשתם

ה- Roborock צויד בחיישני התנגשות שאמורים למנוע מפגש עם עצמים בסביבה הנסרקת. בפועל מאוד הופתענו לטובה מהביצועים: לא פעם השואב תועד מגיע לקיר אך לא מתנגש בו באגרסיביות אלא מתקרב קלות, "מנשק" את האזור שלפניו וממשיך לכיוון אחר. אמנם היו כמה פספוסי זיהוי והתנגשויות בכיסאות עם רגליים דקות שלא זוהו מרחוק אבל מלבד למקרים בודדים, התרשמנו מאוד מיכולת זיהוי המכשולים של ה- Roborock.

בדומה לשואבים רובוטיים חכמים אחרים, ה- Roborock גם מסוגל לחזור עצמאית לעמדת הטעינה ובמבחן התוצאה זה עובד מצוין: לא משנה איפה השארנו אותו בדירת 70 מ"ר, ברגע שהסוללה עמדה על אחוזים בודדים, השואב מצאו את דרכו חזרה לעמדת הטעינה באלגנטיות מצוינת, עם אפס התנגשויות. באשר לקיר וירטואלי, אותו מנגנון שנועד למנוע מהשואב הרובוטי להגיע לאזור מסוים, חשוב לדעת שבמארז של Roborock אין התקן חיצוני שאמור לחסום אותו מלשאוב אזורים שנבקש לא להגיע אליהם. מה כן יש? פס מגנטי ייעודי, אותו יש לרכוש בנפרד ולמקם אותו לפני האזור/חדר שאין לחצות.

Roborock S50: שואב כזה עוד לא פגשתם

מיכל הלכלוך של ה-Roborock עומד על 0.5 ליטר, קיבולת נאה שגדולה בלא מעט מרוב השואבים הרובוטיים ומאפשרת בשורה התחתונה לרוקן את המיכל בפחות חזרות בשבוע, למשל. גם מטלת הריקון קלילה: חליצת המיכל נעשית באמצעות הרמת מכסה הפלסטיק, קליק בתופסן ואחרי כמה הטחות בפח, רוב האבק הגדול יוצא החוצה בקלות. מסרק לניקוי המברשת מטפל בחתיכות האבק העקשניות שעוד נותרות בדרך כלל בפינות.

Roborock S50: שואב כזה עוד לא פגשתם

ומה לגבי רעשי רקע? כמו כל שואב אבק רובוטי, גם ה-Roborock מפיק רעשים מכניים בעת הפעולה שלו, אם כי נסבלים בהרבה מכמה דגמים פשוטים וזולים יותר שסקרנו. הוא מציע כמה עוצמות שאיבה, כשכמובן מצב השאיבה העוצמתי ביותר ממש מרעיש עד כדי כך שלא נעים להיות באותו חדר איתו. תחת שאיבת Quiet, המצב השקט ביותר, רעשי השואב מונמכים משמעותית - אבל עדיין לא משהו שאפשר לפספס ובטח שלא מאפשר לישון באותו חדר שהוא פועל בו, לפחות לפי ניסיוננו האישי.

לפי היצרנית, חיי הסוללה של השואב עומדים על 2.5 שעות, שהם די מדויקים במבחן התוצאה, כמובן כל עוד השואב לא עבד במצב טורבו לאורך כל הפעילות. טעינה מלאה אורכת בערך אותו הזמן. בהתחשב בעובדה שהרובוט מסוגל לחזור בעצמו לעמדת הטעינה, להיטען במלואו ולהמשיך לשאוב מאותה נקודה בה הפסיק, בטחנו בו ברגע האמת ולא מצאנו את עצמנו רודפים אחרי תחנת הטעינה, כך שהעניין לא מהותי מדי.

בכל שואב מותקנים מסננים שתפקידם לסנן את האוויר שחוזר לחלל החדר ולהגן על המנוע מפני חדירת אבק. איכות האוויר שיוצא מהשואב תלויה במידה רבה באיכות הסינון. ככל שמספר דרגות הסינון גדול יותר הסינון יהיה יעיל יותר, וכמות הלכלוך והאבק שתחזור לחלל החדר תהיה מינימלית. מסננים בעלי התקן הבינלאומי HEPA או S-CLASS הם בעלי כושר הסינון הגבוה ביותר ומוגדרים כאנטי אלרגנים. סינון ברמה כזאת, שמייקר את עלות השואב, מתאים לאנשים אלרגיים ורגישים לאבק. בחלק מהשואבים קיים גם מסנן פחם לנטרול ריחות לא נעימים.
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
מתאים בעיקר לניקוי שטיחים המתפרסים על פני שטח נרחב ויעיל מאוד בשאיבת שיער בעלי חיים. שואבים עומדים מצוידים בדרך כלל בצינור גמיש המאפשר גישה למקומות מרוחקים, לאזורים צרים ולניקוי ספות ווילונות.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10
הרובוט של Roborock בנוי לעילא: לא תמצאו כאן חלקים רופפים, מקשים זזים במקומם או גלגלים עייפים, כך גם החלקים הפנימיים כמו המיכל והפילטר. בכל הנוגע לתחזוקה שוטפת, כאמור האפליקציה מעדכנת על שחיקת הרכיבים ומעדכנת מתי מומלץ להחליף רכיב כזה או אחר ברגע שהוא מתחיל לאבד מיעילותו – עוד תכונה מעולה שלא קיימת בהרבה שואבי אבק רובוטיים אחרים.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply