סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum שיאומי
- פעולה מחושבת ודייקנית להפליא
- שאיבה יעילה בכיסוי כמעט מלא
- שליטה מלאה מהאפליקציה
- התראות לנייד, מיפוי מדויק, תזמון פעולה
- עיצוב מאופק ואלגנטי בלבן
- תחזוקה קלה
- זול משמעותית מהמתחרים
- מעט רועש
- לא כולל קיר ורטואלי
החיסרון היחיד שמצאנו (חיפשנו בכוח) הוא שפעולת השאיבה רועשת יחסית - בשוק יש שואבים שקטים יותר, למשל הדגמים היקרים של LG - אבל לאור היעילות הנפלאה שלו והיכולת שלו להסתדר לבד בבית, אפשר פשוט להפעיל את השואב של שיאומי כשאתם בעבודה או בסידורים, ולהינות משלל היתרונות שלו.
חברת Xiaomi מוכרת היטב לקהל הישראלי בשנים האחרונות בעיקר בזכות הסלולריים הזולים והמשתלמים שלה, שניפצו את הקונספציה שמכשירים סיניים אינם איכותיים כמו המותגים הקוריאניים או האמריקאיים. עם זאת, החברה מייצרת (בעצמה או באמצעות חברות-בנות) מגוון מדהים של מוצרים תחת המותג, ממצלמות אבטחה, רובוטים ומוצרי אודיו ועד מגבות.
אחד המוצרים הפופולאריים של שיאומי באתרי הקניות בחו"ל הוא השואב הרובוטי של החברה, Xiaomi Mi Robot Vacuum, שקיבלנו לבדיקה מהאתר הסיני GearBest. מדובר ברובוט עגול וסטנדרטי למראה שמחירו צנוע - סביב 1200 שקלים כולל עלויות ייבוא - אך הוא מתהדר במפרט מרשים שכולל שלל חיישנים, תמיכה ב-Wi-Fi ובשליטה מהאפליקציה בסלולרי ועוד.
לקחנו אותו לבדיקה של כחודש ימים בדירה כדי לבחון את יכולותיו והאם הוא מהווה תחרות לרובוטים היקרים ממנו בהרבה שמצוידים ביכולות דומות.
איכות השאיבה והסינון
(45% מהציון הסופי)לפני זמן קצר בדקנו כאן את הרובוט iLife A6, סיני אף הוא, שנמכר בישראל במחיר דומה. בסקירה צינו שמדובר ברובוט "טיפש" שנוסע באופן רנדומלי בבית, כך שנדרשת לו זמן פעולה ארוך כדי להצליח בסופו של דבר לכסות את כל השטח, תוך שהוא חוזר שוב ושוב למקומות שהוא ביקר בהם כבר. ה-Mi Robot שונה ממנו בכל מובן שהוא, ולטובה.
ברגע שתפעילו אותו, השואב הרובוטי של שיאומי ייצא מעמדת העגינה שלו, יעצור ויסרוק את החלל תוך שהוא מסתובב במקום. לאחר כמה שניות, אחרי שמיפה את השטח, זיהה את התוואי הכללי ואת המכשולים והרהיטים השונים, הרובוט מתחיל לנסוע. מיד אפשר להבחין שהננסיעה שלו מחושבת וסדורה: הוא מתחיל בפינות, ואחר כך נוסע בזיגזגים מדויקים בתוך החלל עד שהוא מכסה אותו לחלוטין - ואז עובר למקטע אחר. בצורה כזו הרובוט כיסה שטח של 54 מטרים בדירה תוך 54 דקות בלבד, שבסיומם הוא חזר היישר לעמדת העגינה לצבור כוחות. חשוב לציין שהרובוט נמנע מהתנגשות ברהיטים או בקירות ועושה זאת בהצלחה רבה.
מעבר לשיטת הניווט היעילה שלו, גם השאיבה התגלתה כיעיחלה ואפקטיבית. על אף שהוא מצויד במברשת-צד אחת ולא שתיים כמקובל, הוא עושה בה שימוש יעיל ביותר. כשהוא מגיע לפינה או לקיר הוא נצמד עם המברשת מימין ואוסף באופן מרשים את הלכלוך מהפינות, כמעט ללא פספוסים. מנגנון השאיבה שלו חזק דיו כדי שיצליח לאסוף פירורים ולכלוך בגדלים שונים כך שהבית נשאר נקי בסיום.
כדי לאתגר אותו מעבר לאבק היומיומי ולבחון את יכולותיו, העמדנו את הרובוט בכמה מבחנים: במשך כמה ימים בזה אחר זה, רגע לפני שעזבנו את הבית, פיזרנו על הרצפה במקומות שונים בדירה חופנים נדיבים של קינואה, סוכר לבן, קמח ופירורי שקדים גרוסים. בעיקר חששנו מהקמח, ששואבים רבים נוטים למרוח אותו על הרצפה ולעשות יותר נזק מתועלת.
פעם אחר פעם, ה-Xiaomi Mi Robot עבר בהצלחה או בהצטיינות את המבחן. את הקמח הוא אסף בלי להשאיר גרגר; הסוכר נאסף בשיעור של כ-95% להערכתנו, כאשר נשארו מעט גרגירים בעיקר צמוד לשטיח - איזור בעייתי לאיסוף. מצאנו כמה גרגרי קינואה בודדים אבל הניקיון היה כמעט מוחלט, וללא בחינה מדוקדקת וקפדנית של הרצפה לא היינו מזהים שנשארו פירורים - הבית נראה והרגיש נקי לגמרי. במקרים שהניקיון לא היה מושלם, פשוט הוצאנו את הרובוט לסיבוב שני ולאחריו הבית היה מצוחצח למשעי.
ההתמודדות של הרובוט עם מכשולים מקבלת מאיתנו ציון טוב אבל לא מושלם. ברוב ימי הבדיקות השואב סיים את הפעולה בהצלחה וחזר לעמדת העגינה, אבל פעמיים קרה שהוא הסתבך בשוליו של שטיח הודי עם פרנז'ים ונתקע עליו - בעוד שהשואב ILife A6 הצליח שלא להיתקע על שטיח זה. חייבים להודות שמדובר בשטיח מאתגר יחסית, ושעל כל שאר השטיחים בבית הרובוט נסע ללא מאמץ ובלי להיתקע. חשוב לציין שיצא לנו לראות את הרובוט כמעט נתקע כאשר נכנס מתחת שידה שגובהה כמעט זהה לשלו - אבל אחרי כחצי דקה של תמרונים הוא הצליח להיחלץ משם בכוחות עצמו ולהמשיך בעבודה.
השואב מציע כמה מצבי שאיבה: מאוזן, שקט, טורבו ומקסימלי. אנחנו נמצאנו שהמצב המאוזן עושה עבודה מצוינת ללא מאמץ, גם על שטיחים וגם על הרצפה, ועוצמת הרעש בהחלט נסבלת (אם כי פגשנו שואבים שקטים יותר).
נוחות שימוש
(40% מהציון הסופי)עיצובו של השואב הרובוטי Mi Robot Vacuum ממשיך את הקו העיצובי של מוצרי הבית החכם של שיאומי - דהינו מראה נקי, מינימליסטי ומדויק בלבע לבן (צבע לא שגרתי לשואבי אבק). הגובה שלו, כולל הבליטה בחלקו העליון שמכילה את חיישני המיפוי, עומד על 9.6 ס"מ, ומשקלו 3.8 קילוגרם.
עמידות ואיכות הבנייה
(15% מהציון הסופי)Xiaomi Mi Robot משדר איכות מהרגע הראשון - הן בחומרים מהם הוא עשוי, הן בהרכבה עצמה והן במקשים והחלקים הנעים השונים, כמו מיכל האיסוף והדלת המכסה אותו.
אפרופו תחזוקה, האפליקציה ממליצה לכם להחליף את הפילטר, הגלגלת ומברשת הצד באופן תקופתי, ואף מנטרת את משך השימוש ברובוט כדי לעדכן אתם מתי בדיוק הגיע הזמן להחליף את הרכיב הבלוי.