סקירת wisebuy - מצלמת אקסטרים GoPro HERO5 BLACK גו פרו
- איכות צילום מצוינת
- אפשרויות טכניות למקצוענים
- תאימות למגוון עצום של מתאמים
- זמן סוללה מחפיר בחלק מהמצבים
- ממשק איטי ומתסכל
מה שמייחד את גופרו כל כך לעומת השאר, זה האקוסיסטם שמסביב. זה מתחיל במגוון העצום של אביזרים שהחברה מציעה ושאפשר לקנות בזול מסין, דרך תוכנת העריכה שניתנת חינם עם המכשיר שגם מאפשרת לראות דרך אנטנת ה-GPS המובנית את המיקום שהייתם בו בזמן שצילמתם, והאיכות הטכנית של הווידאו שאפשר לכווננן אותו בצורה מקצועית, או סתם ללחוץ על הכפתור כדי לצלם וזה עובד.
האמינות היא החלק החשוב ביותר במצלמה כזו שמשתמשים בה בסיטואציות שהן לא נוחות מטבען, אז אתם רוצים את הציוד שיעבוד איתכם ולא נגדכם, והגו פרו 5 עונה על ההגדרה הזאת באופן חלקי.
עם קצת שיפור לממשק הגרפי ולמהירות התגובה, הגו פרו 5 יכולה להיות מצלמת האקשן הטובה ביותר בעולם.
מצלמות אקשן נוסדו ונשארו מזוהות עם מותג אחד - גו פרו. עכשיו החברה השיקה בעולם את הדגם החדש עם מגוון תכונות שינסו למשוך אותכם אבל גם עם בעיות חדשות. יחד עם מסך המגע המובנה, האופציה לשדר לסמארטפון או טאבלט ותוכנת העריכה החינמית, גו פרו מציעה פתרון שלם לצלם החובב והמקצוען כאחד.
איכות הצילום
(60% מהציון הסופי)איכות התמונה נותרה למעשה ללא שינוי נראה לעין בהשוואה לדגם הקודם. יש אולי הבדל מזערי בטווח הדינמי אבל לא משהו שרואים אותו באופן מובהק ורציף.
התמונה חדה ואיכותית, כשניתן לשלוט בפרופיל הצבע, כך שאם תרצו לצלם ללא מחשבה קדימה על עריכה, ובמטרה של לקצץ קצת את הווידאו וזהו, אפשר להגדיר שהצבעים יהיו רווים ונאים. אך אם תרצו להשתמש בה בהקשר מקצועי, ניתן להגדיר את מצב Pro Tune שמאפשר לשטח את פרופיל הצבעים, כך שיהיה ניתן לבצע תיקוני צבע - משהו שהוא בגדר חובה כשעובדים עם מספר מצלמות בהפקה.
ניתן לצלם וידאו בתקן של 4K עד 30 פריים לשנייה אך במצב הזה מייצב התמונה לא פעיל ואפשר לראות את זה. הווידאו אמנם לא רוטט ומרקד ואין כלל אפקט של Rolling Shutter אך הוא יכול להיות בעייתי אם המצלמה מותקנת על התקן שאינו חלק כמו על ראש של אדם הולך או כידון אופניים. ב-Full HD לעומת זאת ייש מייצב תמונה ואפשר לצלם עד קצב של 120 פריים לשנייה, כשהתוצאה יציבה יותר אך עדיין לא מדובר בפתרון פלא שמבטל כל תנועה ואם תרצו לצלם וידאו באמת חלק תצטרכו להשתמש במייצב פיזי חיצוני, כמו זה הכלול ברחפן של החברה בשם קארמה.
בנוסף לשני המצבים הפופולריים האלה, ניתן לצלם גם ב-.2.7K, 1440P כשלכל מצב יש קצב פריימים מקסימלי שונה, כשהגבוה מביניהם הוא 720P עם 240 פריים לשנייה.
נוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)מי שאי פעם השתמש במצלמת גו פרו, בוודאי יודע שאפשר לשלוט במכשיר דרך המסך הקטן שמובנה מקדימה, ואז עם הכפתורים אפשר להגיע בסופו של דבר להגדרה הרצויה וכן הלאה. ב-5 יש מסך מגע שעליו מוצג הממשק החדש שהיה יכול להיות מצוין אם הוא לא היה כל כך איטי.
המבנה הגרפי של הממשק בשילוב עם מסך המגע המזערי בגודל 2 אינץ', שאגב כמעט ואינו מגיב כשהמכשיר נמצא בתוך הקייס המצורף שלו, יכול להיות מאוד בעייתי לשליטה עבור מי שהידיים שלו הן לא ידי תינוק מזעריות.
ונגיד והתגברנו על העניין הזה, התגובה של כל פקודה בתפריט, המבנה הלוגי שלו וחוסר הידידותיות מעל הכל, הופכים אותו למאוד מתסכל לשימוש. המסך הישן מקדימה עדיין קיים למי שרוצה, אבל היינו שמחים אם הממשק המפואר של המסך הצבעוני מאחורה היה יותר נגיש.
לגו פרו 5 יש אנטנת ווי פיי שמאפשרת לו להתחבר אל סמארטפון או טאבלט, להעביר בשידור חי אל המכשיר את שידור הווידאו ואף להישלט על ידיו. פונקציה זו אינה חדשה אך האפליקציה זכתה לעדכון לאחרונה והיא למעשה הדרך הנוחה ביותר לבצע הגדרות במכשיר, זאת כמובן אחרי דרישה לא הגיונית שפתחו חשבון. כן, כדי לשלוט במצלמה שלכם, אתם צריכים חשבון באפליקציה.
הממשק בתוכנה מאוד ברור ונוח, זה עובד מצוין ומתחבר בקלות בפעם הראשונה. אם תסגרו את הטלפון ותחזרו אחרי דקה שתיים ותבקשו להתחבר שוב אל המצלמה, תגלו שזה לא תמיד עובד, ומה שאנחנו מצאנו שפותר את הבעיה זה לסגור את האפליקציה ולפתוח אותה מחדש.
תכונה חדשה ומאוד נחמדה היא ההפעלה הקולית. היות והרבה פעילויות שמתועדות על ידי המצלמות האלה הן מהסוג שלובשים כפפות עבורן או שהמצלמה מותקנת במיקום לא נוח במיוחד, מעכשיו אפשר לומר באנגלית למצלמה להתחיל להקליט דרך פקודות כמו Go pro, start recording. פונקציה זו עובדת מצוין גם למי שלא ניחן במבטא אמריקאי.
עוד אפשרות נוחה להפעלת ההקלטה ממצב כבוי היא לחיצה של שנייה על כפתור ההקלטה. המכשיר ידלק ויתחיל להקליט אוטומטית. לחיצה נוספת תפסיק את ההקלטה ותכבה את המכשיר.
דגם ה-5 החדש מגיע אטום למים כפי שהוא, זאת בניגוד לדגמים הקודמים שהיה צורך לעשות שימוש במתאם חיצוני שגם עמעם את הסאונד הנקלט במיקרופון.
המצלמה כעת אטומים למים עד לעומד של 10 מטרים בלי מתאמים או קייסים מיוחדים, ואם תרצו לצלול לעומק או תעדיפו עמידות גבוהה יותר לרוח או חבטות, תמיד אפשר לקנות בנפרד קייס ייעודי. המכשיר לא מגיע עם הקייס המוכר אלא עם כלוב פלסטיק שמאפשר לחבר אותו לכל התושבות המוכרות, כי אין על המצלמה תבריג לחצובה.
שיפור משמעותי שראינו היה דווקא בסאונד. המיקרופון המובנה יודע לעבוד ולהתמודד אוטומטית עם רעש חזק של רוח. במקום לשמוע את העיוות המוגזם שתמיד שומעים אם שמים מיקרופון מול רוח, או לחילופין, את הסאונד המעומעם שיש כשהמצלמה נמצאת בתוך קייס אטום למים. עכשיו גם בנסיעה מהירה אפשר לשמוע את הצליל של הרוח, אבל לא את העיוות בסאונד שהרוח יוצרת. זה מראה על שיפור עצום בהנדסה של הסאונד ומאפשר להקליט גם בתנאים מאוד בעייתיים.
ולשאלתכם האם כדאי לשדרג מה-4 לחמש. ובכן אם יש לכם את ה-4 בלק אז לא ממש, אין כאן מספיק הבדלים כדי להצדיק את העלות. עם זאת, אם יש לכם דגם אחר של ה-4 כמו הסילבר ומטה, אז בהחלט שווה, יש שיפורים משמעותיים ביכולות כדי להצדיק קניייה של מכשיר.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)חיי הסוללה של הגו פרו 5 מזעזעים כל עוד ה-WiFi פעיל. מה שקורה, זה שהמכשיר נשאר בהאזנה קבועה לראות אם אתם מנסים להתחבר אליו. למעשה לא צריך להדליק את המצלמה כדי להתחבר אליה בווי פיי, אלא רק להפעיל את האפליקציה והיא כבר תעשה את השאר. הבעיה היא שזה משאיר את המצלמה פועלת כל הזמן וזה גורם לסוללה להתרוקן מעצמה במהירות וזה מאוד מתסכל. לא הייתה פעם אחת שביקשנו להפעיל את המצלמה והיא הייתה טעונה במידה כלשהי. במצב זה יהיה לכם מזל אם תעברו את ה-30 דקות הקלטה. רק כשכיבינו את ה-WiFi הסוללה שמרה על טעינה אך קצב הניצול שלה עדיין היה גבוה מאוד וזמן ההקלטה לא עבר את השעה - שזה פחות או יותר זהה לדגמים הקודמים. כך או כך, המסך המובנה יכבה אוטומטית לאחר דקה של הקלטה. ברגע שתגעו בו הוא יידלק בחזרה.
את המכשיר טוענים דרך חיבור USB, אגב הוא לא מגיע עם מטען קיר, רק כבל USB C קצר, וזו כנראה המצלמה הראשונה בשוק עם חיבור USB C. כדי לטעון צריך לפתוח את דלת קטנה בצד המכשיר ושם נמצאים החיבורים. את הדלת אגב אפשר לנתק מהמכשיר כדי שיהיה אפשר להתקין את המצלמה על מתקן ועדיין להשאיר אותה מחוברת לכבלים אבל חשוב לזכור שכשהדלת הזאת פתוחה, המכשיר לא אטום למים. ליד מחבר ה-USB ישנה יציאת מיקרו HDMI ככה שאפשר לחבר למוניטור חיצוני או סתם לטלוויזיה כדי לראות.