חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Huawei Mate S 32GB וואווי
מותג: Huawei
גודל מסך: 5.5 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 32GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2015
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei Mate S 32GB וואווי

הטוב
  • עיצוב יוקרתי ומעודן
  • קורא טביעות אצבע מהטובים בנמצא
  • מסך איכותי ובהיר
  • ביצועים טובים
  • ספיקר עוצמתי
  • ממשק נוח ברובו עם שלל פיצ'רים
הרע
  • איכות המצלמה די מאכזבת
  • חיי סוללה בינוניים
  • מעבר מסורבל בין פרופילי שמע
  • מיקום לחצן ההפעלה בעייתי
בשורה התחתונה

Huawei כיוונה גבוה מאוד עם פאבלט היוקרה שלה, ה-Mate S, אבל לחברה הסינית יש עוד מה ללמוד ממתחרותיה הוותיקות יותר בעולם הסמארטפונים. המכשיר מתהדר אמנם בעיצוב מרשים, ביצועים גבוהים וסט פיצ'רים עשיר ביותר, אבל נופל בשני מדדים חשובים מאוד – איכות המצלמה וחיי הסוללה. גם בתחום התוכנה יש עוד לא מעט שיופים ושיפורים שנדרשים כדי להגיע לחוויית שימוש כוללת גבוהה.

במחיר של כ-2600 שקלים (מחיר ההשקה הרשמי), מייט אס אמנם תחרותי ביחס לפאבלטים המעולים של סמסונג, אבל יקר להחריד ביחס ל-
Meizu MX5, ויקר אפילו מה-OnePlus 2. לא בטוח שתמחור כזה יסייע לו להוות אלטרנטיבה אמתית בשוק הסוער של היום.

הקדמה

חברת וואווי הסינית מתאמצת להוכיח שהיא מתחרה ראויה בליגה של הגדולים. בהשקה הגרנדיוזית של סמרטפון-העלית החדש שלה בתערוכת IFA בברלין הקדימה החברה בימים ספורים (ובכוונה תחילה) את Apple כאשר הציגה את המכשיר הראשון בעולם עם מסך בעל תמיכה ב-Force Touch, כלומר בעל רגישות לא רק למגע אלא גם ללחיצה. מעט לאחר מכן חשפה גוגל את שיתוף הפעולה שלה עם Huawei עם השקתו של Nexus 6P. כל הצעדים הללו הופכים את המותג הזה למסקרן יותר מבעבר, ועל רקע זה ניגשנו לבדוק את ה- Mate S החדש.

מייט אס הוא פאבלט בעל גוף מתכת, שמציג מפרט חזק – אם כי אינו מיישר קו עם טובי מתחריו כיום. הוא מצויד במסך 5.5 אינטש ברזולוציית Full HD בלבד, פלטפורמת Kirin 935 עם זוג מעבדים בעלי 4 ליבות, זיכרון RAM של 3GB ונפח אחסון שמתחיל ב-32GB עם אפשרות הרחבה, מצלמת 13 מגה פיקסל עם מייצב אופטי, תמיכה בדור רביעי וב-Dual SIM וקורא טביעות אצבע. כל אלה ארוזים בגוף מתכתי אחיד בגימור יוקרתי. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 5.1.1, והחברה כבר הכריזה שהמייט אס צפוי להתעדכן לגרסת 6 "מרשמלו" החדשה.

המכשיר זמין בצבעים אפור, לבן וזהב.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות הצליל באפרכסת מעולה. הצליל ברור וחזק וניתן לנהל שיחות בנוחות רבה. הספיקר ממוקם היטב בתחתית המכשיר בחלק השמאלי, כך שאם אתם אוחזים בו ביד ימין כשהזרת תומכת במכשיר מלמטה, הספיקר אינו נחסם. הצליל שמפיק הרמקול הזה קריספי, חד ועוצמתי מאוד, ואין סיכוי שתחמיצו צלצול או הודעה. הוא נשמע לא רע גם בהאזנה למוזיקה, אם כי היינו כמובן שמחים לזוג רמקולים קדמיים.

ערכת המכשיר כוללת סט אוזניות כפתור שמזכירות באופן חשוד את ה-
EarPods של אפל, ולמעשה הפתיעו אותנו לטובה עם צליל עשיר ומדויק למדי, כולל באסים טובים.

Huawei Mate S

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Huawei Mate S הוא אחד הפאבלטים היפים ביותר שראינו לאחרונה. הוא שואב השראות מכמה מכשירים שונים ומשלב ביניהם בתבונה לכדי עיצוב מהודק, יוקרתי ומאופק. חלקו הקדמי מכוסה זכוכית בעל קימור קל בקצוות (מה שמכונה 2.5D, ומוכר לכם ממכשירי iPhone 6S), בעוד שחלקו האחורי בעל קימור קל מאוד ובגימור מתכת אחיד. צדדי המכשיר דקים מאוד ובקצותיהם גימור יהלום מבריק; אפילו הגרילים של הרמקול והמיקרופון בתחתית המכשיר נראים מצוין.

המכשיר שומר על ממדים נוחים (רוחב של 75.3 מ"מ, עובי דקיק של 7.2 מ"מ בלבד) ומשקל סביר של 156 גרם. הוא לא המכשיר הכי נוח לאחיזה שפגשנו בגלל השוליים הצרים שלו, אם כי הקימור בקל בגבו בהחלט מבורך ומסייע לשיפור האחיזה.

Huawei Mate S

המסך, מסוג AMOLED ועם צפיפות פיקסלים של 401ppi, איכותי מאוד – אך ראינו טובים ממנו. ממכשיר כה יוקרתי היה אפשר לצפות לרזולוציית QHD כמקובל כיום, אבל למען האמת הוא חד מאוד גם כך. הבהירות המרבית שלו גבוהה מאוד וטכנולוגיית ה-OLED מאפשרת לו להציג ניגודיות אינסופית ורמת שחור מושלמת, אבל הצבעים אינם מדויקים במיוחד והם מעט רוויים מדי (לא שזה הפריע לנו בשימוש השוטף, אולי אפילו להיפך). חוויית הצפייה הזכירה לנו את המסך של Meizu MX5 שמצויד במסך עם מפרט דומה.

בגרסת ה-
128GB של המכשיר, ובה בלבד, קיימת תכונת ה-Force Touch המדוברת. כמו במכשירי iPhone 6S המסך מסוגל להגיב ללחיצה בנוסף למגע רגיל. לצערנו לא יכולנו לבדוק תכונה זו שכן המכשיר שבדקנו היה בגרסת 32GB בלבד. וואווי מציינת מצבי שימוש כגון לחיצה בגלריה כדי להגדיל תמונה, לחיצה בתצוגת התמונה כדי לבצע זום וכן רומזת אל אפשרויות נוספות במשחקים, אך להבדיל מהאייפון של אפל, אין כאן שיטה מסודרת לשימוש בלחיצה בכל מערכת ההפעלה, או הזמנה למפתחים להשתמש בה באפליקציות נוספות.

Huawei Mate S

לחצן ההפעלה נמצא בצלע הימנית של המכשיר, ומעליו לחצן העוצמה הכפול. שניהם מתכתיים, איכותיים ומגיבים מצוין ללחיצה, הבעיה היא במיקומו של לחצן ההפעלה וכיבוי – כמעט באמצע צלע המכשיר. בגלל מיקום זה, פעמים רבות כשהרמנו את הטלפון או העברנו אותו מיד ליד לחצנו עליו בטעות, מה שגרם להמון הדלקות או כיבויים לא מכוונים. שקע האוזניות ממוקם בראש המכשיר, שקע הטעינה (
Micro USB סטנדרטי ולא USB-C החדש) נמצא בתחתית, ומגירת כרטיס ה-SIM נמצאת בצלע שמאל.

Huawei Mate S

בגבו של המייט אס, מתחת עדשת המצלמה, ממוקם קורא טביעות האצבע ששקוע מעט בגוף המכשיר. למיקום הזה יש חיסרון – לא תוכלו להשתמש בו כשהמכשיר מונח על השולחן – אבל גם יש בו היגיון רב, כיוון שבאחיזה רגילה של המכשיר, כרית האצבע המורה נמצאת כמעט תמיד במיקום שבו הציבה וואווי את החיישן. אגב, גם גוגל אימצה את המקום הזה בשני מכשירי הנקסוס החדשים שלה.

ביצועיו של קורא טביעות האצבע הם מהטובים שפגשנו עד כה בכל מכשיר שהוא, כולל האייפון 6 ומכשירי ה-
Galaxy S וה-Galaxy Note מהדור האחרון. נגיעה קצרצרה בחיישן והמכשיר נדלק מיד, מוכן לפעולה ללא מסך נעילה כלשהו. הנגיעה לא צריכה להיות ממושכת כלל כיוון שהתגובה כמעט מידית. אחוז השגיאות אמנם היה גבוה בימים הראשונים – כיוון שלא הפנמנו לגמרי את מיקומו של סורק טביעות האצבע,  אותו למעשה צריך לנחש במגע, אבל תוך פחות משבוע הגענו למצב שכמעט בכל פעם המכשיר נדלק מיד בתגובה למגע האצבע שלנו.

באופן מדליק ביותר, חיישן האצבע משמש לא רק לפתיחת נעילת המכשיר, אלא גם כמשטח מגע לכמה פעולות נוספות. החלקת האצבע עליו מלמעלה למטה וההיפך תפתח את וילון ההתראות; בגלריה המובנית במכשיר תוכלו לדפדף בין התמונות בהחלקת האצבע ימינה ושמאלה, ותוכלו גם לצלם בנגיעה ארוכה בחיישן (שימושי במיוחד בצילום סלפי) או לענות בצורה זו לשיחה נכנסת.

Huawei Mate S

עם זוג מעבדים בעלי 4 ליבות ו-
3GB זיכרון, Huawei Mate S הוא סמארטפון זריז ויעיל, ובהחלט מיישר קו עם מתחריו בשוק. וואווי קיצרו משמעותית את ההשהייה המעצבנת בפתיחת וילון ההתראות שחווינו ב-P8, ושיפרו את מהירות התגובה של המכשיר בטעינת האפליקציות השונות. כמעט לא חווינו לאגים, גמגומים או תקיעות בכל תקופת השימוש במכשיר. אחד מיוצאי הדופן הבודדים הוא דווקא יישום המצלמה, שלוקח לו לעיתים שניות ארוכות כדי להיפתח. חשוב לומר שעל אף גוף המתכת הדקיק, המכשיר לא הרבה להתחמם גם בשימוש ממושך יחסית.

מערכת ההפעלה, אנדרואיד 5.1.1, מוסווית לחלוטין תחת ממשק
EMUI 3.1 של החברה. מדובר בממשק כלל לא רע, ששואל אלמנטים רבים מ-iOS וממשקים סיניים אחרים. הוא מעוצב היטב וכולל תכונות מתקדמות רבות, שחלקן התגלו כשימושיות ביותר. הנה כמה מהן: אפשרות לצילום מסך או הפעלת אפליקציות באמצעות ציור עם פרקי האצבעות על גבי המסך (למשל C כדי להפעיל את המצלמה, מכל מקום), הדלקת המסך בנגיעה כפולה, הקלטת מסך מובנית, ערכות נושא שאפשר לבחור מתוכן, להוריד מאות אחרות ואף לקנפג חלקים מתוכן עצמאית, מצב אורח שנועל ומעלים מהמשתמש תכנים לא רצויים, ניהול הרשאות אינטרנט והתראות עבור כל יישום בנפרד, התאמה אישית של בר הניווט בתחתית המסך, תמיכה במגוון פעולות מגע כמו הרמת המכשיר לחיוג או למענה לשיחה, והרשימה עוד ארוכה.

נוסף על הפיצ'רים האלה, וואווי צרפה מספר אפליקציות שימושיות כמו יישום גיבוי נתונים, פנס, מנהל קבצים, רשמקול משוכלל שמתחשב במיקום המשוחחים בחדר, מזג אוויר ועוד. להבדיל מחברות אחרות, לא הרגשנו כאן שמדובר בעומס של יישומים מיותרים ומכבידים, וברובם דווקא שמחנו להשתמש. לרעה נציין את העובדה שהחברה ראתה לנכון להציב על המסך קיצורי דרך לכמה וכמה משחקים כאמצעי לקידום מכירות כנראה, אבל מחקנו אותם ללא קושי.

על אף שהממשק שוואווי בנתה מוצלח ברובו, יש גם כמה חלקים שכלל לא אהבנו. למשל, תפריט היישומים האחרונים, שבגרסת גוגל מציג את היישומים ככרטיסיות שנגללות במהירות ובנוחות, הפך בגרסת וואווי למסך שטוח שמציג 4 חלונות זה לצד זה – לא נוח, אטי ומסורבל. חבל גם שלא ניתן לפתוח את וילון ההתראות ישירות ממסך הנעילה כפי שקורה במרבית האנדרואידים. בעיקר עצבן אותנו הסרבול שבמעבר בין מצבי שמע – צליל, רטט או שקט. ניתן להגיע לתפריט זה בלחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי, הבעיה היא שאחרי כל שינוי (למשל במעבר מצליל לרטט) המכשיר יוצא מיד מהתפריט. כדי להגיע חזרה למצב צליל נדרשנו ל-2 לחיצות ארוכות על כפתור ההפעלה ועוד 2 נגיעות במסך – הרבה יותר מדי מאמץ בשביל פעולה יומיומית פשוטה.

Huawei Mate S

Huawei Mate S

Huawei Mate S

Huawei Mate S

Huawei Mate S

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Huawei Mate S מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל שהחברה מתפארת בה מאוד; היא כוללת חיישן RGBW (תמיכה בצבע לבן בנוסף ל-RGB הרגיל, מה שאמור לשפר את דיוק הצבע ולאפשר קליטת אור טובה יותר), מייצב אופטי, מעבד תמונה עצמאי "ברמת מצלמת DSLR" ופלאש LED דו-גווני כפול.

ממשק המצלמה מזכיר מאוד את זה של
iPhone, והוא עשיר בתכונות – החל מפילטרים שונים בזמן אמת ועד מצב תמונה מקצועי שמאפשר להגדיר את ערכי החשיפה, ISO, טמפרטורת צבע וכדומה עוד לפני הצילום. את המצלמה ניתן להזניק מקיצור דרך במסך הנעילה, באמצעות מחווה של האות C עם פרק האצבע (אפילו כשהמסך כבוי) או בלחיצה כפולה על לחצן הווליום. זמן טעינת יישום המצלמה משתנה, לעיתים הוא זריז ולוקח כשנייה וחצי  אך לפעמים המתנו שניות ארוכות עד שהמצלמה עלתה.

Huawei Mate S

אחרי כל הקומפלימנטים, התאכזבנו לגלות מצלמה שאולי אינה גרועה, אבל בטח לא מרשימה. התמונות, שנראו מצוין על מסך המכשיר הקטן, התגלו כבינוניות על מסך המחשב. לחיוב נציין שהצבעים והחשיפה היו טובים והמצלמה מסוגלת ללכוד תמונות מקרו ממרחק קצר מאוד מהאובייקט. מנגד, תמונות רבות לא היו בפוקוס המדויק, גם אלה שצולמו באור שמש מלא; החדות הכללית פושרת ובמבט בעומק התמונה גילינו פירוט לקוי. בצילום בתוך הבית או המשרד, תמונות שהיו אמורות להיות מעולות חשפו בעיות מיקוד ופירוט רבות, ולא נראה שמייצב התמונה סייע לשיפור המצב.

Huawei Mate S

Huawei Mate S

Huawei Mate S

Huawei Mate S

Huawei Mate S

צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציה מרבית של 1920x1080 בלבד. זו עוד אכזבה שמכשיר ברמה כזו אינו תומך ברזולוציית 4K, שמכשירי הדגל משנה שעברה כבר תמכו בה. היינו מבליגים על כך אילו איכות הוידיאו ב-Full HD הייתה טובה, אך לצערנו גם כאן חכתה לנו אכזבה. הסרטונים נראו כאילו צולמו ב- 720p בלבד, לא היו חדים מספיק ונראו מלאכותיים. את פעולת המייצב יכולנו אמנם לזהות, אבל גם איתו סרטונים שצולמו בהליכה נראו קופצניים יחסית ולא חלקים מספיק.

בגזרת הסלפי, וואווי מייט אס מצויד במצלמת 8 מגה פיקסל קדמית שכוללת גם נורית
LED המשמשת ל"פלאש רך", כלומר תאורה לא חזקה מדי שאמורה לתת גוון טבעי לפנים. מצלמת הסלפי עושה את עבודתה היטב, והתמונות שצילמנו איתה נראו טובות ומפורטות למדי. תכונת הפלאש הרך אכן עובדת בתנאי חשיכה ותמונות איתה נראו משמעותית טוב יותר מאשר בלעדיה, אבל הן עדיין סבלו מרעש דיגיטלי רב.

Mate S
תומך ברשתות LTE ובכל הרשתות הישראליות. חוויית הגלישה באמצעותו טובה מאוד ולא נתקלנו בבעיות תקשורת כלשהן, כולל בניווט עם ה-GPS, חיבור ה-Bluetooth לרמקול נייד ולמערכת השמע ברכב וכדומה. שמחנו למצוא כאן רדיו FM, לחובבי הז'אנר.

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Huawei Mate S מצויד בסוללה מובנית, שאינה ניתנת לשליפה עצמאית, בקיבולת של 2700mAh.

חיי הסוללה שמספק המכשיר סטנדרטיים ומטה. בימי עבודה רגילים, שכללו ניווט של כשעה (כשהמסך כבוי רוב הזמן), סנכרון מיילים ושימוש מזדמן לאפליקציות, מסרים מידיים וכדומה, הגענו הביתה בשעה
19:00 בערב עם קצת פחות מ-50% סוללה – שזה לא בהכרח רע. עם זאת, בשימוש שאופייני אצלנו לשעות הערב – לא בהכרח מסיבי, אלא בעיקר גלישה ממושכת בפייסבוק, אינסטגרם וכדומה, האחוזים יורדים בקצב מהיר מאוד וכך נוצר מצב שכבר בשעה 21:30 בערב התקרבנו לקצה קיבולת הסוללה.

המכשיר תומך בטעינה מהירה, כך שלפחות בתחום הזה אתם מכוסים; עם המטען המצורף לערכה תוכלו להגיע לטעינה מלאה תוך קצת יותר משעה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות הבנייה של ה- Mate S משובחת. הוא נראה ומרגיש כמו מכשיר פרימיום מכף רגל ועד ראש; גוף המתכת האחיד והמעודן, זכוכית המסך מסוג Gorilla 4 המעוגלת קלות בקצה, וכן זכוכית הספיר של עדשת המצלמה, שמבטיחה עמידות גבוהה במיוחד בפני שריטות. עדכון (8.11.15): למרבה הצער, נראה שדווקא גוף המתכת הוא נקודת התורפה: לאחר כחודש של שימוש הופיעו כבר לא מעט שריטות על גב המכשיר ועל צדדיו, למרות השימוש הזהיר שלנו.

עם ערכת המכשיר תקבלו כיסוי מגן בתצורת ספר עם חלון קדמי, ואם חשוב לכם לשמור על גוף המכשיר במצב חדש מומלץ מאוד להשתמש בו או בנרתיק חלופי כלשהו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply