חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Asus Zenfone 2 ZE551ML 4GB RAM 32GB אסוס
גודל מסך: 5.5 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 32GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2015
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 4 ליבות
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Idan 17.05.18
אבינועם 15.04.17
Evgeni 30.01.17
yaelfled 12.10.16
yefim 17.09.16
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Asus Zenfone 2 ZE551ML 4GB RAM 32GB אסוס

הטוב
  • מסך חד ואיכותי
  • ביצועים גבוהים
  • ממשק נוח, עשיר וכיפי
  • 4GB זיכרון RAM
  • תמיכה בהרחבת זיכרון
הרע
  • מבנה מגושם
  • בהירות המסך בינונית
  • הספיקר לא חזק מספיק
  • מצלמה אטית למדי
בשורה התחתונה

זנפון 2 מגיע קרוב למדי לדרגת מכשירי הדגל של המותגים הגדולים, ועושה זאת מבלי לגרד את רמת המחירים שלהם. עם תג מחיר נוח הוא מציע חבילה הוגנת (אך בפירוש לא מושלמת), שמצטיינת בעיקר בביצועים מעולים ובממשק נוח וידידותי. הוא לא יקבל פרסים על המצלמה או על חיי הסוללה, אבל 4GB של זיכרון עבודה, עיצוב אטרקטיבי ומסך מוצלח יגרמו לכם להרגיש שקיבלתם תמורה יפה לכסף.

הקדמה

אסוס נכנסה באיחור-מה לעולם הסמארטפונים, אבל עשתה זאת בסטייל. לאחר כמה ניסיונות מגומגמים שלא הותירו חותם, פרצה החברה הטייוואנית עם סדרת Zenfone, שהציעה סמארטפונים מעוצבים ברמת ביניים במחירים שוברי-שוק.

סדרת Zenfone 2 שהושקה בינואר השנה מציעה את דור ההמשך, ובהזדמנות זו בדקנו את הדגם המסקרן ביותר בסדרה שמצויד בזיכרון RAM בנפח 4GB, לראשונה בעולם הסלולרי. עוד במפרט: ערכת השבבים Intel Atom Z3580 עם מעבד מרובע ליבות במהירות 1.8GHz, מסך 5.5 אינטש בתקן Full HD, מצלמת 13 מגה פיקסל, תמיכה בשני כרטיסי SIM ונפח אחסון פנימי של 32GB עם אפשרות הרחבה. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 5.0.

כדאי לשים לב: הדגם ZE551ML מגיע בכמה תתי-דגמים נוספים, עם מעבדים ונפחי זיכרון שונים, שביצועיהם עשויים להשתנות בהתאם.

עדכון: עם השקת המכשיר בישראל, קיבלנו את המכשיר לסקירה מהיבואן הרשמי. הדגם שנבדק בפעם השנייה הגיע עם מעבד 2.3GHz. בסעיף הביצועים נתייחס גם לדגם הזה.




 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

השיחות שביצענו באמצעות האפרכסת התבצעו באיכות טובה ובעוצמת שמע גבוהה. גם דרך ה-Bluetooth במערכת המולטימדיה ברכב לא הייתה בעיה כלשהי. לעומת זאת, הספיקר החיצוני חלש מכדי לבצע שיחות בנוחות, ואפילו במשרד שקט יחסית נאלצנו לבקש מבן שיחנו לשוב על דבריו משום שלא שמענו היטב.

הספיקר, שממוקם בגב המכשיר, מספק בהחלט עבור השמעת רינגטונים, ואיכותו טובה למדי אך לא יוצאת דופן. בהאזנה למוזיקה, במשחקים ובצפייה בסרטוני YouTube חשנו שוב שעוצמת השמע המרבית הייתה צריכה להיות גבוהה יותר.

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Asus Zenfone 2 הוא פאבלט מסיבי למדי. בניגוד למתחרים עם גודל מסך דומה (כמו למשל LG G4), אסוס לא השכילה או לא הצליחה לצמצם את מידותיו למינימום ההכרחי. סביב המסך ישנה מסגרת עבה יחסית, עוביו של המכשיר כמעט 11 מ"מ ומשקלו 170 גרם. מבחינה עיצובית, על אף שהפלסטיק נוכח בכל פינה, הוא נאה מאוד עם גב בגימור דמוי-מתכת מוברשת ולחצנים כסופים בגימור מחורץ.

Asus Zenfone 2

בהשראה ברורה מסדרת מכשירי הדגל של LG, אסוס שילבה כאן את לחצני הווליום בגב המכשיר במקום בצד. ניתן להתרגל לסידור זה, אבל לא מצאנו בו ערך רב, במיוחד לאור העובדה המצערת שלחצן ההפעלה והכיבוי הופרד מהם וממוקם דווקא בראש המכשיר – מיקום לא נגיש מספיק. למרבה המזל, ניתן להדליק ולכבות את המסך בנקישה כפולה עליו, כך שכמעט ולא נזקקנו להשתמש בלחצן הפיזי. מתחת למסך נמצאים 3 לחצני המגע הרגילים (מימין לשמאל: תפריט יישומים אחרונים, בית וחזור), שגם הפעם אינם מוארים כלל, וחבל. שקע האוזניות נמצא הראש המכשיר ושקע הטעינה בתחתיתו.

זנפון 2 מצויד במסך IPS בגודל 5.5 אינטש עם צפיפות פיקסלים טובה מאוד של 403 ppi. המסך מצטיין בצבעים עשירים וחיים, ניגודיות טובה למדי וחדות מצוינת. הבעיה היא שהבהירות המרבית אינה חזקה מספיק וקשה לצפות במסך בתאורת יום מלאה.

אפליקציית Splendid המובנית במכשיר מאפשרת לכם להגדיר עצמאית את מידת רווית הצבעים ואת טמפרטורת הצבע בהתאם לטעמכם. פיצ'ר חביב נוסף שקשור לכך הוא "מסנן אור כחול", שניתן להפעיל במהירות מווילון ההתראות. תכונה זו מפחיתה את הצבע הכחול בתצוגה למשך 15 דקות, ומאפשרת לכם לעלעל בפייסבוק ובמיילים שלכם לפני השינה מבלי ההשפעה המעוררת שיש לאור הכחול.

Asus Zenfone 2

ממשק ZenUI, המולבש מעל מערכת ההפעלה אנדרואיד 5.0, הוא אחד האהובים עלינו ביותר מבין הממשקים העליים הקיימים כיום בעולם הסמארטפונים. אסוס השכילה ליצור מראה אחיד, נעים לעין ולא עמוס מדי, המאפשר מגוון יפה של יכולות התאמה אישית ומעל לכל – להציע עדכונים תכופים ומשמעותיים לכל האפליקציות שלה באמצעות ה-Google Play. במכשיר מותקנות אמנם כמות רבה של אפליקציות מבית אסוס שלא ניתן להסיר, אבל התרשמנו שמרביתן שימושיות ויעילות, ולא סתם "Bloatware" מעיק.

דוגמאות? בבקשה: אסוס מאפשרת לכם להחליף את האייקונים במסכי הבית (אפשר להוריד או לקנות כל ערכת אייקונים סטנדרטית מחנות היישומים), לבחור אנימציות דפדוף בעמודי הבית, להגדיר את גודל רשת האייקונים, את שקיפות הרקע ואת סדר הופעת היישומים במגירת האפליקציות, ניתן להחליף ערכות נושא מלאות ועוד. תפריט ZenMotion מאפשר להגדיר מחוות מגע כמו הפעלת המסך בנקישה כפולה, וגם התוויית מחווה מסוימת, למשל אות כלשהי, כדי לפתוח ישירות יישום ספציפי.

Asus Zenfone 2

את כל הטוב הזה מריץ מעבד מהיר מבית אינטל, שעושה עבודה נהדרת. ה- Zenfone 2 מספק עבודה חלקה, מהירה מאוד ונטולת עיכובים וגמגומים. בדקנו גם משחקים עתירי גרפיקה כמו Asphalt 7, שהמכשיר הריץ נהדר עם קצב פריימים גבוה וללא שום תקיעה. ישנה התחממות מסוימת בשימוש מסיבי, בעיקר בצילום ממושך ובצפייה בסרטונים ארוכים, אבל לא הרגשנו שזו בעיה שנוכחת בשימוש היומיומי.

עדכון (25.8.15): לאחר כשבוע של שימוש במכשיר של היבואן הרשמי, שמגיע עם מעבד 2.3GHz, לא הצלחנו לקבוע שישנו הבדל דרמטי בביצועים בין השניים - בעיקר בגלל שגם בגרסת המעבד 1.8GHz הביצועים היו טובים מאוד. סביר להניח שהדגם החזק יותר יספק ביצועי גיימינג טובים יותר, אבל כאמור בשימוש יומימי ההבדלים אינם ניכרים.

הפיצ'ר המעניין ביותר במכשיר הזה הוא כמובן זיכרון ה-RAM, בנפח תקדימי של 4GB. עד כמה זה בא לידי ביטוי? ובכן, מכירים את זה שאתם פותחים אפליקציה, ומאוחר יותר כשאתם חוזרים אליה היא נטענת מההתחלה? כאן זה יקרה לכם הרבה פחות. הזיכרון הגדול מאפשר לשמור הרבה מאוד יישומים פתוחים באופן "חי", כך שכשתחזרו אליהם מאוחר יותר באותו יום (ואפילו למחרת!) הם יופיעו מידית באותו מצב בו השארתם אותם, ללא צורך בהמתנה שייטענו מחדש. כמובן שניהול הזיכרון מושפע גם מגורמים אחרים, ושימוש ביישומים כבדים כמו Waze או משחקים ידרוש מהמכשיר לפנות את הזיכרון ולסגור חלק מהיישומים, אבל אין ספק שיש כאן יתרון נאה.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

האסוס זנפון 2 מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל, עם פלאש דו-גווני ותמיכה ב-HDR. צילום הווידיאו מתבצע בתקן 1080p בקצב 30fps בלבד (אין תמיכה בקצב צילום מהיר או ב-4K), והמצלמה הקדמית מסוגלת לצלם בגודל 5 מגה פיקסל.

למרות שהמצלמה בסך הכל לא רעה, לטעמנו זו החוליה החלשה יחסית לשאר ביצועי המכשיר, ובמיוחד יחסית למכשירים מתחרים באותה רמת מחיר (למשל, LG G3). ראשית, המצלמה אטית למדי, וכל צילום לוקח זמן מיותר. שנית, התמונות עצמן לא מאוד מלהיבות. בסך הכל הן נראות בסדר גמור ובתאורה טובה רובן אפילו נראות מעולה, אבל מבט מדוקדק והשוואה למתחרים חושפת טיפול צבע לא ממש מדויק, גרעיניות בעומק התמונה וחשיפות בעייתיות לעיתים. תמונות שצילמנו בתוך הבית בתאורה חלשה סבלו מרעש דיגיטלי רב מאוד, ואז המצלמה הציעה לנו ללחוץ על אייקון הינשוף כדי לשפר את המצב. הופתענו לגלות שהתמונות במצב זה, שנשמרו ברזולוציית 3 מגה פיקסל, טובות באופן דרסטי ביחס לאלו שצולמו במצב הרגיל. מצב ה-HDR גם הוא מוצלח למדי ומחלץ פרטים מתמונות בעלת ניגודיות גבוהה, אך דורש זמן עיבוד רב.

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2

צילום הווידיאו גם הוא בסך הכל בסדר, אבל לא מעבר לכך. החדות מעט מוגזמת, ונוכחנו לגלות שהמצלמה מתקשה לעיתים להתמקד מחדש אם התרחקנו מהאובייקט המרכזי שצולם בתחילה. מצלמת הסלפי הקדמית עושה עבודה ראויה ומספקת תמונות טובות.

חוויית הגלישה במכשיר מצוינת, בזכות המסך הגדול והחד, הביצועים הגבוהים והתמיכה בגלישה מהירה (דור 4 בסלולרי ותקן ac ברשתות Wi-Fi). כמצופה ממכשיר בסדר גודל כזה, ה- Zenfone 2מצויד בשבב NFC, במקלט GPS שקולט מידית את אותות הלוויין ולחובבי הז'אנר – גם ברדיו FM.

הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Asus Zenfone 2 ZE551ML מצויד בסוללה בלתי-נשלפת בקיבולת של 3000mAh - קיבולת מכובדת לכל הדעות. חיי הסוללה בפועל סטנדרטיים: הצלחנו ברוב המקרים להגיע ליום עבודה מלא, אבל הבחנו שהמכשיר זולל סוללה בקצב כל עוד הוא פועל, ושומר על הסוללה כמעט ללא שימוש כשהוא במצב המתנה. כך, בימים של פעילות מועטה הגענו לשעה 18:00 אחר הצהריים עם כמעט 60 אחוזי סוללה, ולעומת זאת בימים מעט אינטנסיביים, באותה השעה היינו כבר על פחות מ-30 אחוזים. נתונים אלה נבדקו הן בגרסת המעבד 1.8GHz והן בגרסת ה- 2.3GHz, ולא מצאנו הפרש משמעותי בחיי הסוללה בין השניים.

 Asus שילבו בדגם הזה את טכנולוגיית הטעינה המהירה שלהם, BoostMaster, המאפשרת לטעון את המכשיר מ-0 ל-60% תוך 39 דקות בלבד.

Asus Zenfone 2

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הרושם הראשוני של המכשיר לא מאוד מלהיב. משום מה, על אף שגם מכשירים מתחרים רבים עשויים מפלסטיק, כאן ההרגשה היא של שימוש בחומרים קצת זולים יותר. זה בא לידי ביטוי הן בחלק שמתחת למסך, הן במכסה הסוללה שרק נראה כמו מתכת, אבל מרגיש מאוד כמו פלסטיק וגם בחיבור בין המכסה לגוף המכשיר.

מנגד, נציין לזכותו של הזנפון 2 שהמסך מוגן בזכוכית גורילה 3, שעדשת המצלמה אינה בולטת כלל ולכן פחות חשופה לשריטות ושהלחצנים השונים מגיבים היטב. נראה שהמכשיר תוכנן ונבנה כהלכה מחומרים טובים – למעט הפלסטיקה החיצונית.

תודה לוואלה שופס על השאלת המכשיר לבדיקה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply