סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei Ascend G510 וואווי
- מצלמה באיכות סברה
- מסך גדול יחסית
- גלישה טובה באינטרנט
- מהירות פעולה אטית ומקרטעת
- ממשק לא נוח לתחזוקת יישומים רבים
- זיכרון מצומצם
- רמקול חלש בשיחות
Huawei מציגה לשוק הישראלי מכשיר בעל מסך גדול בקטגוריית המכשירים המוזלים, עם מפרט סביר, על הדף לפחות. ממשק ייחודי מעל מערכת ההפעלה מכביד ביותר על המכשיר והופך אותו ללא ידידותי לשימוש. גם המצלמה הסבירה והגלישה הנוחה באינטרנט אינם מספיקים כדי לפוך את המכשיר הזה למתחרה משמעותי. ייתכן ועם ממשק פשוט וקל יותר ניתן היה להפיק תוצאות טובות יותר עם המכשיר הזה.
למגוון המכשירים הסיניים המתאימים לכל כיס (לפחות מבחינת המחיר), הצטרף לאחרונה בישראל ה- Ascend G510 מבית Huawei, חברת הענק הסינית שהולכת ומקבלת הכרה גם במדינות המערב.
על הנייר, G510 מציע מפרט סביר הכולל מסך בגודל 4.5 אינטש עם 480X854 פיקסלים, מעבד MSM8225 כפול ליבה במהירות 1.2GHz מסדרת Snapdragon 4 של קוואלקום, זיכרון RAM בנפח 512MB, זיכרון אחסון בנפח GB4 ומצלמת 5 מגה פיקסל עם יכולת צילום סרטוני וידיאו ברזולוציית 720p. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 4.1 העטופה בממשק ייעודי של החברה הסינית.
במחיר שבו מוצע ה-G510, לא ניתן למצוא מתחרים עם מסך גדול כזה. האם זה מספיק כדי להוות תחרות על לב הלקוחות רגישי המחיר? יצאנו לבדוק.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)Huawei G510 הציג ביצועים בינוניים בגזרת הטלפוניה. איכות השמיעה הייתה סבירה, עם קול צלול אך חלש גם ברמות הקול המקסימליות. כאשר השתמשנו ברמקול החיצוני לשיחות, קיבלנו צליל מעוות וחלש מכדי לבצע שיחות בסביבה רועשת.
בשימוש ברמקול להאזנה למוזיקה הצליל המתקבל אינו איכותי ונוטה לצרימה בווליום המקסימלי. העוצמה של המוזיקה, לעומת זאת, הייתה גבוהה מספיק. חיבור של אוזניות איכותיות למכשיר סיפק תוצאות בינוניות עם מוזיקה שנשמעה עמומה מהרגיל. חיבור ה- Bluetooth לדיבורית ברכב היה קל ומהיר וסיפק איכות דיבור טובה בהחלט.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)Huawei G510 אינו מכשיר קל במיוחד, עם 150 גרם משקל ועובי של כעשרה מילימטר, אבל גודלו ומשקלו תואמים את מה שמקובל בקטגוריה ובמחיר. העיצוב משמים למדי, עם מראה שחור וגב מחוספס ונוח לאחיזה שבמרכזו מצלמה עם עיגול בולט המעטר אותה מסביב.
זהו לא מכשיר קל במיוחד, עם 150 גרם משקל ועובי של כעשרה מילימטר. העיצוב משמים למדי, עם מראה שחור וגב מחוספס שבמרכזו מצלמה עם עיגול בולט המעטר אותה מסביב
המסך במכשיר אמנם גדול יחסית, אך בצפיפות הפיקסלים הוא אינו חזק במיוחד, עם 218 פיקסלים לאינטש בלבד (רזולוציית 480x8545). התוצאה בשימוש היום-יומי אינה רעה, אך רחוקה ממה שהורגלנו במכשירים בעלי הצפיפות הגבוהה יותר. על כל פנים, דפי אינטרנט וטקסט מוצגים היטב וכן גם סרטוני YouTube. הצבעים סבירים (די מדויקים אך לא מאוד מרשימים מבחינת רוויה), ורמת הבהירות בינונית בלבד, מה שלא מקל על הצפייה במסך; באור שמש ישירה הצפייה אינה ממש אפשרית
מבחינת כפתורי שליטה, מצאנו כאן את שלושת מקשי המגע המוכרים – תפריט, בית וחזרה, רק שהם מסודרים בסדר זה מימין לשמאל, הפוך ממה שהורגלנו במכשירים אחרים. הלחיצה עליהם מפיקה תוצאות טובות. בצדו השמאלי נמצאים כפתור הכיבוי וההפעלה ומתחתיו כפתור העוצמה. שניהם חלקים וקלים לתפעול. עוד למטה נמצא גם את חריר הטעינה והסנכרון מסוג Micro-USB.
המסך גדול יחסית, אך בצפיפות הפיקסלים הוא אינו חזק במיוחד. הצבעים סבירים (די מדויקים אך לא מאוד מרשימים מבחינת רוויה), ורמת הבהירות בינונית בלבד
כמו סמארטפונים רבים דומים המגיעים מסין, Huawei G510 אינו מכיל גרסה נקיה של אנדרואיד אלא את גרסת 4.1 (Jelly Bean) שעליה מולבש ממשק שבחברה בחרו לקרוא לו Emotion UI. הרגשות היחידים שעורר בנו ממשק זה לא היו חיוביים במיוחד... השינויים אותם כולל הממשק הוא היעדרם של יישומים נבחרים בתחתית המסך או תפריט יישומים ופרישה של כלל היישומים על גבי תשעת המסכים הקיימים על המכשיר. כלומר, למעשה יש מספר סופי של יישומים שניתן להציג בעמודי הבית (אם כי אפשר להשתמש בתיקיות) והניהול אינו נוח בעינינו, במיוחד אם רוצים לכלול ווידג'טים שתופשים מקום רב. ה"פתרון" של המכשיר לבעיה זו הוא זיכרון העבודה הדל, שאינו מאפשר הכבדה רבה על המערכת.
המעבר בין תשעת המסכים כולל אנימציה נחמדה של דפדוף (או אחת משלל אנימציות חלופיות). אבל, אבל ועוד הפעם אבל – התוספת הזאת על גבי מערכת ההפעלה גורמת למכשיר לשלם מחיר כבד מבחינת הביצועים. Huawei G510 פשוט פועל לאט, במיוחד כאשר עוברים מיישום ליישום או סוגרים אותו. לוקח לו ממש מספר שניות עד שהוא מציג את הצלמיות של היישומים במסך הראשי. גם טעינה של יישומים רגילים נעשית מקרטעת לעיתים, דבר המרמז על בעיות בזיכרון שפשוט נהיה עמוס. גם הגלילה למטה של וילון ההתראות מתרחשת באיטיות. הדבר מפריע מאד ופוגע חמורות בחוויית המשתמש וביכולת לתפעל את המכשיר בפעילות יום-יומית. ממכשיר בעל מעבד כפול ליבה במהירות של 1.2GHz היינו מצפים למהירות פעולה טובה בהרבה. תגובת המסך סבירה למגע אם כי הוא סבל מחוסר דיוק מסוים בלחיצה.
ערכת המכשיר כוללת מטען, כבל סנכרון וטעינה ואוזניות סטריאופוניות.
משמאל נמצאים כפתור הכיבוי וההפעלה וכפתור העוצמה, שניהם חלקים וקלים לתפעול. עוד למטה נמצא גם שקע הטעינה והסנכרון מסוג Micro-USB
יישומי מולטימדיה
(15% מהציון הסופי)המצלמה כאן אינה מתיימרת להיות מתקדמת במיוחד, עם רזולוציית 5 מגה פיקסל בלבד. ההפעלה של המצלמה התבצעה במהירות סבירה של פחות משתי שניות, והמעבר לצילום התמונה באה היה כמעט מיידי. מבחינת איכות התמונות, גם בתוך הבית וגם בחוץ מתקבלות תמונות סבירות, עם רמת פירוט בינונית ורמת טובה באיזון של הגוונים והבהירות. זו אינה המצלמה האיכותית ביותר ברמה הזאת שפגשנו, אך בהחלט תספיק לשימוש סביר. גם בצילום הוידיאו לא נחלנו כישלון וסרטון של בנותינו על הנדנדה הצליח לקלוט את התנועה בלי הרבה ריצודים. למכשיר יש גם מצלמה קדמית באיכות VGA לשימוש בשיחות וידיאו.
המצלמה מפיקה תוצאות סבירות, עם רמת פירוט בינונית ורמת טובה באיזון של הגוונים והבהירות. זו אינה המצלמה האיכותית ביותר ברמה הזאת שפגשנו, אך בהחלט תספיק לשימוש סביר
המכשיר הסיני כולל יישום נוח למוזיקה, המכיל את עטיפת האלבום ומיון קטלוג השירים שלכם לפי כל הפרמטרים המוכרים. הנגן מתהדר בטכנולוגית DTS המשפרת את איכות ההשמעה אך אנחנו לא ממש הרגשנו בהבדל עם ההפעלה שלה. המוזיקה נשמעת בסדר ולא יותר מזה.
בהפעלת שירותי המיקום השונים, נציין לטובה את העובדה שלא נתקלנו בשום בעיה בנעילה על אות הלוויין או בעת הניווט ב- Waze. הרמקול הספיק גם לניווט הקולי.
גלישה וסנכרון
(15% מהציון הסופי)Huawei G510 אינו חסר שום דבר משמעותי בתחום כיסוי הרשתות. התמיכה היא ברשתות דור שלישי עד מהירות הורדת נתונים של 7.2Mbps בעזרת רשתHSDPA והעלאת נתונים ברשתות HSUPA עד 5.76Mbps. גם חיבור אינטרנט האלחוטי מספק את הסחורה וכולל תקן n ותמיכה ב- DLNA. ה-Bluetooth אינו מהמתקדמים והוא בגרסה 2.1 בלבד (כאשר 4 היא הגרסה הנוכחית, עם שיפורים בטווח הקליטה ובצריכת הסוללה).
הגלישה במכשיר טובה ודפדפן הכרום המותקן בו מציג היטב דפי אינטרנט מכל הסוגים על גבי המסך הגדול. עם זאת, המכשיר אינו מהיר ונוטה להתעכב במעבר מתצוגה אנכית לאופקית וחזרה. השימוש בדואר אלקטרוני אינו שונה מכל מכשיר אנדרואיד אחר וההתקנה, הסנכרון והקריאה של דואר ארגוני או Gmail עובדים היטב. Huawei G510 אינו מתקשה גם להציג מסמכי Office שונים בעזרת תוכנה המותקנת בו מראש.
חיבור המכשיר בכבל למחשב התבצע ללא בעיות וכן גם העברת קבצים שונים לזיכרון הפנימי המצומק למדי, בנפח של 4GB בלבד. ניתן להרחיב את זיכרון האחסון בעזרת כרטיסי זיכרון מסוג Micro-SD עד לנפח של 32GB.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)קיבולת הסוללה עומדת על 1700mAh – לא ממש הרבה למכשיר עם גודל מסך כזה. היצרן טוען כאן לזמן שיחה של חמש שעות ועשרים דקות בדור השלישי וזמן המתנה של 14 יום.
כמו שציפינו, חיי הסוללה לא מרהיבים. הסוללה התקשתה להגיע לסופו של יום העבודה כאשר השתמשנו במכשיר כהרגלנו, לסנכרון מתמיד של מיילים, פייסבוק, ניווט של שעה וחצי ושימוש ב-Bluetooth להשמעת שירים ברכב.
עמידות
(10% מהציון הסופי)מבחינת איכות החומרים והבנייה, ה- G510 לא הפתיע לשום צד. הפלסטיקה אמנם מרגישה קצת זולה אך החלקים מחוברים היטב ללא רעידות ורווחים וכן גם מכסה הסוללה. המסך אינו נראה מוגן בצורה מיוחדת.