חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מחשב All in one Dell XPS 18 Tablet XP-RD33-7210 דל
יצרן: Dell
רזולוציית המסך: 1920x1080 פיקסל
מסך מגע: כולל
סוג מעבד: Intel Core i5
נפח הזיכרון: 8 GB
מהירות הזיכרון: 1600 MHz
מהירות כונן קשיח: SSD/5400 RPM
כונן אופטי: לא כולל
ציון WiseBuy
9.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מחשב All in one Dell XPS 18 Tablet XP-RD33-7210 דל

ליאון אברבוך | 14.11.2013
הטוב
  • מפרט חזק למדי
  • התמודדות מעולה עם ריבוי משימות
  • אפשרויות ניוד והעמדה בלתי מוגבלות
  • מסך מגע שאינו מרבה לספוח טביעות אצבע
  • סאונד מצוין
  • הנדסת אנוש משובחת
  • תושבת המשמשת גם כעמדת טעינה
  • מעמדים אינטגרליים במסך
הרע
  • חיי סוללה קצרים
  • איכות בינונית בהצגת סרטים ביחס למסך FHD
  • שני שקעי USB בלבד
  • מחסור ביציאות סאונד, HDMI או LAN
בשורה התחתונה

הופתענו לטובה ובגדול. XPS 18 מוכיח שניתן לשלב בין מחשב נייד, לטאבלט, למחשב שולחני חזק, יחד עם עיצוב מעולה ופונקציונאליות גבוהה. השילוב של מודולאריות עם מפרט עדכני הוליד מוצר שיכול להתאים לכל אחד, לכל מקום ולכל שימוש כמעט. אמת, המחשב אינו חף לחלוטין מחסרונות כגון סוללה יחסית חלשה, שקעי USB מועטים ומחסור בחיבורי אודיו-וידיאו ורשת, אך אלו יחסית זניחים למי שאינו עושה שימוש עיקרי במחשב כמזרים-מדיה אלא זקוק למחשב דינאמי ונייד במיוחד, שנוח לעבוד עליו בכל מקום בבית ואף מחוץ לבית.

הקדמה

זה טאבלט? זה מחשב? זה סופרמן? לא, זהו Dell XPS Portable All in One 18, שממבט ראשון הוא אחד המוצרים המוזרים ביותר לעיכול שנתקלנו בהם בשנה האחרונה. עד כה, התרגלנו לחידושים טכנולוגיים שלכל אחד יש את המאפיינים הברורים שלו. במקרה של ה- XPS One, קיבלנו את כל השילובים האפשריים, טאבלט, מחשב All in one ואפילו מסגרת דיגיטלית – במוצר אחד מעניין במיוחד.

רוצים לקחת את הטאבלט הענקי לטיול – אין שום בעיה. רוצים לעבוד עליו עם עכבר ומקלדת כמו מחשב רגיל – תפאדל. רוצים מחשב שישמש כתחנת בידור מתקדמת – אתם מכוסים גם פה. אם יש מחשב הראוי לתואר "מחשב היברידי" אמתי, זהו ללא ספק ה-
XPS one 18.

הנתונים הטכניים של המחשב לא יביישו שום לפטופ או מחשב שולחני מודרני והם כוללים מסך מגע בגודל 18.4 אינטש ברזולוציית
Full HD של 1920x1080 פיקסלים, מעבד Core-i5 עוצמתי של Intel מסדרת Ivy Bridge מדגם 3337U במהירות 1.8GHz, כרטיס מסך משולב Intel HD Graphics 4000, זיכרון RAM בנפח 8GB מסוג  DDR3 במהירות 1600MHz, אחסון היברידי המכיל שני כוננים: אחד מסוג SSD בנפח 32GB וכונן מגנטי רגיל נוסף בנפח 500GB במהירות 5400 RPM, מגוון קישוריות סטנדרטיות (Bluetooth, Wi-Fi) וקורא כרטיסי זיכרון.

המחשב מופעל באמצעות מערכת הפעלה
Windows 8 64 bit. חלק מווריאציות הדגם הזה כוללות מקלדת ועכבר אל חוטי, הדגם שקיבלנו לבדיקה לא הכיל לא זה ולא זה. המחשב מגיע עם תושבת ייעודית העשויה יציקת ברזל, ומאחורי המסך ישנם מעמדים נשלפים המאפשרים להעמיד את המחשב על השולחן בדומה למסגרת אלקטרונית.

ביצועים

(40% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

עם מפרט טכני מכובד ועדכני להיום, ציפינו לביצועים מצוינים ולשמחתנו – לא התבדינו. מרגע הלחיצה על כפתור ההפעלה ועד לטעינתה המלאה של מערכת ההפעלה עברו 35 שניות בלבד, זמן טעינה מכובד שרק נתן לנו רצון נוסף לבדוק את רמות הסיבולת של המחשב, כמו שאנו עושים תמיד. אז העמסנו: פתחנו שני דפדפנים שונים עם 15 טאבים בכל אחד, במקביל הרצנו סרט באיכות HD והפעלנו גם נגן מוזיקה. ראינו כי טוב, והמשכנו. הפעלנו תוכנת אופיס ודפדפנו באלבומי תמונות; הכל עבר כרגיל. המחשב עמד בגבורה בכל המשימות ולא חשנו כל איטיות, גם כאשר המחשב עמד תחת עומס מטלות רציני.

Dell XPS One 18
שמר על פעולה חרישית ולא נראה מתאמץ כלל. המעבר בין התוכנות השונות היה מהיר גם כן, דבר שבהחלט תרם לחוויית השימוש המצוינת. התרשמנו במיוחד מניגון המדיה, שבניגוד להרבה מחשבים אחרים שלוקח להם שניות ארוכות עד שהקובץ נטען ומתחיל לנגן, ל- One 18 לקח שניות בודדות מהרגע שהפעלנו את הקובץ ועד לשלב שבו כבר יכולנו ליהנות מהסרט.

מדד חוויית המשתמש של
Windows העניק את הציון 5.6, כאשר ציון המעבד עומד על 7.0 וציון הזיכרון עומד על 7.4. המרכיב העיקרי שמושך את הציון כלפי מטה הוא המעבד הגרפי והכונן הקשיח, אך בשימוש יומיומי, לא נרשמת כל אטיות בפעולת המחשב. המעבד מקבל ציון בנצ'מארק כללי של 3271 נקודות, והוא אכן עושה עבודה נפלאה.



אחד החסרונות הבודדים של המחשב המדובר הוא זמן סוללה נמוך במיוחד: אחרי כ-70 דקות של שימוש כבר היינו צריכים לפזול אל עבר המטען. קשה לומר שזה הפתיע אותנו, כי אחרי הכל, עם מסך ענק ומפרט טכני מכובד, הייעוד המרכזי של המחשב הוא לא טאבלט לדרכים, אלא יותר ניוד מקומי ושימוש אלחוטי לזמן יחסית קצר.

איכות התצוגה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

XPS Portable All in One 18 מגיע עם מסך מגע בגודל 18.4 אינטש ברזולוציה של 1920x1080 פיקסלים. המסך חד למדי, במיוחד כאשר עובדים על מסמכים או תוכנות בעלות רקע אחיד. בהירות המסך המקסימלית טובה גם כן. למרות שמדובר על מסך מגע מבריק, הוא אינו בוהק כמו מסכים אחרים שפגשנו ואינו סופח טביעות אצבעות בצורה מוגזמת גם כן.

ההפתעה הפחות נעימה מגיעה דווקא כאשר משתמשים במחשב ליישומי מולטימדיה שונים, כמו ניגון סרטים, שנראים משום מה מעט מגורענים, למרות שמדובר בסרטי
HD באיכות גבוהה ולמרות שהמסך של המחשב תומך ברזולוציית Full HD. במטלות אחרות יותר סטאטיות מבחינת תצוגה, המסך הוכיח את עצמו היטב ונהנינו מחדות מצוינת.

Dell XPS 18
למחשב מסך מגע בגודל 18.4 אינטש ברזולוציה של 1920x1080. המסך חד למדי ובהירותו טובה גם כן. עם זאת תכני מולטימדיה נראו לנו מעט מגורענים

מערכת ההפעלה
Windows 8, שתוכננה מלכתחילה למסכי מגע, עושה חסד עם המחשב. נוסיף את העובדה שהמסך רגיש למגע בצורה מושלמת, וקיבלנו חוויית שימוש מעולה וכיפית במיוחד. נוח לעבוד על המחשב בעזרת ממשק המגע אך גם מאוד נוח לעבוד אתו עם מקלדת חיצונית ועכבר.

זוויות הצפייה של המסך, כאשר הוא יושב על התושבת הייעודית שלו, נפלאות. ניתן להזיז את המסך למעלה ולמטה עד זוויות של בערך 70 מעלות, מה שמכסה את מרבית זוויות הצפייה הסטנדרטיות. בנוסף, כיוון שניתן לשלוף את המחשב מהתושבת ולהחזיק אותו ביד או להעמיד אותו על המעמדים המובנים שלו, ניתן למעשה לצפות בו מכל זוויות. חופש הבחירה הזה, שמאפשר שימוש של טאבלט, מחשב שולחני או סוג של מסגרת אלקטרונית ענקית – הוא לא פחות מגאוני לדעתנו. נוסיף את העובדה שתצוגת המסך מסתובבת אוטומטית אם מחזיקים את המחשב לאורך, ממש כמו טאבלטים מודרניים, והרי קיבלנו עוד אפשרויות צפייה, הפעם לאורך, דבר שללא ספק מוסיף לחוויית הצפייה המצוינת במחשב.

Dell XPS 18
מערכת ההפעלה
Windows 8, שתוכננה מלכתחילה למסכי מגע, עושה חסד עם המחשב. נוסיף את העובדה שהמסך רגיש למגע בצורה מושלמת, וקיבלנו חוויית שימוש מעולה וכיפית במיוחד

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

אם עד כה חשבנו שמחשבי All in one סטנדרטיים הם הנוחים ביותר לשימוש, הרי שבמקרה של ה-XPS 18, זכינו לשדרוג משמעותי של חוויית השימוש הנוחה לרוב ממילא. גודלו של המחשב, ללא התושבת, עומד על כ-46.3 ס"מ רוחב, גובה של כ-28.3 ס"מ ועובי של כ-1.7 ס"מ. משקלו (ללא התושבת) עומד על כ-2.2 ק"ג, כך שאם השימוש העיקרי של המחשב הוא בתור טאבלט, הוא לא יהיה מן הקלים שבחבורה, אך זה המחיר כנראה אם רוצים מגה-טאבלט ענק בגודל 18.4 אינטש. אפשרויות הקונפיגורציה המגוונות מאוד של המחשב יתאימו לכל אחד ולכל מטרה כמעט, שזה נדיר.

עיצוב המחשב מבטא היטב את הדינמיות והמחשבה הרבה שהושקעה בתכנונו על מנת להעניק למשתמש נוחות וניידות. המחשב מורכב משני חלקים עיקריים: יחידת המסך עצמו, שבדומה למכשירי טאבלט כוללת בתוכה את כל הרכיבים הנחוצים להפעלתו, ויחידת התושבת שמשמשת גם כתחנת עגינה. המחשב עצמו מעוצב כמו טאבלט ענק, עם שוליים בצדיו המאפשרים אחיזה נוחה בשתי הידיים מבלי לפגוע בזווית הצפייה. לקחתם את המחשב לסלון ועדיין צריכים להעמיד אותו איכשהו? אין בעיה: בגבו של המכשיר ישנם שני מעמדים מתקפלים שמאפשרים את העמדתו על משטח ישר בצורה נוחה.

Dell XPS 18
המחשב מורכב משני חלקים עיקריים: יחידת המסך עצמו, שבדומה למכשירי טאבלט כוללת בתוכה את כל הרכיבים הנחוצים להפעלתו, ויחידת התושבת שמשמשת גם כתחנת עגינה

הנדסת האנוש של המחשב מצוינת. כל החיבורים הנדרשים ממוקמים בפאנלים הצדדיים, כאשר בפאנל הימני (כאשר המכשיר מונח בצורה מאוזנת) אנו מוצאים את כפתור ההדלקה, רמקול וחריץ לכבל נעילה, ואילו בפאנל השמאלי ממוקמות שתי יציאות
USB, שקע טעינה ייעודי בתחתית הפאנל, כפתורי ווליום, שקע 3.5 מ"מ לאוזניות ורמקול. בגבו של המחשב, ממש בצמוד לקצה אנו מוצאים קורא כרטיסי זיכרון הממוקם מאחורי דלת קפיצית הנוחה מאוד לשימוש. בחלקו התחתון של גב המכשיר נמצאים כאמור מעמדים נשלפים במידה ובוחרים להניח את המחשב על השולחן בדומה למסגרת אלקטרונית.

Dell XPS 18
בחלקו התחתון של גב המכשיר נמצאים כאמור מעמדים נשלפים במידה ובוחרים להניח את המחשב על השולחן בדומה למסגרת אלקטרונית

Dell מיקמו את שקע הטעינה במקום מאוד נוח כך שגם כאשר הזדקקנו לעבוד על המחשב כאשר הוא מחובר ישירות למטען, העבודה הייתה נוחה ולא מסורבלת כלל. החיסרון היחידי שמצאנו הוא הימצאותם של שני שקעי USB בלבד בעוד שבמרבית המחשבים כיום אנו מוצאים לפחות 3 שקעים כאלה. מי שרגיל לחבר הרבה התקני USB למחשב, רצוי שייקח נקודה זו בחשבון. חיסרון נוסף שגילינו הוא היעדרן של יציאות נוספות להתקני סאונד או צפייה כגון יציאת HMDI, ואפילו אין חיבור LAN סטנדרטי לרשת קווית כפי שנהוג במרבית מחשבי ה-All in one. נראה ש-Dell השקיעו מחשבה רבה בניידות של המחשב והזניחו את כל נושא החיבוריות והציוד ההיקפי, ודבר זה היה חסר לנו.

Dell XPS 18
החיסרון היחידי שמצאנו הוא הימצאותם של שני שקעי
USB בלבד, וכן של העדרם של חיובים נפוצים נוספים כגון שקע לרשת או HDMI


חשבתם ש-
Docking Station קיים רק בלפטופים? אז כאן מגיעה ההפתעה. Dell ייצרו את תושבת המתכת עם שקע טעינה שניתן לחבר אליו את כבל החשמל וציידו את התושבת במנגנון הטענה מגנטי. כלומר, יש אפשרות להטעין את המחשב בשתי דרכים: בחיבור ישיר למסך עצמו או דרך התושבת. מצאנו את התכונה הזו כשימושית להפליא והיא שידרגה את נוחות השימוש באופן בולט.

איכות הסאונד של הרמקולים המובנים מצוינת גם כן. למטרות בידור, הרמקולים המובנים עושים עבודה מעולה והסאונד נקי, קריספי וללא עיוותים גם בווליום גבוה. עוצמתו המרבית מסוגלת בקלות לכסות חדר קטן עד בינוני.

בדומה למרבית מחשבי ה-
All in one כיום, XPS Portable All in One 18 מגיע עם מצלמת רשת ומיקרופון מובנים שמספקים את הסחורה היטב. מי שמרבה לעשות שימוש בסקייפ ושאר תוכנות VoIP, ייהנה מהמצלמה.

Dell XPS 18
המחשב עצמו מעוצב כמו טאבלט ענק, עם שוליים בצדיו המאפשרים אחיזה נוחה בשתי הידיים מבלי לפגוע בזווית הצפייה


אין ספק שה-
XPS 18 מממש את חזונה של חברת Microsoft בכל הנוגע לשימוש ב-Windows 8. מצאנו שעבודה על מערכת הפעלה זו הייתה הנאה צרופה, שכן השתמשנו במסך המגע רוב הזמן. למשימות שדרשו דיוק רב יותר, חיברנו מקלדת ועכבר וכך נהנינו למעשה מכל העולמות. המפרט הטכני החזק תרם מאוד לחוויית השימוש ומצאנו שכל סוג של עבודה על המחשב היה פשוט נוח.


 


Dell XPS 18
לתושבת יש מנגנון הטענה מגנטי. ניתן להטעין את המחשב בשתי דרכים: בחיבור ישיר למסך עצמו או דרך התושבת

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבי All in One
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply