חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Microsoft Surface RT 32GB מיקרוסופט
מותג: Microsoft
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 10.6 אינטש
זיכרון RAM: 2GB
סוג המעבד: Tegra 3
מהירות מעבד: 1.3GHz
מספר ליבות: 4 ליבות
מצלמה קדמית: 1.2 מגה פיקסל
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
עמיר 29.12.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Microsoft Surface RT 32GB מיקרוסופט

הטוב
  • ביצועים מהירים
  • Windows 8 כולל Office מלא
  • איכות בנייה משובחת
  • מעמד שולחני נוח
  • מקלדת אופציונאלית דקיקה ויעילה
  • מסך מצוין מבחינת מגע, צבעים וזוויות צפייה
  • סט חיבורים עשיר, אפשרות להרחבת זיכרון
הרע
  • מצלמות פרימיטיביות
  • רמקולים חלשים
  • מעט מגושם וכבד
  • צפיפות הפיקסלים במסך לא מרשימה
  • אין (בינתיים) תמיכה בפורמטי וידיאו רבים
  • שקע טעינה קנייני ובעייתי
בשורה התחתונה

יותר משהוא טאבלט בפני עצמו, Surface הוא תצוגת תכלית – מוצר שמראה לשוק (וליצרניות המסורתיות) איך אמור טאבלט מבוסס Windows 8 להתנהג. וכשמסתכלים על הסרפס בפני עצמו, מגלים טאבלט שבנוי היטב ומספק ביצועים מהירים מאוד, אבל אינו מרשים כלל בחדות המסך, ברמקולים ובמצלמה.

בזהירות נסיק מכך שמייקרוסופט לא התכוונה להציג עוד טאבלט מולטימדיה סטנדרטי, אלא רצתה להדגים לנו איך טאבלט יכול לשמש גם כמוצר ליצירת תכנים בנוחות וביעילות. כאן נוחל ה-Surface הצלחה רבה ביחס למתחריו; המקלדת הדקיקה שלו, המעמד השולחני הנוח להפליא וחבילת האופיס המלאה, יחד עם חיבור USB רגיל שמאפשר לחבר אליו כל התקן שתרצו, הופך אותו לכלי עבודה נייד במיוחד. מצד שני, מי שמחפש כלי עבודה אמיתי ירצה כנראה להמתין לגרסה הבאה של ה-Surface, שתגיע עם Windows 8 Pro התומכת בכל התוכנות הרגילות ולא רק באלו שניתן לקנות דרך חנות האפליקציות.

לסיכום, Surface with Windows RT הוא טאבלט שאמנם מהנה מאוד, אך לא באמת מצטיין, לא בעבודה ויצירת תוכן וגם לא ממש בצריכתו. הוא בעיקר נותן לנו טעימה ראשונית ומלהיבה מווינדוס 8 והאפשרויות שהיא טומנת בחובה, ומשאיר אותנו דרוכים ומצפים לקראת המוצרים הבאים שיבואו בעקבותיו.

הקדמה

Windows 8, מערכת ההפעלה החדשה של מייקרוסופט, יוצאת לאוויר העולם בתקופה לא פשוטה מבחינת ענקית התוכנה האמריקאית. בעולם המחשבים אמנם מקומם המוביל מובטח, אבל בקטגוריית המחשבים עצמה הולכים ונוגסים הטאבלטים והסמארטפונים, שם שולטות ללא מיצרים גוגל עם Android ואפל עם iOS. מסיבה זו השקיעה מיקרוסופט מאמצים אדירים ואינספור משאבי פיתוח, לא רק להפוך את Windows 8 למערכת הפעלה חוצת-פלטפורמות, אלא גם במכשירים אטרקטיביים שיריצו אותה.

וכך הוכרז באוקטובר 2012 ה-Surface, טאבלט שהוא הניסיון הרציני הראשון של מייקרוסופט בייצור חומרה. מדובר בטאבלט שמריץ את גרסת Window 8 RT, בגודל מסך של 10.6 אינטש. הוא כולל את פלטפורמת Nvidia Tegra3 T30 הכוללת מעבד Arm A9 מרובע ליבות במהירות 1.3GHz, זיכרון בנפח 2GB, 2 מצלמות ברזולוציית 1.2 מגה פיקסל, רזולוציית מסך של 1366x768 עם 5 נקודות מגע בו-זמני, נפח אחסון מובנה של 32 או 64GB, כולל חריץ הרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD, קישורית Wi-Fi b/g/n עם אנטנה כפולה ותמיכה ב- Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, GPS, זוג מיקרופונים עבור שיחות וידיאו ועוד. Surface מגיע בגרסת Wi-Fi בלבד.

האם הטאבלט של מייקרוסופט מצליח להתחרות באלו של אפל וגוגל? האם מדובר בעוד טאבלט לצריכת תוכן, או בכלי עבודה אמיתי? יצאנו לבדוק.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מיקרוסופט ציידה את ה- Surface בחומרה עדכנית וחזקה. הוא כולל כאמור מעבד מרובע ליבות וזיכרון בנפח 2GB – מעט בשביל מחשב, אבל די הרבה בשביל טאבלט. מערכת ההפעלה כאן היא Windows 8 RT, גרסה שאמנם כוללת את Office במלואו וגם את ממשק שולחן העבודה המוכר מגרסאות קודמות, אבל כשניסינו להתקין תוכנה כלשהי שלא דרך חנות האפליקציות קיבלנו הודעה מנומסת על כך שזה לא אפשרי. הצטערנו לגלות למשל שאין תמיכה בתוכנת Silverlight של מייקרוסופט, אם כי יתכן ותמיכה כזו תתווסף בעתיד.

בין אם בשל החומרה הטובה, ובין אם בשל מערכת ההפעלה החדשה שמנהלת נכון את הזיכרון ומקצה משאבים לכל תוכנה באופן מושכל, התוצאה היא שה- Surface מתנהל על מי מנוחות כמעט לכל אורך הזמן בו בדקנו אותו. המעבר בין האפליקציות בממשק ה"התחל" חלקלק ומיידי (כולל אנימציות משובבות עין), ומרביתן עולות במהירות הבזק. עמודי אינטרנט נטענים גם הם ללא שהיות – הרבה יותר מהר מטאבלטים מבוססי אנדרואיד או iOS, ללא שום ספק. הגלילה בעמודי האינטרנט, כמו גם ביצוע הזום, חלקים וזורמים באופן מיידי וקרוב לשלמות, בצורה שמזכירה (אם לא זהה) את הביצועים של מכשירי אפל. אין ספק שלגוגל ולמערכת ההפעלה הפופולארית שלה, אנדרואיד, יש הרבה מאוד מה ללמוד ממייקרוסופט על ההקפדה בתחום זה.

אפרופו הגלישה באינטרנט, הטאבלט הזה מצטיין גם בביצועי רשת מהירים ורציפים מאוד בזכות אנטנה כפולה, חזקה ונטולת חסימות או חומרים שמפחיתים את עוצמת הקליטה. במהלך הבדיקה היינו מחוברים לרשת האלחוטית המקרטעת שלנו במשרד, ולא חווינו אפילו ניתוק אחד – נדיר מאוד ביחס למכשירים אחרים שבדקנו או שאנו משתמשים בהם ביומיום.

לא רק ממשק האריחים והתוכנות שלו עובדים במהירות. גם בעבודה במצב שולחן העבודה המסורתי, סרפס מפגין עבודה זריזה מאוד. במיוחד התרשמנו מהמהירות בה מצליח המחשב להציג את תוכנו של כונן USB – תוך שנייה או שתיים מרגע שהכנסנו את ההתקן לשקע. עם זאת, במהלך ההקלדה חווינו השתהות קלה בין הקצב בו הקלדנו לבין הקצב בו הופיעו האותיות על המסך בפועל; בעיקר זה ניכר כאשר עוצרים ומוחקים אותיות או מילים – זה מתבצע באיטיות מורגשת. בהתחלה זה נראה לנו מינורי, אבל עם הזמן זה התחיל להציק קצת, וחבל.

למעבד Tegra3 יש כבר קבלות בתחום התמיכה בוידיאו HD, ולכן ציפינו לכך שנוכל להציג כמעט כל סרט שנרצה על המכשיר. כאן ציפתה לנו הפתעה מרירה: בהיעדר אפשרות להתקין תוכנות PC  רגילות, ובהיעדר אפליקציות מתאימות בחנות האפליקציות המצומצמת, לא הצלחנו להפעיל במכשיר קבצי MKV כלל. קבצים אחרים כגון MP4 או DivX הרצנו ללא בעיה באפליקציית הוידיאו המובנית, גם ברזולוציית HD 1080p. נראה שזה רק עניין של זמן עד שתצא אפליקציה שיודעת לנצל את כוחו של המעבד כדי לנגן מגוון פורמטי וידיאו.

במהלך השימוש, Surface שומר על טמפרטורה נעימה וכמעט ואינו מתחמם.

איכות התצוגה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Microsoft Surface מצויד במסך בגודל לא שגרתי של 10.6 אינטש – מעט גדול יותר מהסטנדרט המקובל לטאבלטים מסוגו, 10.1. המסך מגיע ברזולוציית 1366x768, וביחס התצוגה הרחב 16:9.

הנתונים על הנייר לא מאוד הרשימו אותנו; בעיקר חששנו שהחדות תהיה מעט מאכזבת, שכן צפיפות הפיקסלים עומדת על 148ppi בלבד. בפועל, כפי שמייקרוסופט הצהירה, יש נתונים חשובים אחרים שמשפיעים על איכות הצפייה מעבר לצפיפות הפיקסלים: בהירות, למשל. או אמינות הצבעים. או זוויות הצפייה. ואכן, בכל אחד מהפרמטרים האלה המסך של הסרפס מצטיין, לא פחות. הבהירות המקסימלית גבוהה מאוד; הצבעים – מהטובים שנתקלנו בהם בטאבלטים או במחשבים ניידים מבחינת אחידות וריאליסטיות, וזוויות הצפייה הצדיות וגם העליונות והתחתונות מאפשרים להמשיך לצפות במסך מבלי לאבד יותר מדי פרטים או צבעים. וגם החדות ממש בסדר, אנו חייבים להודות. היא אמנם הרבה פחות מרשימה מזו של iPad 3 או אפילו Nexus 7, וזה ניכר בעיקר בטקסטים (למשל במסמכי וורד או בגלישה באינטרנט), אבל בממשק הרגיל, בצפייה בתמונות או בסרטים, התצוגה מצוינת.

כיוון שמדובר במסך מגע, באופן בלתי נמנע הוא מבריק. עם זאת ההשתקפויות המוצגות עליו מתונות יחסית, וכל עוד לא עבדנו בתאורת אור יום ישיר הן לא הפריעו לנו יותר מדי.

Microsoft Surface
בהירות המסך גבוהה, הצבעים – מהטובים שנתקלנו בהם מבחינת אחידות וריאליסטיות, וזוויות הצפייה רחבות. עם זאת, צפיפות הפיקסלים מעט נמוכה וזה ניכר בעיקר בצפייה בטקסטים

ניידות ונוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מייקרוסופט טרחה רבות בעיצוב ותכנון ה- Surface, וגם ציינה זאת בכל הזדמנות. גם אם נשים את כל המסרים השיווקיים בצד, נוכל לומר בפה מלא שמדובר במוצר מרשים שהאיכות ניכרת בכל פרט שלו. הוא עשוי מסגסוגת מגנזיום ייחודית בשם VaporMg, שמצטיינת בחוזק רב, במשקל ועובי מזעריים ובמגע נעים מאוד. הגימור הוא טיטניום כהה מט, והוא נראה ומרגיש נפלא. הטאבלט עצמו מלבני עם קצוות מעוגלים קמעא, כאשר צדדיו באלכסון קל לאחור.

מבחינת ממדים, אין מנוס מלומר שזהו טאבלט כבד יחסית למקובל היום, וגם די שמנמן: 680 גרם משקלו (ללא המקלדת), ועוביו עומד על 9.4 מ"מ. עם זאת הנשיאה שלו בתיק הצד קטן עדיין אפשרית בהחלט ואף נוחה. קחו רק בחשבון שאחיזה ממושכת בו ביד מעייפת תוך זמן מה.

Microsoft Surface
סרפס עשוי מסגסוגת מגנזיום שמצטיינת בחוזק רב, במשקל ועובי מזעריים ובמגע נעים. הגימור הוא טיטניום כהה מט, והוא נראה ומרגיש נפלא. עם זאת זהו טאבלט עבה ודי כבד

כאשר מחזיקים את המכשיר במצב רוחבי, בחלקו העליון הימני נמצא לחצן להפעלה וכיבוי, משמאל נמצאים לחצני הווליום ושקע לאוזניות, מימין יש יציאת Micro-HDMI, כניסת USB 2.0  בגודל מלא (לחיבור של עכבר ומקלדת חיצוניים, דיסק און קי, כונן חיצוני או מה שתרצו) וכן שקע טעינה קנייני ייחודי בצורת מגעי טעינה מגנטיים. בנוסף, מתחת למעמד (שמיד נגיע אליו) מצאנו חריץ לכרטיס זיכרון מסוג Micro-SD. מדובר כמובן בסט חיבורים מרשים מאוד בשביל טאבלט. לגבי שקע הטעינה, נצטט כאן את אביב, שמסר לנו את המכשיר לבדיקה; הוא התלונן על כך שמיקומו בעייתי ושהכבל לא מתמגנט למקומו בקלות.

Microsoft Surface
מימין יש יציאת Micro-HDMI, כניסת USB 2.0  בגודל מלא וכן שקע טעינה קנייני ייחודי בצורת מגעי טעינה מגנטיים

בקדמת המכשיר בחלקו התחתון יש לחצן מגע בצורת הלוגו של Windows 8, שמשמש כמקש חזרה למסך ה"התחל". הוא מגיע היטב למגע תוך רטט קל ונעים. כאן המקום לציין שגם לחצן ההפעלה וגם לחצני הווליום הם בגודל טוב, בולטים בדיוק בגובה הנכון מעל פני השטח (לא יותר ולא פחות מדי) ומגיבים בשקט ובקלות ללחיצה.

בגב המכשיר, בחלק התחתון, נמצא המעמד השולחני – אולי הפיצ'ר החכם והנוח ביותר שיש ב-Surface. לא ברור איך לא חשבו על זה קודם (ולא, הרגלית הרעועה של ה- Archos 80 G9 לא נחשבת), אבל מדובר בפתרון גאוני. עם מגרעת קלה בצדדים ניתן לפתוח את המעמד בקצה הציפורן, להעמיד את הטאבלט ולהתחיל לעבוד – עם מקלדת חיצונית, עם המקלדת שב-Touch Cover או סתם לצפות בסרטים ותמונות. המעמד עושה רושם של בחור קשוח שיחזיק מעמד זמן רב, והטאבלט עומד יציב מאוד באמצעותו. החיסרון היחיד לטעמנו במעמד הזה הוא שהזווית שלו ביחס לשולחן צרה למדי, כך שהמסך אינו נמצא בזווית אידיאלית לצפייה (היינו מעדיפים שהוא יהיה מוטה באלכסון גדול יותר אחורה). מייקרוסופט הקדימה תרופה למכה והטמיעה במכשיר הזה מסך איכות שזווית הצפייה העלית שלו אינה נפגעת כשצופים בו עם המעמד, כך שבסופו של דבר אין פגיעה גדולה מדי בחוויית השימוש בשל הזווית המוגבלת של המעמד.

Microsoft Surface
בגב המכשיר, בחלק התחתון, נמצא המעמד השולחני. עם מגרעת קלה בצדדים ניתן לפתוח את המעמד בקצה הציפורן, להעמיד את הטאבלט ולהתחיל לעבוד

מבחינת השימוש במכשיר באמצעות מסך המגע, אין לנו מילה רעה אחת לומר על ה-Surface. כמו גם במחשבי Windows 8 אחרים שהתנסינו בהם לאחרונה, המחשב ומערכת ההפעלה מגיבים במדויק, במהירות הבזק ובהרמוניה מלאה לאצבעות היד, וחוויית המגע מענגת. אין השהיות בין תזוזת היד על המסך לבין ביצוע הפעולה, אין כמעט קרטועים וזה עובד נפלא.

כמה מילים על נפח הזיכרון במכשיר: תוכלו לרכוש אותו בגרסת 32 או 64GB, אבל אולי תתאכזבו כמונו לגלות ש- Windows 8 RT תופסת לא פחות מ-14GB מהנפח הזה. ניתן אמנם להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס Micro-SD, אבל עדיין, הרבה יותר מדי מנפח הזיכרון שחשבתם שתקבלו עם המכשיר תפוס כבר, וזה קצת חבל.

אם יש נקודת תורפה מהותית בטאבלט הזה, הרי שהיא נעוצה במצלמות שלו. מדובר בצמד מצלמות, קדמית ואחורית, ששתיהן פרימיטיביות להחריד: הן מאפשרות לכם לצלם סטילס או וידיאו ברזולוציית 720p בלבד, כלומר ב-1.2 מגה פיקסל. אין פלאש, אין מיקוד אוטומטי, ואיכות התוצאות נראית איכשהו בסדר על המסך של הטאבלט, וגרוע על מסכים אחרים. תרצו להשתמש במצלמות האלה רק לשיחות וידיאו, אך לתיעוד יומיומי הן די חסרות תועלת, וזה חבל וגם תמוה – בטאבלטים אחרים (למשל iPad Mini) יש כבר מצלמות ממש טובות ושימושיות.

נקודת תורפה נוספת היא הרמקולים. יש שניים מהם, בשני צידי המכשיר, והם חלשים באופן מאכזב מאוד; קשה להתייחס את ה-Surface כאל טאבלט מולטימדיה עם רמקולים כאלה. הסאונד טוב יחסית, ואפקט הסטריאו מורגש כהלכה, אבל הווליום פשוט חלש מדי – גם בעבודה בחדר שקט.

בתחתיתו של ה-Surface נמצאים מגעים המיועדים לחיבור של המקלדת, המכונה Touch Cover, אותה ניתן לרכוש בנפרד במספר צבעים. מדובר במקלדת ייחודית שטרם ראינו כמותה. עובייה מילימטרים בודדים, משקלה כמה עשרות גרמים בלבד והיא עשויה חומר נעים למגע ורך. היא נצמדת בחוזקה לתחתיתו של הטאבלט, ומשמשת לו גם כמגן מסך חכם (המסך נדלק כאשר אתם פותחים את המכסה). בצדו הפנימי של המכסה נמצאת המקלדת עצמה.

המקלדת דורשת הסתגלות, בכך אין ספק (וגם החברה עצמה מצהירה על כך). המקשים שלה שטוחים לחלוטין ואינם מחזירים פידבק פיזי, אלא פידבק קולי בלבד שבוקע מרמקולי הסרפס במהלך ההקלדה. פריסת המקשים מעולה – הם גדולים, בסדר הגיוני ונוח מאוד להתמצא בהם. את הסקירה הזו הקלדנו ברובה באמצעות המקלדת הזו, ועלינו לומר שעל אף התחושה הראשונית, מדובר במקלדת מפתיעה לטובה. הלחצנים חסרי העומק והפידבק מסוגלים לזהות הקלדה מהירה וכמעט מרפרפת ללא קושי, ולא חווינו החמצות כמעט כלל, למעט במקרים בהם הקלדנו פעמיים במהירות על אותו מקש. החוסר בפידבק מורגש כמובן, אבל זה ממש לא נורא כמו שחששנו, ותוך דקות ספורות כבר הקלדנו במהירות רבה כמעט כרגיל. דבר אחד חשוב שתדעו: עם המקלדת הזו אפשר לעבוד רק על משטח ישר ויציב. על הברכיים במיטה? אי אפשר.

בחלק העליון של המקלדת יש שורה של לחצני קיצור נוחים – להגדרות, שיתוף, חיפוש, שליטה בעוצמת השמה ובנגינת השירים וכן לחצני Page, Home ו-End.

בתחתית המקלדת ישנו משטח עכבר קטן וצר, שמתגלה כנוח להפתיע. הוא תומך בגלילה באמצעות 2 אצבעות, והמגע הנעים שלו, שמזכיר אריג ואינו חלקלק מדי, מסייע לשליטה מדויקת. לחצני העכבר שתחתיו הרבה פחות נוחים בשל העדר הפידבק הממשי שלהם (למעשה אלו לחצני מגע).

אם תחליטו לרכוש את הטאבלט ללא המקלדת האופציונאלית, תוכלו להשתמש במקלדת חיצוני, אלחוטי או חוטית רגילה, או להשתמש במקלדת הוירטואלית המובנית. מדובר באחת המקלדות הנוחות ביותר שפגשנו לאחרונה מבחינת פריסת מקשים ותגובה. מנגד המעבר בין אנגלית לעברית דורש יותר מלחיצה אחת, ובנוסף – כמי שרגילים להקליד ב-
iPad, הבחנו שיחס התצוגה של המסך ב-Surface, שעומד על 16:9, גורם למקלדת להתפרס על שטח רחב יותר ולכן חייב אותנו להרחיק יותר עם האצבעות כדי להגיע למקשים שבצדי המקלדת. אנו בטוחים שמדובר בעניין של הרגל.

Surface מצויד בסוללת ליתיום-יון פנימית בהספק של 31.5 Whr. החברה מצהירה על עד 8 שעות עבודה ועד 360 שעות המתנה. לא יכולנו למדוד באופן מלא את חיי הסוללה של המכשיר משום שהוא היה אצלנו לפרק זמן קצר יחסית, אבל נוכל לומר שבמהלך עבודה של כמעט חמש שעות, נותרו בסוללה כ-37% - מה שאומר שלמעלה מ-7 שעות תוכלו לקבל איתו ללא בעיה.

תודה לאביב סביון שמסר לנו את המוצר לבדיקה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply