חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Asus Transformer Pad TF300T 32GB אסוס
מותג: Asus, Asus
מערכת הפעלה: Android
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 10.1 אינטש
תאריך כניסה לאתר: 5/2012, 5/2012
משקל: 635 גרם
רזולציית מסך: 1280x800 פיקסל
זיכרון RAM: 1GB
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 2,058 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Asus Transformer Pad TF300T 32GB אסוס

אבי גיל | 30.10.2012
הטוב
  • אנדרואיד 4.1.1, הגרסה העדכנית ביותר
  • מעבד מרובע ליבות
  • ממשק אנדרואיד נקי כמעט לחלוטין
  • תפקוד חלק וזורם רוב הזמן
  • רמקולים משובחים ביחס לטאבלט
  • אפשרות לחיבור מקלדת תואמת
הרע
  • איכות מסך מעט מאכזבת
  • אטיות מסוימת ביציאה ממצב שינה
  • שקע קנייני לטעינה וחיבור למחשב
בשורה התחתונה

למרות המפרט הנאה, TF300T לא התיימר מעולם להיות טאבלט הדגל של אסוס. איכות חומרים סבירה בלבד, מסך קצת פושר וקשיים בהתעוררות מבטיחים שלא נחשוב בטעות שהוא כזה. ובכל זאת, ברוב הזמן הוא עושה את העבודה, ואת תואר הטאבלט הראשון בארץ שהריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 4.1 (שאינו הנקסוס 7) לא ניתן לקחת ממנו. כמובן, כאשר מוסיפים למערכת השיקולים גם את המקלדת האופציונלית, מקבלים טאבלט לא רע שמספק תמורה טובה מאוד למחיר.

לפיכך, לדעתנו הטרנספורמר פד TF300T יתאים בעיקר למי שמעוניין בטאבלט ממותג מוכר, אך מוגבל מעט בתקציב. עבור מי שמעוניין ביותר מכך, לאסוס יש טאבלטים מרשימים יותר להציע.

הקדמה

את ה-TF300T השיקה אסוס בהפרש של ארבעה חודשים בלבד מה-Transformer Prime. מה הסיבה לסמיכות בהשקות? לא ברור לנו, אך יש הגורסים כי תפקוד גרוע של רכיב ה-GPS   בפריים (בעקבותיו חלקה החברה לרוכשים רכיבGPS  חיצוני) גרם לה לשחרר לשוק דגם נוסף ומשונמך קלות, שגם תומחר באופן נוח יותר.

ה-TF300T, או בשמו החדש, Transformer Pad (אסוס החליטה להשמיט את ה-Eee משמות הטאבלטים שלה), הוא טאבלט בעל מפרט עדכני, אך לא נוצץ במיוחד. הוא פועל על פלטפורמת Tegra3 הכוללת מעבד בעל ארבע ליבות Cortex-A9  במהירות שעון של 1.2GHz, כמו הטרנספורמר פריים, הוא מגיע עם נפח זיכרון RAM של 1GB ונפח אחסון לבחירה: 16 או 32GB. מעבר לכך, הוא בנוי סביב מסך 10.1 אינטש מסוג IPS-LED ברזולוציית 1280x800, כולל את כל הקישוריות הסטנדרטיות, מצלמת 8 מגה פיקסל ראשית המצלמת וידיאו ברזולוציית 1080p, ומצלמה קדמית ברזולוציה של 1.2 מגה פיקסל.

מערכת ההפעלה שעמה מגיע המכשיר היא אנדרואיד בגרסת 4.0, אך במהלך הבדיקות הוא קיבל עדכון לגרסת Jelly Bean 4.1 החדשה.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נכון להיום, פלטפורמת Tegra3  (גם בגרסת L, החלשה מבין שלושת הגרסאות הקיימות לפלטפורמה זו) היא בין הפלטפורמות החזקות ביותר מבחינה חומרתית הקיימות עבור טאבלטים וטלפונים סלולריים מבוססי אנדרואיד. בשילוב עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת  4.1, אמור ה-TF300  לספק חווית שימוש מיטבית. קשה לנו לומר בהחלטיות שהטרנספורמר TF300T מאכזב בנקודה זו, אך הוא בהחלט לא מהווה קפיצת מדרגה משמעותית על פני טאבלטים אחרים.

"פרויקט חמאה" עליו דובר רבות בהשקת אנדרואיד 4.1 אמנם בא כאן לידי ביטוי, אך בצורה מתונה ביותר: דפי הבית נגללים באופן חלק יותר ומהיר יותר, התגובה למגע טובה יותר, ובכל זאת, אצבעותינו לא התכסו חמאה, או אם תרצו ברצינות – זה לא חלק מספיק לטעמנו. מעבר לכך, ישנו פרק זמן של 20-30 שניות מרגע יקיצת המכשיר ממצב שינה, בהן התפקוד שלו רחוק מלהרשים: חווינו תגובה אטית ואפילו תקיעות אקראיות, עד שהמכשיר מתעורר סופית, מתחבר לרשת האלחוטית ומסיים להתארגן על הסיגריה, הקפה השחור והעיתון של הבוקר. אחרי שכל זה קורה, הוא הופך לפנתר: אפליקציות נפתחות בזריזות, הגלישה בדפדפן נוחה וזורמת ומשחקים כבדים נטענים ורצים חלק, ללא בעיות מיוחדות. חשוב להדגיש: גם טאבלטים מבוססי הפלטפורמה הקודמת, Tegra2, מריצים משחקים רבים וטובים ללא בעיות, אך עם הזמן דרישות החומרה של משחקים הולכות ומחמירות והגרפיקה הולכת ומשתפרת, ומוטב שלא להישאר מאחור.

גם בעת הורדה והתקנה של אפליקציות מחנות האפליקציות של גוגל, נתקלנו באטיות וחוסר תגובה זמני, תופעה הקיימת במכשירים רבים מבוססי אנדרואיד, אך בהחלט מאכזבת כשמדובר בטאבלט חזק יחסית. לא נתקלנו בהתחממות כלשהי של הטאבלט, ולא הייתה בעיה להמשיך ולהחזיק בו לאורך כל זמן השימוש.

היתרון הגדול שהביאה פלטפורמת Tegra3 על פני קודמתה הוא האפשרות לצפות בסרטיHD  בפורמט MKV, אפילו ברזולוציית 1080p. למרות שבטרנספורמר פריים TF201 הצלחנו לעשות זאת בהצלחה מלאה, לא ויתרנו על ניסיון להריץ סרטי HD גם על הטאבלט הזה, המבוסס על אותה פלטפורמה, וטוב שבדקנו. סרטים ברזולוציית 720 התנגנו מעולה (אפילו כאלו עם שמע בקידוד DTS) באמצעות נגן VPlayer, אך בסרטים ברזולוציית 1080 כבר נתקלנו בקרטועים מסוימים, תופעה שלא נתקלנו בה בפריים. הסיבה לכך כנראה נעוצה בכך שלא מדובר באותו מעבד בדיוק; מהירות השעון של Transformer Pad TF300T היא 1.2GHz, בעוד זו של הפריים היא 1.3GHz.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

שני קודמיו של ה-TF300 הותירו אותנו פעורי פה בכל הקשור לאיכות התצוגה, במיוחד הטרנספורמר פריים בעל פאנל ה-IPS+. ב-TF300, כנראה מתוך שאיפה להשאיר את מחירו זול ככל האפשר, בחרה Asus לשלב מסך בטכנולוגיית IPS  רגילה, ללא הפלוס. גודל המסך (10.1), הרזולוציה ודחיסות הפיקסלים (149ppi) אמנם נשארו כפי שהיו, אך איכות התצוגה לא השאירה בנו את הרושם העז שהשאירו בנו קודמיו. למעשה, ניתן להגיד שאיכות המסך אפילו מאכזבת משהו.

הבהירות המקסימלית אמנם חזקה, אך היא "שורפת" את הצבעים במסך, וגורמת לאזורים מסוימים לאבד את טווח הגוונים שלהם. יתרה מכך, ראינו כבר טאבלטים המציגים טקסטים בצורה טובה יותר: האותיות השחורות כאן מפוקסלות קצת, וטקסטים קטנים מתעוותים מעט. ציפוי המסך מבריק, ולצערנו בהירותו הגבוהה לא מפצה על מכת ההשתקפויות ממנה הוא סובל, במיוחד בשימוש מחוץ לבית. חשוב לנו מאוד להדגיש שלא מדובר במסך גרוע – רחוק מכך; יחסית לטאבלטים זולים ממנו, המסך של ה-TF300 נראה נפלא. עם זאת, לעומת אחיו הבוגרים יותר, המסך שלו מחוויר, תרתי משמע.

Asus TF300T
איכות המסך לא רעה, אך מעט מאכזבת ביחד לדגמים הקודמים: הבהירות המקסימלית חזקה אך היא גורמת לאזורים מסוימים לאבד את טווח הגוונים שלהם. יתרה מכך, ראינו כבר טאבלטים המציגים טקסטים בצורה טובה יותר

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Asus Transformer Pad TF300T שוקל 635 גרם, ועוביו בנקודה העבה ביותר עומד על כסנטימטר אחד. אלו ממדים סטנדרטיים לטאבלט בגודל 10.1 אינטש, אך יש לומר שבאחיזה לזמן ממושך המשקל נותן את אותותיו. חזית המכשיר היא בגימור זכוכית, ומסגרתו שחורה. גב הטאבלט עשוי פלסטיק בגימור חריטה מעגלית, וזמין בצבעים כחול, אדום ולבן. הטאבלט הזה לא מסובב ראשים בשום מצב, אך הוא גם לא נראה או מרגיש זול.

Asus TF300T
הטאבלט שוקל 635 גרם, ועוביו בנקודה העבה ביותר עומד על כסנטימטר אחד. חזית המכשיר היא בגימור זכוכית, ומסגרתו שחורה. גב הטאבלט עשוי פלסטיק בגימור חריטה מעגלית, וזמין בצבעים כחול, אדום ולבן

TF300T זכה לקבל עדכון גרסא רשמי לגרסת האנדרואיד 4.1.1, מיד כאשר הדלקנו את המכשיר לראשונה, והיה למעשה הטאבלט הראשון בייבוא רשמי בישראל שהריץ את מערכת ההפעלה הזאת.

את החידושים איתם מגיעה מערכת ההפעלה כבר סקרנו בזמנו כשהנחנו את ידינו על ה-Nexus 7, ולמעשה מדובר באותה גרסת אנדרואיד. פרט למספר תוספות מינוריות, שמרה אסוס על הממשק הנקי של גוגל, ולא עשתה בו שינויים מרחיקי לכת, בניגוד לסמסונג למשל. השינויים מגיעים בדברים הקטנים; למשל, פטנט הקיים עוד מימי הטרנספורמר הראשון:  אפשרות לנעילת שורת המצב בתחתית המסך, מעין כפתור Hold וירטואלי, המונע סגירה פתאומית של יישומים על ידי לחיצה שגויה (שימושי מאוד במשחקים).

אם דיברנו על שורת המצב, Asus מאפשרת לנו לבחור בין חלון התראות סטנדרטי של אנדרואיד, או חלון התראות מקורי של אסוס הכולל אפשרות לבחירה בין מצבי הפעלה (חסכוני, מאוזן או ביצועים גבוהים), וכן מתגי שליטה על בהירות המסך, סיבובו, הקישוריות השונות ועוד. עוד תוכלו למצוא כאן את אפליקציית קורא הספרים המשובחת של אסוס My Library, מנהל קבצים נוח, אפליקציית הפתקים המשוכללת SuperNote, אפליקציה לאחסון קבצים על ענן (בנפח חביב של 8GB), אפליקציה לנעילת אפליקציות (הקץ לחיטוט של זרים בחשבון הפייסבוק שלכם), אפליקציית Kindle ועוד.

אחת ההפתעות החיוביות ביותר בהן נתקלנו בטאבלט הזה היא איכות השמע שלו. מפרט המכשיר טוען לזוג רמקולים סטריאופוניים, אך אנחנו נתקלנו רק בגריל אחד. כך או כך, מפיק ה-TF300 איכות שמע שלא הייתה מביישת מחשבים ניידים איכותיים: השמע עשיר, איכותי ביחס לטאבלטים אחרים שבדקנו, ואפילו מכיל רמזים של בסים. בניגוד לרמקולים, המצלמה דווקא אינה מפתיעה, ודומה מאוד בביצועיה לאלו של אחיו הבוגרים יותר של ה-TF300. מדובר במצלמה טובה למדי ברזולוציית 8 מגה פיקסל, המספקת תמונות חדות לבעלי ידיים יציבות. התמונות היו מעט דהויות לטעמנו, והצילומים שצילמנו בתאורת חדר רגילה היו מגורענים מנשוא, אבל לא מדובר במשהו חריג, וכמצלמת טאבלט היא בהחלט מספקת תוצאות לא רעות. המצלמה מסוגלת לצלם גם סרטוני וידאו ברזולוציית 1080p אך גם כאן מדובר בסרטונים באיכות סטנדרטית ולא יותר מכך.  

Transformer Pad TF300T כולל סט חיבורים כלל לא רע. בתחתית תמצאו את החיבור הקנייני והייחודי של אסוס (שאינו תואם אף מכשיר אחר פרט לאלו של אסוס), המיועד לטעינה ולסנכרון עם המחשב. בצד שמאל נמצאים שקע הרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס Micro-SD, ויציאת Micro-HDMI. בצד ימין נמצא שקע אוזניות סטנדרטי 3.5 מ"מ. כמו בשאר דגמי טרנספורמר, תוכלו לרכוש עבורו יחידת עגינה הכוללת מקלדת, סוללה נוספת והרחבה של סט החיבורים.

Asus TF300T
כמו בשאר דגמי טרנספורמר, תוכלו לרכוש עבורו יחידת עגינה הכוללת מקלדת, סוללה נוספת והרחבה של סט החיבורים

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

טרנספורמר פד TF300T מסוגל, לפי הצהרת החברה, לפעול כ-10 שעות מסך רצופות הודות לסוללת ליתיום-פולימר בהספק של 22Whr. בבדיקות שלנו, בשימוש יומיומי סביר, הצליח הטאבלט להתקרב מאוד לזמן השימוש הזה, ומדובר בהישג יפה מאוד. בשימוש אינטנסיבי  מאוד (שכלל בעיקר ניסיונות כושלים לנחות על נושאת מטוסים במשחק F18- Carrier Landing), זמן השימוש הצטמצם ל-4 שעות.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כפי שציינו, Asus TF300T בנוי מחומרים באיכות טובה, אך לא מדהימה. רובו עשוי פלסטיק ולא ברורה לנו מידת העמידות של הפלסטיק הזה לאורך זמן. היחידה הספציפית אותה בדקנו הגיעה לידינו עם שריטות על גב המכשיר, דבר שיכול להעיד על אחת משתי אפשרויות – משתמשים קודמים שלא רוחשים כבוד וחרדת קודש כמונו לטאבלטים מושאלים, או איכות חומרים לא מרשימה. ברמת ההרכבה, אין לנו תלונות וגם אחיזה אסרטיבית בטאבלט אינה מייצרת רעשי פלסטיק. מבחינת אבטחת המידע, אין כאן בשורות או אפשרויות מיוחדות, פרט לשתי אפליקציות מובנות לגיבוי של אפליקציות על המכשיר ולנעילה שלהן.

Asus TF300T
TF300T בנוי מחומרים באיכות טובה, אך לא מדהימה. רובו עשוי פלסטיק ולא ברורה לנו מידת העמידות של הפלסטיק הזה לאורך זמן. אין לנו תלונות וגם אחיזה אסרטיבית בטאבלט אינה מייצרת רעשי פלסטיק

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply