חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Motorola Xoom 2 10.1 32GB 3G מוטורולה
תמיכה ברשת סלולרית: 3G
גודל מסך: 10.1 אינטש
רזולציית מסך: 1280x800 פיקסל
מצלמה ראשית: 5 מגה פיסקל
מצלמה קדמית: 1.3 מגה פיקסל
פלאש: לד יחיד
עובי: 8.8 מ"מ
חיבור אוזניות: יש
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Motorola Xoom 2 10.1 32GB 3G מוטורולה

אילנה ברודו | 10.04.2012
הטוב
  • חיבור טעינה תקני
  • תצוגה בהירה עם צבעים עשירים
  • חיי סוללה ארוכים
  • עיצוב ארגונומי
הרע
  • היעדר אפשרות הרחבת נפח אחסון
  • מסך מבריק מדי שנוטה להתלכלך
  • מערכת הפעלה HoneyComb
בשורה התחתונה

קל להבחין שמוטורולה למדה מטעויותיה בטאבלט הזום הראשון, וזום 2 מצליח להתברג יפה בשוק מחשבי הלוח שגודלם 10.2 אינטש של הדור הנוכחי, הן בזכות הביצועים והן בזכות העיצוב הנוח לשימוש. החברה מבטיחה בעתיד גם מקלדת ועכבר חיצוניים, אבל בינתיים מספק זום 2 את הסחורה גם בלעדיהם.

ובכל זאת, כדאי לזכור שקיימים כיום כבר טאבלטים עם מעבדים חזקים יותר, והתחרות הולכת ומתחממת. לזום 2 אמנם יש היתרון הגדול של נוחות החומרה בידיים, אבל הוא נאלץ להתחרות בעולם של מעבדים מרובעי-ליבות, מסך Retina וגרסאות ICS. בינתיים, הוא מעניק תמורה טובה וראויה לכסף.

הקדמה

מחשבי הלוח, הטאבלטים, הופכים ליותר ויותר נגישים לקהל מבחינת מחיריהם, והטאבלט של אפל הוא כמובן המוכר בהם, עם דגם ה-iPad החדש שהוכרז בחודש שעבר. בדומה לשוק הסלולר, גם כאן מתחרות יצרניות החומרה השונות באפל עם מכשירים ועליהם מערכת אנדרואיד הפתוחה של גוגל.

הזום השני של מוטורולה, שדרוג כמעט מכל בחינה לקודמו, ה-Xoom הראשון שסקרנו כבר, הוא התשובה של מוטורולה לאפל, לגלקסי 10.1 של סמסונג והטרנספורמר של אסוס. עם מעבד כפול ליבה במהירות 1.2GHz, 1GB זיכרון ו-13GB אחסון, הטאבלט בעל מסך ה-10.1 אינטש הוא הנציג של מוטורולה בשוק מחשבי הלוח פעם נוספת, הפעם עם טאבלט דק וקל יותר מקודמו.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בקרביו של הזום 2 פועם מעבד בעל זוג ליבות עם ערכת השבבים  OMAP 4430של טקסס אינסטרומנטס, ולצידו המאיץ הגרפי PowerVR SGX540. אמנם בשוק כבר מסתובבים מכשירים עם מעבדים כמו ה-Tegra3 שכוללים ארבע ליבות ומספקים ביצועים גבוהים מאוד על מערכת ICS, אבל ה- Xoom 2 עושה את המיטב עם החומרה בתוכו. הוא מריץ בהצלחה משחקי תלת-ממד, סרטונים ב-1080p ומתמודד מצוין עם ריבוי משימות. הצלחנו לצלם סרטונים תוך שהמכשיר מבצע עדכון וגיבוי תכנים, הפעלנו מוזיקה לצד יישומי פלאש, ורק במקרים אחדים המערכת נתקעה לנו, וגם אז לא היה זה באשמת החומרה.

Motorola Xoom 2
הטאבלט מריץ בהצלחה משחקי תלת-ממד, סרטונים ב-1080p ומתמודד מצוין עם ריבוי משימות. הצלחנו לצלם סרטונים תוך שהמכשיר מבצע עדכון וגיבוי תכנים, הפעלנו מוזיקה לצד יישומי פלאש

זמן ההפעלה של המכשיר ממצב כבוי הוא כדקה, זמן רב למדי, אבל לא צפוי שתכבו אותו לעתים קרובות. הדפדוף בין מסכים והגלישה באתרים, גם עם רכיבי פלאש, היו חלקים וללא תקיעות.

עקב האכילס היחיד מבחינת הביצועים היא מערכת ההפעלה המיושנת שמותקנת במכשיר – Honeycomb, חלת הדבש של אנדרואיד שמוחלפת בימים אלה בהדרגה בגרסת Ice Cream Sandwich שמצוידת, בין היתר, בתמיכה מובנית בקריאה וכתיבה בעברית. לדברי החברה, מערכת ההפעלה החדשה למחשבי הלוח של מוטורולה נמצאת ממש מעבר לפינה, ובעולם כבר התחילה ההפצה של  ICS לטאבלטי זום מהדור הראשון. המערכת החדשה תהווה מן הסתם שדרוג מאוד משמעותי לטאבלט זה.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המסך של הזום 2, בגודל 10.1 אינטש, מציג שדרוג באיכות לעומת המסך הקודם בזום הראשון. הרזולוציה אמנם נותרה 1200x800 אבל הפאנל הוחלף ל- IPS איכותי יותר מה-TFT בדור הקודם. אמת, לא מדובר במסך המטריף של האייפד החדש, אבל יחסית לטאבלטים אחרים עם מערכת אנדרואיד, המסך של הזום 2 הוא בהיר, בעל ניגודיות טובה וצבעים חיים למדי.

המסך מכוסה בזכוכית גורילה שאמנם מגינה עליו מצוין משריטות אבל הופכת את השימוש בטאבלט באור שמש ישיר לבלתי-אפשרי כמעט לחלוטין. בנוסף, בהעדר מדבקה להגנה על המסך הוא מתכסה חיש-קל בטביעות אצבע ולכלוכים שונים, כך שתמצאו את עצמכם מנקים אותו כל כמה דקות כי זה מפריע בתצוגה באופן די משמעותי.

Motorola Xoom 2
המסך של הזום 2, בגודל 10.1 אינטש, מציג שדרוג באיכות לעומת המסך הקודם בזום הראשון. הוא בהיר, בעל ניגודיות טובה וצבעים חיים למדי

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Motorola Xoom 2 שונה מאוד בעיצובו מקודמו היבשושי. הוא קיבל חיתוך בפינות, בדומה למכשיר
 ה-
Razr של מוטורולה, מה שהופך אותו לנוח יותר לאחיזה לאורך זמן. הוא קל משמעותית מהזום הראשון ושוקל רק 599 גרם. עוביו הוא 8.8 מילימטרים, כמו ה- iPad 2, ולמרות שאינו קליל ביד, הוא קל יותר מטאבלטים אחרים בקטגוריה שפגשנו. היתרון הגדול הוא לא במשקל ובעובי, אלא דווקא בעיצוב צדי הטאבלט וגבו, עם פסי אחיזה בצדדים שמאפשרים להחזיק אותו בנוחות רבה יותר בלי שיחליק מהיד. יחד עם הפינות הקטומות, מדובר באחד הטאבלטים הנוחים ביותר לאחיזה שיצא לנו להשתמש בהם.

גוף הזום 2 עשוי מפלסטיק קשיח, בחלקו בצבע מתכתי ובחלקו בעל מרקם גומי להחזקה נוחה. בנוסף, כל חלקיו כוסו במעטה דוחה מים, מה שאמור לעזור לשמור על שלמות המכשיר מפני נוזלים, אם כי אנחנו לא ממליצים לבדוק את העמידות שלו.

Motorola Xoom 2
גוף הזום 2 עשוי מפלסטיק קשיח, בחלקו בצבע מתכתי ובחלקו בעל מרקם גומי להחזקה נוחה. בנוסף, כל חלקיו כוסו במעטה דוחה מים, מה שאמור לעזור לשמור על שלמות המכשיר מפני נוזלים

רוב פני הטאבלט הם כמובן המסך והקצוות המיועדים לאחיזה בו (אין לחצנים פיזיים או לחצני מגע מחוץ למסך, החל מגרסת 3.2 של אנדרואיד). מעל המסך נמצאת המצלמה הקדמית, לשיחות אינטרנט וצילום עצמי, באיכות 1.3 מגה-פיקסל.

על דופן ימין נמצא כפתור ההפעלה וכפתורי העוצמה, והם בעלי טקסטורה דומה לגומי שסביבם. מצאנו שאנחנו לוחצים לא מעט על כפתורי עוצמת הקול בעודנו מגששים ביד ימין אחר כפתור ההפעלה. בגב המכשיר תמצאו את המצלמה שממוקמת בחלקו העליון, ויודעת לצלם באיכות 5 מגה-פיקסל בסטילס ו-720p בוידיאו. למצלמה יש מבזק לד ומצאנו שמיקום המצלמה ונוחות האחיזה בטאבלט הופכים את הזום 2 לנוח למדי כמצלמת-וידיאו, בניגוד לרוב הטאבלטים. בצדי גב המכשיר נמצאים זוג רמקולי סטריאו שמספקים עוצמה די יפה בהתחשב בגודלם.

בדופן העליונה של הזום 2 נמצא חיבור אוזניות תקני, שהיינו מעדיפים למצוא דווקא באחת הדפנות בצדדים כדי לא לראות את כבל האוזניות נופל מדי פעם על המסך. לצדו יש גם פיסת חומרה די נדירה בטאבלטים: משדר אינפרא-אדום, שייעודו ככל הנראה בעיקר להשמיש את הטאבלט כשלט רחוק חכם לטלוויזיות באמצעות יישום ייעודי המותקן מראש.

בדופן התחתונה ישנה יציאת Micro-HDMI לחיבור תצוגה חיצונית וכן Micro-USB שמשמש גם לטעינה וגם לחיבור למחשב. שמחנו מאוד שבמוטורולה החליטו להשתמש בחיבור תקני לטעינה, ולא ציידו את הטאבלט בעוד מטען ייעודי לדגם. יתרון זה מאפשר למשתמשים להטעין את הזום 2 כמעט בכל מקום ובכל עת, עם זמינות של מטעני מיקרו-USB לבית, לרכב, למחשב הנייד וגם ספקי סוללת חירום שמתאימים לשקע זה.

בנוסף לחיבורים יש בדופן התחתונה דלתית פלסטיק ותחתיה מקום לכרטיסים. נכון להיום, Motorola Xoom 2 תומך רק בהכנסת SIM במכשירים בעלי מודם G3  ולא קיימת אפשרות להרחיב את האחסון הפנימי, שנפחו 16GB. מדובר אמנם בשפע של שטח אחסון ובהתחשב במגוון שרותי האחסון בענן אין כיום צורך בהרבה יותר, אנחנו עדיין לא לגמרי מבינים מדוע כללה מוטורולה את הדלתית והכניסה אם לא התכוונה לאפשר הרחבת אחסון במכשיר. הדגמים הראשונים בארץ ממשפחת הזום 2 מצוידים בחיבור 3G, וקיימות תוכניות להביא גם את גרסת ה-Wi-Fi בלבד.

בנוסף ליישום השידור ב-IR שכוללת מוטורולה בזום 2, יש במכשיר גם יישום יעודי לשיתוף והזרמה של תכנים בין מכשירים שונים ברשת ושמו MotoCast, מה שחוסך צורך בהעברת תכני מדיה בין מכשירים שונים, במיוחד כשנמצאים בבית.

מערכת ההפעלה במכשיר, אנדרואיד Honeycomb מוכרת לכל מי שהחזיק בידיו טאבלט אנדרואיד בשנה האחרונה. מוטורולה לא מחדשת יותר מדי עם הממשק ואנחנו ממתינים בקוצר רוח ל-ICS על הזום 2.

בעת שימוש מאומץ במכשיר, כמו צפייה בסרטים, גבו של הזום 2 מתחמם באופן מורגש, אבל לא מפריע לשימוש בין היתר כי אזור האחיזה מבודד היטב את החום.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

בפעולה מתמשכת התעייפנו לפני הזום 2 והשגנו ממנו מעל שמונה שעות עבודה רצופה. במצב המתנה ושימוש סביר, מצאנו שהיה צורך בטעינה רק אחת לכמה ימים. יש לציין שטעינה באמצעות חיבור USB מהמחשב ולא משקע החשמל היא איטית יותר ויש צורך בטעינה ארוכה יותר.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מוטורולה Xoom 2 עשוי ברובו מפלסטיק קשיח, אבל התוספת של ציפוי עמיד בנוזלים, מסך הגורילה וגם הקצוות הקטומים ומכוסי הגומי הופכים אותו לעמיד יותר מרוב הטאבלטים שבדקנו. המסך לא ישרוד ככל הנראה נפילה מגובה רב עם פניו מטה, למרות ציפוי הגומי הדקיק סביבו, ונוטה כאמור ללכוד לכלוכים וטביעות אצבע. עם זאת, איכות הבנייה של הטאבלט עצמו מבטיחה שישרוד זמן רב, למרות שהיינו שמחים לראות הגנה על הכניסות השונות של המכשיר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply