סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG Optimus Net
- קל וקומפקטי
- מסך בהיר מאוד
- מנגן קבצי DivX באופן מובנה
- איכות ועוצמת שמע טובים באפרכסת
- סנכרון לרשתות חברתיות
- איכות מסך בינונית
- מצלמה בעלת ביצועים פושרים
- אין פלאש בדפדפן
אופטימוס Net אינו מכשיר High-End. ברגע שנקודה זו מופנמת, ניתן למצוא בו יתרונות רבים כמו המסך הבהיר, איכות השמע הטובה באפרכסת, והגודל הקומפקטי שנכנס לכל כיס ונוח לאחיזה ביד. ובכל זאת, אין בטלפון הזה מרכיב שאנשים רבים מחפשים: כיף. הוא פשוט לא מכשיר כיפי וזה ניכר ב-Launcher המובנה שמקרטע, במסך הפושר, בבאג המרגיז בדפדפן ועוד.
אופטימוס נט יתאים לאנשים שמעוניינים בסמארטפון קומפקטי ולא יקר במיוחד. עבורם הוא ייתן בדיוק את מה שהם צריכים ברוב הזמן אך לא הרבה מעבר לכך.
סדרת הסמארטפונים של LG "אופטימוס" היא מגוונת ומרשימה. עם זאת, אלינו לארץ מגיעים מעט מאוד נציגים ממשפחה זו, ולכן כל השקה של מכשיר חדש מבית היצרנית הקוריאנית יוצרת עניין מיוחד. Optimus Net הוא המחליף הרשמי לאופטימוס One שסקרנו כאן לפני פחות משנה, וזכה בארץ להצלחה בלתי מבוטלת.
כמו קודמו, גם ה-Net הוא מכשיר דור 3.5 סטנדרטי למדי שמתחרה בקטגוריה בה נמצאים הגלאקסי Gio ו-Mini של סמסונג – מכשיר בינוני-זול עם מפרט צנוע למדי. הוא כולל מסך מגע בגודל 3.2 אינטש וברזולוציית 320X480, מעבד Arm11 במהירות של 800MHz, מצלמה ברזולוציית 3.15 מגה פיקסל, GPS, רדיו, קישורית Bluetooth 3.0, תמיכה ב-DLNA ועוד.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)מכשירים ברמתו של האופטימוס Net לא יכולים להרשות לעצמם שלא להציג ביצועים טובים בכל הקשור לאיכות ועוצמת שמע. בהקשר הזה, ה-Net לא יוצא דופן: באפרכסת הוא נשמע חזק מספיק ואיכותי למדי, גם מצד המשתמש וגם לצד השני בשיחה. בספיקר אנחנו פחות חד משמעיים: עוצמתו חזקה אבל האיכות שהוא מפיק לא מדהימה והצד השני בשיחה נשמע מתכתי מאוד. בן שיחנו דיווח על איכות ועוצמת שמע מעולות כאשר החזקנו את המכשיר ביד קרוב אלינו, אך כאשר התרחקנו והשארנו אותו על השולחן כבר קיבלנו תלונות על כך שאנחנו נשמעים מרוחקים וחלשים, למרות שאיננו כאלו.
כמו בשיחה, גם בהשמעת מוזיקה דרך הרמקול קיבלנו עוצמה מכובדת, אך איכות נחותה למדי.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)LG Optimus Net לא יסובב ראשים בשום מצב. הוא לא מכוער, אך הוא גם לא יוצא דופן בעיצובו עתיר הפלסטיק והעגלגל. מבחינת ממדים זהו מכשיר קל יחסית (129 גרם) ונוח מאוד לאחיזה, אך קצת שמנמן – עוביו 12.1 מ"מ והוא רחוק מלשדר תחושה יוקרתית.
אופטימוס נט אינו מכוער, אך הוא גם לא יוצא דופן בעיצובו עתיר הפלסטיק והעגלגל. מבחינת ממדים זהו מכשיר קל יחסית (129 גרם) ונוח מאוד לאחיזה, אך קצת שמנמן
את רוב שטח החזית תופס מסך המגע, כשתחתיו ניתן למצוא את ארבעת מקשי התפעול הרגילים של אנדרואיד (חיפוש, חזרה, חזרה למסך הבית ותפריט); לחצני אלו הם פיזיים ואינם מקשי מגע, כמקובל בטלפונים יקרים יותר. שני פסי ניקל מבריקים ודקים מפרידים בין שני המקשים החיצוניים לבין המסך, ומצילים את המכשיר משעמום עיצובי מוחלט. צדדיו וחלקו האחורי של המכשיר עגלגלים וחלקים, ועשויים מפלסטיק שחור בעל גימור שבמבט מקרוב ניתן להבחין בו בנקודות קטנות נוצצות.
בצד ימין נמצא שקע Micro-USB שמכוסה בחיפוי פלסטיק, ומצדו השמאלי של המכשיר נמצאים כפתורי הווליום. בחלקו העליון נמצא כפתור הכיבוי וההדלקה. כפתור זה לא בולט דיו, קטן מדי לטעמנו ופשוט לא נוח ללחיצה. למזלנו, כל אחד מארבעת כפתורי התפעול של אנדרואיד מאפשר הדלקה של מסך המגע כך שאין חובה אמיתית להשתמש בכפתור המרגיז להפעלה אלא לכיבוי בלבד.
המסך של ה- Optimus Net ממוצע פלוס ביחס לקטגוריה. הוא מציג בהירות גבוהה מאוד (אפילו כשהבהירות לא מכוונת למקסימום) ומאפשר שימוש סביר אפילו בחוץ. אין ל-Net חיישן בהירות, והוא לא מסוגל להתאים אוטומטית את בהירות המסך לתנאי התאורה. הרזולוציה שלו נמוכה יחסית, וצפיפות הפיקסלים שעומדת רק על 180 פיקסלים לאינטש זהה לצפיפות הקיימת בגלקסי Gio של סמסונג, וגבוהה מזו של הגלקסי מיני (127ppi). למי שלא יודע, נתון דחיסת הפיקסלים מתייחס לחדות התמונה: ככל שדחיסות הפיקסלים גבוהה יותר, כך התמונה חדה יותר. במקרה של ה-LG ומתחריו, המסך לא מאוד חד אך בהחלט מאפשר עבודה.
המסך ממוצע פלוס ביחס לקטגוריה. הוא מציג בהירות גבוהה מאוד אך הרזולוציה שלו נמוכה יחסית ואין במכשיר חיישן להתאמת עוצמת הבהירות באופן אוטומטי
בניגוד ל-HTC עם ה-Sense שלה, ו-Samsung עם ה-Touchwiz שלה, LG לא קוראת למעטפת שלה למערכת ההפעלה אנדרואיד בשם ייחודי. ובכל זאת, למעטפת זו יש מספר יתרונות ותוספות חביבות: מגירת האפליקציות מחולקת לקטגוריות (יישומי המפעילה, יישומים מותקנים מראש ויישומים שהורדו) כאשר באפשרותנו לערוך ולהוסיף קטגוריות אחרות. עוד ברשימת הצ'ופרים של LG נמצאת השליטה בנגן המוזיקה בשורת ההתראות הנגללת. כפתורי השליטה בקישוריות בחלק העליון של תפריט זה מאפשרים לא רק הדלקה וכיבוי של הקישוריות, אלא גם גישה לתפריטי הקישוריות בלחיצה ארוכה עליהם. עוד פטנט קטן שראינו אצל LG ולא קיים אצל האחרים הוא הגבלת משך זמן הפעולה של שימוש במכשיר כ-Hot Spot. פעולה זו צורכת סוללה באופן משמעותי, והפטנט הזה למעשה בודק כל הזמן שנעשה בה שימוש. משעבר פרק זמן קצוב אותו הגדרנו מראש מבלי שעשינו שימוש באופציה הזאת, נקודת הגישה האלחוטית נכבית מעצמה וחוסכת לנו זמן סוללה יקר. כל זה טוב ויפה, ומאוד ידידותי למשתמש, אבל ה-Launcher המקורי של LG מקרטע, מגיב לאט ותנועתו לא חלקה. מדובר בבעיית תוכנה בלבד, וכאשר ניסינו Launcher אחר כמו LauncherPro התנועה שלו היתה חלקה ומהירה מאוד.
בשל ממדיו הצנועים של המסך, מלאכת ההקלדה והניווט בתפריטים דורשת שימוש בקצות האצבעות, לפחות עבור כאלו שמצוידים באצבעות עבות.
למעטפת של LG לאנדרואיד יש מספר יתרונות ותוספות חביבות, אבל הדפדוף במסכי הבית מקרטע, מגיב לאט ותנועתו לא חלקה. הדבר נפתר בהחלפת Launcher
יישומי מולטימדיה
(15% מהציון הסופי)LG ציידה את ה- Optimus Net במצלמה אחורית (בלבד, ללא מצלמה קדמית לשיחות וידיאו) ברזולוציה של 3.15 מגה פיקסל ומנגנון פוקוס אוטומטי, ללא פלאש. ביחס למפרט הלא מרשים הזה, ורק ביחס אליו, מפיקה המצלמה תמונות באיכות סבירה שאינן מצטיינות בפירוט או בחדות יוצאות דופן. אופטימוס נט מצלם וידאו ברזולוציית VGA מאכזבת, וגם כאן לא מבריק במיוחד בביצועיו, כשעיקר הבעיה כאן היא קיטועים וקרטועים בתנועת הוידיאו.
המצלמה ברזולוציה של 3.15 מגה פיקסל וללא פלאש. ביחס למפרט הלא מרשים הזה מפיקה המצלמה תמונות באיכות סבירה שאינן מצטיינות בפירוט או בחדות יוצאות דופן
נגן המוזיקה במכשיר הוא הנגן הבסיסי והוותיק של מערכת ההפעלה אנדרואיד. הוא עושה את העבודה אך לא מעבר לכך. עם זאת, המכשיר מצויד בווידג'טים למסך הנעילה ובווידג'ט מובנה בתוך הסטטוס בר הנגלל למטה, דבר שימושי במיוחד אם אתם נוהגים לנווט ולשמוע מוזיקה במקביל ולא מעוניינים לדלג בין אפליקציית המוזיקה לאפליקציית הניווט בכל פעם שאתם מעוניינים להעביר שיר.
ואם בניווט עסקינן, אופטימוס נט מנווט מעולה באמצעות Waze, איתה בדקנו את יכולותיו בתחום זה. הוא איתר לוויינים במהירות, התמודד יפה עם שינויי מסלול ותכנון המסלולים מחדש לא ארך זמן רב מדי.
נגן הוידיאו מנגן באופן מובנה קבצי DivX ללא צורך בהמרה כלשהי, יתרון לעומת מכשירים רבים אחרים ברמתו שכלל אינם מסוגלים לעשות זאת, או שדורשים הורדת נגן אחר מהמרקט. פשוט מעבירים את קובץ הוידיאו כפי שהוא מהמחשב אל המכשיר, מפעילים את נגן הוידיאו שמציג את כל הקבצים הזמינים מרוכזים ברשימה אחת, ונשאר לכם רק להכין את הפופקורן (וזכוכית המגדלת, כי צפייה בסרט שלם על מסך בגודל 3.2 אינטש היא לא חוויה מענגת במיוחד).
גלישה וסנכרון
(15% מהציון הסופי)מסך בגודל 3.2 אינטש לא מאפשר חוויית גלישה ראויה במיוחד לציון. אין לנו תלונות על מהירות טעינת הדפים, אך שימוש במחוות צביטה לצורך הגדלה והקטנה של הדפים, אינן נוחות במיוחד. תופעה מרגיזה במיוחד שנתקלנו בה כאן היא מעין באג (לדעתנו) בגלילה. מסתבר שכשאשר גוללים את הדף למטה ומרימים את האצבע מהמסך, אם ננסה לגלול מעלה את המסך שוב, נגלה שהמסך לא מגיב, ומוכן להיגלל רק מטה. כאשר נעים עם האצבע (ולא מסירים אותה מהמסך) ניתן לנוע איתה רק על ציר אופקי או אנכי. אם ננסה לעבור מציר אופקי לציר אנכי, המסך פשוט לא יזוז.
המכשיר מאפשר סנכרון למגוון שירותים באופן מובנה: Tweeter, Facebook, MySpace, וכמובן גם לגוגל ולשרת דואר ארגוני. הסנכרון עם הרשתות החברתיות בא לידי ביטוי בווידג'ט (שניתן להציבו באחד מדפי הבית) שמרכז בתוכו את כל עדכוני הסטטוס, הציוצים והפעולות שלא ממש מעניינות את רובכם שניתן לעשות במייספייס.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)תחת מכסה הסוללה מסתתרת סוללת ליתיום-יון בקיבולת של 1500mAh. בשימוש סטנדרטי שכלל גלישה באינטרנט, סנכרון למייל הארגוני בדחיפה, שימוש באפליקציות, ניווט של כשעה וכמובן שיחות והודעות SMS, החזיקה לנו הסוללה יפה מהבוקר עד הלילה. מדובר בהישג לא רע ואכן לעומת המתחרים בסדר הגודל הזה הסוללה של ה-Net מציגה זמן שימוש ארוך יחסית. ובכל זאת, ממכשיר בעל מסך בגודל הזה וברזולוציה הזאת, קיווינו לקבל משך סוללה ארוך יותר.
עמידות
(10% מהציון הסופי)לצורך ביצוע סקירה זו קיבלנו שני מכשירים. האחד ישן יחסית, שעבר מסע בדיקות לא קצר אצל היבואן, והשני חדש לחלוטין היישר מהקופסא. ההבדל ביניהם היה תהומי. המכשיר החדש הרגיש חזק, עמיד ולא הרגשנו ברעשי פלסטיק או תזוזות. המכשיר הישן הרגיש, ובכן, ישן. מכסה הסוללה נראה היה רופף למדי, וכל אחיזה במכשיר לוותה ברעשים ותזוזות של מכסה הסוללה. גם אם ניקח בחשבון את העובדה שמכסה הסוללה של מכשיר בבדיקה נשלף פעמים רבות והקליפסים שלו נשחקים בשלב מסוים, עדיין, ההתנסות הזאת נותנת לנו מושג כלשהו לגבי כיצד ירגיש הטלפון בעוד זמן רב. בכל מקרה, החומרים ממנו עשוי המכשיר לא מרשימים באופן מיוחד, אבל הם סטנדרטיים יחסית לקטגוריה.