חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Fuji FinePix S2950 / S2990
מותג: Fuji
רזולוציה: 14 מגה פיקסל
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
מייצב תמונה: בחיישן
סוג עינית: דיגיטלית
חיבורים: USB 2.0
מרחק פוקוס מינימלי: 5 ס"מ
מיקוד מאקרו: 2 ס"מ
ציון WiseBuy
7.5
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אנה 16.06.13
אושרי 14.06.12
גבריאל 22.12.11
yehuda 10.10.11
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Fuji FinePix S2950 / S2990

הטוב
  • איכות תמונה טובה ב-ISO בסיסי
  • זום נדיב X18 עם זווית רחבה
  • קטנה יחסית, אחיזה נוחה מאוד
  • מצבי צילום ידניים
  • וידיאו HD מוצלח
  • מסך גדול ועינית
  • חיי סוללה מעולים
הרע
  • תפעול איטי, השהיות מדי פעם
  • ביצועי ISO בינוני וגבוה חלשים
  • רעש בתזוזת הזום בצילום וידיאו
  • ניווט מסורבל בתפריטים
  • סוללות AA ולא ליתיום
בשורה התחתונה

לצלמים חובבים בתחילת דרכם, או למי שמחפש מצלמת סופר-זום לא גדולה לצילום רבגוני, ה-S2950 של פוג'י מספקת תמורה נאותה למחירה הנוח. איכות התמונה שלה אמנם לא תגרום לכם לקריאות התפעלות, והאיטיות המסוימת שלה תפסול אותה מלשמש לצילומים בעלי אופי מהיר ודינמי, אבל היא עושה עבודה סולידית ומעניקה שליטה ידנית וזום גבוה, וביחד עם וידיאו HD טוב ומשך פעולה ארוך, זו בסך הכל חבילה לא רעה.

הקדמה

S2950 ממשיכה את סדרת מצלמות החובבים הותיקה של פוג'י. זו מצלמת סופר-זום דמוית SLR, שמציעה כמה שיפורים קלים ביחס לדור הקודם.

 

מפרט המצלמה כולל חיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש ברזולוציית 14 מגה פיקסל, עדשת זום X18 בטווח של 28-504 מ"מ, צילום וידיאו ברזולוציית 1280X720, מסך בגודל 3 אינטש, עינית אלקטרונית, פלאש קופץ, זיהוי סצנות, זיהוי פנים וחיוך, מייצב תמונה בחיישן וטווח ISO מורחב של עד 6400.

 

המצלמה מאחסנת את התמונות על כרטיסי SD/SDHC ופועלת על 4 סוללות AA.

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Fuji S2950 מציגה ביצועים לא-אחידים בכל הקשור לאיכות התמונה. בצילום בשמש מחוץ לבית היא מפיקה תמונות יפות עד מצוינות, עם גוונים נפלאים, פירוט טוב וחשיפות נכונות בדרך כלל, ובזכות הזום הגדול תוכלו לקבל אפקט בוקה (הפרדת האובייקט מהרקע) נהדר בתמונות תקריב. החדות נראית בסדר גמור במבט כללי, אם כי כשהתבוננו בתמונות בקרופ 100% גילינו שהן רכות למדי. ברמות הרגישות הבסיסיות הרעש הדיגיטלי כמעט ואינו מופיע.

בצילום בתנאי תאורה פחות טובים, ובעיקר בצילום בתוך הבית, איכות התמונה יורדת. גרעיניות מופיעה בבירור בכל תמונה שמעל ISO 200, אם כי הרעש מתון יחסית ומונוכרומטי, ללא נקודות צבעוניות מוגזמות. ב-ISO 800 איכות ורוויית הצבע נופלת בחדות, ושאר טווח הרגישות נותר בגדר גימיק בלבד, או למקרי חירום. הפלאש הקופץ חזק ויעיל. הוא מאיר את החדר באופן אחיד למדי, ותופעות של עיניים אדומות היו נדירות.

מצב צילום המקרו מעולה: המצלמה מצליחה להתמקד באובייקטים ממרחק של 2 ס"מ בלבד ומפיקה תמונות מפורטות ומרשימות. בכלל, העדשה כאן מעניקה טווח שימושי מאוד, שנע בין זווית רחבה מספיק של 28 מ"מ ועד טלה שמאפשר ללכוד התרחשויות מרוחקות. איכות האופטיקה לא מזהירה, מה שגורם לרכות הכללית בתמונות שהזכרנו לעיל, וכן לעיוותי חבית מסוימים בקצה הרחב של העדשה, אבל בשביל מצלמת סופר-זום לחובבים לא ציפינו להרבה יותר.

פוג'י מתפארת במייצב התמונה שלה, שאמור להבטיח תמונות נקיות מטשטוש. בפועל לא התרשמנו מביצועיו – לא מעט תמונות, גם כאלה שצולמו באור יום מלא, יצאו מטושטשות מעט, בעיקר בקצה הרחוק של העדשה. בנוסף המיקוד אטי ולא תמיד מדויק, וקשה לסמוך עליו בצילום שדורש זריזות וספונטניות.

המצלמה מציעה שלל מצבי צילום לבחירתכם. יש מצב SR-Auto, כלומר אוטומטי עם זיהוי סצנות, מצב אוטומטי רגיל ומצבים ידניים P, A, S, M. יש מצב SP עם סצנות מובנות שונות, כמו ספורט, פורטרט, צילום תינוקות, טקסט, שקיעה וכדומה, וכן אפשרות לצילום כפול – האחד ניטראלי והשני עם פלאש, כך שתוכלו לבחור לאחר הצילום בתמונה העדיפה לטעמכם.

בחלק ממצבי הצילום הידניים, וכן במצב Custom, תוכלו להגדיר פרמטרים רבים באיכות התמונה: רגישות, איזון לבן, חדות, אזור מדידה ואזורי מיקוד, וכן לבחור באפקט שחור-לבן או Chrome המחדד את הצבעים.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה-S2950. שימו לב שייתכן ואיכות התמונה נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Fuji S2950

ISO 64, f/5.6, 1/280 sec

Fuji S2950

ISO 100, f/3.1, 1/26 sec

Fuji S2950

ISO 200, f/3.1, 1/60 sec

Fuji S2950

ISO 400, f/3.1, 1/58 sec

Fuji S2950

ISO 800, f/4.1, 1/60 sec

Fuji S2950

ISO 1600, f/3.1, 1/170 sec

חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.
כאשר מצלמים בחושך ומשתמשים בפלאש, קיימת לעתים  תופעה של עיניים אדומות. תופעה זו חריפה במיוחד כאשר הפלאש קרוב לעדשה. כדי לטפל בבעיה, בחלק מן המצלמות הפלאש יורה מספר הבזקים קטנים לפני ההבזק העיקרי מה שגורם לצמצום האישונים ולהפחתת התופעה.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Fuji S2950 מצלמת סרטוני וידיאו ברזולוציית HD 720p, בקצב של 30 פריימים בשנייה. הוידיאו מקודד ב-MPEG ונשמר בסיומת AVI. על כרטיס בנפח 4GB תוכלו לצלם עד 17 דקות של וידיאו.

איכות סרטוני הוידיאו טובה מאוד. הסרטונים חדים, ממוקדים ובעלי צבעים יפים, והתנועה חלקה למדי. איכות הקלטת הקול סבירה והזום האופטי שמיש לכל ארכו, אבל הבחנו שכשהזזנו את הזום תוך כדי הצילום, קול המנוע המכני נשמע בחוזקה בסרטון.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ביחס למצלמות דמויות-SLR, זו מצלמה קטנה יחסית במימדים נוחים. משקלה כולל הסוללות הוא 437 גרם, אבל חלוקת המשקל טובה מאוד ולא הרגשנו שהיא כבדה מדי ביד. אפשר לזקוף זאת לזכות הגריפ הנדיב והגדול בחזיתה. עיצוב המצלמה תואם לשאר הדגמים בסדרה, עם גימור נתזים כאילו-מקצועי בצבע שחור, ואזורים דמויי עור בגריפ ובאזור המקשים מאחור. המצלמה עשויה כולה פלסטיק באיכות בינונית, אך מורכבת היטב ונראית עמידה.

Fuji S2950
ביחס לקטגוריה זו מצלמה קטנה יחסית במימדים נוחים. עיצוב המצלמה תואם לשאר הדגמים בסדרה, עם גימור נתזים כאילו-מקצועי בצבע שחור, ואזורים דמויי עור בגריפ ובאזור המקשים מאחור

בחלק העליון של המצלמה נמצאים הדק הצילום וסביבו טבעת זום רגישה ונוחה, מתג ההפעלה והכיבוי, גלגלת מצבי הצילום ושני מקשים – האחד לצילום רצף והשני לזיהוי פנים (מקש מיותר בעליל). בגב המצלמה, מימין למסך, תמצאו את שאר לחצני התפעול, ובהם 5 לחצני ניווט המסודרים בעיגול, לחצני פיצוי חשיפה, חזרה / תצוגה, צפייה בתמונות ו-F (תפריט מהיר להגדרות התמונה הבסיסיות), וכן לחצן למעבר בין תצוגה במסך לתצוגה בעינית. המקשים כולם בולטים, בגודל טוב וסידור נוח, והם נלחצים כראוי. הבעיה היא שהמצלמה מגיבה לא פעם באיטיות ללחיצות.

Fuji S2950
בחלק העליון של המצלמה נמצאים הדק הצילום וסביבו טבעת זום רגישה ונוחה, מתג ההפעלה והכיבוי, גלגלת מצבי הצילום ושני מקשים – האחד לצילום רצף והשני לזיהוי פנים

המסך כאן הוא בגודל 3 אינטש, עם רזולוציה סטנדרטית של 230 אלף פיקסלים, והעינית האלקטרונית מציגה רזולוציה דומה על שטח של 0.2 אינטש. שניהם מכסים 97% בלבד מהתצוגה האמיתית, משום מה. איכות המסך די טובה – הוא בהיר ומציג צבעים נאים, אם כי אינו חד במיוחד. התצוגה בעינית חדה מאוד אך צבעיה אנמיים, והיא גם קטנה מדי לטעמנו, ושימושית רק למצבים בהם התאורה החיצונית אינה מאפשרת כלל שימוש במסך.

Fuji S2950
המסך גדול ואיכותו די טובה, והעינית חדה אמנם אך קטנה מדי לטעמנו. מקשי התפעול בולטים, בגודל טוב וסידור נוח, והם נלחצים כראוי. הבעיה היא שהמצלמה מגיבה לא פעם באיטיות ללחיצות

הפלאש במצלמה מתרומם בלחיצה על כפתור שחרור קטן לצידו. זו התצורה המועדפת עלינו – היא קלה ולא דורשת מאמץ כמו פלאשים המחייבים הרמה ידנית, ומצד שני אינה אוטומטית לגמרי, תצורה שעלולה לעצבן בגלל קפיצות מיותרות ולא רצויות של הפלאש כשלא צריך.

התפריטים של פוג'י לא עברו שינוי מהותי כבר שנים, ואולי הגיעה העת. התפריט לא גרוע, אבל בהחלט מיושן ולא ידידותי, וסידור הפונקציות רחוק מלהיות אינטואיטיבי. תכונות רבות עובדות באיטיות – כמו דפדוף בין התמונות שצולמו או ביצוע זום, מעבר בין מצבי צילום ועוד. על צד החיוב – פוג'י גיירה את התפריטים בדגמים האחרונים, ותוכלו להציגם בעברית מלאה.

ערכת המצלמה כוללת רצועת נשיאה, 4 סוללות אלקליין (לא נטענות), מכסה נפרד לעדשה, כבל משולב AV ו-USB, כרטיס זיכרון 4GB וספרות הדרכה בעברית.

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

פוג'י  S2950נדלקת ומוכנה לצילום הראשון (לאחר מיקוד) תוך 3.4 שניות, ונכבית תוך 1.7 שניות בלבד. בין תמונה לתמונה חולף פרק זמן סביר של 2.4 שניות, שמתארכים באופן סביר ל-3.8 שניות בשימוש בפלאש. הנתונים הללו סטנדרטיים למדי, אבל משהו בחוויית התפעול הכללית של המצלמה הזו הרגיש לנו עצל ואטי. המיקוד לעיתים קרובות איטי מהרצוי, לעיתים יש Lag מורגש בין הלחיצה על ההדק לבין הצילום עצמו ומיד אחרי הצילום לא ניתן להיכנס לחלק מהתפריטים למשך כמה שניות.

למצלמה מספר מצבי רצף, כשהמהיר שבהם מאפשר צילום של 20 תמונות ברצף בקצב של 8 פריימים בשנייה – קצב מכובד מאוד. יש לציין שצילום מהיר כזה מתבצע ברזולוציה נמוכה יותר. תוכלו לבחור גם במצב Long period, בקצב של 1.2 פריימים בשנייה, שמתמשך ללא הגבלה – למעט גודל הכרטיס שלכם.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

פוג'י מצהירה על משך פעולת סוללה של עד 300 תמונות עם 4 סוללות אלקליין, או עד 500 תמונות עם סוללות נטענות רגילות (ניקל-מטאל). אגב כך, הבחירה בסוללות AA במקום בסוללת ליתיום היא אמביוולנטית: מחד, 4 סוללות אצבע כבדות יותר, ומאידך – הן גם זולות יותר להחלפה וזמינות לרכישה מכל מקום.

אנחנו בדקנו את המצלמה עם סוללות האלקליין המצורפות, והופתענו לגלות משך פעולה ארוך בהרבה מהצפוי: כ-1200 תמונות הצלחנו לצלם, שליש מהן עם פלאש, לפני שהסוללות נגמרו. מדובר כמובן בחיי סוללה מעולים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply